Ga naar inhoud

Spiky

Members+
  • Aantal items

    213
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door Spiky

  1. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Dank voor de toevoeging. Wellicht helpt het andere eigenaren die dit ook hebben of wellicht krijgen. Wij zijn ondertussen weer heel wat km's probleemloos verder! ๐Ÿ˜€
  2. Ja. Was al aan het kijken of er meer info is over de nieuwe GTE๐Ÿ˜…
  3. Dat zou ook een goed alternatief zijn geweest. Dan zie je iig wat je kan verwachten betreft de wegen
  4. Dank. Kort maar krachtig antwoord ๐Ÿ˜„
  5. In onze GTE (2016) hebben wij een digitaal dashboard, welke navigatie laat zien tussen de klokken. Erg prettig vind ik! Als ik mijn telefoon koppel aan de Discovery pro, kan ik navigeren via Google Maps, maar zie ik op het dashboard "andere navigatie actief" Afgelopen week had ik door een kapotte actuator een andere auto mee van de garage, met een nieuwer type dashboard en Discover Media systeem. Navigatie was "niet ontgrendeld", dus android Auto aangekoppeld. Nu zag ik echter wel wanneer ik moest afslaan etc. Is het met een update mogelijk dit ook op ons systeem te krijgen, of zit dit echt in het type discover systeem?
  6. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Gister nog een stuk gereden, en rijd weer prima๐Ÿ˜€ Passat staat weer naast de Passat van de vrienden met wie we weg zijn.
  7. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Eind van de ochtend de auto weer opgehaald, en de leen T-Cross weer ingeleverd. Ze hebben het onderdeel 04E 198 725M vervangen. @rvbeek72 verwees al naar een post van @Johan_E waarin dit onderdeel benoemd werd. Complimenten aan iedereen voor de goede indicatie van het euvel!๐Ÿ‘
  8. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Dank Ah. Goed om te weten voor een volgende met dit euvel!
  9. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Zojuist diagnose gehad, en idd de actuator.. Nu wachten op de prijs.. Update; na een middag bij de dealer gezeten te hebben, en na diverse telefoontjes met NL dealer/verzekering onderdeel wordt het onderdeel vervangen, en zulken we de auto een paar dagen kwijt zijn (levertijd onderdeel en bezetting werkplaats) Advies was er niet mee te rijden, en ook nl dealer gaf aan beter niet te rijden. Kosten waren gelijk aan wat NL dealer doorgaf.(โ‚ฌ485,-) Via reisverzekering konden we vervangend vervoer krijgen, en hebben nu een T-cross mee voor die paar dagen. Wordt vervolgd ๐Ÿ˜Š
  10. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Dank! We zijn nu bij Deauville, waar ook een VW dealer zit. (daar moet ik om 14:00 uur terug zijn om foutcode uit te lezen) Vanmorgen ongeveer 10km elektrisch gereden, zonder issues. Even de GTE knop ingedrukt bij terugkomst en direct EPC lampje aan, maar nu ook oranje lampje "motor storing" verder geen issue/waarschuwing of andere melding.
  11. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Is het schadelijk er mee door te rijden? Of moet die vervangen/gerepareerd worden? Is daar ook een bekende foutcode voor?
  12. Spiky

    Passat GTE - EPC lampje

    Hallo, Tijdje niet op forum geweest, maar nu toch even een vraagje. Gisteren op vakantie gegaan naar Frankrijk, wat prima ging tot na +- 600KM. We reden lekker op de cruise-control, en merkte dat hij wat begon te "bokken" (verminderen vermogen, gasbij etcetera.) Op dashboard ging EPC lampje branden. Snel opgezocht en overal advies om zsm aan de kant te gaan. Gebeld met mobiliteitsgarantie, en kon niets betekenen ivm dat wij langs de snelweg stond (alleen de overheid hier mag op de snelweg afslepen). We moesten dus eerst van de snelweg af. We waren 30km van eindbestemming, en accu nog redelijk vol ivm in GTE stand gereden te hebben, en dus besloten stukje door te rijden om te kijken hoe en wat. Eerst alles uit, en opnieuw "starten" gaf geen issues. Elektrisch rijden gaat prima, koppel, en schakelt prima zonder EPC lampje. Zodra de motor aanging kwam het EPC lampje terug. We moesten nog een hoge en lange brug over, en dat was wel even spannend, gezien het vermogen weg zakte. Iets gas bij geven deed niet zoveel, maar als je hem verder intrapte kreeg je een korte hapering, maar ging hij er wel vandoor. Uit eindelijk veilig aangekomen op bestemming Een check wat het kan zijn/mijn afdronk - versnelling (schakelt prima in zowel Elektrisch als hybride) - gaspedaal (reageert normaal) - remlichten werken. Zelf zegt mijn gevoel dat het iets zal zijn met bougies of vervuilde injectoren. Elektrisch lijkt alles te functioneert zonder lampje. Helaas geen vcds/obd om foutcode uit te lezen. Mobiliteitgarantie nog gebeld maar moet maandag terugbellen , gezien we veilig staan en ze nu niets konden doen. In de buurt zit een VW dealer, maar spreek geen woord Frans ๐Ÿ˜…. Accu inmiddels wel opgeladen via verlengsnoer/thuislader om de dealer te kunnen halen. Wil eerst even bij de dealer de foutcode uitlezen en kijken hoe/wat. Iemand tips/ervaring?
  13. Spiky

    Thuislader GTE defect

    Dank voor de link! Ik zie daar echter geen Passat GTE bij staan? (Bij geschikt voor) Leuk om te lezen! GTE stand wordt enkel op snelweg gebruik, of lange ritten. De rest electrisch.
  14. Spiky

    Thuislader GTE defect

    Dank voor de reacties, Ik heb gisteravond een nette overgenomen van iemand (zelfde model) voor een mooie prijs. Deze werkt weer prima!
  15. Spiky

    Thuislader GTE defect

    Helaas weinig te vinden over de laders op internet. Zoals @Freggelaal aangaf zijn het veredelde schakelaars, die door de auto gestuurd wordt. Op zoek naar een vervanger zie ik verschillende "Type2" thuisladers voor verschillende type auto's. (Nieuwe kost tegen 600 euro!!!) Nu heb ik eenzelfde gevonden, maar dan net een ander product nummer. ( CL ipv AN achter het productnunmer. Is zo'n lader type gebonden, of werken ze allemaal op een zelfde manier?
  16. Spiky

    Thuislader GTE defect

    Zal even een extra foto onderstaand bijvoegen voor een overzicht. Lijkt er idd op dat enkel een paar SMD weerstanden/condensatoren zijn doorgebrand, maar om ze te vervangen is het handig te weten wat de waardes zijn. Overzicht bovenzijde print Onderzeide (naar boven gekanteld) Doorgebrande items zitten op zelfde plek van de print, (aan beide kanten).
  17. Spiky

    Thuislader GTE defect

    Om onze Passat thuis te laden, gebruiken wij altijd de thuislader. Buiten een stopcontact gemaakt, en de unit hangt droog onder het kinderspeelhuis. Dit werkte prima, tot van de week tijdens een midweekje weg. De thuislader meegenomen om daar (bij) te laden, zoals gewoonlijk op vakanties. Echter bij het aansluiten gingen de lampjes uit, en deed niets meer. Andere stopcontacten geprobeerd, maar geen reactie van auto of lampjes op de unit. Thuisgekomen de unit open geschroefd, om te kijken of het wellicht een zekering was. Helaas bleek het erger, en geeft er waarschijnlijk condensvorming plaatsgevonden, waardoor iets is doorgefikt. Opzich ben ik wel handig met solderen, maar aangezien er niets meer te lezen is van de componenten, weet ik niet precies waarvoor ik de items kan vervangen. Iemand ervaring met thuislader reparaties? Of wellicht iemand die kan checken wat de componenten zijn? Gaat om dit type: (12E971675AN) Onderkant print: Boven kant
  18. Dit jaar een andere Safaritent in Drenthe, en een B8 GTE. Karretje erachter meegenomen voor oa de bakfiets, en gaat prima achter de GTE.
  19. Er zijn dus 3 soorten ruiten? Of zijn ze ook gecombineerd leverbaar? Warmtewerend, met verwarming en camera mogelijkheid ?
  20. Dank je! En bij de eventueel vervangende ruit, zit al mogelijkheid voor bevestiging van de camera? (dus geen extra beugels etc nodig? En de spiegel kan wel hetzelfde blijven?
  21. Oke, dank voor de tip! Kun je ergens aan de buitenkant zien welke software versie het is?
  22. Spiky

    Automattensets

    Dank @Vdub Dan regel ik zelf een setje nieuwe matten ?
  23. Wat is het verschil met de 3Q0980653D? En Is er nog een typenummer van de ruit met camera?
  24. Hoi, (Weet even niet of dit de goede plek is voor mijn vraag?) Helaas zit er in onze voorruit een scheurtje/grote ster. (B8 GTE uit dec 2016) Waarschijnlijk zal de ruit vervangen moeten worden, en vroeg mij af of er dan wellicht een ander type ruit in kan? Mocht de ruit vervangen moeten worden, zou graag willen kijken of ik dan een cameramodule zou kunnen plaatsen voor laneassistant/verkeersbordherkenning. Is dit mogelijk? en wat komt er dan allemaal bij kijken? Voorruit: ???? Camera type: 3Q0980653D kabel: https://nl.aliexpress.com/item/4000439342294.html En wat moet er betreffende afstellen/programeren gebeuren? Alvast bedankt!
ร—
ร—
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden