Ga naar inhoud

Bricks

Members+
  • Aantal items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bricks

  1. Bricks

    Passat GTE

    Als VW hem niet voor de "snelle rijder" had bedoelt, hadden ze hem ook niet zo snel hoeven maken????????. Overigens herken ik mij niet in de rijder die het alleen voor de bijtelling doet. Ja, het woog mee in de overweging, maar eigenlijk had ik het "koop-besluit" al genomen na 200 m proefrit. Het rijdt zo waanzinnig fijn!!. De actieradius van ca 35-40 km brengt mij in ca 80% van de ritten op mijn bestemming. Ik heb een brandstof verbruik van 1:50. Als ik op deze manier iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van schonere auto's, waarom zou ik dat laten. Voor mij staat vast dat op termijn de brandstof motor vervangen wordt door een vorm van electro motor. De overheid heeft er in mijn ogen goed aan gedaan het electrisch rijden te stimuleren, zodat er geïnvesteerd kan worden in goede oplaadvoorxieningen, de consument vertrouwd raakt met electrisch auto's en de fabrikanten nieuwe technieken uitvinden en op de markt zetten. En over 3 jaar komen er ook voor "de gewone man" en heleboel plug-in hybride beschikbaar, met een zo goed als nieuwe accu. Omdat de vorige rijder toch nooit stekkerde???? Je moet het grotere plaatje zien
  2. Bricks

    Passat GTE

    Ik merkte vanmiddag, dat als de accu leeg is, de motor wel blijft lopen. ????
  3. Zou zo mooi zijn als de cam voor lane-assist hiervoor gebruikt kan worden.
  4. Bricks

    Passat GTE

    Ik ben waarschijnlijk iets "groener". Ik probeer zoveel mogelijk electrisch te rijden, en gebruik de GTE stand heel selectief. Ik begrijp dan ook niet wat er irritant aan is dat de motor steeds uitgaat als die niet nodig is. Hij springt meteen en vrijwel ongemerkt bij als hij nodig is. Is de GTE wel de beste keus geweest voor jou?
  5. Hallo, Op mijn B8 (GTE) zitten fraaie chromen lijsten onder op de deuren. Maar volgens mij gaat het chrome eraf. Ik ben al terug geweest naar de dealer maar die zegt, het komt niet van binnenuit, dus is het gebrek aan onderhoud. Ik ben het daar niet mee eens. In de handleiding staat niets specifieks over het onderhoud van het crome, dus moet regelmatig wassen voldoende zijn in mijn ogen. Aan de andere kant wil ik er ook geen al te groot punt van maken. Levert alleen maar een hoop negatieve gevoelens op vreet energie. Dus ikpeobeet het nu een met allerlei middelen op te knappen, maar tot nu toe geen echt succes. Ik heb Sonax chroom&alu pasta geprobeerd. Eerst op doekje, later op viltschrijver en de dremel, maar geen succes. Dan maar een beetje staalwol, maar ook geen succes. Zijn er nog andere mogelijkheden? Wat zouden nieuwe strippen kosten? Ik zou een foto kunnen posten, als ik zou weten hoe dat moest ????
  6. Sinds ik ook op mijn werk kan opladen, rijd ik ca 90% electrisch. Dat resulteert in een verbruik van ca. 2 l/100km Woon-werk is 35 km en dat haal ik precies. Ik reed daarvoor altijd eerst electrisch tot ik ca 10 km bereik over had. Het laatste beetje stroom bewaarde ikvoor het geval ik kortsluiting in mijn brein kreeg en toch even het GTE knopje nodig had. Opladen tot 21 km is eigenlijk heel logisch. Het kost toch brandstof om op te laden. En een bijna volle accu is niet meer zo goed in staat om de remenergie op te slaan. Ik merk dat als ik met een volle accu wegrijd. Hij remt dan een stuk minder af op de motor/generator. In de GTE stand rijdt wel fijn, maar jd trekt dan ongemerkt toch harder op enzo. En dat moet extra brandstof kosten.
  7. Vandaag terug gekomen van de wintersport. Terugreis ging heel voorspoedig. Dit zijn de cijfers: 1009km; 7,5l/100; 0,3 kWh/100; gem 113km/h. En nog even de 223 aangetipt op de GPS. Dat met 4 personen en volle bepakking. Gewoon lekker gecruised met 150, lane assist en adaptive cruise control genoten van het uitzicht.
  8. Bricks

    Passat GTE Tuning

    Meer amperage = meer actieradius Meer voltage = meer vermogen ????
  9. Overigens kan je het adaptieve wel (een beetje) omzeilen. Als je de snelheidsbegrenzer instelt, en je voet op het gas houdt, blijf je tot op de bumper van je voorganger op de ingestelde snelheid rijden????
  10. Als je de afstand tot je voorganger alleen wil korten om te voorkomen dat auto's tussen komen, moet je toch ook eens naar je eigen instelling kijken
  11. Ik heb de fout ook gemaakt. Mooie elektrische haak gekocht voor weinig. Bleek het monteren en aansluiten ca €1.000 te gaan kosten. Ik heb mijn verlies toen maar genomen en een vaste haak er onder laten zetten
  12. Je achterligger zal waarschijnlijk denken dat je aan het remmen bent? Wat je ook daadwerkelijk doet.
  13. Ja wel hoor. Ook nu doet ie hetgewoon
  14. Bij mij werkt het prima. Het duurt soms wat lang voordat er terugkoppeling is dat bijvoorbeeld de kachel aan is gegaan. Ik vind het met de nieuwe versie prettig dat ik niet telkens hoef in te loggen. Zeker een verbetering met de vorige versie.
  15. Ik heb ook een mifi dongle geplaatst, maar ik wordt ondertussen een beetje gestoord van de melding "leesfout op de usb2" aansluiting. Ik heb er ook een geheugenkaartje met wat muziek in zitten, maar dat werkt niet. Ik heb het vermoeden dat het ergens met een software update is veranderd
  16. Ik heb vandaag een brief van pon gekregen. De auto is terug geroepen omdat er ergens een stekker van de voedingsspanning los kan schieten, met als gevolg dat enkele electronische functies kunnen uitvallen als; startfunctie, openen achterklep en controle lampjes van het instrumenetenpaneel. Ik heb het vermoeden dat mijn storingen eerder hierdoor veroorzaakt zal zijn dan door te kleine wielen. Wat denken jullie?
  17. Kan dit echt waar zijn? Afgelopen week is er een alarmsysteem ingebouwd. Cobra klasse3. Schakelt gewoon in en uit met de sleutel. Tenminste de 1e avond. De 2e dag miste ik het "piepje" en moest ik hem met de transponder alsnog aanzetten. Rij ik gisteren naar de garage voor een trekhaak, merk ik dat ik niet meer kan kiezen tussen electrisch of hybride rijden. Ook kan ik geen driving profiles meer selecteren. Bij de garage meteen aan de dialyse. Blijkt de electronica in de stress te zijn gegaan doordat de omtrek van mijn winterbanden te klein is. Nu de storing weer gereset is, schakelt mijn alarm ook weer in. Is dit niet erg bizar? Ik heb wel meteen mijn zomerbanden er maar weer omgedaan.
  18. Als je het contact uitzet, en je drukt op "rest" blijft de kachel nog even warmte geven.
  19. Ik heb dit nagevraagd bij de vw dealer. Voor ca 200 euro wordt dit geactiveerd. (Groot deel zijn licentiekosten?). Volgens verkoper voegt het niet zoveel toe, en met app- connect en siri kwam je veel verder. Ik heb het dus niet gekocht.
  20. Het is dat jij het zegt.. Ik heb eigenlijk nog geen verschil gemerkt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden