Ga naar inhoud

Passaatje

Members
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Passaatje

  1. Oh..de foto is wel klein uitgevallen zie ik.. Maar goed, waarom denk ik dat de boordcomputer iets uitgebreider mag zijn? Naast de pook zit een toets waarmee je de bandenspanning zou kunnen controleren. Pak ik het instructieboek erbij dan vertelt dat boek mij hoe ik dat moet doen. Als ik dat volg, zou ik op een gegeven moment uit bij een afbeelding waarbij de auto van bovenaf wordt afgebeeld met daarbij de verschillende waardes moeten uitkomen. Bij mij komt er geen afbeelding, laat staan enige vorm van vermelding van de druk. Waarom dan wel de knop, maar niet het tabblad? Volgens de verkoper heeft de auto lane assist. Dit is te activeren volgens het boekje via het tabblad assists. Daar kom ik alleen de pauzeonderbreking tegen. Voor de rest niets. Op mijn stuur zit links een aantal knoppen waarmee ik de telefoon zou kunnen bedienen. Er gebeurt niets wanneer ik daar op druk. Ik heb mijn telefoon via de jvc-navigatie geupload en hoor die ook via de boxen in de auto. Wil ik het volume harder of zachter zetten via het stuur gebeurt er niets. Ik ben er eigenlijk vanuit gegaan daar het een Highline betreft er toch wat opties te activeren moeten zijn. Ik snap dat er meerdere types zijn en het dus onbegonnen werk is alles per auto te duiden. Zodra er tussen haakjes optioneel achter staat, begrijp ik dat het niet standaard is. Staat het er niet bij dan verwacht ik dat de highline ( als de meest uitgebreide versie) er over beschikt of is dat te kort door de bocht? Had ik al wel gezegd dat hij super rijdt?
  2. Hoi allemaal, Na lange tijd storingsvrij gereden te hebben met onze Passat Variant uit 2000 ( waarbij ook dank aan het forum) was het moment onlangs daar om hem in te ruilen voor een Passat Variant Highline uit 2011. Dat is wel even een wereld van verschil. Er zit een instructieboekje bij de auto en die heb ik echt wel nodig. Het gekke is wel dat het instructieboekje een paar tabbladen in het hoofdmenu aangeeft, die ik in onze boordcomputer helemaal niet kan vinden. Klinkt jullie dat bekend in de oren? Ook zou ik via het stuur de telefoon moeten kunnen bedienen, maar er gebeurt helaas niets en wederom ook geen tabblad voor telefoonopties. Ik hoop dat jullie enig licht in de duisternis kunnen brengen. Alvast dank. Groetjes Karen
  3. En het was inderdaad enkel maar de sensor vervangen, resetten en foutmelding weg !! Whoehoe, opgelost. Wat waren we blij toen het airbaglampje niet terug kwam. We hebben via onderdelenlijn een melding geplaatst en meteen ging de telefoon. Een sensor voor 35 euro thuis bezorgd. Vandaag kwam hij binnen, meteen geprobeerd en bingo ! Op internet hadden we ook een apparaatje gekocht waarmee je een storing zelf kunt uitlezen en verwijderen: de VAG305. Het werkte prima, echter de meegeleverde handleiding is werkelijk waardeloos. Ik heb eerst weer op internet moeten zoeken hoe het nu eigenlijk werkte. Maar goed, eind goed al goed. Iedereen hartelijk bedankt voor de geleverde tips en speciale dank aan Wulfke ! Dat was de gouden tip !! Dank dank dank !!! Groetjes van Karen en Teun en natuurlijk onze blije Passat !!
  4. Bij ons staat er 1J0909606N op. Dat is dus het nummer dat overeen moet komen, aha ! Ik had al op alle nummers zitten zoeken waaronder ook deze, maar dacht dat het dan niet klopte omdat niet alle rijen met nummers overeen kwamen. Er staan 4 rijen met getallen op, waarvan de dealer er geen eentje herkende overigens. Het was geen Volkswagennummer zei hij. Raar toch, want hij heeft er altijd zo ingezeten. Maar op dit nummer 1J0909606N gaat het lukken, ik voel het ! Wederom superbedankt voor je hulp Wulfke, en natuurlijk dank voor je duidelijke uitleg. En natuurlijk ook dank aan Dieseltje die mee heeft gedacht aan het torx mysterie:-))
  5. Hoi Wulfke, Dat is een waar woord ! Na enig beredeneren en zoeken op internet kregen wij ook het vage vermoeden dat de buitenkant alleen niets zegt. Hoe een en ander aan de binnenkant is, kunnen we dus ook niet zien. Kan best dat er vocht in zit of iets dergelijks. Vandaag hebben we even zitten speuren op tweedehandssites naar een nieuwe gebruikte. Daar zit hem het geld ook niet in. Wel bij de dealer trouwens, tsjonge 204 euro ! Het is nog wel even een studie naar alle cijfertjes die erop staan om die te vergelijken met de aangeboden sensoren. Fijn dat je ons vage vermoeden hebt bevestigd, bedankt ! Onze missie is nu de crashsensor vervangen en dan hopen dat de storing na uitlezen en wissen verdwijnt !
  6. Ha Barry, Nog een klein vraagje over die twee torx schroeven. We kunnen ze niet vinden. We hebben de climatronic er een beetje uitgehaald, maar daarachter zit ook niets. Zitten ze onder de radioslede misschien. alvast bedankt weer.
  7. Hoi Barry, Dank voor je reactie. Wij hebben nog twee torx schroeven laten zitten lees ik. Die van de climatronic hebben we losgedraaid, die twee uit dat onderste vakje ook. De twee torx bovenin nog niet, dus die gaan we zeker opsnorren ! Volgens mij hebben we de accu pool er wel afgehaald, omdat we bang waren dat de airbags het dan ineens wel doen als je eraan zit te vogelen. Wij gaan met je tips aan de slag. Nogmaals dank. Groetjes Karen
  8. Hallo allemaal, Wij hebben een Passat uit juli 2000. Dat is volgens mij een B5. Nu brandt sinds kort het airbaglampje op de meter. Uitlezen in de garage leverde op dat er ergens iets is met de passagiers-crashsensor "kortsluiting naar plus" zei de uitleescomputer. Thuis hebben we de crashsensor aan de passagierszijde opgezocht. Deze zag eruit alsof hij gisteren geplaatst is. Toch nog maar even extra schoongemaakt, contactspray erop en weer ingebouwd. De storing kwam weer terug nadat hij heel even uit het foutgeheugen gewist was. Tsja en wat nu? Zoeken op internet. Er zit een airbagcomputer vooraan op de middenconsole. Precies onder de radio. Gevonden. Maar hoe krijg je deze er in hemelsnaam uit? Moet daarvoor ook het gedeelte waar de autoradio inzit weg? We hebben daar al een beetje aan zitten peuteren, maar we zijn bang dat we het kunststof voorfrontje kapot trekken. We hebben een aantal schroeven daar losgedraaid, bij de climatronic, maar toch lijkt het alsof hij nog ergens vastzit. Hebben jullie nog tips hoe dit het beste aan te pakken? Ook misschien tips voor het vervangen van de airbagcomputer? Alvast onze hartelijke dank. Groet, Karen en Teun en ons trouwe beestje, de Passat !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden