Ga naar inhoud

stefan

Members
  • Aantal items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door stefan

  1. Ik zie het ja. Maar het is wel een beetje overdreven om 130km (enkele reis) te rijden voor een reparatie die ik zelf uit kan voeren... als ik de deur open kon krijgen dan. Dan maar even de plaatselijke VAG specialist bellen.
  2. Gaan die mijn deur open maken dan? Ik kan de reparatie prima zelf uitvoeren, krijg alleen de deur niet open.
  3. Het deurslot van de bestuurdersdeur heeft het begeven, en nu wil de deur niet meer open; als ik binnen aan de deurhendel trek is het net alsof er erg veel spanning op staat, buiten voelt de hendel normaal aan; de pen in het deurpaneel gaat gewoon met de rest mee omhoog en naar beneden, bij het gebruik van de afstandsbediening; op slot doen van de deuren geen knipperlicht signaal meer (bij los doen wel). Op zich kan ik wel over de middenconsole klimmen tot de nieuwe er is en ik die kan gaan monteren... maar daarvoor moet toch echt de deur open, hoe ga ik die straks open krijgen zonder schade?
  4. Mooi spul van Hella, maar kwam ergens een set tegen van bijna 500 dollar... mogguh.
  5. Niet gevonden, gezocht op variaties met kurvenlicht en cornering lights... suggesties zijn welkom hehe
  6. Kan alleen wat originele modules vinden, zonder bedrading. Bedoel je dat Barry?
  7. Even ebay afspeuren dan, maakt het een stuk makkelijker
  8. Na eea zoeken op het forum (en google) kom ik steeds alleen bij onderwerpen mbt nieuwere modellen uit; vandaar een topic, hopelijk ligt het niet aan mijn zoek-skills. Bochtverlichting is een leuke feature bij meerdere modernere auto's, en ik was eens benieuwd hoe dit te doen is... simpel via VCDS instelbaar op impuls uit stuurhoeksensor en/of impuls uit richtingaanwijzer, of minder simpel zal ik zelf een systeem in elkaar moeten prutsen (mbv eerdergenoemde bronnen)?
  9. Dank je Tim, ik zal (afhankelijk van het weer) morgen even kijken en een nieuwe bestellen, hopelijk voor de vakantie nog even afvullen.
  10. VCDS geeft een terugkerende foutmelding in de druksensor van mijn (lege) aircosysteem. Ik heb hier een daar even gekeken, maar ik kan het ding zo snel niet vinden... zit de sensor ergens achter gemonteerd misschien? (of kijk ik gewoon niet goed uit mn doppen haha) Zou het ding graag vervangen voordat ik het systeem weer laat afvullen.
  11. Hmm, gewoon uitproberen dus, jammer dat ik er niet even een heb liggen... neem aan dat er hier niet iemand is die het geprobeerd heeft? De extra functies vallen wel mee, ik heb links cruise control (set/-, resume/+, cancel) en rechts audio (volume hoger lager en track (of frequentie) hoger lager). P/T stuur heeft links dan nog de aan/uit knop voor de cruise control, die ik al aan de stuurkolom heb, en ik weet niet wat dat scrollwiel op het P/T stuur doet, zo te zien zitten daar ook knoppen boven en onder voor track/freq op/neer. Ik heb geen rns, ik neem aan dat het scrollwiel misschien te maken heeft met scrollen in een lijstje (bijv. tracks/opgeslagen radiozenders) en dus lijkt me de werking er van niet noodzakelijk.
  12. Zit wat rond te kijken naar een ander stuurtje, ik heb nu het standaard model 4-spaaks stuur met knoppen voor cruise control en radiobediening. Nu zijn er een hoop leuke stuurtjes te koop, maar ik heb liever een model dat bij de comfortline past, zoals dus een mk1 Phaeton/Touareg stuur (vooral die met 'hout' trim, zoals in de rest van de auto). Ik weet dat er meer knoppen op het P/T stuur zit dan op het Passat wiel, nu hoef ik dat niet per sé werkend te hebben (het on/off knopje links en het scroll knopje rechts) mocht het een enorme PITA zijn. Geen idee hoe het zit met a. wel of niet passen op de stuurkolom en b. het al dan niet overeenkomen van sleepring/pinout/stekker, iemand die hier iets meer over weet?
  13. Moest ik maar eens doen ja, ik ga er in ieder geval van uit dat deze auto, net als bijna alle andere, de afgelopen jaren geen airco onderhoud heeft gehad, en het systeem (net als mijn vorige 3bg) niet of amper meer onder druk staat. Met een multimeter doormeten lijkt me, welke pins moet ik hebben en tussen welke waardes is ie nog goed?
  14. Als voorbeeld een Hella, zijn zat andere merken en prijzen zijn vergelijkbaar.
  15. Dat is veeeel te veel! Bij de dealer zeker? Ding mag nieuw niet meer dan 40 incl btw kosten. Net snel gekeken, een van Hella kost zo'n 35 euro. En als ze regelmatig de geest geven, dan wil je toch nooit een 'originele' weer hebben? Bij 35 euro is preventief vervangen interessant, bij 125 incl is dat best wel gekkenwerk ja.
  16. Sowieso maar vervangen dus neem ik aan?
  17. Misschien een beetje een domme vraag, maar wanneer ik een foutmelding zie van de drukschakelaar, is die dan gewoon stuk, of kan het ook komen omdat het systeem leeg is?
  18. Ziet er netjes uit, de led units die nu in de schuur liggen zijn zo fel dat ze de grond verlichten, ze doen miet veel onder voor mijn led maglite. Zo erg zelfs, bedenk me nu net het volgende; ik moest maar eens langs de sloop, kentekenverlichting pigtails uit een klep trekken en zien of ik ze onderin de deurpanelen kan krijgen ipv de originele waardeloze w5w gloeilampjes. Peter, zijn je achterlichten van hypercolor, of (ook) de kentekenverlichting?
  19. Hmm, dat schiet ook weinig op dan... wordt toch weer blind kiezen dus begrijp ik. Nog een bepaald type wat een mooi lichtbeeld geeft? (weinig behoefte aan strooilicht, ben zwarte piet niet!)
  20. Klinkt misschien als een domme vraag, eerst eens proberen en dan zeuren op het forum... nou, dat heb ik dus al gedaan ; ) Heb een tijdje geleden een setje led kentekenverlichting gekocht (zie voorbeeld HIER), en ze werken echt super... maar ze zijn mij VEEL te fel, de landingslampen van Schiphol zijn er haast jaloers op en ik kreeg spontaan een sollicitatieformulier toegezonden van Bouwatch. Nu heb ik weinig zin om er een of andere complexe (en dus dure) dimmer constructie tussen te bouwen, want ja, 'effe dimmen' zit er niet in bij leds schijnbaar. Nu wil ik dus eens lekker low-tech de gewone festoon gloeilampjes vervangen door led festoons, maar daarin heb ik de wereld aan keuze qua hoeveelheid leds, en het laatste wat ik wil is weer zo'n set bouwlampen boven die gele strijkplank op de achterklep... of een diepgaand gesprek met de heren en dames met blauwe leds op het dak omdat het nummerbord niet te lezen is. Ik zoek dus iets wat vergelijkbaar is met de originele lichtsterkte, en ik heb geen idee of ik daarvoor nou 2 leds, 3, 6 of 9 moet nemen... ik zou haast denken 3 leds (zie voorbeeld HIER), maar goed, geen idee dus en zoek daarom jullie ervaringen, liefst voorzien van een feauteau als je die hebt.
  21. Vandaag even aan de knutsel geweest, ik heb de originele kleine zijspiegel helemaal uit elkaar gehaald, de voet verwijderd, en hetzelfde gedaan met de uk rechter spiegel. Hiervoor moest de stekker van de stelmotor eraf, dus dat was even wat soldeerwerk. Voetje gewisseld, en nu heb ik gewoon een grote rechter spiegel Links had ik een irritant trillende vervangende (imitatie) spiegel, en heb daar hetzelfde gedaan; had de uk linker spiegel nog in de vuilniszak liggen, dus uk voetje eraf, en imitatie voetje erop. Geen gerammel meer, en beide spiegels en in een bruikbare hoek aan de auto. Helaas even geen foto van hoe het nu staat, het was al te donker. Nu maar eens op zoek naar inklapbare spiegels Hebben alle imitatie spiegels trouwens zo'n vervelend plastic frame, of zijn ze er ook van aluminium, zoals origineel?
  22. Dat scheelt dan weer, relais is zo geregeld, voetje vast ook wel... spiegels, waar kan ik die vinden? Natuurlijk Passat, las ook ergens dat Superb spiegels passen; verder nog opties? (zoals van de A4 of A6? Seat?)
  23. Ah, leer... én een armsteun. Dat mis ik wel enorm in de Passat; met BMW rijden wordt je wel enorm verwend, ook al was het ding 5jr ouder dan de Passat.
  24. Oké, dan moet (wil) ik dat relais hebben dus. Ik heb dan alleen de knop en raammotoren nodig voor de aansturing, evt genoemd relais, verder niks aanpassen met vagcom? Bedrading van de knop, plug en play, of moet ik nog wat kabels trekken? Hoe werkt de aansturing van motor naar spiegel dan, mechanisch via een kabel of krijgt een motortje om een of andere reden voeding vanuit de raammotor?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden