Ga naar inhoud

patevte

Members
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over patevte

Profile Information

  • Plaats
    Noord-west Brabant

patevte's Achievements

0

Community reputatie

  1. Zo even een update de reparatieset is toegepast en ik moet zeggen hij rijdt weer als een zonnetje..... Ga toch maar eens een second opinion aanvragen omtrent het stotteren bij wegrijden met een warme motor. Vorige week over gehad bij de dealer maar ze zeggen nog steeds dat de computer aangeeft nog niet te vervangen moet eerst nog meer slijten !!!
  2. Kan je deze niet meteen helemaal uitzetten in de software ?! Volgens mij wel. Maar er zijn er die het zeker weten. Volgens mij ook de vrijloop die kan ik in het menu ook niet uitzetten.
  3. Als je dan in Etka kijkt bij de turbo van een CAXA motor, wordt daar een referentie gemaakt naar bovenstaand TPI-nummer 2020616 Het betreft een reparatieset met onderdeelnummer 03C 198 722 die onderstaande delen bevat: De set kost volgens Etka €350 ex. BTW. Een complete turbo zit wat hoger, op €777 ex. BTW. Ray2712 nogmaals bedankt. Dit gaan ze inderdaad uitvoeren ben nu alleen al benieuwd hoe hij zou rijden. Gezien deze gehele topic had ik altijd al het idee dat er iets niet in de haak was met de auto. Dus ik ben benieuwd hoe de passat rijdt na deze "update".
  4. Ja alsnog bedankt nu weet ik in ieder geval wat ze gaan doen... Ben alleen benieuwd of het alles oplost.
  5. Zo de dealer heeft net gebeld en inderdaad het uitlaatgedeelte van de turbo wordt vervangen en onder coulance van Pon. Dus morgenavond de auto brengen en donderdagavond ophalen en rijden maar weer.....
  6. Inderdaad de 1.4 caxa . Ik kan overigens op internet niks vinden over die TPI.
  7. Wederom een updatje gisteren een monteur gesproken van de desbetreffende dealer en ik denk dat ik weet wat het euvel is. Het zou gaan om een vastzittende waistgate. Dit komt vaker voor door de slechte smering zegt hij. Hierdoor moet de gehele turbo vervangen worden. Als tip gaf hij om een overdrukventiel te plaatsen. (Blow off valve) of zoiets. Maar daar moet ik niet aan denken in mijn Passat. Het is geen subaru... !! Kun je hier verder iets aan doen ? Kan dit kloppen ?
  8. Eens dat heb ik ze ook gezegd... Kijk voor mij maakt het niet uit. Ik heb 2 jaar das Welt Garantie maar ik zit er ook niet op te wachten dat ze ieder 50.000 km de turbo gaan vervangen.
  9. Yipee eindelijk, na enkele maanden is dan toch het euvel naar boven gekomen. Nu wachten op de onderdelen. In de kerstvakantie zijn wij, vrouwtje kids, naar Engeland gereden om daar de kerst en oud en nieuw te vieren. Auto geladen en we zijn zaterdag vertrokken in alle stilte als iedereen nog ligt te slapen. We rijden weg en op de snelweg zeg ik tegen mijn vrouw (auto staat op cruise control) waarom stottert hij de hele tijd. Dus als je continue de cruise control op 140 zet dan leek het net of je iedere keer tussen de 135 en 145 aan het rijden was. Je hoorde en voelde ligt de auto gas geven, inhouden, gas geven, inhouden. Waarop mijn vrouw zegt ja inderdaad dat had ik van de week ook al. Ik zeg vreemd na enkele honderd kilometers verder wil ik versnellen om een auto in te halen dus vanuit cruise control gas geven en NIKS.. het leek wel een minuut maar het was enkele seconden maar de auto reageerde "even" helemaal niet op het gas pedaal en ja hoor Motorstoring lampje aan. Dus daar gaan we. De dealer bellen want we hebben nog garantie. Nou na enkele telefoongesprekken verder besloten met de dealer om door te rijden. Hij rijdt tenslotte nog. Verder weinig problemen alleen dat lampje en af en toe inhouden. Na terugkomst in Nederland gelijk de auto achtergelaten bij de dealer en na enkele minuten was het duidelijk. De Turbo moet vervangen worden. Dus nu wachten op de nieuwe turbo. Ik blijf erbij dat dit al een euvel was vanaf het begin dat wij de auto hebben (September. 55.000 km) Met andere woorden dat er iets mis was met de auto het stotteren, niet goed reageren. ... ik hoop dat nu het een en ander is opgelost.
  10. Ga ik laten doen maar waar zou dit kunnen, kunnen ze dit bij de dealer ? Ik moet nog terug want de problemen zijn nog niet verholpen. De "nieuwe" Mechatronic heeft wel iets geholpen (schakelt veel soepeler). En misschien dat ik het verkeerd begrepen heb en hebben ze inderdaad alleen de mechatronic geupdated. Maar daar hadden ze in ieder geval iets mee gedaan want nogmaals hij schakeld beter. Binnen welke waardes moeten ze vallen ? Wanneer kun je er vanuit gaan dat ze idd versleten zijn. Wordt het nu wel een beetje beu ik heb de auto een kleine 4 weken maar hiervan heeft hij nu al 4 dagen bij de dealer gestaan !! Nu moeten ze het maar eens oplossen. Verder iemand nog tips/ideeen ?
  11. Zo ben ik met een update. De regelkast van de DSG is vervangen en opnieuw geprogrammeerd en ik moet zeggen dat het verbruik en de schakelmomenten veel anders zijn als hiervoor. Dus vooralsnog ziet het er goed uit. Rijdt nu stukken beter. Schakelt in D nu ook gewoon terug naar zijn 1. Dus we houden het in de gaten. Ik ben wel geschrokken van al die problemen met die bakken. En ik hou het dan ook goed in de gaten. Gelukkig heb ik mijn garantie verlengd tot 16-9-2016.
  12. Alle, Sinds 3 weken de trotse bezitter van een Passat. Kilometerstand 59.000 km inmiddels. Dit betekent voor ons dat er al 4000 km mee gereden is in 3 weken. Na enkele weken gereden te hebben zijn er toch een aantal puntjes aan de auto dat ik denk ! Wanneer de auto uit start/stop weer start en ik wil wegrijden dan stottert de gehele auto. Dit doet hij ook zonder de start/stop maar dan veel minder erg. Het is maar een mili seconde maar toch. Ik denk gezien alle verhalen hier op het forum dat de koppelingsplaten versleten zijn. Wanneer ik berg op rij op de cruise control (130 km/per uur) dan lijkt het alsof de auto gas geeft en vervolgens remt en weer gas geeft en weer remt. Het lijkt net alsof hij express inhoudt om daarna weer gas te geven. Het is niet overdreven maar je voelt het wel. Het is gewoon irritant. Verbruik ? Ik weet niet of er meerdere 1.4 rijders hier zijn maar het verbruik is gewoon dramatisch. Wanneer ik overal op de snelweg 20 km te hard rij. Dit doe ik overigens altijd dit is mijn ingebouwde marge ! Kom ik niet boven de 1 op 10.3 km. Ik rij iedere dag een 80 - 90 kilomer van en naar mijn werk en dit is voor 3/4 uit snelweg kilometers. Wanneer ik op zaterdag naar de supermarkt rij en veel stad kilometers rij kom ik niet boven 1 op 8.2 km. Ik weet best dat de gegevens afgegeven in het boekje niet kloppen maar zo extreem. Of is er nog iets mis met de auto. Wel moet ik vertellen dat de auto OCT getuned is door Volkswagen. Al onze andere auto's zijn ook gechipt en dit resulteerde in veel betere verbruikscijfers, met meer vermogen. Dus veel comfortabeler. Veel minder schakelen (automaat). Beter doortrekken etc. (afijn alle voordelen van chippen). Nou ik ben benieuwd naar jullie antwoorden, tips en ideeen. Morgen gaat de auto wederom naar de dealer voor het stotteren, inhouden. Ik ben benieuwd. Hij gaat overigens voor de 3e keer omdat ze de eerste 2 keer niks konden vinden. (uitlezen, gasklep resettten etc.)
  13. Dames en Heren, Na veel zoek en leeswerk toch eigenlijk niet kunnen vinden wat ik zoek. Dus begin ik misschien een topic die er reeds is. Ik zou graag een subwoofer installeren in mijn Passat. Dit omdat ik bas mis met de originele (8) speakers. Nu heb ik een mooie subwoofer gevonden die past in de toolbox. (plaats waar je je compressor zit, krik etc. in het harde schuim.) Nu rest mij een aantal vragen. 1. Hoe sluit ik een actieve subwoofer aan op de RNS315. (moet dit met een filter zo ja welke is een goede optie). Ik zou niet graag de originele stekkers doorknippen omdat hij nog zonder schade uit te bouwen moet zijn. 2. Ook lees ik dat er verloop kabels zijn die in de pin output passen van de RNS315, zodat je een preout hebt. Maar wat en welke artikelnummers moet ik dan bestellen bij de Volkswagen. En welke pins moet ik hebben. (Ik ben echt a technisch dus misschien dat ik dit nooit snap). 3. Nu lees ik ook in een topic dat er in de zekeringenkast lege (waar wel spanning op komt als sleutel in het contact zit zodat je niet helemaal naar de accu toe hoeft met een +). Maar is dit makkelijk aan te sluiten. Overal lees ik dat zo'n subwoofer rechstreeks op de + moet. 4. De subwoofer die ik op het oog heb is een Pioneer TS-W210A. Of tweede optie is de Pioneer TS-WX610A die zou in je reservewiel moeten passen. Maar als reservewiel heb ik een 16 inch stalen velg. Ik zou niet weten of dat dit past ? Iemand ervaring hiermee. Alvast bedankt... Patrick
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden