Ga naar inhoud

Gerrit-GTi

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Gerrit-GTi

  1. Ok dat is dan een interessante Had eerder verwacht dat hij mijn overall gemiddelde verbruik (benzine) zou nemen. Als ik net voor het tanken aso gereden hebt dan toont hij een hele slechte actieradius en deze houdt hij dan aan tot ik weer een keertje op benzine ga rijden? Zal er eens op letten.
  2. Bij je ACC is volgens mij de afstand tot je voorganger afhankelijk van jou snelheid en dat van je voorganger. In de file rij je echt heel dicht op de voorganger en met file bedoel ik dan langzamer dan 50KM/u. als je 100KM/u+ kan rijden dan is het gewoon druk en geen file wat mij betreft. Het is wel grappig om te lezen hoeveel er geklaagd wordt op dit systeem terwijl het juist hard zijn best doet om het rijden veiliger te maken voor de berijder. Het enige vervelende eraan is dat het je verbruik benadeeld elke keer als hij afremt en dus weer naar de gewenste snelheid moet versnellen. Maar goed zoals al eerder gezegd is dit te wijden aan de mede weggebruikers dan aan de ACC zelf. Mijn enige aparte opmerking tav de ACC is het niet links inhalen principe. De ene keer doet hij het wel en de andere keer niet. Ik heb nog niet helemaal goed door wanneer het wel en niet doet. Nog meer mensen hier last van?
  3. Afgelopen dinsdag een hele interessante constatering gedaan. Ik moest tanken voor een lange rit en heb dit gedaan met een nagenoeg volle ACCU. De tank helemaal vol gegooid (kreeg niet meer dan 47,8L in). In de auto stond de totale actieradius op 660KM Dit snap ik dus absoluut niet. Toen ik hem bij de dealer ophaalde met een volle tank stond de totale actieradius nog op 990KM. Wat klopt hier niet? Op basis waarvan wordt mijn totale actieradius bepaald en wordt deze nog bijgewerkt in de tussentijd (los van de elektrische actieradius)?
  4. Oorzaak is gevonden en de boosdoener zijn de ipadcovers. Daar zit een 12v->5v omvormer in en deze is door de fabrikant niet goed genoeg afgeschermd waardoor hij storing veroorzaakt op de DAB+ ontvangst van mijn Discover Pro. Het was bij de fabrikant een bekent probleem en andere merken waaronder Mercedes en Porsche hebben hier ook last van. Ze hebben helaas voor mij nog geen oplossing dus het enige wat de inbouwer voor mij kon doen is een schakelaar inbouwen waarmee ik de laadmogelijkheid van mijn schermen uit kan zetten als ik gebruik wil maken van de DAB+. Op de vragen wat er gaat gebeuren op het moment dat ze er wel een oplossing voor hebben hadden ze nog geen antwoord natuurlijk. Dit zal dus komen te vallen onder de categorie "mee leren leven". In een vervolg model zal er ongetwijfeld hier beter op gelet worden maar daar ben ik niet mee geholpen. Ik zal frequent contact houden met de inbouwer om te kijken of er al een oplossing is. Dit schermhoudersetje van 175,- per stuk is net iets te duur vind ik om dergelijke problemen te moeten hebben. Mochten anderen een dergelijk setje van InCarBite overwegen let hier dus op dat je er eventueel ook last van kan hebben. Vooralsnog stoort het dus alleen mijn DAB+ ontvangt. GPS, FM, 4G en WIFI hebben nergens last van.
  5. Vrijdag staat de afspraak bij de inbouwer en dan gaan we het meemaken. Ben zelf ook heel erg benieuwd. Zelf geeft ie aan dat het 100% geen voedings/massaprobleem kan zijn.
  6. Ah is voor jou gewoon "noodzaak" en niet zozeer omdat het efficiënt is.
  7. Ja je hebt inderdaad gelijk. Gister ermee zitten klooien en inderdaad pas na het binnen halen van de info kan je filteren op enkel de route. Vraag me dan alleen af wat hij dan doet in het buitenland. Ik neem aan dat hij alleen de info ophaalt van NL toch? Zou wel cool zijn als ik alle info ook uit DE en Oostenrijk kan ophalen voor ik vertrek en dan alleen de delta's hoef te updaten Weet jij toevallig hoe dat zit Micky?
  8. Thnx voor het aanbod bm-er. Zodra ik er aan toe ben kunnen we afspreken. Op dit moment is het enige wat ik echt jammer vind is dat de led rand in mijn koplampen niet mee branden met de C's in me bumper. Alleen als de koplampen aan zijn. Maar goed voorlopig dus alleen iets cosmetisch. Ik kom er op een moment na mijn vakantie op terug en dan maak ik graag gebruik van je diensten
  9. De KM's links onder is dat je dagteller? Hoe heb je die in beeld gekregen?? Ik vind dat altijd fijn om in beeld te hebben als ik met de auto op vakantie ben en hele lange afstanden aan het afleggen ben. Ik heb AID icm Discover Pro (2017 software/firmware dacht ik). Bij staat daar altijd de elektrische actieradius. Voor korte afstanden heel handig maar voor de lange afstanden nutteloos. Is dit iets wat je kan instellen?
  10. Dit is een heel interessant stuk wat je hier schrijft. Ik was zelf al opzoek naar een manier om het zuinigst te rijden als je hele lange afstanden gaat rijden waardoor je niet kan stekkeren (lees autovakantie). Wat ik wel apart vind is dat je op de snelweg de auto in battery charge zet. De dealer vertelde mij dat dit een heel inefficiente manier was van je accu laden en dat het dus meer benzine actieraduis kost dan dat je aan electrische actieradius terug krijgt. Ik verwacht de nodige files onderweg naar Oostenrijk en zou dus mijn electrische actieradius daar graag voor willen gebruiken. Het zou inderdaad mooi zijn als ik mijn accu steeds kan laden op de snelweg als dit efficient is tenminste.
  11. Even een vraagje, ik lees en hoor vaak over zaken via vag-com aanpassen maar ik zie nergens prijzen. Met name https://www.chotkan.nl/vag/ komt vaak langs maar ook op zijn site worden geen prijzen genoemd. Nou snap ik dat dit afhankelijk is van wat je allemaal aangepast wilt hebben maar waar moet je dan aan denken? Zijn het honderden €'s of heb je het over een paar tientjes om de boel allemaal te regelen? Wie heeft hier ervaring mee en kan wat helderheid scheppen voor mij?
  12. Zijn er meer forummers hier die InCarBite iPad schermhouders hebben in combinatie met een Discover Pro? Ik heb namelijk in mijn Passat GTE 2x de InCarBite schermen en als ik hierin de ipads zet en ze gaan laden dan valt er op mijn Discover Pro het signaal van DAB+ weg. Om de situatie nog gekker te maken krijg ik weer DAB+ signaal door de achterdeuren (aan de kanten waar een ipad staan te laden) open te gooien. Dan springt gelijk de DAB+ weer aan en bij sluiten van de deuren valt het binnen enkele seconden weer weg. Als ik alleen 1 ipad laad dan hoeft alleen de deur open aan de kant waar de ipad staat open. Ik ga hier zo wie zo voor terug naar het bedrijf waar dit spul is ingebouwd maar was benieuwd of er mensen hier zijn die ook gebruik maken van deze schermhouders en hier wel of geen last van hebben. In eerste instantie gaven ze aan dat het aan de bluetooth van de ipads zou liggen die voor storing zou zorgen maar dit is het niet. Zelfs als ik de bluetooth uitzet en de ipads in vliegtuig modus zet valt de DAB+ uit. Daarnaast gebeurt dit ook alleen bij gebruik van de schermhouders. Als ik de ipads laad via de USB aansluiting in mijn arm steun of via de aansteker voor of die bij de achterbank dan blijft de DAB+ gewoon vrolijk doorspelen. Iemand nog meer ervaringen hiermee of juist niet ondanks gelijke setup? Of misschien een techneut die weet in welke richting er gezocht moet worden? De inbouwer zelf snapt er helemaal niks van (via de telefoon) maar gaat er binnenkort naar kijken.
  13. Dat deed mijn vrouw toen we aan het rijden waren. Hoe ze dat gedaan heeft moet ik maar gaan uitzoeken dan of het inderdaad een voor altijd optie was of dat het op dat moment maar was en hij dus standaard eerst alles binnen haalt. Kom ik nog op terug dan.
  14. Gerrit-GTi

    Kessy/Easy Open

    Super dit!! Gister uitgeprobeerd en ik inderdaad mijn achterklep springt gewoon open! Moet wel zeggen dat ik het tot nu toe niet gemist heb. Gooi hem meestal van achter mij stuur al open of ik gebruik de knop op de "sleutel" om hem open te gooien terwijl ik mijn laadkabel ga ontkoppelen. Neemt nog steeds niet weg dat het altijd leuk is om een nieuwe feature te hebben zeg maar. Ging er eigenlijk vanuit dat ik het dus niet had
  15. Gerrit-GTi

    Kessy/Easy Open

    Dat is een interessante. Hoe werkt het openen met je voet dan? Waar moet ik mijn voet plaatsen/vegen?
  16. De hele lijst ophalen en daarna enkel de updates zou het wel kunnen verklaren. Van het weekend een rit 2x een rit van 1uur gedaan en kwam nog steeds op 3MB uit. Dus je logica klopt wel. Daarnaast had ik ook ontdekt dat je de verkeersinfo kan beperken tot alleen de informatie op je route. Dat zal vast ook wel het een en ander schelen. De reden waarom ik mij druk maakte over het aantal MB's is voornamelijk omdat ik straks met wintersport een flink stuk in het buitenland ga rijden en ik maar 100mb EU data heb in mijn abo. De angst was dat als ik al 3MB ophaalde met ritjes van 40-50min max per dag ik daar enorm overheen zou gaan De data in NL zelf boeit natuurlijk absoluut niet.
  17. Gister even gekeken in de discover pro en er blijkt 7MB verschil te zitten tussen wat tmobile aangeeft aan totale verbruik vs wat de discover pro aangeeft. Ik snap dit niet helemaal. Zal maar eens contact opnemen met tmobile. Wellicht dat zij aan afrondingen naar hele MB's doen? Ik keek van ochtend weer op de discover pro toen ik op werk aankwam en deze gaf als huidige sessie 569KB aan als verbruik. Dit was 23km rijden. Is alsnog best veel toch? Was een rit van 37min in de file op de A2.
  18. Ik heb mijn Passat GTE net 1 weekje en heb 361KM erop zitten. Niet echt veel dus maar mijn ervaring op dit moment is dat met dit weer de actieradius enorm slecht is. Ik stekker zowel thuis als op werk en kan met de 23km enkele reis dat ik moet afleggen volledig elektrisch rijden en dat lukt ook steeds. Met vertrektijd ingesteld en voorverwarmen stap ik altijd in en geeft de auto een actieradius van 41KM aan. Vandaar was het echter 38KM ivm het koudere weer. Als ik op werk aankom heb ik meestal 6KM over en dan heb ik maar 23KM afgelegd. Is wel 95% snelweg op de ACC met 108KM/u ingesteld. Mijn kachel staat wel aan op 20º C en heb ook keihard muziek aan, alleen betwijfel ik of het gebruik van bijv je Discover Pro en eventueel ander aangebrachte elektra zoals versterkers en subs ten koste gaan van je actieradius of dat deze van de normale accu afgaan. Over paar weken gaan we op wintersport en dan gaan we de eerste serieuze KM's maken. Ben nu aan heb uitzoeken hoe ik die het efficiënts kan afleggen aangezien ik onderweg niet kan stekkeren. Mocht iemand ervaringen hierover willen delen graag
  19. Ok wist niet dat dit kon Ga dat vanavond eens checken.
  20. Ik ben deze thread al een tijdje aan het volgen en snap 1 ding niet helemaal wat betreft het data verbruik van de discover pro. Ik heb de discover pro MET de premium uitbreiding. Ik heb een data verdeler simkaart van tmobile ingestopt en kan dan via de tmobile app zien hoeveel data er per simkaart gebruikt wordt. Ik heb helemaal niks ingesteld en alles draait dus in de standaard instelling. Het GoogleMaps vinkje staat uit. Volgens mij is dat nagenoeg hetzelfde als wat sommige van jullie die in deze topic reageren ook hebben. Alleen heb ik gemiddeld per dag z'n 4mb aan data verbruik op de simkaart in mijn auto. Ik rij maar hele korte afstanden. Gemiddeld 50km per dag en zit zo'n 40min per dag in de auto en heb dus dan ook alleen 40min per dag verkeersinfo op de discover pro. Ik vind dat nogal veel voor de korte ritjes die ik maak. De kosten binnen NL zijn niet het probleem omdat ik altijd ruim binnen mijn data bundel blijf alleen ga ik straks met de auto op wintersport en ga ik dus flink wat uren in de auto zitten. Binnen mijn huidige abo heb ik 100mb data verbruik per maand binnen EU. Ik vrees alleen dat ik daar dus overheen zal gaan als ik straks enkele uren achtereen in de auto zit. Doe ik iets verkeerd of zijn er nog meer MB vreters behalve de GoogleMaps die ik uit kan zetten om mijn data verbruik wat te minderen in de auto?
  21. Gerrit-GTi

    Kessy/Easy Open

    Had je als extra optie erbij moeten bestellen?? Hoe heet die dan? La maar. zie hem staan in de optie lijst. Was toen ik mijn auto bestelde niet aanwezig volgens mij. Staat er nu op voor 700,- en dat had ik er niet voor over gehad.
  22. Gerrit-GTi

    Kessy/Easy Open

    Kan jij je kofferbak dan ook openen met je voet? Bij de Superb is dit een standaard optie, kan me niet voorstellen dat dit niet mogelijk zou zijn op een Passat.
  23. Zit zelf ook niet met voorwerk thuis. Het ging me meer om die lelijke schijven op mijn velg 9 van de 10x zal ik ze niet hoeven te gebruiken maar dan rij ik wel steeds met die "lelijke" schijfjes Is meer een luxe/tussen mijn oren dingetje De handigheid en tijdbesparing ervan snap ik wel hoor
  24. Gerrit-GTi

    Kessy/Easy Open

    Ik heb op mijn passat gte 2 knopjes op mijn kofferbak. 1 om gelijk te sluiten en 1 om pas te sluiten als ik met de sleutel wegloopt. Weet niet of het exact dezelfde is maar zoals de dealer het mij heeft uitgelegd is dat ik die 2e knop indruk voor ik de spullen uit de auto pak en dan sluit hij vanzelf als ik met me handen vol wegloop. Enige wat ik mijzelf nog af vraag is of mijn kofferbak ook open gaat als ik met mijn voet ergens onder zwaai. Weet iemand of dat een bestaande optie is? en of deze bij de easy close zit?
  25. Thnx Micky voor de info. Marktplaats had ik ook al wat gevonden. Die Spike Spiders van Marktplaats hebben volgens mij voorbereiding vanuit huis nodig en dan moet je al een lelijke ronde schijf op je velgen monteren voor vertrek als ik de instructies goed gevolgd heb De andere merken zoals Maggi en die Thule vind ik er mooier uitzien. Ga pas eind feb richting Oostenrijk dus heb nog even om te oriënteren en marktplaats in de gaten te houden. Als ik een setje voor 100,- a 150,- kan scoren dan is dat een beter alternatief dan huren denk ik zo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden