Ga naar inhoud

Dj-Ulic

Members
  • Aantal items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dj-Ulic

  1. Dat heb ik inderdaad! Ik bel je wel na het werk of liever app?
  2. Goedemiddag, De remblokken op mijn 3c (2005) zijn toe aan vervanging. Zonder echt na te denken gehele set besteld via mister auto en binnen gekregen. Voor vrij snel vervangen. En toen begonnen met achter. Totaal vergeten remklauw, electronisch. geen apparatuur daarvoor. Ik woon vlakbij Groningen. Ik vroeg mij af of er mensen hier in de buurt software hebben en mij willen helpen om de remklauw gereed te maken voor vervanging van de remblokken. uiteraard voor vergoeding indien nodig.
  3. Goedemiddag Moto mangement lampje ging branden. Bij het uitlezen kreeg ik code p2293 Fuel Pressure Regulator 2 Performance Iemand zou er naar kijken voor mij en heeft per ongeluk de inspuitpomp geopend. Er kwam wat benzine uit en een rond schroefachtig iets. Dat schroefje heeft hij weer teruggezet en alles weer in elkaar gezet. Sindsdien is verbruik enorm (boven 10l per 100km) en de auto heeft amper kracht. Max snelheid 140 km/h Wat kan het zijn? Is inspuitpomp kapot?
  4. Afgelopen zaterdag de EGR klep eraf gehaald en bekeken. Het leek allemaal in orde. Nogmaals ik ben geen expert. Sinds gisteren merk ik dat optrekkracht echt minder is. Daarna is het verbruik omhoog. Gemiddeld zat ik rondom 7 liter per 100. Nu boven de 8. Het is een 1.6 FSI. Zijn er mensen in de buurt van Eelde die tijd en zin hebben om langs te komen om er naar te kijken of toch liever naar dealer?
  5. die ontvang ik dan ook graag. wat precies? hoe controleren? waarop letten?
  6. Goedemorgen, Afgelopen dinsdag ging ineens "check engine" lampje branden. Gelukkig heb ik een basis uitleesstekker via Aliexpress gekocht. Het is basis maar toch het geeft een indicatie. Via Gerrit Spek vond ik het volgende: Mogelijke oorzaken: Zekering(en) maken slecht contact of zijn defect Water in de behuizing van de EGR Klep (N18) Bedrading van/naar de EGR Klep (N18) defect N18 defect klep (N18) van de EGR functioneert niet (doet maar wat, of staat permanent open of dicht); die klep kan dan op ongewenste momenten open staan (dicht is niet erg), waardoor de cilinders teveel uitlaatgassen te verwerken krijgen ECU defect (onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk) Mogelijke oplossingen: Check / vervang zekering(en) haal de zekering(en) er uit maak de uiteinden van de zekering(en) schoon (heel licht opschuren met fijn schuurpapier, daarna heel klein beetje contactspray er op) zekering(en) doormeten met een multimeter (de zekering(en) ziet er soms prima uit, maar schijn kan bedriegen) zekering(en) terugplaatsen / vervangen soms is aan de buitenkant van de zekeringkast niets zichtbaar, maar inwendig is zekeringkast defect is het gedeelte waar je de zekeringen indrukt geoxideerd of gesmolten? Kontroleer bedrading en aansluitingen van/naar de EGR Klep (N18) Check / vervang de EGR Klep (N18) diesel: check [Module-01], [Meetwaardeblokken-08], Groep 003, veld 4 Heeft iemand ervaring met deze storing en wat het best is om te doen?
  7. Mijn vader denkt er over na om deze passat te kopen. Ik heb allerlei horror verhalen gelezen over de tsi motoren. Vraag is wel of niet kopen? http://www.autotrader.nl/auto/volkswagen-passat/2011/damwoude/7lxvg/volkswagen-passat-14-tsi-120pk-bluemotion-bj2011-n/
  8. Geen alarm systeem (voor zover ik weet) Knipperende led is aanwezig. Ik kan de auto open doen en alle lampjes gaan branden als ik wil starten maar daar blijft het bij. Ik ga de accu opladen en navi/radio eruit halen. Kijken of dat iets uitmaakt. Trekhaak is aanwezig maar nooit aan gezeten. Er is recentelijk niets veranderd aan de auto. Het probleem deed zich ook voor bij de MFD2 (originele navi/radio). Daarom verdenk ik niet de navi of is dat een rare gedachte?
  9. helaas niet aanwezig. ik verdenk dynamo maar kan ook iets anders zijn.
  10. het probleem deed zich voor voordat ik de nieuwe navi erin had gezet dus het is iets anders.
  11. Dj-Ulic

    stroomuit/stroomverlies

    Goedemorgen, Ongeveer een maand geleden had ik problemen met stroomuitval. De auto wilde niet starten. ik heb de ANWB gebeld en middels startkabels is de auto gestart. Hij heeft de accu gemeten en gaf aan dat de accu 'kapot' was. Ik vond dit vreemd aangezien de accu amper 18 maanden oud was. Ik heb daarna de accu volledig opgeladen en weer teruggezet. Het ging goed voor een week of zo en vervolgens wederom leeg. Ik kan de auto openen maar starten is geen optie. Toen maar besloten om een nieuwe accu te bestellen. Ik dacht meteen maar goed doen dus een Varta gehaald. Helaas gisteren wederom hetzelfde probleem. De auto wilde wederom niet starten. Ik heb het gevoel dat er stroomverlies is of de dynamo laad gewoonweg helemaal niet op. Stroomverlies gebeurde ook voor het plaatsen van de nieuwe 'android based navigatie'. Het lijkt mij niet dat het daardoor komt. Mijn vraag is of iemand een goed adresje heeft in de buurt van stad Groningen om stroomverlies dan wel dynamo te testen?
  12. vooralsnog uitstekend. geen problemen gemerkt maar ik luister niet vaak radio. vaker eigen mp3 collectie
  13. tot nu toe ben ik zeer tevreden. Het startmenu bevat 5 widgets: Navi Radio Menu Bluetooth MP3 het scherm reageert erg snel. het nadeel is dat zij een echt tabletscherm gebruikt hebben. je ziet alle vingerafdrukken erin. Dat is jammer maar goed schoonmaakdoekje erover en ziet er weer prachtig uit. Navi is snel en gedetailleerd. Geluid is meer dan goed. Op dit moment zeer tevreden over het apparaat. Absoluut 185 euro waard
  14. Donderdag besteld en woensdag in huis. Snelle service en vooralsnog zeer tevreden over communicatie met verkoper bij Ali. Gekocht voor 184 euro. Invoerrechten waren 54. De aansluitingen zijn inderdaad gewoon VW correct. Het is echt plug en play nieuwe situatie
  15. ik heb de eerste besteld. Nu is het afwachten. uiteraard zal ik foto's maken van de inbouw en een review plaatsen zodra binnen
  16. ik neig naar keuze 1 omdat ik er dus veel goede dingen over gelezen heb en ook videomateriaal van gezien heb op YouTube. Ik ben alleen bang dat het slechte kwaliteit is
  17. Invoerrechten zijn mij bekend. Dat is het punt niet. Is dit technisch te doen? Moet ik extra kabels kopen of kan ik mijn mfd2 eruit halen en deze erin zetten? Zijn deze android based navis ok?
  18. Goedenavond, op dit moment heb ik in mijn vw passat 2005 een mfd2. Daar zat op de cd wisselaar altijd zo'n mooi kastje waardoor ik mp3s kon luisteren. Die heeft het begeven. Nu zat ik op ali express te bladeren kwam wat android based navi's tegen. Ik vraag mij af of mensen hier ervaring mee hebben en of dit uberhaupt kan in mijn huidige systeem. Ik weet hier echt helemaal niets vanaf. Dit zijn de twee systemen waar ik tussen zit te twijfelen: eerste keus http://www.aliexpress.com/item/Android-VW-Polo-Jetta-Tiguan-Golf-Bora-Passat-B5-B6-5-6-dvd-gps-car-with/1353099701.html?spm=2114.13010308.0.42.Aob7uO tweede keus http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-New-Quad-Core-VW-Android-4-4-Car-DVD-GPS-VW-GOLF-5-6/32655042824.html?spm=2114.01010208.3.38.9weveH&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_5_10037_10034_10033_507_10032_10020_9910_10017_10005_10006_10021_10022_10009_10008_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=1a49eab6-144b-42eb-bee2-62137e325ca8 Waar moet ik om denken als ik een dergelijk systeem wil plaatsen? Is dit wat of is het chinese rommel? Ik wil eigenlijk gewoon op een simpele manier mp3s luisteren. Dat is de enige echte eis. Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden