Ga naar inhoud

rvandenb

Members+
  • Aantal items

    299
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door rvandenb

  1. De auto gaat aankomende donderdag eerst naar de APK . Eens kijken wat daar allemaal uitkomt. Als het de moeite waard is ga ik 'm (laten) repareren.
  2. Vandaag bij de garage geweest. Het blijkt dat ik het helemaal mis had. Er was niets mis met de wiellagers achter. Wel met de homokineten links voor en ook rechts begint zich te laten horen. Aan beide kanten de beschermende rubber hoes doorgescheurd met als gevolg een droge homokineet die lawaai maakt. Grrr dat is andere koek.
  3. @tiptronic ik heb het inderdaad over de achterste wiellagers van de 3BG. Die onderdelen van Autodoc.nl moesten uit Polen komen . Zijn nog niet bezorgd dus de reparatie moet nu wat later
  4. @Diver: hoe zit dat met die torque waarden? Zijn er bouten bij die met specifieke waarden vastgezet moeten worden?
  5. Hallo Tiptronic, ik heb er 2 besteld en ga ze maandag aanstaande vervangen. Nog een paar vragen. Wat je schreef was voor mij niet heel duidelijk. Welke bout is de hoofdbout? Is dat de grote bout in het midden van de lager set? Is dat zo'n bout die wel eens heel erg vast zou kunnen zitten? Bij het weer vastdraaien moet ik een moment van 200nm gebruiken? En wat bedoel je met die slag van 180 graden? Is dat op diezelfde bout? Dus behalve de 200nm nog een extra slag vastzetten van 180 graden? Alvast bedankt!
  6. Dank voor de reacties. Ik heb er een filmpje van gezien op YouTube. Het lijkt niet al te moeilijk. Wiel demonteren. Handrem op service stand zetten. (Hoe???). De ABS aansluiting even schoon borstelen/schoon sprayen en dan ontkoppelen. De remklauw verwijderen met steek (#15) en ringsleutel (#13). Deze niet los aan de remleiding laten hangen. De remblokken uitnemen. De remklauw beugel verwijderen door de 2 inbusbouten aan de achterkant los te draaien (bit #8). Aan de achterkant (binnenzijde) een clip van de aansluiting loshalen. Aan de achterkant de aansluiting op de rem loshalen. De remschijf verwijderen. De bouten van de achterlager losdraaien (5 stuks met bit #8). De lager verwijderen. Het koppelvlak schoon borstelen met een staalborstel. Daarna de boel omgekeerd terugzetten. De nieuwe lager plaatsen en vastzetten met 5 bouten met bit #8. De remschijf plaatsen en borgen met een wielbout. De remklauwbeugel terugplaatsen en stevig vastzetten met de 2 inbusbouten (niet al te strak). De remblokken terug plaatsen. De remklauw terugplaatsen en vastzetten met steek (#15) en ringsleutel (#13). De koppeling terugplaatsen aan de achterkant. Indien nodig voorzichtig vast tikken met een stukje hout of kunststof. Wiel monteren. Klaar. Graag wat feedback of ik nog iets vergeten ben
  7. De auto wordt er met de jaren niet beter op. De lagers achter zijn versleten en moeten worden vervangen. Ik weet niet helemaal zeker of het beide lagers zijn of maar 1. Ik merk het bij het scherp insturen naar links of rechts dat er een knarsend geluid van achteren komt. Ik wil m'n 3BG uit 2001 graag rijdend houden en heb begin maart een APK. Wat zijn voor het vervangen van de achterlagers redelijke reparatiekosten? Weet iemand een goed en betrouwbaar adresje bij mij in de buurt (Amsterdam)? Groetjes, Ron
  8. Ik wilde toch nog graag even een terugkoppeling geven op mijn hulp vraag. Eigenlijk heb ik aan beide tips iets gehad. Ik heb ten eerste die van BARRY_TDI en heb Varta knoopcel batterijen gekocht. Die gaan een tijd mee en ten tweede omdat de centrale deurvergrendeling niet meer reageerde op mijn afstandsbediening heb ik zoals geadviseerd door JUUL de YouTube filmpjes bekeken. De methode met 1 sleutel was voldoende om de verbinding te maken. Nu werkt de afstandsbediening weer zoals vanouds. Jullie zijn toppers!!
  9. De AB doet het ook met Varta CR2032 nog steeds niet... balen Het rode lampje blijft branden als ik 1 van de knoppen indruk.
  10. Heren, Hartelijk dank voor de suggesties. Ik zeker eerst eens de tip van Barry uitproberen. Het probleem is immers ontstaan na het vervangen van de batterij. Ik heb dit keer Duracell gekocht omdat ik dacht dat dat juist wel lang zou meegaan. Het ging een week goed. Ik ga nu Panasonics of Varta proberen. Het rode led lampje brandde bij mijn weten nooit eerder. Kan me daar in vergissen natuurlijk. Echt iets waar je pas op let als er wat mee is. I'll keep you posted!!
  11. Hallo beste forummers, Ik rijd in een 3BG uit 2003 en heb sinds kort problemen met de afstandsbediening en de centrale deurvergrendeling/alarm. Die werkt niet. De centrale deurvergrendeling op zich wel van binnen uit. Ik heb van de AB een zwakke batterij vervangen en daarna deed de afstandsbediening het kort nog maar sinds een paar dagen ineens niet meer. Het valt mij op dat er een klein rood lampje op de afstandsbediening brand als ik 'm wil gebruiken. Wat kan hier het probleem zijn? Alvast bedankt voor de raad/tips
  12. Een ieder een goed en gezond nieuwjaar gewenst. Laatst bemerkte ik dat de interieurverlichting niet meer aangaat wanneer ik de motor uitzet. Ook gaat de verlichting niet aan wanneer ik de auto wil gebruiken en de deursloten ontgrendel. Heeft iemand een idee wat de oorzaak is?
  13. Welke zekering zou ik kunnen controleren?
  14. De verlichting in het dashboard werk wel. Alleen de meters niet. Het display in het midden doet het wel maar er worden geen metingen uitgevoerd. Dus wordt er geen afstand, verbruik en snelheid, etc gemeten.
  15. Beste forumleden, Sinds vandaag doen al mijn meters snelheid, toeren, temperatuur, etc in het dashboard het niet meer. Wat kan de oorzaak zijn?
  16. Ben m'n 'anti diefstal adapter kwijt na het omwisselen van zomer naar winter velgen.. Erg vervelend. Zie dan maar eens een vervanging te vinden. Gelukkig kwam ik deze Adaptor Wielslot tegen op AliExpress. Dus eerst met wat klei een afdrukje gemaakt en daarna die met het juiste aantal tanden besteld. Moet nu 14 dagen wachten.. Voor weinig.
  17. rvandenb

    Diversen

  18. rvandenb

    2019-12-05 (2).jpg

    Uit het album: Diversen

  19. Vandaag de kabelboompjes weer netjes vast aan de deur te bevestigen met bevestigingsclips van Ali. Ik moest het deurpaneel toch verwijderen om het raammechanisme te vervangen en het paneel te voorzien van een geheel nieuwe pakking. Ik kreeg namelijk steeds natte voeten. Vaak zijn de clips stuk getrokken of niet meer aanwezig als er eerder een, niet zo vakkundig, deur of slotreparatie is uitgevoerd. Aan 50 stuks heb je ruim voldoende voor alle deuren. Zo'n 7 à 8 per deur en dat voor een paar eurootjes. Doe jullie voordeel ermee.. ?
  20. Naudje32: Heb je meetwaardeblok 32 nog gecontroleerd? Wat kwam daar voor resultaat uit? Verder nog iets gemerkt aan de motor? Brandstofverbruik?
  21. Er zitten 15 bouten (06B103831E) en 1 bout (06B103831F) in. Is er soms een lengteverschil? Weet iemand ook het aanhaalmoment voor het vastzetten van deze bouten?
  22. Ik zal 'm liever bestellen en evt. vervangen. Ik heb nog nooit een klepdeksel verwijderd. Misschien een stomme vraag maar stroomt er dan geen motor olie uit de motor?
  23. Kan het klepdeksel er zonder problemen van af gehaald en weer teruggezet worden? Moet ik nog ergens op letten? Altijd meteen de pakking vervangen bijvoorbeeld? Ik sta sowieso op het punt de motorolie en het filter te vervangen. Heb je nog een mening over een evt vacuüm lek?
  24. Hier zijn wat foto's. Je kunt duidelijk zien dat er door het deksel een weinig motorolie lekt. De bout zal wel heel vast hebben gezeten en bij het losdraaien afgebroken zijn. Zou het kunnen dat er daardoor ook een vacuüm lek ontstaan is? Kan zoiets gerepareerd worden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden