Ga naar inhoud

SRHoutstra

Members+
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SRHoutstra

  1. Heel hartelijk dank voor deze uitvoerige Informatie Diver. Gaat helemaal goed komen.
  2. Yep, doe ik. 5MO 857 521C is het OEM nummer... Winparts geeft daar echter geen hit op.
  3. Ja, dat is inderdaad mijn auto. Nu nog de juiste zien te bestellen.
  4. WVWZZZ3CZ9P042803 Had um er net af, kon helaas geen partnummer ontdekken.... Weerstand is in ieder geval 0.... De rechter geeft 0.05 ohm aan..
  5. Hai, ouder topic maar ik heb nu ook en (linker) spiegel die niet meer verwarmd. Iemand in de buurt van Alkmaar die er nog eentje heeft liggen? Heb bij Winparts op kenteken gezocht, maar ik weet niet precies welke ik moet bestellen. Qua prijs allemaal verschillend, bolvormig, asferisch... Is voor een Passat Sedan, 2.0 Tdi van eind 2008.
  6. Link update naar Maps Tool https://christian-jeanin.ro/en/mapstool/
  7. Zo, ik heb um nu ook, eindelijk, gevonden via spotnet. Nu het updaten nog........ Branden op DL DVD is duidelijk, maar dat maps tool verhaal?? **** Edit **** Denk het al gevonden te hebben...... **** /Edit **** Maar de flitspalen?? Hoe kom ik daar aan ???
  8. Hoi, Wie kan mij vertellen of er iets bekend is wanneer en óf V17 uitkomt voor een RNS 510, of is , wat ik in een andere forum las, de ondersteuning gestopt voor de (oudere) RNS510 radio's?
  9. Zoiets had ik al verwacht.... Is er iemand in de buurt van Alkmaar die dit voor mij kan doen?
  10. Hoi, net met alle aandacht een topic gelezen over dat aan de bijrijders kant altijd lauw/koude lucht blaast van een B7. Ik heb een C3 van eind 2008 en ook bij is dit fenomeen aanwezig. Helaas heb ik geen VCDS en kan dus niets uitlezen, of wel dat het een sensor betreft of de regelmotor (V159) Maar vervelend is het wel. Ik las ook dat er een clima herstel mogelijkheid is .... Geldt dit ook voor mijn passat ? Ik heb de uitvoering met het rode display..... Anderzijds zou ik graag in contact willen komen met iemand (uit de buurt van Alkmaar) die mij hierin kan bijstaan......
  11. Ik lees de laatste tijd veel over blauwe diesel, dat het fossielvrij is en milieu minder belastend etc etc....en duurder..... Het is duurder oke, maar heeft iemand hier al ervaringen mee opgedaan??
  12. Sinds en week of 4 heb ik een soortgelijk probleem. Het koppelingspedaal blijft soms 'halverwege hangen'. Nou gebruik ik de auto niet zo vaak meer en weet het daar een beetje aan dat maar nu ik dit lees, ga ik me wat zorgen maken. Is het makkelijk te herleiden of het aan de koppelingcilinder ligt of aan de druklager??
  13. Net contact gehad met @Frappie maar die doet er niets meer mee. Dus als iemand een andere oplossing weet, hoor ik dat graag.
  14. Ik heb sinds een paar dagen ook een soortgelijk probleem. Wanneer ik de auto van de handrem af wil halen, krijg ik soms op mijn scherm de melding: Parkbrake Failure; Please refer to the owners manual.(Ja ik heb de taal in het Engels staan). Daar heb ik echter niets zien staan over een eventuele foutmelding.... Is het zo simpel dat de schakelaar in het dashboard dan niet (goed) meer werkt? En hoe kom ik er achter welke type ik moet hebben voor mijn Passat (2008 3C 2.0 TDI) ?
  15. SRHoutstra

    Stekker trekhaak

    Van mijn wegklapbarestekker op mijn trekhaak is de plaat waar de stekker op gemonteerd zit, precies doir de helft afgebroken. Precies op de scheidingslijn. Iemand een idee hoe ik dit weer voor elkaar kan krijgen? De stekker hangt nu los te bungelen maar kan nog wel gebruikt worden.
  16. SRHoutstra

    Deukje

    Ik hoop(te) dat er hier iemand zat die het ook kon doen, een commercieel bedrijf kan ik altijd nog naar toe. Maar inderdaad net wat Tarabass zegt, het zou fijn zijn indien het zou kunnen combineren.
  17. SRHoutstra

    Deukje

    Wat is er dan in september?
  18. SRHoutstra

    Deukje

    Pas geleden ontdekte ik een deuk in mijn rechter achter portier, waar ik vreselijk vet van baal. Natuurlijk lag er geen briefje bij dus geen idee wie of wat dit veroorzaakt heeft. Het lijkt alsof er een brommer oid er op ingereden is, gezien de breedte van het deukje, maar dit blijft gissen. Ik ben op zoek naar iemand die dit kan verhelpen (hopelijk zonder te moeten spuiten), want het stoort me enorm omdat de auto verder in mint conditie verkeert. Is er iemand hier (op redelijke afstand van Alkmaar) die dit zou kunnen verhelpen?? En tegelijkertijd de distributie riem vervangen kan en wil??
  19. Tijdens het rijden op de snelweg stopte deze er dus weer mee en de auto af laten slepen naar de garage. De stuurunit is weer vervangen, maar dit keer voor een nieuwe en het probleem is nu verholpen.
  20. Ga ik daar morgen even mee aan de gang. Iets anders kan het niet zijn?
  21. Dank voor de reacties. Jullie hebben het over een sleepring... Waar zit die?
  22. Rond Hemelvaart begon mijn sturing te haperen van mijn Passat sedan. Bij het starten begon het stuur licht te trillen en ik had geen stuur bekrachtiging. Ik ging terug naar de garage waar ik um had gekocht en uiteindelijk na wat wikken wegen, is besloten om het stuurhuis te vervangen. Was een bekend euvel, vernam ik later. Het stuurhuis wat er onder gezet was kwam van een jonge schade auto en kwam met 6 maanden garantie. Afijn, toen ik de auto ophaalde hoorde ik aanvankelijk geen gekke geluiden... Dit was wel het geval toen ik thuis kwam en de auto in wou parkeren. Tijdens stilstand en langzaam rijden hoorde ik een soort schurend geluid tijdens het draaien van het stuurwiel. Omdat we onze vakantie hierdoor al een week op hadden moeten schuiven, besloot ik alsnog te gaan en na mijn vakantie weer contact opgenomen met de garage. Deze garage is géén " prutser, doehetzelver, ik licht je wel op" garage en heeft een goede reputatie in en rondom Naarden. Na constatering van het schurend geluid door de werkplaats chef, werd besloten om de auto te laten staan en hij zou contact opnemen met het bedrijf om dit stuurhuis weer om te ruilen. Dit keer was het van een nog jongere schade auto. Dit is gebeurd maar het schurend geluid bleef hoorbaar, hetzij met de andere stuurhuis in mindere mate. Tijdens het rijden is niets hoorbaar maar alleen met het inparkeren dus. Volgens de garage is er goed op gelet dat het juiste onderdeel nummer correspondeerde met mijn auto en dat dus het juiste stuurhuis geplaatst is. Bijgaande foto's laten zien dat de aandrijving dmv een multiriem geschiedt en dat deze riem overbrenging dus een krakend geluid maakt tijdens het draaien. Het stuurhuis welke er nu onder zit maakt ook een dergelijk geluid, maar zoals reeds gezegd, in mindere mate. Normaal gesproken wordt een stuurhuis in zijn geheel vervangen en mag je dit niet openmaken......Vertelde de garage mij. Zelf was ik onder de indruk dat de stuurbekrachtiging hydraulisch was totdat ik dit zag. Het is dus electrisch. Nu staat zowel de garage als ik voor een raadsel waarom dit geluid nu ineens hoorbaar is. Dat was dus niet het geval met de eerste unit die haperde. De multiriem is niet vervangbaar, dus wat zou er dan aan de hand kunnen zijn en zou het op langere termijn een probleem op kunnen leveren? Dit allemaal valt nu nog onder de garantie van de auto, 6 maanden Bovag, en zou het nu toch goed willen hebben, niet dat ik over een paar maanden weer de unit moet (laten) vervangen. Graag hoor ik van jullie, mede passat fanaten, wat er aan de hand zou kunnen zijn en of iemand ook zoiets heeft meegemaakt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden