Ga naar inhoud

sientje

Members
  • Aantal items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over sientje

Profile Information

  • Plaats
    westervoort

sientje's Achievements

0

Community reputatie

  1. Caravan geen enkel probleem, mijn caravan weegt 1500 kilo!!! en ik heb 3 kinderen achterin. Drempels zijn alleen een probleem als ik zelf te gehaast ben of er even niet aan denk. Parkeer garages vermijdt ik liever.
  2. Dit geintje kost dus 600 eurootjes bij de VW dealer!!!!! Wilde er alleen flush gaan halen maar rade mij ten zeerste af om alleen te flushen en verversen! Kan er wel mee doorrijden omdat ik geen acute problemen heb dus dat doe ik dan maar totdat het me wat beter uitkomt.
  3. Ik vond de overgang van 15 inch naar 18 inch velgen meer impact hebben dan na het monteren van de schroefset. Hij is een stuk stugger en ligt als een blok op de weg, iets meer last van aquaplanning maar dat zou ook aan de banden kunnen liggen. Je zit gewoon met een heel ander "gevoel" in de auto. De schroefset was niet de duurste maar dat wilde ik ook niet, mijn passat is 10 jaar oud en heeft bijna 200.000 gelopen daar ga ik geen schroefset van 800 euro onder leggen. Dat is mijn persoonlijke mening. De set was vrij snel gemonteerd (2 man in een uurtje)
  4. Ik vermoed dat ik een gevalletje verkoolde olie heb. Heb de auto nu een maand en vlak voordat ik hem overnam van een zwager heeft hij nog de carterventilatie laten vervangen daar heb ik ook een bon van. Gisteravond dacht ik eens de olie te controleren en toen zag ik verkoolde "korrels" in de dop het stonk ook een beetje. Verder geen problemen hoor maar hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  5. nieuw met 18 inch en TA- schroefset!
  6. Schroefset zit eronder, bleek dat er verzwaarde veren onder de passat zaten wellicht stond ie daarom zo hoog op zijn "poten" Nu staat ie lekker laag 8 cm voorkant en 7 cm achterkant gezakt.
  7. Dat is niet helemaal hetzelfde, omdat de afstand tussen trekhaak-achteras groter is als de achterbank-achteras. Er wordt dus een groter moment op de achteras uitgeoefend Inderdaad je hebt gelijk. Ga 6cm achter en 7 cm voor verlagen zodat er nog 2cm tussen band en spatbordrand overblijft. Kijken we wel hoe het gaat.
  8. Kogeldruk zal 75 kg zijn, met andere woorden een volwassen kerel op de achterbank zal meer belasting zijn ( lees inveren ) dan een caravan. Voor mij is deze info. van belang om dinsdag te beslissen hoe laag ik kan gaan. Is misschien wel een schroefset maar om nou elke keer als wij met de caravan weg willen de auto omhoog te schroeven zie ik niet echt zitten.
  9. Ik denk dat je bedoeld dat wanneer je achter omlaag gaat de kogeldruk toeneemt (zwaartepunt caravan verplaatst) Er zijn volgens mij ook richtlijnen voor de minimale of maximale hoogte van je trekhaak.
  10. Het is inderdaad een 3BG. Het zal een samenloop van diverse factoren zijn, hoe laag, hoe stug enz. Nu past mijn vuist tussen het spatbord en de band zal zo,n 8 a 9 cm zijn, ziet er niet uit. Wil toch wel 6 cm zakken. Word trouwens een TA schroefset.
  11. Zaterdag word mijn passat 1.8T (sedan) voorzien van een schroefset, 2 keer per jaar gaan wij ook met de caravan op stap. Het mooiste zou zijn om een hoogte te vinden waarbij ik hem niet 2x per jaar hoef op te draaien. Nu zit er zo'n 8 cm tussen het wiel en het spatbord. Zit eraan te denken hem achter 6 voor 7 cm te laten zakken, zou dit gaan met een caravan (kogeldruk 75 kg) en 18 inch met een ET waarde van 35?
  12. Bedankt voor je uitgebreide reactie maar zelf zoiets doen lijkt me niet verstandig. Heb een garage hier in de buurt benaderd die wel wat voor me kan betekenen. Kwam vrij laat binnen, waren net aan het afsluiten maar maandag praten we verder, wil graag een schroefset zodat ik de caravan kan blijven trekken. Om de 9 cm ruimte tussen band en wielkast weg te werken wil ik minimaal 5 a 6 cm zakken.
  13. Blijkt toch nog vrij lastig iemand of bedrijf te vinden die tegen een redelijke prijs mijn auto wil voorzien van een verlagingssetje (veren en schokbrekers) Heb nu al twee keer te horen gekregen dat ze wel kunnen monteren maar de setjes niet verkopen, daarbij kunnen ze geen indicatie geven hoelang ze erover doen maar wel een uurloon van +/-42 euro ex. btw vragen, vind ik niet erg maar duurt het 2 uur of 5? Via MP is er een bedrijf die een leuk setje aanbied incl. montage maar hun monteur is al geruime tijd ziek. Ook heb ik een bedrijf benaderd die er 2 uurtjes over denkt te doen maar voor het setje 150 euro meer vraagt dan dat deze via internet kost. Uitlijnen moet je meestal ergens anders laten doen of pas na 100 km rijden, klopt dit? Iemand tips, omgeving Arnhem?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden