Ga naar inhoud

San_TFSI

Members+
  • Aantal items

    172
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door San_TFSI

  1. geschuurd, gepoetst... waren deze velgen niet gelakt??
  2. Beetje later reactie op je stelling, maar als jij 1:13 rijdt met Diesel, ga je op benzine geen 1:10 halen. Denk dat je dan met 1:8,5-9 spekkoper bent Ik denk dat je de reden waarom je 1:13 rijdt moet vaststellen - rijstijl of iets anders? En misschien daar wat aan doen. Zoals reeds gesteld moet je voor LPG nog wel 10-20% extra verbruik tellen. Ik heb 2 LPG auto's gehad en kan dat getal echt bevestigen...
  3. San_TFSI

    R36 verbruik

    de verbrandingswaarde van een liter gas is lager dan van benzine, dus het verbruik zal altijd hoger zijn.... Je merkt het verschil tussen gas en benzine niet meer bij het rijden, met een moderne installatie.
  4. San_TFSI

    R36 verbruik

    dan reed je heel rustig denk ik.. ik haal dat echt niet met mijn 2.0 TFSI.. en ik scheur echt niet zo veel.. meestal schakelen bij 3000 en over het algemeen 70-80 wegen.. 1 op 10 is toch wel de max.. Wij met onze 2.0 TFSI tussen 1:10 en 1:12, en als je pittig rijdt en korte stukjes zal 1:9 ook geen kunst zijn. 1:12 in de zomer bij rustig rijden. Gemiddeld zitten wij eerder rond de 1:10 dan 1:12, maar ligt maar net aan het gebruik. Maar wat TinusTG zegt, 1:10 bij 70-80 wegen dat herken ik niet, want daar zouden wij wel 1:12 halen.
  5. Informeer eens bij Lucas van VAG techniek, die heeft ook een 3.2 V6 en kan je wel wat vertellen over de kosten. Verbruik met de 3.2 is heus geen 1:6 zoals Ronald al zegt, maar 1:12 is wel weer optimistisch in mijn ogen. Het staat of valt natuurlijk bij het gebruik.
  6. Net nieuwe CSC5 besteld voor mijn Passie....
  7. Wat is het je waard om een nieuwere te rijden? Je krijgt er immers een praktisch zelfde auto voor terug. Mis je bepaalde opties, wil je een kenteken met 3 letters in het midden, etc... Als daar niks schokkends bij zit zou ik zeggen, zie boven, en blijven rijden. Bij mijn weten krijg je niet de bekende problematiek terug met die bouwjaren die je noemt. Je kan natuurlijk bij een auto met 212k op de klok wel jaarlijks wat andere kosten verwachten..
  8. Hoi BM'er, de disc is gefinalized, maar de bestanden staan niet in een map, wat Fopperr zegt. Zou dat het zijn dan? tja die windows software, wat zal ik er van zeggen, het werkt super simpel en tot heden probleemloos. Nu werkt er dus iets niet, maar het is de vraag of het aan de SW ligt.
  9. Mijn RCD 500 systeem speelt geen zelfgebrande CD-Rom (CD-R) af met Mp3's.. en ik snap niet hoe het komt. Er staat duidelijk mp3 op het apparaat, dat mag dus het punt niet zijn. Cd heb ik gebrand met de gewone windows brand functionaliteit in Vista, er staan alleen bestanden met .mp3 extensie op en verder niks. het is dus een CD-R van 700mb/80min. Iemand een idee waarom ie deze weigert af te spelen? Na het laden geeft hij in het display "ERROR" en werpt hem dan weer uit. ik heb geen .mp3 cd's van iemand anders ter referentie of zo.. Alvast dank...
  10. Ha, sinds de tuning bij jullie heb ik eerder behoefte aan meer grip, dan aan een meting... Stel je voor dat er dadelijk nog meer vermogen uit gaat komen..
  11. misschien nog beter om je chip aanpassing even ongedaan te laten maken alvorens hier aanspraak op te maken.. en later terug te laten zetten??
  12. Dat is ook niet waar, stikstof zet ook uit a.g.v temperatuur, al is het wel minder. Maar vocht verdampt toch......... en krijgt dan een veel groter volume. En idd een lege band zou je eerst moeten vacumeren en dan met stikstof vullen anders heb je altijd 1/3 "lucht" in je band (absolute druk van een band met 2 bar is dus 2 + 1 bar (atmosfeer) = 3 bar waarvan 1 bar aan buitenlucht).
  13. Het idee achter stikstof is ook dat er geen vocht in zit, in lucht meestal wel. In de racerij gebruikt men tegenwoordig vaak gedroogde lucht, dan heb je hetzelfde effect. Vocht zet uit als het opwarmt, en als je hele vochtige lucht hebt, loopt je bandenspanning dus op als je banden heet worden. In de racerij kan dat dus functioneel nadelig zijn, maar in een personenauto maakt het eigenlijk geen biet uit..
  14. San_TFSI

    Olie vebruik

    Bij 1.140.000km op de teller (meer dan een miljoen) zou het wel wat meer kunnen zijn, maar neem aan dat het een tiepfoutje is .
  15. Lees dit maar eens Ozzy (en wie het wil..) dan snap je wat het nadeel van de lage toeren is. En dat het koppel dus eigenlijk weinig zegt over de acceleratiesnelheid van een auto. En dat een Mondeo 1.8 dus misschien inderdaad wel net zo snel is als een Passat 2.0 TDI! http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/ ... t-is-beter
  16. 3000/4000 toeren is toch ook niet veel.. een benzine gaat tot 6-7000... het afbouwen is misschien niet altijd hetzelfde.. maar jouwe is ook niet standaard meer.
  17. dat zeg ik.. maar ALS je toeren maakt gaat die wel hoor!! is geen race auto, maar trekt niet slecht.. Het nadeel van een diesel is gewoon het korte toerenbereik en het afbouwen van het vermogen bij hoge toeren. Dat geeft een lekker middengebied, maar echt doortrekken geeft je weinig extra snelheid. En door de lage toeren heb je lange versnellingen nodig, en neemt de stuwkracht op de wielen weer af....! Daarom is bijv een 600cc sportmotor zo snel. 125pk bij 15,000 toeren, kort gearen en janken met die hap. Dan ben je niet veel langzamer als een 1000cc.
  18. je hebt een strakke zilverkleurige passat.. ik zou er geen al te gekke kleur onder doen. Dan is het chique er af en wordt het een kermis..
  19. Tja een Passat diesel is natuurlijk ook best een lijvige auto. Je zegt er niet bij of de Mondeo net het oude of nieuwe model (van 2000) is maar dat scheelt wel 300 kilo met een Passat.. en als je met een benzinemotor helemaal doortrekt en de PK's gebruikt, wil het nog best wel. In het middengebied is het geen partij voor de Passat... alleen als je zo voluit accelereert is het comfort in de Mondeo ver te zoeken en in de Passat zit je nog steeds heerlijk op je gemak.. Maar heel erg vreemd is het dus volgens mij niet.
  20. San_TFSI

    Tevredenheid VAG

    Die zaken zijn natuurlijk niet goed te praten, maar het ligt er volgens mij ook redelijk aan welk type en bouwjaar je hebt. De eerdere 3C's met 2.0 TDI zijn volgens mij veel probleemgevoeliger als de jongere (> '07) en benzinemotoren. (ja, ja, FSI's hebben ook hun dingen maar niet die dure problemen volgens mij?)
  21. San_TFSI

    Tevredenheid VAG

    Je hebt het denk ik verkeerd begrepen, VAG auto's zijn het product van PON hier in NL, daarom vraag ik naar de tevredenheid over je auto. Mijn sectorwerkstuk gaat over PON, maar ik moet onderzoeken wat de afnemers van hun producten vinden (dus hoe tevreden je erover bent), snap je? Ik vind je vraag veel te kort door de bocht voor een onderzoek/stelling. Ik vergelijk het met; vind je Douwe Egberts koffie lekker, en ben je dus tevreden over de Albert Heijn waar je die gehaald hebt. PON is een doorgeefluik van VAG producten, de tevredenheid over PON kan je niet 'meten' aan het product van VAG.
  22. San_TFSI

    Tevredenheid VAG

    Mijn tevredenheid over mijn Passat heeft weinig met de tevredenheid over PON te maken....
  23. ach, waarschijnlijk wordt ie toch over 60,000km of zo ingeruild, en is het probleem voor de volgende eigenaar, die denkt tot 240k toe te kunnen .
  24. Ik rij altijd rustig.. (voor en na een chiptune) Maar wij hebben nou een verbruik van gemiddeld 6.5L/100km, over ongeveer 10 dagen ben ik weer thuis, we willen dan misschien chippen bij JD en 16'' eronder gooien en hopen op een verbruik van 5.5L/100km. Me pa en ik (degene die de auto altijd gebruiken, me moeder gebruikt de auto bijna nooit) rijden vaak rustig, dan zou die in principe wel zuiniger moeten worden.. waarom 16" er onder gooien? klein in omtrek (afh van bandenmaat) zodat het lijkt alsof je meer kilometers hebt gereden op dezelfde afstand?
  25. San_TFSI

    turbo inbouwen

    Zeker als je hem dan ook nog chiptuned..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden