Ga naar inhoud

B7-variant

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over B7-variant

Profile Information

  • Plaats
    Apeldoorn

B7-variant's Achievements

0

Community reputatie

  1. Mijn 1.6TDI trekt onderin juist heel goed. Beter dan mijn vorige 2.0 TDI 110 Met de caravan in de bergen kan ik bijna altijd stationair wegrijden terwijl ik voorheen de 2.0 veel meer toeren moest laten maken. De 2.0 trok bovenin wel beter door. Eigenlijk net andersom dan jij ervaart. Wellicht dat er verschillen zijn vanwege software-versies?
  2. Aangenaam. Ik ben nieuw op dit forum en heb me zojuist voorgesteld. Ook meteen een vraag: Mijn vorige auto was een passat 2.0 TDI variant trendline. Af fabriek verlaagd vanwege de aerodynamica. Maar wel erg comfortabel en stuurde strak. Nu heb ik een nieuwe passat. Een comfortline uitvoering. Deze is veel minder comfortabel geveerd en stuurt daarbij minder strak dan de vorige auto. Eigenlijk oncomfortabel zelf. Ik ben echt geen pietlut, maar iedere richel en grindkorrel wordt heel hard doorgegeven. De auto rijdt behoorlijk stoterig. Wat me op is gevallen, is dat de auto is afgeleverd met continental banden ECO-contact-5 maat 225-55-R16 en loadindex XL. Volgens het instructieboekje en de folder zouden er 115-R16 banden onder moeten zitten, maar goed. De druk heb ik teruggebracht naar 2,5 bar. Bij minder druk wordt de auto nog zoekeriger. Nu heb ik er winterbanden onder. Michelin alpin A4. In de maat 215-55-R16 en met een normale loadindex (93). De maat die eigenlijk standaard onder de auto hoort zitten. Met deze Michelin banden rijdt de auto veel strakker (ook 2,5 bar). Ook is de auto rustiger: (veel minder trillingen en gehobbel dan met de Continetal banden). Maar wat blijft is de hardheid en het spingerige. Volgens mij komt het niet omdat de veren te hard zijn. De auto kan op lange golven in de weg lekker deinen. Maar korte oneffenheden worden zo goed als niet afgeveerd. Is iemand van jullie bekend of er hardere schokdempers worden geleverd op het nieuwe model, of dat er tijdelijk een serie is afgeleverd met afwijkende hardheid?
  3. Goed hier te lezen dat het een bekend probleem is. Ook mijn redelijk nieuwe passat (1.6 TDI handbak) ratelt er op los als ik met nat weer en bocht maak of over een rotonde rijdt. Ik verdacht de homokineet, maar begrijp nu dat het aan de hoes ligt. Dat klinkt aannemelijk. Wellicht nog een oplossing: Een hoes zit meestal met een klemband aan de naaf geklemd en met het ander einde met een klemband aan de as geklemd. Als je de hoes eens iets naar binnen over de as schuift, dan heb kans dat de harmonica-delen van de hoes elkaar minder raken in een bocht. Wellicht is er in de as een kleine inkeping gemaakt waardoor verschuiven wordt voorkomen. Dat weet ik niet. Misschien is er geen inkeping of heeft de inkeping een tolerantie waardoor minimaal verschuiven wel mogelijk is. Dat zou dan meteen verklaren waarom de ene passat niet ratelt en de andere wel. Ik stoor me er niet erg aan en laat het lekker zo zitten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden