Ga naar inhoud

PizzaPuntje

Members+
  • Aantal items

    359
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door PizzaPuntje

  1. Poeh, VAG erin gekomen door stage en vervolgens werk. Gewerkt bij VW/Audi de Peel in Helmond (stage IVA in 1997/98). Na IVA gaan werken bij Autodrome Coolen in Veghel. Daar ongeveer alle modellen/merken gereden van die tijd (1999-2002). Als demo onder andere Lupo 1.0 (gepimped met VW accessoires) Lupo 3L diesel Polo 1.4 Golf 110pk TDI Trendline Audi A4 TDI 90pk LT verlengd verhoogd Audi A6 sedan 2.4 Audi A2 en nog veel meer. Soms een paar dagen, soms een paar weken. Denk dat Passat 3BG 130pkTDI en A6 2.4 de lekkerste waren. Eerste eigen auto ook gekocht via daar Ford Escort Clipper diesel (bordeaux rood) Toen een Ford Focus 1.8 TDDI (met airco ivm 1e kind) Peugeot 307SW 2.0HDI Ford Mondeo 2.0 TDCI Toyota Avensis 2.0 diesel iets Passat 3BG 1.9TDI (reden waarom ik op dit forum kwam) Skoda Octavia 2.0 TDI Seat ST FR 1.4TSI (huidig) Destijds stond VW/Audi nog voor Deutsche Gründlichkeit....maar dat brokkelde al af toen ik er nog werkte.
  2. Mogelijk staat er een hyperlink in zijn tekst, maar ik zie hem niet/kan hem niet openen in Tapalink. Niks gezegd dan.
  3. Ik heb geen rubber, maar vilt (oid, zoals veel auto's). Met Skoda geleerd dat er van die hoekjes met klittenband in de kofferbak verstopt/verwerkt zaten. Voor Seat uit China gehaald. 1 bak met zooi in kofferbak, vastgezet in de hoek met die hoekjes en klaar. Maar op rubber blijft klittenband zo lastig zitten.... Succes
  4. Ik ben wel klaar met bedrijven die een diagnose stellen, een prijsopgave doen voor reparatie en als het vervolgens niet gefixed is, een nieuwe diagnose doen met wéér een prijsopgave. Als vooraf duidelijk is dat het een longshot is en dus het risico bestaat dat het euvel niet verholpen is, dan kun je die keuze maken. Als je denkt: dit is t, je betaalt een kwak centen en dan is het nog niet gemaakt....dan vind ik het vanalles, maar vooral stom! Sorry...ik kan je niet helpen met de technische kant van je vraag.
  5. Ik krijg er idd ook erectie-problemen van Verstuurd vanaf mijn SM-A530F met Tapatalk
  6. Ik was in de door het zinnetje 'via Tapatalk'. Ik ken ETKA nog uit mijn VW tijd, maar door het zinnetje 'via Tapatalk' dacht ik dat we zelf toegang zouden kunnen hebben.
  7. En een fijne kop koffie, praatje met Vdub-senior als je geluk hebt ook.
  8. Nope, dat weet ik niet. Weet dat de Bilsteins onder mijn vorige auto (Octavia) en huidige (Seat Leon) beduidend goedkoper waren dan de standaard bij VAG garages
  9. Vraag t eens na bij een banden/schokbreker expert die er écht verstand van heefr. Dus niet de KwikFit of de dealer (uitzonderingen daargelaten) Ik laat deze week nieuwe Bilstein B4 monteren achter voor minder dan 1/3 van de prijs die de dealer vraagt voor 'originele'. (Nu zitten er in de 1/3 prijs nog geen hoezen/blokken, maar bij 130dkm verwacht ik nog geen rare dingen) Alleen de schokbrekers vroeg de dealer €140 per stuk voor (ex montage).... PS: ik heb geen Alltrack, dus mss niet vergelijken qua bedragen, maar wrs de verhoudingen.
  10. Als hij niet goed werkt en het defect is gelijk, dan doet hij het ook niet altijd niet. Dus soms wel, soms niet. Bij de Octavia was er een foutmelding in t geheugen zichtbaar.
  11. Ken het van een Passat niet, maar het is een bekend euvel bij de Octavia. Nieuw ontgrendelingsdingetje moet er dan gemonteerd worden. Gr Pieter
  12. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.autoklusthuis.nl/images/techniek/Uitlijnen%2520Basis%2520kennis.pdf&ved=2ahUKEwjE8YuP4eXpAhWE_qQKHbDlBjsQFjANegQIBxAB&usg=AOvVaw2fCa9eynjQfE2L4krrRIU-&cshid=1591191252007
  13. Ik ben geen expert, maar weet dat bijv de Skoda Octavia Greenline óók een lager onderstel heeft (wordt door sommige sportonderstel genoemd, maar volgens anderen niet sportiever ofzo qua rijgedrag) om aerodynamica te verbeteren.
  14. ....iets met koelvloeistof? [emoji848]
  15. Ik vind t vet slim bedacht en goed gemaakt (op t oog). Hou wel van goed doordachte zelfmaakoplossing voor zoiets
  16. Beste Leo, Vervelend te horen dat deze situatie je overkomen is. Sterkte met het herstel.
  17. Nou mis ik als afsluiting nog de 'dankjewels voor jullie vele hulp en reacties' alsook 'ik heb de fouten gewist en heb het nog eens uitgelezen na een tijdje, en dit is het resultaat....' Beetje een flauw einde van dit seizoen zo, niet? Of is het een cliffhanger?
  18. Ik had het destijds met mijn B5, maar het idee zal hetzelfde zijn, denk ik. Check deze link
  19. Buiten slapen is geen slim plan[emoji2957] Kun je hem wel met de sleutel openmaken? Als je de schakelaar indrukt, hoor je dan wel het motortje draaien? Of voel je de 'tik' van een microschakelaar?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden