Ga naar inhoud

Djelmer90

Members
  • Aantal items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Djelmer90

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    Nieuw-Bergen
  • Naam
    Jelmer

Djelmer90's Achievements

2

Community reputatie

1

Community Answers

  1. Dit was inderdaad precies dezelfde die ik in de wishlist heb staan;) Barry bedankt en deze word waarschijnlijk besteld om ook ch/lh van de list af te schrijven. Als ik het goed begrijp kun je met deze dus met een brugje instellen op stads/dim of mist licht?
  2. Toch even dit draadje gebruiken om te checken wie er allemaal deze schakelaar heeft in zijn passat? Wil ook graag ch/lh functie erop maken. Wst ik las is gewoon de lichtsensor in het dashboard verwerken en de lamp op auto laten staan zodat je altijd lampen aan hebt staan? Werkt dit nog steeds bij jullie na 2 jaar? ????
  3. Zeker zeker, en kan je zeggen dat dit dansje werkelijk heeeft plaats gevonden ???? dit omdat in mijn achterhoofd toch december begon te spoken omdat het al kouder wordt en de vrouw zwanger is. Moet er een goede wagen zijn als er met spoed/nood naar het ziekenhuis gegaan moet worden.
  4. Heb daar het kvs reservoir mee schoongemaakt. Wat een koek kwam er van die bodem af zeg???? Btw iemand een idee wanneer er het signaal gegeven word als het kvs reservoir minimaal is? Is dat wanneer het bijna leeg is of al eerder? Kreeg namelijk geen melding toen hij 1/5 onder minimaal stond.
  5. HEREN!!!!! soms heb je van die momenten waar je ineens een liedje in je kop krijgt: https://youtu.be/QXCGnTy-v2M Vandaag was bij mij zo'n moment. Wat heb ik gedaan, het hele koelsysteem was gecheckt en we hebben geconstateerd dat er te weinig circulatie was maar genoeg om de motor te koelen. We hebben dus toch nog een keer alle twee de radiatoren gespoeld en wat bleek. GADVERDAMME!! bij de tweede keer spoelen van de kachel hebben we de tegengestelde richting gespoeld en wat bleek. Eeen grote derrie die eruit kwam. Terwijl de gewone richting schoon water gaf. Dus alles twee maal gespoeld, radiator van de kachel en de grote voor het blok. Daarna alles gevuld met de meest goedkope troep van de action en radiator reiniger erin gedaan van Forte. (lees goed REINIGER, dus geen dichtermaak rommel). 30 min. De auto warm gereden zoals beschreven. Kachel werd lauw. Gezien de buitentemp. 4 graden een vleugje hoop gekregen. Hierna de auto laten koelen en de rommel afgetapt en het blok en de radiatoren gespoeld. Man man man man. Wat kan er toch een zooi uit die dingen komen. Het hele spoel riedeltje nog eens gedaan. Dit keer ook het blok door gespoten met water. Daarna radiatoren en het blok met lucht leeg geblazen. En gevuld met die action rommel.. waarom dit keer weet action rommel? Omdat ik een weekje hiermee door rijd om alles goed door gereden te hebben en de grootste rotzooi weg te kunnen spoelen. A fin, nu het moment om de auto te ontluchten en hem te starten. Kachel standje HI!! En een rondje gereden en werkelijk!! DAT DING WERD ME TOCH EEN PARTIJTJE HEEEEET!!!!! Nu even terug naar de link die erbij zit.. met dit nummer in je kop en een dansje naast de auto, was mijn middag afgesloten! En dan nu schaft! Volgende week herhaal ik het spoelen met water van de radiatoren en daarna gooi ik er een kwaliteits vloeistof in. En dan zitten we er weer lekker warm bij!! Wat me wel opviel is dat het kvs niveau berhoorlijk gezakt was, waarna ik hem heb bijgevuld en zag hem nog iets nazakken. Dus weer tot aan de rand max. En daar bleef hij nu ook mooi. Straks nog een rondje karren en alles checken. Daarna blok mooi schoonspuiten zodat onderzoek op miniscule lekkage makkelijker gaan. Dus alle olie en kvs resten weg spoelen en de wagen blijven controleren. Wat ik me nu dus ga voornemen na dit gezien te hebben is bij elke olie wissel een spoelbeurt geven aan de radiatoren en deze schoon blazen en afvullen met nieuwe vloeistof. Mannen bedankt voor het mee denken en helpen!! Maybe tot bij een meeting! En CHEERS!
  6. Met deze klep heeft VDUB ook een probleem gehad op het forum heb ik gelezen. Misschien deze uitbouwen en even binnenkant controleren en insprayen. Niet verkeerd om dat met alle morortjes te doen omdat ze bij ligte weerstand al storingen geven. Maar dit zou als nog niet mijn probleem verhelpen. De kleppen gaan gewoon om. Toch de radiateur eens uitbouwen en voelen of deze goed heet word. En kanalen controleren of deze misschien ergens verstopt zitten. Heb er geen idee meer van waar ik nog zou kunnen zoeken.
  7. Ik moet dat weekend helaas werken. Anders leek het me wel tof om een keer naar een meeting te komen. Niet dat de passat zo geweldige uitstraling heeft als ik andere soms voorbij zie komen;) standaard sportline uitvoering. Maar nog ff verder gezocht. En blijken dus twee motoren te zijn bij de recirculatie klep. De V71 en de V113. Maar lees dus dat deze ook samen gekoppelt zitten. En ik zie ook inderdaad twee kleppen dicht gaan bij de recirculatie klep.
  8. Radiateur kun je niet zien vanaf de buitenkant en/of binnenkant, daarvoor moet het gehele dashboard er uit. En de kleppen zie ik werken vandaar de endoscoop. Hiermee ben ik in het luchtkanaal geweest om de kleppen te controleren. Als het pollenfilter dicht zit krijg je geen lucht in je wagen dus zou ik niet kunnen voelen of hij warm of koud werd???? Om het een en ander uit te sluiten moet ik dus het dashboard los maken. Ik vraag me alleen af of er naast alleen de temp. Klep nog een tweede klep bij de recirculatie klep zit om de stroomrichting te bepalen langst de radiateur.
  9. De drie kleppen die ik heb kunnen filmen bewegen allemaal goed. De V68 klep beweegt gewoon en de V70 klep beweegt gewoon. De klep bij de voorruit beweegt ook gewoon. En de recirculatie klep beweegt ook gewoon. Maar dan moet er dus nog een extra klep zijn bij de recirculatie klep om de routing te bepalen? De slangen in en uit de radiator zijn goed heet zoals het hoort. Wil nu nog een keer kijken of ik met een warmte kijker iets kan zien van de radiateur, maar dat moet ik nog even kijken in hoeverre dat gaat lukken en wat daarvoor gedemonteerd moet worden.
  10. Nee hoor. zelfs bij gewoon gebruik. Met de reset heb ik geen tijd om te filmen. Gaat veel te snel om met zo'n cameraatje te pielen. Heb het opgenomen met manueel gebruik.
  11. Ik heb de kleppen allemaal al eens gecontroleerd. En deze werkte in iedergeval wel: - de V68 klep - de V70 klep Deze zitten beide achter de radio/clima unit en kun je redelijk makkelijk bij om ze te checken. Voor de zekerheid heb ik toen ook de endoscoop naar binnen gebracht om de kleppen te checken op functie en dit was ook prima. De V71 was ik van mening alleen de recirculatie klep te zijn. Maar blijkt dus een tweede klep aan te sturen. Dit gaan we dan nog even onderzoeken. Keep u posted
  12. Ja dat weet ik. Deze zorgt ervoor date binnenlucht opnieuw gebruikt wordt. Maar volgens vele tekeningen bevind de V71 klep zich bij de recirculatie klep. Dus vroeg me af of hier dus nog een tweede klep bij zat ipv alleen de recirculatie klep.
  13. Oke, maar deze klep zit bij de recirculatie klep of 'is' dit de recirculatie klep?
  14. Daar heb ik mijn info ook van. Maar als ik dan verder zoek waar die klep zit. Is dit of de recirculatie klep of zit hier nog een tweede klep in de buurt voor inderdaad de luchtinlaat richting kachel ?
  15. Nu net de foutcodes opgezocht die de climatronic heeft gegeven nadat ik hem eerst gereset heb, en vervolgens een zelfdiagnose heb gestart: - 4F7 ( V68 klep) - 4F8 (V70 centrale flap) - 4FA ( V71 luchtinlaat flap) Deze kleppen heb ik al een gecontroleerd op werking en allemaal gaan ze stuk voor stuk gewoon open en dicht. Alleen nu lees ik ergens dat V71 de luchtinlaat klep is. Deze 'zit bij' de recirculatie klep of 'is dit' de recirculatie klep?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden