Ga naar inhoud

FN1362

Members+
  • Aantal items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FN1362

  1. Zijn er al mensen op dit forum die ervaring hebben met de geupdate B8?

    Ik heb de mijne pas besteld. Variant Elegance Business R en ben met name benieuwd naar ervaringen met het nieuwe media en navigatiesysteem MIB III.
    Levering week 16.

    Op Nederlandse forums kan ik eigenlijk niets vinden. Op motor-talk.de staat wel het een en ander. 

    Ik ben bijvoorbeeld benieuwd of er al een oplossing gevonden is om zelf POI's te importeren. Deze mogelijkheid schijnt niet standaard vanaf VW aangeboden te worden, zoals het wel op mijn huidige auto, model 2015 met Discover Pro is. Daarnaast schijnt de eSIM verbinding niet altijd stabiel te zijn. Maar dit kan ook liggen aan de slechte 4G dekking in Duitsland.

    Frank

  2. Doet android auto het nog wel op je telefoon? Even testen of d3 App het nog wel doet.

    Er vanuit gaande dat je kabel geen storing geeft kun je de instellibgen op je tel even controleren.

     

    I stellingen > verbindingen > meer verbindings instellingen >mirrorlink

     

    De opties veranderen overigens als de tel is aangeloten via usb.

     

    Probleem is opgelost. Na nachtje stilstand alles werkend.

  3. Android Auto een tijdje niet gebruikt. Nu opnieuw op m'n telefoon geinstalleerd. Na koppelen aan de auto start deze echter automatisch mirror link. In het Menu is ook alleen nog het Mirror link logo zichtbaar. Apple car plar en Android Auto zijn grijs. Bij voorkeur verbinding heb ik wel Android Auto aangeklikt.

    Iemand een idee hoe ik deze voorkeur kan verwijderen zodat ik wel Android Auto kan kiezen?

  4. Join the club. Ga dadelijk even berichtje naar VW sturen en hoop dat het snel is opgelost. Lijkt toch echt bij de servers van VW te liggen.

     

    Hotspot probleem heb ik niet, gebruik een Huawei E8231 wingle met een prepaird kaartje. Datagebruik is normaal gesproken nagenoeg nihil. Probleem is bij mij zeker niet de dataverbinding. Alle andere CarNet diensten werken perfect inclusief neerslagradar in de weer app.

    Al iets gehoord van VW?

  5. Ook ik kreeg geen poi's meer toegevoegd via de SD kaartoptie. Bestanden waren akkoord, maar toch kreeg ik de foutmelding dat er niets gevonden was.

    Ik las echter dat het nu via Carnet https://www.volkswagen-car-net.com/portal/web/guest/login ook mogelijk zou moeten zijn je bestandje met poi's naar je auto te uploaden.

     

    Vandaag geprobeerd en werkt inderdaad! Onder het tabblad Guide & Inform kun je gewoon de originele bestanden (.asc, .csv, .gpx, .kml/km) uploaden met een eigen fotobestandje. In de auto kun je ze vervolgens via het optiemenu onder navigatie ophalen. Alle poi bestanden worden tegelijk opgehaald en overschrijven alle bestaande bestanden in de auto. Ik weet alleen nog niet hoe ik een geluid moet laten horen bij het naderen van een flitspaal. Mis deze optie in het menu op de Carnet website. Wellicht dat iemand anders dit wel weet.

  6. Ja AndroidAuto werkt alleen via een USB kabel. En in je Passat moet dat de aansluiting zijn onder de DP, die in het 'telefoonbakje' zit.

    Ondertussen een andere telefoon S6. Android Auto werkt goed. Alleen start deze op de telefoon automatisch op zodra ik de USB aansluit. Dit is natuurlijk niet altijd gewenst wanneer je alleen wilt opladen. Enig idee hoe dit in te stellen is? Alternatief is natuurlijk opladen via USB in armsteun maar dit vindt ik minder praktisch.

  7. @@FN1362, dat Tasker probeer ik dus ook (want zelfde pech geen Premium aangevinkt). Appje kostte €2.99, maar ik snap er niks van hoe ik dat kan configureren. Zou je mij jouw configuratie willen sturen, bijvoorbeeld printscreen uploaden?

    Denk dat je niet alleen mij, maar velen er een GROOT plezier mee doet!

     

    Bvd.

     

    In de bijlage enkele screenshots. Een korte beschrijving:

     

    Eerst maak je de Tasks aan. Bedenk zelf een naam, bijvoorbeeld Hotspot aan. Klik op de + en kies bij zoeken Wifi Tether. Selecteer On.

    Daarna nog een task aanmaken, maar dan Wifi Tether off kiezen.

     

    Daarna maak je een profile aan. Kies in het profile voor State, Net, BT Connected. Dan klik je op het zoekglas achter Name en selecteer je de naam van je auto. VW BT ....

    Dan de Task Wifi Tether on selecteren.

     

    Het tweede profile maak je op dezelfde manier aan. Maar na het kiezen van de naam van je auto klik je onderaan het vakje Invert ook aan. Daarna kies je als Task voor Wifi Tether off.

    Eventueel kun je hier ook nog een extra Task onder aanmaken. Wifi weer aanzetten.

    post-24065-0-38508000-1484432387_thumb.png

    post-24065-0-96315400-1484432388_thumb.png

    post-24065-0-54122900-1484432390_thumb.png

    post-24065-0-11930300-1484432392_thumb.png

  8. Oke thnx,

     

    Maar moet dan toch op zoek naar een andere oplossing daar ik 90% van de tijd in het buitenland rijdt, dus waarschijnlijk dan toch maar via wifi hotspot.

     

    Wordt wel omslachtig:

    wifi hotspot inschakelen, spotify aanzetten, camsam plus aanzetten en nog een bluetooth verbinding. Zal de telefoon maar continue aan de lader hangen ;)

    Als je een Android telefoon hebt kun je de App "Tasker" downloaden. Daarmee kun je deze acties zoals hotspot in en uitschakelen zodra je telefoon verbinding maakt met je auto automatiseren. k heb hem zo ingesteld dat zodra de telefoon verbinding maakt met de auto via Bleutooth de hotspot verbinding geactiveerd wordt. Na het uitstappen wordt deze weer uitgezet en de Wifi weer aangezet.

    Werkt meestal goed.

  9. Je kunt de android auto app op je telefoon installeren? dan gebruik je AA.

    AA wordt is officieel nog niet gereleased in NL, maar je kunt via APKmirror (http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/)

    wel de app buiten de google playstore om installeren.

     

    Ik heb ook een GTE en een oude LG Nexus5, en dat werkt prima.

    Ik heb deze app op mijn S4 geinstalleerd. Alleen na koppelen met de auto (bleutooth) zie ik geen apparaat in het menu.

    Moet je soms perse via USB verbinden? Welke aansluiting? Onder het display of in de armsteun?

  10. Is er iemand die ervaring heeft met de Samsung Xcover 3 in combinatie met de dataverbinding via Car-Net?

    Heb nu een S4. Dit werkt probleemloos, maar krijg binnenkort een andere telefoon en kan nergens vinden of deze ook als hotspot kan werken.

    Heb geen premium telefoon voorbereiding op m'n Discover pro.

     

    In de lijst op volkswagen.nl/telefoonkoppelen staat deze telefoon niet. Daar wordt voord e S4 trouwens aangegeven dat deze ook niet zou werken omdat het geen rSAP Bluetooth protocol zou ondersteunen. Dit klopt dus blijkbaar niet. App-Connect werkt op de S4 niet, maar vindt ik ook niet nodig. Gaat mij puur om de file info via car-net.

  11. Ik heb de update vandaag ook gedaan. Eerst gestart, en toen auto uitgezet in de veronderstelling dat deze dan wel verder zou gaan iedere keer als ik de auto start.

    Dat werkt blijkbaar niet.

    Dus toen de auto maar even op contact laten staan. Rond de 35 minuten schat ik.

    Maar ik zie geen verschil in de kaarten. Zo staat het nieuwe stukje A4 er blijkbaar nog niet op? (klopt dat?).

    Ook hoefde de unit niet te herstarten nadat het updaten klaar was. En nu na de update als ik weer naar in het menu naar update softeware ga, wordt deze update weer gevonden en zou je hem weer uit kunnen voeren. (ik dacht dat als de update uitgevoerd was hij deze niet meer zou weergeven?).

    Kijk even welke versie er nu weergegeven wordt. Moet nu 2016/2017 aangeven.

  12. Ondertussen terug in Nederland. Zodra ik de grens over was in België, en later ook Nederland, werkte de TMC functie zonder problemen.

    In de tussentijd ook wat nagezocht op internet en het blijkt dat het vaker voorkomt, ook bij andere navigatiesystemen, dat deze functie in Frankrijk niet goed functioneert.

    ​Wellicht dat iemand hier, hier meer ervaring/verstand van heeft?

  13. Momenteel ben ik onderweg iin Frankrijk. Ik merk alleen dat de TMC daar niet werkt. Wanneer ik de traffic lijst bekijk is deze leeg en staat er als bron TMC met een streep  erdoor. Vorige week hetzelfde gehad in België.

     

    Carnet werkt wel goed en geeft, indien ik roaming inschakel, zeer goed de file informatie door. Maar indien ik dit uitzet heb ik helemaal geen informatie meer. Dan moet in principe toch wel de gewone informatie via TMC beschikbaar zijn? Radio geeft ook van tijd tot tijd gewoon file informatie door.

     

    In Nederland heb ik hier nooit op gelet aangezien ik daar altijd Carnet gebruik. In verband met het dataverbruik heb ik deze in het buitenland echter niet altijd aan. Enkele weken geleden in Duitsland werkte TMC wel goed.

     

    Iemand anders hier ervaring mee?

  14. Ik heb een soortgelijke ervaring afgelopen Donderdag in Belgie. Op de heenweg geen probleem. Op de terugweg werd aangegeven dat de verbinding met Car-net verbroken was. Ook na de grens werkte het niet. Vrijdag werkte alles ineens weer zonder problemen. Probleem met de stabiliteit van Care-net?

  15. Sinds vanavond krijg ik geen file-informatie meer via car-net door op mijn Discover Pro systeem.

    Verbinding met telefoon is goed en internet werkt ok.

    Eerst kreeg ik een melding dat de diensten uitgeschakeld waren. De vinkjes staan echter wel aan.

    Nu is  de melding veranderd in Car-Net verbinding onderbroken. Zie bijlages. Iemand dit al eerder gezien?

    Tot op heden heeft alles probleemloos gewerkt. Naast de file-informatie maak ik verder eigenlijk geen gebruik van Car-net, maar het zou toch wel fijn zijn als het werkt.

     

     

     

    post-24065-0-28472300-1455220419_thumb.jpg

    post-24065-0-30030900-1455220421_thumb.jpg

  16. Als je op de startknop drukt zonder het rempedaal ingetrapt te houden, dan gaat het contact aan zonder dat de motor gaat lopen. Als je een SDHC-kaartje met hoge leessnelheid gebruikt, dan kan de update vrij snel uitgevoerd worden. Bij mij duurde het 35 minuten voor een volledige update, was geen enkel probleem voor de accu.

     

    Gisteravond de update gedaan met een Micro SDXC kaartje met adapter. Probleemloos verlopen in circa 40 minuten. Daarna nog even m'n eigen poi's terug geplaatst.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden