Ga naar inhoud

Berg

Members
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Berg

Profile Information

  • Plaats
    Leeuwarden

Berg's Achievements

0

Community reputatie

  1. DSG6? of DSG7? misschien is dat het verschil? Maar ik begrijp dat het aangekaarte probleem niet echt bij jullie bekend is?
  2. Met een DSG bak zul je wel moeten!
  3. Nou helemaal normaal kan ik het niet vinden, moet het rempedaal flink hard intrappen want anders wil de auto niet eens starten! En dan de combinatie met waarschuwingslampjes dan kan ik er niet helemaal gerust over zijn.
  4. Sinds kort vertoond mijn Passat het volgende probleem. Bij de start moet ik vanwege DSG het rempedaal indrukken. Dit rempedaal voelt keihard aan, nadat de motor is gestart zakt het rempedaal en lijkt er niets aan de hand. Afgelopen weekend tijdens de rit een storingsmelding van het ABS en (!), remvloeistof is onlangs vervangen en de remblokjes zijn ook niet versleten. Ik las dat mogelijk een vacuümslang op de rembekrachtiger lek kan zijn. Wie klinkt dit bekend in de oren?
  5. Berg

    gebruik koelvloeistof

    Ik had hetzelfde probleem met een 1.4 tsi, bleek dat er bij een koeler vlakbij het inlaatspruitstuk te lekken. Geen lekkage zichtbaar, geen sporen en onder druk zetten van het systeem gaf ook geen uitsluitsel toentertijd. Koelvloeistof vloeide weg via de uitlaat, was bijna geen witte walm te zien. Onlangs is de auto bij de dealer geweest en zijn er veel onderdelen vervangen en schoongemaakt. Onderdelen zijn onder coulance vervangen.
  6. Berg

    DSG7 schokt bij wegrijden

    Volgens mij heeft het te maken met het snel overschakelen van de 1 naar de 2e versnelling in combinatie met rustig wegrijden. Met name als de motor en dsg bak nog koud zijn. Ik heb hetzelfde met mijn Passat, daarnaast speel koude buitentemperaturen ook een rol.
  7. Het probleem is nog (steeds) niet opgelost. De vorige keer met het vervangen van de radiateur de beschermplaten aan de onderzijde van de motorruimte verwijderd. Hier was geen spoor te vinden van KVS. Ik denk dat het probleem bij de EGR koeler ligt.
  8. Berg

    Snelwegzeilen

    VW had dit systeem ook al min of meer met de Bleumotion in combinatie met start/stop en een DSG-bak! Bron: RTL nieuws 12/12/'13 'Snelwegzeilen' maakt auto 10 procent zuiniger Het lijkt erop dat het Duitse energieconcern Bosch met een doorbraak komt op het gebied van zuinig rijden. Als de bestuurder in volle vaart zijn gas loslaat, wordt de transmissie ontkoppeld en schakelt de motor zichzelf uit. Daardoor rolt de auto uit zonder een druppel brandstof te verbruiken. Er bestaan al systemen die de motor uitzetten als een auto voor een stoplicht staat te wachten. Nieuw aan de vinding van Bosch is dat dit ook gebeurt tijdens het rijden. Onder andere BMW, Mercedes en Porsche passen dit idee al toe in hun duurdere en zwaardere modellen. De motor blijft dan nog stationair draaien. Dat is nodig om de stuur- en rembekrachtiging aan de praat te houden. Met de vinding van Bosch blijven deze onderdelen gewoon functioneren. Zodra de automobilist het gaspedaal of de rem aanraakt, slaat de motor weer aan. RTL Nieuws
  9. Ook dit is niet het geval. Beetje vreemd
  10. Het gekke is Tinus, dat ik geen spoor koelvloeistof vind onder de motorkap of op straat. Dus ik neem aan dat dat het probleem ook niet is.
  11. En wat gaat er dan precies mis?
  12. Ik zal het oliepeil in de gaten houden, vwb lekke koppakking daarvoor vind ik de motor te mooi lopen. Voor zover ik weet is de 1.4 TSI geen intercooler. Ik heb ook op het forum gelezen dat het kvs ook via de EGR koeler kan lekken en verdwijnen via de uitlaat, dit is lastig waar te nemen als dit het probleem is in mijn geval.
  13. Hallo Erwin, bedankt voor je reactie! We hebben eigenlijk overal wel gekeken maar geen resten van lekkage kunnen vinden behalve op de hoeken van de radiateur. Deze is vervangen maar 't probleem blijft. Aan de buitenkant van de waterpomp is niets te zien, het systeem is ook onder druk gezet maar dit leverde ook geen resultaat op.
  14. Ik ben in het bezit van een Passat variant 1.4 tsi dsg7 met 105 dkm op de teller. Het probleem is dat er telkens KVS verlies is. Er is geen lekkage waar te nemen, inmiddels is de radiateur vervangen voor een nieuwe. Ik moet ongeveer om de 3000 km het reservoir bijvullen. Dat auto wordt voornamelijk gebruikt voor korte stadsritjes. Ik heb op het forum gelezen dat KVS ook via de EGR kan verdwijnen. De motor loopt verder goed, dus koppakking lijkt ook niet het probleem. Wie herkent dit probleem?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden