Ga naar inhoud

Outlawtjerk

Members
  • Aantal items

    78
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Outlawtjerk

  1. Set zet ik er zelf onder samen met mijn vaste onderhouds garage, wel zo handig alles bij de hand.
  2. Heb ook een Sjaak set besteld deze gaat er Zaterdag onder.
  3. Motorstoring Dit is waarom je voor jou motor een diverter valve nodig hebt (die leid de afgeblazen lucht om), een aftermarket DV is een combi van omleiden en afblazen om motorstoring/meldingen te voorkomen. Kapotte turbo´s Ik heb nog nooit meegemaakt of gehoord dat de oorzaak van een kapotte turbo direct te herleiden is aan een diverter of dumpvalve. Blaast niet af Een diverter valve hoor je niet afblazen omdat deze intern circuleert, met een dumpvalve of ook wel blow of valve genoemd hoor je het bekende sis of woosh geluid een Forge split-r (zoals v dub al aangaf) of DV006 doet beide en zijn geschikt voor jou passie. Nog een apart turbo geluidje Er zijn ook tuners die de dumpvalve of divertervalve helemaal weghalen of niet gebruiken bij turbo tuning waardoor je turbo flutter hebt, de meningen zijn hierover verdeeld of dit wel zo goed zou zijn voor je turbo en of het indirect vermogen kost, ik zou zeggen zoek het eens op, google en you tube zijn je beste vriend.
  4. Umh nee zo niet, maar als je ze opzoekt dan staat het er duidelijk bij of ze voor jou passie geschikt zijn.
  5. Dan heb je een 3bg waarschijnlijk AWT Motercode, weet alleen dat bij de AEB's je elke dumpvalve kan gebruiken omdat deze geen storing geeft als je de originele diverter valve weghaalt en geen recirculatie meer hebt. Er zijn voor de nieuwere 1.8t motoren diverter valve's van Forge, die recirculeerd gedeeltelijk en blaast af.
  6. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je het niet veel ziet, dan kiezen de meeste toch voor LM.
  7. 18inch reservewielen verbreden gaat hem niet worden, krijg niemand gevonden die dat kan gaan tot max 16inch en ze zijn idd behoorlijk aan de prijs. Een nieuw hart in bestaande velgen lassen lijkt me ook een hele operatie om de centeering goed te krijgen. Misschien mijn eisen aanpassen en zoeken naar 17inch.
  8. Zie foto Misschien niet de smaak van vele, maar ik vind het wel mooi,
  9. Is je turbo probleem inmiddels opgelost? Heb het zelfde gehad met mijn passie, geen turbodruk meer na veel zoeken toch de turbo eruit gehaald , bleek het wastegateklepje afgebroken te zijn waardoor de turbo geen druk op kan bouwen, dus andere turbo erop.
  10. Outlawtjerk

    Stalen velgen

    Hee mannen weet iemand van jullie of er 18inch stalen velgen te verkrijgen zijn, desnoods van ander automerk die passen onder mijn 3b.
  11. Klopt ook wel als je binnen de interval blijft, heb in het verleden paar golfjes gereden waar bij aankoop niet bekent was wanneer de distributie vervangen was, linke soep natuurlijk dus uit voorzorg gelijk vervangen,........wat je dan af en toe tegen komt aan riemen.........poeh
  12. Hier ook hooguit 80 a 90.000km en preventief vervangen zo ook als de riem een jaar of 5/6 oud is, onder spanning zie je niets aan de riem totdat deze eraf ligt dan zie je pas hoeveel haarscheurtjes erin zitten door ouderdom.
  13. Origineel zit de plaat eronder dus zal wel ergens goed voor zijn, bij mij is ei er ook van onder gevallen maar nooit meer vervangen.
  14. Ik rijdt meer dan een jaar zonder, nog geen problemen ondervonden alleen gemak wat betreft toegankelijkheid tijdens onderhoud.
  15. Bedankt voor jullie reacties, dat met die weerstanden lijkt me wel wat, subtiel mee laten branden vind ik het mooist want het moet ook geen kermisbak worden.
  16. Heb het forum al uitgespit en weet dat het een veel besproken onderwerp is maar zie door de bomen het bos niet meer. Nu heb ik het idee om de witte knipperlichten naast de koplampen te vervangen voor oranje knippers. Mag ik deze laten branden met de verlichting samen dus de zogenaamde Amerikaanse verlichting? Uiteraard gaat de knipperfunctie niet verloren, wil hiervoor duplo lampen gebruiken zoals je gewone verlichting in combinatie met je remlicht werkt.
  17. Ben ook benieuwd of dit mogelijk is, al brand bij mij de verlichting in het bagage gedeelte helemaal niet op het moment ben nog aan het zoeken wat het probleem kan zijn.
  18. Ik heb dit ook met benzine motor gehad en me rot gezocht, bij het omdraaien van contact kwam de brandstofpomp op druk dus starten ging wel maar de auto viel ook vrijwel direct weer uit omdat de brandstofpomp niet bleef draaien na starten. De ene keer wel en kon dan ook gewoon rijden zonder probleem de andere keer niet, een van de stroomdraden naar brandstofpomp was de mantel afgesleten en maakte dan of wel of geen contact na het starten, ik weet het is een raar verhaal maar ik zou dit wel even nakijken. succes met de zoektocht.
  19. Klinkt als een olie druk probleem, heb eens hetzelfde probleem gehad met een golfje bleek dat de hydraulische klepstoters te laat olie kregen waardoor ze even rammelde. Veel succes met de zoektocht.
  20. Onze passie is bij de 241.000km gechipt, verder is nog alles origineel gebleven op een dump valve na. Ik tank euro 95, bij korte stukjes en sportief rijgedrag gaat het verbruik richting de 1:8 terwijl met snelweg kilometers 1:12 haalbaar is. Chippen gaat prima maar zoals altijd eigenlijk is het een kwestie van goed onderhoud, bij ons om de max 10.000km nieuwe olie en filter sowieso en alles kan kapot maar net hoe je er zelf mee om gaat.
  21. De passat is een 1.8t maar meneer heeft plannen om er een 2.7 bi-turbo in te lepelen.
  22. Weet niet of deze Passat al voorbij is gekomen maar wilde hem toch delen met jullie, deze beste man is creatief en handig genoeg geweest om zijn eigen bumpers samen te stellen en heeft iets moois van zijn Passat gemaakt. Ik vindt persoonlijk dit een van de mooiste passats die ik gezien heb, maar foto's zeggen meer dan woorden, kijk...geniet en wat vindt jij ervan?
  23. Ja idd heb al het e.a. opgezocht en dat wordt een knutsel project voor mijn 3b, het is nog even zoeken naar geschikte sml's.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden