Ga naar inhoud

Passat-4Motion

Members+
  • Aantal items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Passat-4Motion

  • Verjaardag 19-03-1984

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    omg. Tilburg
  • Naam
    Paul

Passat-4Motion's Achievements

45

Community reputatie

  1. Alleen de lampen. Lampje is gewoon op. Zeer waarschijnlijk volgt de andere snel dus ik zou ze gelijk beide vervangen om kleurverschil te voorkomen.
  2. Ik heb zelf ooit 15mm opschroefbare spacers in handen gehad dus die zijn er sowieso. Gr.Paul
  3. Ik heb zojuist onderstaande spacers besteld. Ik kon geen opschroefbare vinden in de maten 12 en 15mm, dus toch spacers met langere bouten genomen. 12mm voor de voorzijde: http://www.spoorverbreder-shop.nl/pro-spacers-passat-1100-5x112-12mm-eibach-p-73087.html 15mm voor de achterzijde: http://www.spoorverbreder-shop.nl/pro-spacers-passat-1100-5x112-15mm-eibach-p-73148.html Gr.Paul
  4. Ja ik had dit forum door zitten zoeken en kwam meer mensen tegen die achter met iets grotere spacers rijden. Nu is het wel zo dat mijn auto geen dik verlaagde tuning auto hoeft te worden. Gewoon een nette station met leuke wielen.
  5. Wat me wel opviel is dat de 3BG achter iets meer spacer mag hebben omdat het wiel daar iets verder naar binnen valt dan aan de voorzijde. Wat vinden jullie? Ik zou zeggen voor spacers van 12mm, achter 15mm.
  6. m.b.t. het haperen/stotteren van de motor: het lijkt wel een soort backfire of misfire schok. Misschien dat dat het verhaal duidelijker maakt? Bij koude motor trekt de motor vlot en probleemloos, bij warme motor hikt ie telkens bij gas geven tot +/- 3500/4000, daarboven trekt ie weer super. Iemand met V5-kennis in de buurt van Tilburg, Eindhoven of Gemert (in deze regio's ben ik bijna dagelijks) die er eens naar wil kijken (rijden) en z'n oordeel erover wil geven? Nu is het lijstje met mogelijke oorzaken nog veel te lang. Gr.Paul
  7. Heb gisteravond de velgen eraf gehaald om zeker te weten welke ET-waarde ik heb; idd heb ik de ET37 Capezio's onder m'n 3BG zitten.
  8. Gisteravond heb ik de velgen even gepast, maar ik kan er zo op het oog eigenlijk niets van zeggen. Het wiel zit aan de voorzijde tegen de veerpoot aan, achter raakt het wiel ook iets. Kon de auto dus niet op z'n wielen laten zakken dus kon ook niet goed meten hoeveel mm spoorverbreder ik nodig heb. Hoop dus dat iemand mij hierin kan adviseren.
  9. Ahaaa!!! Dan dus toch ET37. Vond het al vreemd als ze ET45 zouden zijn want ze komen helemaal niet ver naar buiten.
  10. @@Jee13: Thnx. Maar goed dat ik het vraag. Dacht serieus dat mijn velgen (die Capezio's dus) ET37 waren. Op de link die jij geeft staat dat het ET45 is. Bijna voor 300 euro de verkeerde spoorverbreders besteld @@dieseltje: bedoel je een setje velgen met winterbanden eromheen? En hoe zien de velgen eruit? Schade?
  11. Thnx voor je reactie. Zat zelf ook nog even te rekenen: de velg is 0.5J (= 13mm) breder dan de huidige velgen, dus aan de buitenzijde 6,5mm meer naar buiten en aan de binnenzijde 6,5mm meer naar binnen als de naaf op dezelfde plek blijft zitten (dus bij een spacer van 51-37=14mm). Door spacers van 15mm te monteren verplaatst de naaf dus 1mm meer naar buiten. Dus met 15mm spacers komt het wiel 7,5mm meer naar buiten en 5,5mm meer naar binnen. Met 20mm spacers komt het wiel 12,5mm naar buiten en 0,5mm naar binnen t.o.v. mijn huidige wielen. Lijkt me met 20mm spacers toch best veel naar buiten te komen.. De voorkeur gaat inderdaad uit naar opschroefbare spoorverbreders.
  12. Ik heb een 3BG variant 2.3 4Motion met originele OEM 7Jx17" ET37 velgen en bandenmaat 225/40R17. Nu heb ik een setje velgen met de maten 7,5Jx18 ET51 gekocht. Er liggen 225/40R18 banden omheen. Met spoorverbreders zou dit prima moeten passen, echter kom ik er niet uit welke diameter ik dien te bestellen. En aangezien de ET waarde 51 is dien ik rondom (=4) spoorverbreders te bestellen; totaal rond de 300 euro gok ik. Te duur om zomaar een gokje te wagen vind ik. Ik denk 15mm nodig te hebben maar zeker weten doe ik het niet. Wellicht dat 10 of 20mm beter is? Kan iemand mij hiermee helpen? Gr.Paul edit: Als ik de verschillende maten invul op willtheyfit.com dan kom ik uit op het volgende: geen spacers: 15mm spacers (waardoor we dus op ET36 uitkomen): 20mm spacers (waardoor we dus op ET31 uitkomen): Zonder spacers is dus geen optie: de velgen vallen dan te ver naar binnen toe en zeker gelet op het 4Motion systeem past dit dus niet. Met 15mm spacers kom ik iets verder naar buiten dan met de huidige velgen, maar ook verder naar binnen. Weet iemand of dat dit kan ivm 4Motion systeem? Met 20mm spacers blijf ik aan de binnenzijde gelijk en kom ik een flink stuk naar buiten. De vraag is of dit kan met de spatborden. Denk toch dat de 15mm spacers het beste zijn. Of misschien 15mm aan de voorzijde en 20mm aan de achterzijde? volgens mij vallen de wielen bij een 3BG achteraan meer naar binnen dan vooraan. Iemand die me hiermee kan helpen? Gr.Paul
  13. Ik heb deze velgen onder mijn 3BG zitten. Iemand die de naam van deze velgen kent? Zit al tijden te zoeken maar heb nog nergens de naam van de velgen kunnen vinden. Gr.Paul
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden