Ga naar inhoud

essel

Members+
  • Aantal items

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door essel

  1. De materialen die heb gekocht zijn dus:

    KYB schokbreker                   =  3C0 413 031 AT

    Eibach veren type R10157    =  3C0 411 105C

    In het bovenstaande plaatje is  3C0 411 105B (dus B ipv C) aangegeven. Deze veer is voor zover ik kan controleren 1 cm korter.  Ik moet zeggen dat de auto ook wel iets hoger is gaan staan (wielen minder ver in de wielkast) nadat ik deze veren had geplaatst.

    Zou dat dan het probleem zijn dat veer is langer is dan gewenst, (de kleur codes van zowel het B als het C type zijn wel gelijk)

  2. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn veren en schokbrekers aan de voorzijde vervangen. Ik vond dat de auto daarna wel  erg stug was geworden, oftewel weinig vering aan de voorzijde.  Het stuurgedrag is dan wel super geworden echter het comfort niet.  Ik dacht toen ik zie het wel een tijdje aan, wellicht wordt het beter. Maar ondertussen 50dKm verder, maar geen verbetering.

    Je voelt de voorwielen 'stuiteren' , als of je veel te harde banden hebt.   Ik wil dit binnenkort aan pakken.  Wat ik mij nu afvraag is of ik wel de juiste materialen heb gebruikt:

    Ik heb het volgende gemonteerd: (zie ook de bijlagen)

    • KYB Exel-G schokbreker  type 335808
    • Eibach veren type R10157

    Het betreft een  Passat B6 uit 2007, 1.9 TDI   VIN: WVWZZZ3CZ7E144446 

    Wie weet of ik andere materialen had moeten gebruiken.

     

    veer.jpg

    kyb schokbrekers.jpg

  3. Even een update:  Ik heb vorige week mijn Canbus gateway door @dieseltje laten uitwisselen met een recentere versie.  De eerste metingen thuis lieten zien dat de ruststroom snel naar 0-5 mA gaat na het vergrendelen van de auto. De de auto een paar dagen niet gebruikt, en kon toen wel weer normaal starten. M.a.w ik heb goede hoop dat het probleem is opgelost.  

  4. Ik kwam op dit forum het volgende item tegen : @killerbean

    Dit lijkt wel veel op mijn probleem. Zojuist nogmaals eea getest wat ook in dit bovenstaande draadje werd genoemd.

    Als ik bv zekering F15 (motorcompartiment) er uit haal, dan gaat de ruststroom altijd naar 7mA ipv 900mA wanneer ik de auto vergrendel.  Als ik in dit geval de auto niet vergrendel dan blijft er wel 250mA lopen (F15 verwijderd).

    Als meerdere keren probeer de auto te vergrendelen gaat heel soms ook de ruststroom naar 7mA, maar dat is dus af en toe. En niet reproduceerbaar.

    Nu heb ik onder tussen ook steeds problemen met het uitlezen via VAGCOM. Bij een auto scan stopt deze spontaan. Als ik de interface dan weer test, vindt deze wel de VAGCON module maar meldt dat de auto niet is aangesloten.

    Dit lijkt er op dat eea te maken heeft met de GATEWAY INTERFACE CONTROL MODULE 3C0907530E.  Zou dat idd het probleem kunnen zijn ?? Ik begrijp dat deze module ergens onder stuur aanwezig moet zijn ?

    En is er iemand in mijn omgeving dit deze voor mij kan programmeren, in geval ik een andere module kan bemachtigen.

  5. Ik heb gisteren diverse testen gedaan, ik heb ook de RNS kloon even uitgebouwd.   Ook heb ik alle zekeringen die er maar waren nogmaals 1 voor 1 verwijderd, zonder resultaat.

    Wat ik wel heb geconstateerd is als ik de hoofdzekering (4de van links, zie ook de afbeelding)los neem, dan er dan ook nagenoeg geen stroom meer loopt. Dus m.a.w. de oorzaak ligt in het circuit achter deze zekering.  Maar ik verwacht dat alle gebruikers achter deze hoofdzekering ook apart zijn gezekerd. En had ik dat moeten constateren bij het losnemen van alle ander zekeringen.

     Kan het zijn dat er gebruikers zijn achter deze zekering die niet verder zijn afgezekerd ?

     

     

     

    afbeelding.thumb.png.2248369ac2c0b80c6eca1e02a735b2a5.png

  6. De laatste tijd loopt mijn accu steeds leeg naar een paar dagen stilstand. Ik heb de lekstroom gemeten en deze is meestal meer dan 800 -900 mA, maar ik heb ook wel  meting waarbij de stroommeting naar 7 m, als de auto volledig is gesloten (en vergrendeld)t.  Door het trekken van de  zekeringen , 1 voor 1 , heb ik het probleem nog niet kunnen lokaliseren.

    Als ik de auto niet op slot met met de centrale deurvergrendeling blijft de rest stroom rond de 900mA, veel te veel dus. Als ik de auto wel op slot zet met de centrale deurvergrendeling dan gaat deze meestal naar de 250mA, en een enkele keer naar 7mA.

    waar zou ik nog naar kunnen kijken, heeft iemand tips ??

     

  7. Ik had onlangs het probleem , na een nachtvorst, dat de deur (bestuurderszijde) niet meer in het slot viel. De deur kon dus wel worden geopend, maar bij het sluiten vergrendeld deze zich niet meer.  Volgens mij had ik wel eens gelezen dat je dan een paar klappen op de buitenzijde van de deur moet geven, maar dit werkte ook niet.

    Dus de auto een tijdje laten draaien, zodat het interieur wat warmer werd. Hierna werkte het deurslot weer goed.

    Nu wil ik dit probleem voorgoed oplossen. Maar waar ligt het aan ?  Aan het slot of bv aan de bowdenkabel ?

    gr, sjoerd

     

     

  8. Ik had een tijdje wat roest bij de voorruit (aan beide zijden).  Ik heb hier niet veel aandacht aan geschonken. Echter laatst bij de wasstraat zag ik water naar binnenkomen. Bij nader onderzoek ziet het er toch erger uit dan ik had verwacht. Aan de bestuurders zijde zit idd een gaatje.

    Wil je dit goed herstellen dan moet de voorruit er uit, en daar zit ik niet op wachten (te veel kosten).

    Mijn vraag is hoe zouden jullie dit oplossen ?  Wellicht dat ik er vanaf de binnenzijde bij kan. (iemand nog een tip hoe ik het kunststof aan de binnnenzijde verwijder)

    20210712_195633.jpg

  9. Bedankt voor de reacties.  Ik denk dat ik in ieder geval eens ga controleren of het pompje in de tank ook daadwerkelijk opbrengst heeft.

    BTW. ik heb het al eens eerder gehad. Jaren geleden reed ik met de caravan en de auto zwaar beladen een viaduct op terwijl de lampje (brandstof) een paar km daarvoor was gaan branden. Toen sloeg de auto ook af, wat mi ook begrijpelijk was.

    Ik heb wel gezien dat het pompje voor in de tank zit, en is het dus goed mogelijk dat de pomp geen brandstof krijgt bij een redelijke lege tank op een helling.

     

  10. Afgelopen week reed ik in in Duitsland een steile helling op (12% wellicht), en ik had in de tank nog 6á7 liter aan brandstof en was voornemens om over 5 km te gaan tanken. Echter, jullie raden het al, daar ben ik niet gekomen, Op de helling sloeg de motor de af en kon de deze niet weer starten.  Gelukkig was er snel hulp aanwezig om de auto van de weg te halen.  Aangezien ik het vermoeden al, had ben ik brandstof gaan halen, en nadat ik de tank had bijgevuld kon ik de auto weer starten (moest wel even doorstarten..)

    Twee jaar geleden heb ik de pomp in de tank alsmede de opvoerpomp / vacuümpomp al vervangen.  Als ik de auto op contact zet, hoor ik ook wel het pompje in tank lopen, m.a.w. dat lijkt allemaal wel te werken.

    Iemand een idee wat dit kan zijn, of is het gewoon pech een  had ik eerder moeten tanken ? Ik ga vanuit als het lampje 'lege tank' nog niet brand en de BC geeft aan dat er nog 150km gereden kan worden, dat toch wel een dergelijke helling moet kunnen rijden.

     

  11. Ben een tijdje op vakantie geweest, vandaar de late reactie.  Maar was vergeten te melden dat ik de remklauw in geheel hebt vervangen. Ik had op het oude model stelmotoren met een 6-kant torx . Op de nieuwe klauwen zijn stelmotoren met een 12-kant torx aanwezig.  M.i. moet dat voor de elektrische  aansluiting, maar kan het zijn dat er dan een aangepast connector is gebruikt ??

  12. Vandaag heb ik mij achterste remklauwen incl stelmotoren vervangen. Ik had de remklauwen al eens gereviseerd (bij 270K) , had echter nu bij 350K het  probleem dat een klauw weer niet lekker liep en de remblokje in 2 maand op at :)

    Ik heb 2 nieuwe klauwen incl. stelmotoren gekocht, en deze vandaag geplaatst.  Het plaatsen was geen probleem. Echter toen ik alles in elkaar kaar had bleken de motoren niet werken. Met VAGCOM e.e.a. geprobeerd, maar gaf ook geen soelaas.

    Vervolgens de motoren er af en getest met een 12V voeding. De motoren werken prima, dus daar lag het niet aan.

    Nu kom ik er achter dat de connectors (volgens mij) niet goed aansluiten. Ik heb de connectoren nu met tiewraps vast gezet, zodat de stekker en connector in elkaar worden gedrukt. Leek eerst niet werken, kreeg nog steeds foutmeldingen. Ben een stukje gaan rijden, en toe ik thuis de parkeerrem bediende deed deze het in eens weer ????

    Nu zie ik dat er op AliExpress vaak losse connectoren bij dergelijke stelmotoren worden aangeboden.  Nu rijst bij de vraag, zijn dit andere connectoren die wel een goede verbinding maken ??

    Wie weet daar meer over ??

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  13. Jammer, is hoopte dat de dezelfde functie had als de knop in de achterklep waarmee je het slot ontgrendeld.   Ik zal dan tocht maar eens de bekleding van de achterklep loshalen om te kijken hoe er binnen uit ziet. Wellicht toch wat roest e/o water aldaar.  Bedankt voor de reactie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden