Ga naar inhoud

wannes

Members+
  • Aantal items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door wannes

  1. Dat begrijp ik, maar ik zou denken dat een veer naarmate hij ouder wordt, ook "slapper" wordt en dus sneller zal inzakken bij belasting. Bij een nieuwe veer zou ik denken dat de spanning nog goed is je dit dus niet zo snel zou merken.
  2. Hey, ik kom nog eens even terug op bovenstaande. Na wat zoeken en een gebroken veer, heb ik onlangs de achterveren vervangen door veren van Eibach (Pro-kit). Die komen overeen met de originele veren van het sportonderstel. Nu had ik gehoopt dat met de nieuwe veren het doorhangen bij volle belading, zoals ik in mijn eerste post beschreef, een pak beter zou zijn. Dat stelt echter teleur, hij hangt eigenlijk nog altijd snel door met de nieuwe veren. Hebben jullie een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Zijn er nog zaken die kunnen zorgen dat een auto snel doorhangt bij belading? Of zijn die veren van Eibach helemaal niet zo stug als ik gedacht had. Alvast bedankt voor de tips!
  3. Nja, ik geraak er niet wijs uit en ik heb de indruk dat ze het bij de keuring ook niet weten. De nieuwe veren zijn ook zwart en verlagen evenveel als de originele. Ik heb een mail van VW dat de originele veren niet meer geproduceerd worden. Wat een gedoe en weten dat het me niet uitmaakt of de auto verlaagd is of niet. Leek me de goedkoopste oplossing om dezelfde achterveren te steken i.p.v. alle veren en schokdempers te moeten vervangen door nieuwe om een normaal onderstel te krijgen.
  4. Hey, Al een 15 jaar rij ik met een Passat 3BG met sportonderstel (1BE). Recent ging één van de veren stuk en aangezien de originele veren niet meer geproduceerd worden heb ik dus sportveren van een ander merk gekocht. Nu moest ik twee weken geleden naar de keuring en plots krijg ik een opmerking dat de auto verlaagd is. Ik zeg hen dat die auto van fabriek uit verlaagd is en dus al 20 jaar zo rondrijdt en toon hen de sticker met PR-codes, maar blijkbaar willen ze een document waarop vermeld staat dat de auto in basis zo is uitgevoerd. Zijn er nog Belgen die dit kennen?
  5. Allen bedankt voor de hulp. Ik heb de 2,5 veer genomen, zal zorgen voor een zware voet om het gewichtsverschil te compenseren 🤣.
  6. Bedankt voor de antwoorden. Ik had inderdaad de motor nog niet verteld: Ik heb een 1.9TDI, 74kW (AVB). De veren die ik gevonden heb zou voor de 2.5 TDI (AKN, AFB) zijn. Voor de achteras zie ik dat de veren dezelfde zijn. Zou het lukken om de veren voor vooras van de 2.5TDI ook bij mijn auto te plaatsen? Of gaat dit problemen geven? Zo ja, welke zou ik mogen verwachten? Alvast bedankt!
  7. Hey, Even een vraag voor de experts: is er een verschil in de ophanging van de vooras van de Passat Variant tussen de eerste generatie 3B (B5) en de facelift vanaf 2001 3BG (B5.5). Ik zoek nieuwe veren vooraan (sportonderstel), en vond er voor de eerste generatie. nu vraag ik me dus af of ze ook passen op mijn Variant, 3BG van 2004. Als ik kijk in ETKA zie ik geen verschillen de VAG-code (telkens 8D0 411 105 CS). Bij de fabrikanten zie ik dezelfde diameter en aantal windingen. Enkel een verschil in lengte van 6mm. Geen idee of dit problematisch is. Alvast bedankt.
  8. Yep, gisteren gekeken achter het 'driehoekje'. Je komt dan tegen de schuimisolatie aan de binnenruimte. Daar een gaatje doorgeprikt en dan kom je inderdaad boven de pedalen uit.
  9. Dag Diver, Waar zou die doorgang juist zitten? Ik zie bij mij achter de accu niet direct iets. Alvast bedankt.
  10. Weten jullie een goede plek om met kabeltjes van de motorruimte in de cabine te komen? Ik zou een schakelaar willen plaatsen om de grootlichten te kunnen inschakelen zonder dat de ledbar meteen mee aan gaat. Liefst een plek zonder dat ik heel het interieur moet uitbouwen om er te geraken...
  11. Klopt, dat ga ik morgen eens uitvogelen.
  12. Ok, bedankt. Dus aan de koplamp zou het op plek 1 moeten zitten.
  13. Bedankt! Ik heb eens even gekeken en het zou wel eens kunnen kloppen. Het enige wat me nog niet duidelijk is: Op het schema staat er bij de kabel T10s/4, waarbij de T10s zou staan voor een 10-polige stekker, roze. Dat roze weet ik nog niet, maar de 10 polen lijken me al te kloppen. Maar staat de 4 dan voor de pool waarop dit kabeltje zou moeten zitten? Want dat lijkt me dan niet te kloppen, met hoe ik de situatie zie aan mijn koplamp. Of is het nog wat lager dat ik moet kijken? Daar staat er T10k/1.
  14. Thanks! Motorcode is AVB, bouwjaar 2004.
  15. Bedankt voor de tip! Heb het eens opgezocht en ze zijn inderdaad af te raden... Dan zal ik het op een andere manier verbinden. maar, zijn er ook mensen die iets kunnen zeggen over welke kleur voor welke verlichting dient? Ik dacht dat bruin=massa, maar dan blijven er nog wat kleurtjes over 😀.
  16. Nja, het zal wel geen correct Nederlands zijn 😀, maar het is dus dit:
  17. Hallo, Ik heb al wat zitten zoeken in het forum, maar ik vond niet meteen het antwoord, vandaar dat ik het toch even vraag: Ik zou een ledbar willen plaatsen en deze koppelen aan de grootlichten. Daarom dat ik een stroomsteler wil plaatsen op de draad die naar de grootlichten gaat, maar ik vind niet welke draad dit zou zijn. Als ik de linker koplamp bekijk heb ik (als ik het goed heb) volgende aan de stekker: 1: leeg? 2: geel/zwart 3: wit/zwart 4: blauw/bruin 5: geel/zwart 6: bruin 7: zwart/grijs 8: Bruin 9: Zwart/wit 10: Bruin Kan iemand me zegen welke voor de grootlichten is? Alvast bedankt.
  18. Nog even terugkomen. Volgens de info die gekregen heb was het uitlijnen niet mogelijk. Ondertussen heb ik de banden vervangen door gebruikte banden, kwestie van de kosten laag te houden en even aan te kijken of het aan de band lag (was van 2014) of dat er toch iets mis is met de stand van de wielen. De kabelboom heb ik ondertussen ook vervangen, samen met de dichtingen van de verstuivers. Dat was nog een heel gedoe want bij het aandraaien van de bouten brak er een kopje af, recht in een oliekanaal 🥵.
  19. Hehe, ik heb nieuwe rubbers besteld voor de vering achteraan. lagers lijken me nog in orde te zijn. De meningen of het nu mogelijk is om de achteras uit te lijnen blijven verdeeld. Ook op Duitse forums zie ik die discussie terugkomen. Er zijn er die zeggen, dat je enkele kan corrigeren, maar niet kan uitlijnen. Ondertussen zit ook nog met een ander probleem, nl. de kabelboom van de verstuivers die het waarschijnlijk aan het begeven is. Af en toe stottert de motor. Ik hou jullie op de hoogte als ik meer weet.
  20. Hey, sorry voor het late antwoord. Even met andere zaken bezig geweest... Om even een update te geven: Ik heb de auto al 14 jaar en daarvoor was hij van mijn vader, dus qua historiek ben ik op de hoogte en zover ik me herinner geen aanrijdingen of dergelijke. Ik heb de achterbrug ook nog eens aan het bestuderen geweest en zie eigenlijk ook geen afstelmogelijkheden. De wielkast heb ik ook eens goed bekeken en daar zie ik ook geen slijtage van schurende banden of dergelijke. Voor we vertrokken had ik nog de profieldiepte gemeten en zat ik toen op een 3 à 4mm, dat wil dus zeggen dat ze op een +/- 2000km ze afgesleten zijn. Het is eigenlijk voor mij een echt raadsel, ook omdat het maar enkel aan het linker achterwiel is. Wat ik nog als vragen/mogelijkheden heb: - de band is ongeveer 9 jaar: Kan het zijn dat de stevigheid van de band weg is en dat hij door volle belasting (lees stampvol geladen auto) wat ingezakt is en daarvoor scheef afgesleten is? - de versleten plastieken veerschotel onderaan is stuk waardoor de linkerkant anders belast wordt? - de achterveren zijn volledig op, waardoor er geen steun meer is? Ik wil vooral voorkomen dat ik nieuwe banden plaats en merk dat ik na een paar honderd km al terug hetzelfde begin te merken.
  21. Heerlijk antwoord. Ja, een deel van de antwoorden ken ik al. Zie het meer als even inschatten qua kosten. Ik ben momenteel een tijd in het buitenland, en de kosten liggen hier een pak hoger. Uitlijnen rond de 180 euro, banden (195/65/r15) starten vanaf 120 euro/stuk met 65 euro voor de plaatsing.
  22. Eerst uitlijnen voor de band te vervangen? Of moet de band sowieso vervangen worden? Is dit iets wat asap moet gebeuren, als in "niet meer met verder rijden", of heb ik nog even tijd? Wat zou er met de band gebeuren? Klapband mogelijk?
  23. Bedankt. Het gaat dan waarschijnlijk over nummer 3: Hehe, ik weet niet of de verhuurder daar blij mee gaat zijn. Dus nieuwe banden, uitlijnen, rubbers draagarm en veerschotels vervangen. Hmm, we weten waarom we werken.
  24. OK, bedankt. Met de draagarmrubber bedoel je toch nr.7 uit de afbeelding hieronder? Is het dan zowel boven als onder te vervangen? En kan ik mijn band nog behouden? Alvast bedankt voor de hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden