Ga naar inhoud

essel

Members
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

4 Neutral

Profile Information

 • Plaats
  Marum
 • Naam
  Sj Loonstra

Recente bezoekers van dit profiel

261 profielweergaven
 1. Ik heb de behuizing van de temperatuursensor vervangen. En het blijft nu idd droog.
 2. Zou dit onderdeel het probleem zijn ??
 3. Die heb ik nog niet zolang geleden vervangen. Maar ik zie geen relatie met de koelvloeistof.
 4. Ik wou één deze dagen mijn kachel-radiateur vervangen. (ik heb ondertussen het juiste model in huis). Ik wou de slangen losmaken op schutbord en stuitte toen op het feit dat er koelvloeistof lag op de versnellingsbak. Ik dacht dat moet wel bij de regelklep vandaan komen. Maar daar is niet aan te zien. De metalen pijp die daaronder loopt was wel wat vochtig. Al met al heb ik de oorzaak hiervan nog niet kunnen traceren. Ik ben waarschijnlijk niet de eerste die dit heeft. Wie kan mij vertellen waar ik het moet zoeken? Gr, Sjoerd
 5. essel

  Juiste kachelradiator ???

  Dat was ook mijn ingeving, deze gaat niet passen. Het gekke is dat deze wel op veel websites als passend wordt vermeld, zoals:
 6. essel

  Juiste kachelradiator ???

  Ik heb deze besteld, moet een radiator zijn : https://www.onderdelenstore24.nl/3348809-thermotec-kachelradiateur-interieurverwarming
 7. essel

  Juiste kachelradiator ???

  Aangezien ik mijn kachel radiator wil vervangen, heb ik onlangs een kachelradiateur gekocht (Febi) . Echter heb ik het idee dat de buizen aan gekocht radiateur niet overeenstemmen met de huidige radiator. Ik ban bang dat als ik deze uitwissel de aansluitingen van de nieuwe radiator niet aansluiten met de leidingen vanuit het motorcompartiment. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen, of heeft de dezelfde kachelradiator uit gewisseld? In de bijlagen staan de afbeeldingen van de huidige situatie en de nieuwe kachelradiateur.
 8. essel

  Aanhaal moment wiellagerhuis

  Bedankt heren, Het ging idd om de 4 bouten waarmee het lagerhuis is gemonteerd. (dus 70Nm + 90grd). PS. wat bedoel je met " 200 Nm + 180°, los- en vastdraaien " Is het niet gewoon vastzetten op 200Nm en daarna nog 180° draaien. Maw, wat bedoel je met "los draaien"
 9. essel

  Aanhaal moment wiellagerhuis

  Wie kan mij vertellen met welk aanhaalmoment de bouten van de het wiellagerhuis (voorzijde) moeten worden vastgezet (Veelkant torx m14)
 10. Ik heb de klus geklaard, en de dop idd gekocht bij automaterialenzaak. Bedankt voor de respons
 11. Ik heb al een even op het forum gezocht,: Ik zoek namelijk welke dop is moet gebruiken om de asbout los te draaien. Dit is een veelkant 24 / 12 oid. Heeft iemand een link voor mij waarop deze dop te vinden is. (waar ik hem kan kopen) . Alvast bedankt.
 12. essel

  Thermostaat defect ??

  Ik heb de thermostaat toch maar vervangen. De temperatuur van het koelwater is nu 10grd hoger (gemiddeld ronde 80grd). Het wordt nu binnen ook wel wat warmer, maar ben nog niet tevreden. Wellicht toch de kachelradiateur vervangen? Daarnaast merk ik dat bij nemen van een bocht, er soms een vlaag van koude lucht door de auto gaat. Net als of er een klep opengaat. Iemand bekend met dit verschijnsel ?
 13. essel

  Thermostaat defect ??

  Ik heb al tijdje dat de auto ( 2007 1.9 tdi wagon) qua binnentemperatuur niet goed warm wordt. In het dashboard staat de temperatuurmeter altijd zo rond de 90grd. Echter als ik via ODB (torque) monitor tijdens het rijden dan, komt deze niet boven de 80grd (79grd gemiddeld, op de snelweg bij 110 km/h en een buitentemperatuur van 4grd). M.a.w dit is een afwijking van 10grd. Wordt in het dashboard temperatuur van het koelwater weergegeven of de motortemperatuur (olie ??). Mijn inziens zou ik met ODB toch een hogere temperatuur moeten uitlezen. Ik heb het gevoel dat de thermostaat dan ook niet volledig sluit. Ik wil deze dan ook gaan vervangen. Klopt mijn redenering ? of heeft iemand nog een andere tip / idee ? En tevens ben ik wel benieuwd hoe de temperatuur naar kachelradiator wordt geregeld ??
 14. essel

  Welke type heb ik nu

  @Diver , heel erg bedankt, hiermee kan ik wel juiste bestellen.
 15. essel

  Welke type heb ik nu

  VIN nummer is WVWZZZ3CZ7E144446
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden