Ga naar inhoud

gpee

Members+
  • Aantal items

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door gpee

  1. Inmiddels weer een G versie aangeschaft, blijkt het weer een gedowngrade D versie te zijn .
  2. Ik zit hier op dit moment met een soortgelijk probleem. Vanwege een ander project zijn we bezig met een Golf 4. Hier zat al een werkende MFD nav in, met een TMC module. MFD is origineel een G, maar VCDS laat D zien. Dus waarschijnlijk een gedowngrade G versie. TMC module die er aan zit is een 894. Maar geen info op de teller, dus een 894A gekocht en gemonteerd. Maar de MFD krijgt geen contact met de TMC. Achteraf er dus achter gekomen dat er D firmware in zit. Dus logische dat hij niet communiceert, want dat wilt hij via 3LB doen. Maar wij willen graag gebruik maken van canbus. Dus hevig opzoek naar firmware voor een G versie, maar elk mogelijke forum/site waar naartoe gewezen word is offline. Ook heb ik de firmware types die hierboven al genoemd zijn, maar hier zit niet de juiste tussen. Kan iemand mij hier helpen aan de update cd met de G firmware?
  3. gpee

    Oil Sensor Service Now

    Kan nergens op een site een temp sensor vinden. Of zit dit in olie niveau sensor?
  4. gpee

    Oil Sensor Service Now

    Avond! Enkele dagen krijg ik soms de melding: Oil Sensor: Service now! Auto heeft 3 weken terug een beurt gebad, service interval gereset dus vond het al vreemd. Maar nu zie ik ook dat de olietempratuur op mijn teller spookt, 3 streepjes/de juiste temp/of 164 graden. Nu heb ik ergens gelezen dat ze de olietempratuur sensor gebruiken om kwaliteit van de olie vast te stellen. Nu kan ik alleen nergens een olietempsensor vinden voor mijn BXE motor. Kan iemand mij in de juiste richting wijzen welke sensor dit allemaal regelt? Betreft een 3c uit 20p6, bxe motor met een z/w teller. Bedankt alvast!
  5. Eindelijk opgelost; Eerst getwijfeld aan het stekkertje, dus er draadjes tussen gezet met schuifjes etc. Werkte het nog niet. Oude klauw gepakt, motor aangesloten en het werkte in eens. Auto van het contact, paar minuten gewacht en de nieuwe motor aangesloten en nu word hij wel aangestuurd...en alle foutcode's verdwenen. Wat een raar gedoe :/
  6. Hallo, Van de week begonnen met de achter remschijven/blokken te vervangen. Maar tot de conclusie gekomen dat LA remvloeistof lekte, en RA niet meer terugwilde. Ook hadden beide motoren de welbekende scheurtjes. Dus helaas de procedure moeten stoppen, en ik wist dat dit sowieso problemen zou opleveren omdat er overal gezegd word dat de spanning er op moet blijven etc. Maar ik kon op dat moment geen klauwen regelen. Volgende dag 2 verse klauwen opeghaald die compleet waren nagekeken etc. Gemonteerd, ruzie gehad met het stekkertje. RA het stekkertje er op gekregen, maar LA niet met een "klik". Maar ik had geen tijd meer dus er weer mee gestopt. RA werkte gelijk als ik hem op de parkeerrem zette, maar LA niet. Gisteren uiteindelijk met veel moeite LA het stekkertje goed gekregen maar ik blijf bovenstaande foutcode houden. Ik krijg met VCDS de code niet gewist, ook heb ik van de accu 30sec de plus er af gehad. verder ook alles gedaan wat er bij ross-tech op de site staat. De foutcode blijft bestaan met een oude kmstand. Is er iemand hier die me verder kan helpen, en tips heeft voordat ik de klauw weer demonteer? VCDS is legitiem, en is laatste versie. Address 53: Parking Brake Labels: 3C0-907-801-53.clb Part No SW: 3C0 907 801 G HW: 3C0 907 801 G Component: EPB VD8HC005 013 0005 Revision: 013 Coding: 0000011 Shop #: WSC 00320 211 91729 VCID: 264310139112D62ECEF-8073 02432 - Linkermotor parkeerrem voedingsspanning012 - Electrische storing in het stroomcircuit - MIL AAN
  7. Inmiddels is de brandstofpomp vervangen, en kan melden dat het opgelost lijkt. update; 17-02-2018 Geen gezeur meer gehad met starten
  8. gpee

    Needle sweep 3bg

    @@bandenman je mag jouw eeprom ook wel naar mij sturen zodat ik het controleer wat werkt er nog niet helemaal goed?
  9. gpee

    Needle sweep 3bg

    Heb zelf al verschillende tellers voorzien van deze mod
  10. gpee

    Needle sweep 3bg

    Alleen biu z/w tellers, rode zijn nog niet mogelijk
  11. gpee

    Needle sweep 3bg

    Als je het op de bench test, moet je contineu en geschakelde plus gescheiden houden. Zodat je de teller een minuut op de slaapstand kan zetten. Wel goed uitzoeken of je de juiste ROM hebt
  12. gpee

    Needle sweep 3bg

    Informatie is bekend! Werkt op de meeste tellers inmiddels. Ik kan mensen hier mee helpen als je mij je eeprom kan mailen Als je zelf handig bent kan je de informatie vinden op deze site: http://www.users.on.net/~graeme86/ De meeste tellers in Passats zijn VWK501, en een enkeling zal 503 zijn.
  13. Ik had ook een kerstboom op mijn dash na het wassen van de auto, toen zat er in mijn ECU een klein beetje water wat genoeg was om de zooi te ontregelen.
  14. gpee

    Inleren RNS 315

    Telefoonmodule loskoppelen onder je stoel deed bjj mij veel wonderen. Heel even wachten en BT werkte daarna gelijk. Microfoon gaat idd niet werken, aliexpres heb je voor paar euro een prima oplossing. En ik heb mijn gateway zelf ook moeten upgraden, met een C variant was mijn 315 ook nergens te benaderen.
  15. Met verder standaard motor, en alleen chippen vind ik het niet nodig en overkill. Ga je alle mods doen voor eventueel "stage 2", is het wel leuk meegenomen
  16. Heren bedankt voor de reacties, betreft lagerschalen heb ik mij laten vertellen dat dit bij de BLS toepasbaar was. Omdat ik ook nog last heb dat hij eens in de zoveel weken last heeftan het starten(zie post historie), is mij verteld om de brandstof druk te meten. Dit gaan we binnenkort doen!
  17. Omdat de passat stationair soms wat begint te hobbele, goed voelbaar in de auto de verstuivers maar eens bekeken in VCDS. In MWB 013 hebben mijn verstuivers de volgende waardes: Cyl1 -0.85 mg/str Cyl2 -0.42 mg/str Cyl3 -1.08 mg/str Cyl4 2.40mg/str Wat kan ik hier uit halen? Verstuiver cyl 4 vervangen? Of is de rest ook al slecht? Bedankt alvast
  18. Andere teller gemonteerd? Zoja, staat de codering juist?
  19. gpee

    Chippen 1.8t

    Heb je zelf in de hand, heb veel autos met hogere kmstand gechipt zien worden. Met goed onderhoud, goed omgaan met de auto(warm rijden etc) kan de auto het makkelijk aan! Ik adviseer wel iedereen om het zeefje in de carter te controlern, deze slippen vaak dicht en krijg je oliedruk problemen.
  20. gpee

    VDS-PRO in DOSBox

    Er is inmiddels al een windows programma die werkt met een usb kabel, om de optie aan te zetten dat je via je AB de ramen kan bedienen.
  21. Maar aangezien mijn z/w teller communiceert met mijn ruiterwisser hendel, lijkt het me ook dat hij met een 8knops zal werken? Of word hier ook een ander protocool voor gebruikt..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden