Ga naar inhoud

Ramses II

Members+
  • Aantal items

    218
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ramses II

  1. Bedankt tot zover. De situatie is als volgt. We wonen in Haarlem waar de straten niet al te breed zijn. Met als gevolg dat de auto’s aan beide kanten met twee wielen op de stoep moeten parkeren. Dus ik ontkom er niet aan om op de stoep te parkeren.

     

    Dus zou graag willen weten wat jullie het verstandigst vinden en of een velgrandbeschermer voldoende is om 19” te beschermen?

     

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

     

    uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het niet werkt, heb er zelf ook 19 inch onder met de zelfde maat band, maar het is 1 keer op de stoep en je velg is beschadigd en goed ook :evil: :evil:

    ik zou inderdaad het advies opvolgen van @@Flying Dutchman om er wat hout neer te leggen.

  2. Maar iemand een beschijving hoe ik het dubbel din eruit krijg en de asbak??

     

    dubbeldin is een MFD ??

     

    asbak staat me iets van bij ( maar verbeter me als ik het verkeerd zeg )

    dat je het asbak bakje ( waar dus het as in valt ) al draaiend eruit kan trekken

    het asbak bakje houder :mrgreen: zit volgens mij gewoon vast geschroefd in je midden console

  3. mag ik inhaken op dit onderwerp,

     

    mocht je spacers gaan kopen, laat het even weten, ik ben ook nog opzoek naar 4 stuks, misschien als we groter inkopen krijgen we nog wat korting ?

  4. Beste leden.

     

    Ik heb het volgende probleem. De auto start meestal niet meer als hij warm is. Dan moet ik heb 10 a 20 keer proberen te starten voordat hij moeilijk aanslaat. Hierna kan ik hem meteen uitzetten en starten. Dit probleem komt en gaat. Maar ik weet niet waar ik moet zoeken. Dit heeft hij ook meestal bij de eerste keer starten nadat de accu er af is geweest.

     

    het is wel een hoogstaand Nederlands schrift,

    maar heb je al naar de thermostaat gekeken ?

  5. Ik ben tevreden over mijn dealer Maas in Nieuwkoop. Heeft ook mijn achterklep vervangen in combinatie met PON wegens roest. Ik ben altijd wel erg duidelijk wat ik wil. Heb ook wel eens een log mee geleverd terwijl hun zeiden dat het wat anders was. Toen heb ik gezegd als jullie dat vervangen betaal ik niet, je moet dit vervangen. Dat bleek het ook te zijn. Gelukkig ben ik aardig op de hoogte heb vroeger aardig wat aan auto`s gesleuteld.

     

    was ik vorige week nog, had pech bij mijn vriendin ( ook uit wilnis en moesten toch naar nieuwkoop ) en kreeg de vergrendeling van mijn motorkap niet meer open, hebben ze super opgelost. tis alleen een beetje ver rijden vanaf marknesse om daar elke keer langs te gaan :neutral: :neutral:

     

    dealer onderhouden autos zegt idd helemaal niks, ben er zelf ook 1 die ze stealers noemt, alleen kom je zo af en toe niet om ze heen, ( vind ik het zelfde van de mensen die een 1.3 liter 3 cilinder hebben en beweren dat hij met 140 nog steeds 1:20 haalt ) maar zo heeft iedereen zijn eigen ding met auto's

  6. Ben van het zomer ook aan de beurt. Pauw Kampen?

     

    zou zelf nooit weer naar pauw kampen gaan, slechte ervaring met de service die ze bieden,

     

    door vandalisme is mijn vooruitgesloopt, bij hun een nieuwe in laten zetten, bleek bij het wegrijden dat rechts in de a-style een stukje niet goed gekit was ( tussen het raam en de carrosserie, kan natuurlijk altijd gebeuren ) dat was dan ook nog niet het probleem, maar na lang ruzzie maken omdat hun mij niet geloofde, een glas water over mijn raam heen gegooit, waarna hun zagen dat het lekte, als oplossing hebben ze vanaf de binnenkant een hele tube kit leeg gespoten in de a-style en meteen het interieur er tegen aan geplakt, wat resulteert dat ik het interieur a-style niet meer los krijg en de kit er doorheen komt zettten.

  7. Hi. Stel nou dat dat alarm dan afgaat, hoe stel je dan het geluid in? En dat is een fijn klein piepje, of een asociaal getoeter?

     

    het alarm wat ik ken van mijn 3bg is een "fijn klein piepje"

    wat het tevens maar een minuut of 2 a 3 doet, daarna is ie al stil, als ik mag inhaken op het onderwerp, is dit in te stellen dat het langer duurt ???

  8. misschien wat aan de vroege kant, maar vond dat het wel weer tijd was voor de zomer velgen :mrgreen: :mrgreen:

    kwaliteit foto is niet heel best zie ik nu pas

     

    vandaag gewisseld.

    Winter 17" ( geen idee hoe ze heten :ban:)

    2buf11s96wwgy.jpg

     

    Zomer 19" Oz supertourismo

     

    ogcizde60yfox.jpg

     

    ik ben nog wel opzoek naar een setje spoorverbreders achter,

    is er iemand die nog een setje heeft liggen of dit kan draaien ?

  9. Heb nog een nieuw setje liggen voor de 3bg, dus als iemand geinteresseerd is.....

     

     

    Groet

     

    @@STA is deze al verkocht ??

    zo niet zou je me dan kunnen PBen ?

     

    die van mij zorgde voor een disco in de auto, printje was kapot en als ik de auto op slot deed, gingen om de beurt de mistlampen / koplampen knipperen als stroboscopen :mrgreen: :mrgreen:

  10. weet niet of het het geval is, maar heb laatst op de koplamp poetsmeeting gehoord, dat als een vag clima knippert, dat het met de fan voor in het motorcompartiment te maken heeft ( vandaar dat hij waarschijnlijk ook geen lucht blaast )

     

    misschien voor de mensen hier op het forum die beter in namen zijn als mij :angel: :angel: , de jonge man met de blauw caddy die ook op de meeting was ( ik ben dus echt zijn naam kwijt ( sorry ))

    die kan je hier alles over vertellen, die kan je ook vertellen welke fan het precies is die kapot is

  11. je moet even zoeken naar een pomp van voor 2002 en neem dan een paar aangepaste nozzles, je moet dan een heel eind komen.., schijnt nl dat voor 2002 er minder/geen begrenzing zit op de pomp van de VP44

     

    nog een verhaaltje over de vp44

    http://docplayer.org/7724095-Die-vp44-einspritzpumpe-in-der-werkstatt-1-m.html

     

    het is ook echt dat ik het geluk weer heb dat het vanaf 2002 pas gelimiteerd is  :bash:  :bash:  :bash:

     

    is er iemand hier op het forum die een VP44 pomp heeft liggen van voor 2002 ???, schrok een beetje van de prijs voor een gereviseerde pomp... zonder electronica

  12. eigenlijk moet je even een brandstofdrukmeter aan de pomp hangen, de pomp mag (blijkbaar) bij vollast niet onder de 0,7bar komen.

    Het probleem bij jouw V6tdi voor meer PK was de brandstoftoevoer..

     

    ja dat klopt, alleen zal die dan nog blijven steken op een 200 - 210 pk, mijn doel is om rond de 300 uit te komen,

    dus er zal nog wel een paar uurtjes hobbyen worden ben ik bang.

     

    kun je vollast nabootsen bij een pomp anders dan op de rollebank of ?

  13. Weet JD geen antwoord op je vraag?

     

    Serieuze plannen ben benieuwd of het gaat lukken.

    ik blijf meelezen

     

    het is momenteel nog maar een gedachte hoor, eerst maar eens genoeg info verzamelen voordat we de echt aan de gang gaan.

    maar idd JD vragen is een goeie, dank

  14. Mannen en vrouwen, 

        helden van het Passat Forum,

     

    ik heb wederom uw hulp nodig.

     

    Zommige hebben het tijdens de JD meeting miss al meegekregen, maar mijn bedoeling is om een klein beetje meer vermogen uit de v6 passat te krijgen, nu wordt ik op dit moment geklierd door een te kleine brandstof pomp, maar heb via een canadees miss de goeie pomp gevonden,

     

    nu komt alleen het probleem, ik heb een set zien staan met een T4 turbo kit, alles erop en eraan inclusief intercoolers, regelaars enz, de gedachtes gaan uit dat de passat dan ( volgens de turbo waardes ) richting de 500pk moet gaan lopen ( dit is een beetje teveel van het goede, maar als het haalbaar is waarom ook niet )

     

    qua torque weet ik niet waar dit uitkomt, of dat de auto dit uberhaubt wel aankan.

     

    mijn vraag nu, weet iemand of heeft iemand de specs, van een 2.5 TDI V6 AKN motor, en dan vooral de testbank testen, tot hoeveel het blok belast kan worden, het zij de

    boost PSI,

    cilinder druk,

    inspuit druk max,

    egt max

    etc etc.

     

    ik weet van dodge en ford dat ze dit testen voor de diesel blokken in pick ups.

     

    de code van de versnellingsbak weet ik zo niet, maar deze moet zoiezo zwaarder worden uitgevoerd

     

    graag hoor ik van jullie

  15. Tussen de 1op 9 en 1 op 12. Bij 100 of 120 1op 12. Maakt geen verschil. Passat 3bg 2.5 v6tdi automaat 4m. 180 pk. 16 inch helemaal standaard.

     

    Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

     

    heb 17 inch en met 130 op de snelweg met cc, doet mijne 1 op 11

    ben wel benieuwd wat hij gaat doen na het tunen op de 17e, of het echt zoveel uitmaakt als mensen zeggen.

  16. Kopervet werkt vaak tegen je als je aluminium hebt en rvs, het spanningsverschil is te groot waardoor het juist vast rot. Staal kopervet en staal is prima zoals bij remblokken etc. In de motorfiets wereld heb je veel aluminiumlegeringen en rvs, eigenlijk gaat dat al niet samen en dan kopervet, dat is vragen om ellende daarom de br2.

     

    Dat wist ik niet,

    @@Vinniepilon even off topic, mij is geleerd dat als je inderdaad last hebt van spanningsverschillen je er een koperring tussen moet doen, dit om elektrolyt corrosie tegen te gaan, hoe kan dit dan worden voorgeschreven ? ( gewoon puur omdat ik het interresant vind om di t soort dingen te weten voor in de toekomst )

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden