Ga naar inhoud

Thomasl

Members
  • Aantal items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Thomasl

  1. Dag mede Passat-rijders,

     

    Een vriend van mij heeft de zogezegde kapotte wielsensor uitgemeten, en deze geeft nog 7.51 Ohm. Dus die kapotte linkse geeft nog weerstand.. 

    Ik vermoed dan dat ik met het probleem zit dat zich alles aan de andere kant bevindt volgens mijn computer... Deze week een nieuwe sensor voor rechtsachter kopen en dan plaatsen.

     

    Ik hou jullie op de hoogte, door de corona loopt alles wel serieuze vertraging

  2. Dag forum'ers, 

     

    Vorige week sensor van het linkerachterwiel vervangen, maar helaas geen verbetering. Dezelfde lampjes branden nog steeds, ook na resetten van de foutmeldingen...

    Ben momenteel op vakantie, maar na vakantie had ik het idee om de linker achterwielnaaf te vervangen. Ik vermoed dat het de ABS-ring is in de naaf... Wat denken jullie?

    Bedankt al voor de tips.

    mvg

     

    Thomas

  3. Beste mede passat'ers,

     

    Mijn passat heeft sinds deze week plots 4 meldingen op het dashboard tegelijk gekregen. Het gele stuurlampje, geel ABS lamp, geel ESP lampje en geel handrem lampje, zijn tegelijk beginnen branden, alle 4 branden constant. Een vriend van mij heeft een algemeen uitleestoestel (geen VAGCOM), en hierbij kregen we volgende foutcodes

    00290 

    01316

    bij 1 van de foutcodes stond erbij dat de foutcode uit de  "wiel omwentelingssensor" links achteraan kwam.

     

    Heeft er iemand van jullie hier al ervaring mee? Kan het stuurlampje daar ook mee verdwenen? 

     

    mvg

     

    Thomas 

  4. Beste,

     

    ik heb hetzelfde probleem momenteel. Maar ik kan nergens een merknaam op de pomp vinden (misschien is deze al eens vervangen geweest?) Nu vind ik op autodoc.be serieuze prijsverschillen op die waterpompen. Past elke waterpomp, of waar zit juist het verschil? Ik zou graag deze pomp zelf (met een vriend) vervangen, want bij de dealer kreeg ik ook al +200 euro te horen voor de pomp alleen...

     

     

    mvg

     

     

  5. Beste collega Passat'ers,

     

    Enkele dagen geleden is mijn motorlampje beginnen branden (continu), dit zonder enig merkbaar verschil te voelen in rijgedrag en kracht. 

    Vandaag heb ik de wagen laten uitlezen (geen vagcom) en hierbij kwam de melding :

     

                                         "P067200  Cylinder #2 Glow Plug Circuit Code"

     

    Na het uitlezen is het motorlampje gestopt met branden. We hebben de waarden van de gloeibougies nog uitgemeten tijdens het starten maar hier ook geen foutmeldingen. 

     

    Tijdens het naar huis rijden ook geen foutmelding meer gehad. 

     

    Iemand een idee? Is dit een waarschuwing voor een komend motorprobleem?

     

     

    mvg

     

    Thomas

     

  6. Koeler van EGR blijkt kapot te zijn. EGR moet volledig vervangen worden volgens dealer, prijskaartje +1000 euro... Mooi niet!

    Heb al een degelijke betrouwbare garage gevonden die het voor bijna de helft doet!

    Ik heb getwijfeld om te laten chippen en EGR te laten wegschrijven, maar mijn Passat moet zijn terugroeping nog krijgen ivm dieselschandaal.. en dan zat ik weer in de problemen als ze alles resetten.

  7. BTW, even iets ontdekt. Op mijn inschrijvingsbewijs van de auto staat er dat ik model 3C heb... Maar ik dacht dus altijd dat ik de 3AA had?? Ik heb NIET de ronde achterlichten, maar heb het passat model van 2011 tot 2014? Kan er iemand mij dat ook uitleggen? pff veel vragen

  8. dit heb ik ondertussen al gevonden op het net

     

    P046C00 Uitlaatgasterugvoering positiesensor signaal niet logisch

     

    P040800 Abgasrückführungs-Positionssensor signal zu hoch

     

    Dus vermoedelijk iets met die bepaalde sensor...

     

    Enig idee of daar nog iets mee aan verbonden zit?

  9. Remlichten werken nog alle 3!

     

    Ben vandaag langs een vriend geweest die het uitleesprogramma "Autocom" heeft, niet zo gedetailleerd als de VagCom maar het is wel iets.

     

    Deze gaf foutcodes P046C00

                                    P040800

     

    deze zouden allebei iets te maken hebben met sensors in het DPF systeem.

     

    Zijn jullie al iets meer met die codes of is dat chinees van dat "AutoCom" programma?

     

     

    mvg

  10. Beste collega Passatrijders,

     

    Vandaag gemerkt dat mijn Passat van 2011 in noodloop ging, waarbij het lampje van de gloeibougies ging knipperen en het motorstoring lampje brandde constant.

     

    Mijn vriendin had gisteren al iets gevoeld aan de Passat maar ze kon niet goed vertellen wat.

     

    Vandaag heb ik tijd gehad om eens een ritje te maken en de eerste 5 minuten reed hij perfect zoals tevoren maar dan sprongen de lampjes plots aan en ging hij in noodloop (uitroepteken en wit logo van cruise control op digitaal scherm)

     

    Dinsdagmorgen een afspraak bij de garage om alleen uit te lezen, fysiek onderhoud zou pas vanaf de 20ste kunnen.

    Ik begin al te stressen want de 18de zouden we naar de kerstmarkt in Keulen vertrekken voor enkele dagen...

     

    Iemand een idee? Ik vermoed dat jullie pas dinsdag een effectief antwoord kunnen geven op mijn vraag, maar ik wou mijn zorgen nu al even kwaad aan de kenners :)

     

     

    mvg

     

    Thomas

  11. Passat'ers,

     

     

    Ik zou graag mijn remmen volledig vervangen (schijven en blokken). Is er een mogelijkheid om de achterste remmen los te krijgen zonder de elektronische handrem af te zetten met de Vagcom? Een vriend van mij die mechanieker is, zou mij helpen, maar deze wist te zeggen dat de achterste remmen niet los te krijgen zijn zonder Vagcom, omdat ik een elektronische handrem heb. 

     

     

    Hopelijk snappen jullie mijn vraag?

     

     

     

    mvg

  12. Beste passat'ers,

     

     Ik heb een passat variant van 2011,1.6 TDI.  Mijn remmen zijn rondom versleten, schijven en blokken. Nu ben ik op zoek online naar een setje remmen en blokken, maar op autoteilmann.de kan achteraan 2 verschillende maten van schijven bestellen... 310 mm en 282 mm. Wie van jullie weet welke maat voor mij de juiste is? Ik heb een elektronische handrem.

     

    mvg

     

    Thomas

  13. Ik heb hetzelfde net gehad met mijn vw passat van 2011... Auto was net uit garantie, maar garage heeft het bedrag op 310 euro gehouden, hiermee is de waterpomp en heel de distributie mee vervangen. Mooi gebaar dus.. ik had 130.000 km op de klok

  14. Beste Passatliefhebbers,

     

    Ik heb sinds juli dit jaar een Passat 1.6 BMT van 2011 in mijn bezit, met momenteel 122.000 km. Deze rijdt over het algemeen zeer rustig en normaal.

     

    MAAR: Wanneer de motor volledig is opgewarmd, 90° dus, dan begint de koppeling af en toe te schokken wanneer ik in 1ste vertrek of opschakel naar 2de...

    Dit gebeurt niet elke keer hij volledig is opgewarmd, maar meestal wel na een langere rit op de autostrade. Wanneer ik dan terug in stadsverkeer rij, begint hij na +-15 minuten schokkend op te trekken... (lees : niet elke keer)

     

    Ik heb al doemscenario's in mijn hoofd van een versleten koppeling+drukgroep.... :evil::evil:

     

    Iemand meer info hierover?

     

    mvg Thomas

  15. Ik heb een Passat 3AA van 08/2011. Ik ken niets van vagcom oid, hoe kan ik weten welke versie ik heb van mijn RNS510? en of het mogelijk is om deze te updaten? Ik heb reeds de POI's op een sd-kaart gezet maar verder gebeurde er niets. Op de sd-kaart staat ook wel mijn muziek, ik weet niet of dat een probleem is? Ik heb die POI's in de hoofdmap van de sd-kaart gezet..

     

     

    mvg

  16. Beste forumleden,

     

     

    Ik heb een Passat Variant van 2011, met dakrails. Nu zou ik de Passat gebruiken om op skiverlof te gaan, mét skibak. Weten jullie welke dwars dakdragers ik kan gebruiken op de Passat? of is dat universeel? Ik heb al wat liggen opzoeken maar ik word er niet wijzer uit... Ter info: Skibak heb ik, ik zoek dus alleen de dwarse dakdragers..

     

     

    mvg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden