Ga naar inhoud

trotse mama

Members
  • Aantal items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door trotse mama

  1. dank jullie wel. Hij lekt duidelijk ergens koelvloeistof, maar kan niet ontdekken waar het precies vandaan komt. heb alle slangen nagekeken, maar die zaten goed en waren niet nat. Ik heb de bougies er nog niet uitgehaald om te controleren. en ik zal nog even checken of ie blaast. Misschien iemand ook nog een idee hoe het kan dat abs lampje en handrem lampje gaan branden tijdens het rijden? hij brand dan even en gaat dan vaak ook zo weer uit. Remvloeistof is nog voldoende. Dit is gekomen nadat de remblokken en remschijven achter zijn vervangen.
  2. Even een vraagje. Onze Passat 1,8T variant uit 1999 lekt al weer een tijdje koelvloeistof. Niet als ie stil staat maar als je er mee rijd. En dan lekt ie een boel. Als we zeker 200km in de week rijden moet je zeker 1,5 liter bijvullen. Ik heb al een paar keer gekeken of ik ergens kon vinden waar het vandaan kwam. Nu moest ik net onder de motorkap kijken omdat het abs lampje steeds gaat branden tijdens het rijden (tegelijk met handremlampje) heeft ie sinds de remmen achter zijn vervangen. Nu zag ik net dat op het blok (achterkant aan de onderkant) dat er koelvloeistof lag, maar ook zat het motorblok onder de olie aan die kant. Als de motor loopt hoor je wel de kleppen goed. (wel genoeg olie met alle checks) Dan ga je denken wat het misschien kan zijn en ik had misschien een vermoeden van een lekke koppakking.???? Maar eerlijkheidshalve het is alweer een tijdje terug dat ik met auto's ben bezig geweest dus ik weet het niet meer precies. Heeft iemand van jullie een idee of wat het zou kunnen zijn. helaas hebben wij niet meer zomaar een monteur die er even naar wilt kijken. Om even te kijken zitten we al zo op €40,- En een neef van een vriend van ons die jarenlang VW monteur is geweest zit nu op Ibiza dus die kan ook niet even kijken. Dus even gewoon klote!! (oja nog wel handig oliekoeler en stuurhuis zijn vervangen sinds vervangen van stuurhuis verbruikt hij zoveel koelvloeistof toeval of???????
  3. Je hoort ze al een tijdje aardig rammelen. Over klonkerweggetjes wordt je helemaal gek er van. Wil ze wel graag zelf vervangen, maar heb er A. geen goed gereedschap voor. B. geen goede plek waar ik even zo onder de auto kan liggen en C. heb het nog nooit gedaan. Ben er wel achter dat de monteur van de vakantie check wel erg makkelijk was. Volgens hem waren de remblokken en schijven ook wel een keer aan vervanging toe, maar zouden we er makkelijk nog duizenden km's mee kunnen rijden. Nu hebben we sindsdien toch echt geen duizenden km's gereden, maar de linker schijf achter rot echt helemaal weg. met remmen merk je dat ook echt hele goed. (trap vaak door de rem heen of hij schiet gelijk in zijn abs) M'n man (van wie de laatste berichten hier ook waren) heeft er geen last van, maar die heeft sowieso iets minder gevoel over/ van de auto als ik. (hoor zelf elk raar geluidje als er iets is) moeten dus eerst echt die remmen in orde maken en daarna de draagarmen, want die beginnen steeds meer herrie te maken? maarja welke er nou aan vervanging toe zijn geen idee dat werd niet echt verteld. En helaas is onze vaste monteur gestopt met zijn garage en zijn nu nog een beetje zoekende naar een andere goede garage/ monteur.
  4. Maar ja, nog steeds geen kandidaat om ze te vervangen dus!! Lekker weer.En wervershoof valt wel mee hoor, klein stukkie sturen.
  5. Wanneer is je vakantie ten einde? Lol!! Geniet van je vakantie en mocht je nog zin hebben in een helpende hand te bieden, voel je vooral niet geremd om te bellen!! gr
  6. dus als ik het goed begrijp heeft 1 van jullie zin in een klusje?
  7. Denk net dat het je stuurhuis is. Defect stuurhuis geeft een heel ander geluid. (begint met alsof stuurbekrachtigingsolie op is, stuurt zwaarder en later klinkt het alsof je auto uit elkaar klapt als je stuurt) Mocht het wel zo zijn bij mobility parts een gereviseerd stuurhuis €293,25 excl. statiegeld. Zelf denk ik eerder aan een motorsteun aangezien het geluid er is als je remt. En je bent niet de enige hoor die echt een passie heeft voor zijn/haar passi. hier ook 1. heb liever niet dat ie wat mankeerd en zowel wil ik het zo snel mogelijk verholpen hebben. Succes!!!
  8. Van de week een vakantie check laten uitvoeren op onze passat 3b. Hij is prima in orde bevonden enkel zullen de remblokken en remschijven voor binnenkort vervangen moeten worden. (was ik al mee bekend) maar ook vermelde hij dat de draag armen eraan zitten te komen. Volgens hem een bekende kwaal van de passat. Nu is het de bedoeling om de gehele set te vervangen, maar wat zijn goeie sets? Ik heb op de site van win parts gekeken en zag wel setjes staan , maar geen idee of die een beetje goed zijn. En welke anders aan te bevelen zijn. Het vervangen daarvan??? Veel werk? lastig???? Ik wil graag vaak dingen zelf doen aan de auto en ben wel handig, maar dit is weer nieuw voor me. (wel 10 jaar terug van m'n golf alles vervangen, maar ja dat is toch anders als m'n passat) Iemand goeie tips??
  9. Nieuwe schakelaar gehaald en alles werkt weer zoals het hoort. Erg fijn!!!!
  10. Nou uit elkaar gehaald, schoongemaakt en hem weer gemonteerd. En ja hij deed het. kapje erop geklikt en hoppa, niks doet het meer. Alarmlichten werken nu helemaal niet meer knipperlichten ook niet meer. Hem er weer uitgewipt. (voor mannen misschien makkelijker, maar ik met m'n kleine handen lukt het niet om hem er gewoon uit te krijgen dus priegelen met kleine schroevedraaiertjes) paar keer de stekker eraf gehaald in de hoop dat ie het zo doen, maar nee hoor helemaal niks. Nu morgen maar een nwe schakelaar halen hopelijk werkt het dan weer. anders wordt ik echt gek.
  11. heb hem uit elkaar gehaald. Heb nu het binnenwerk in m'n handen. 7 pinnetjes zie ik zitten (als je knop boven zou houden) zitten die onderin (grijs blokje) 2 kleine veertjes in het midden en dan nog het gedeelte van de electronica om de schakelaar aan te zetten. Nu zitten daar ook nog pinnetjes moeten die nog weg om bij die 2 pinnetjes uit te komen om dat schoon te maken of kan dat niet. Ik heb heel veel gedaan bij auto's maar dit nog nooit en electronica is nooit mijn beste kant geweest van auto techniek.
  12. zekering vervangen, maar defect blijft. Dan nog maar een keertje de alarmschakelaar proberen te verwijderen. Gisteren ook al geprobeerd, maar hij zat aardig vast, en kreeg hem er niet uit. ga het nog maar een keer proberen dan maar.
  13. heb eerst maar even de zekering eruit gehaald, en die moet nodig vervangen worden. Is helemaal bruin/zwart. En precies de kleinste zekering en die heb ik niet zomaar in de auto liggen. Morgen dus nwe halen. Mocht het dan nog hetzelfde zijn dan haal ik de schakelaar eruit. Dank jullie wel in ieder geval!!
  14. Dus als ik het goed begrijp de alarmlichten schakelaar eruit halen/ demonteren. de contacten daarvan schoonmaken en hij doet het weer. ga ik dat even proberen. Dank jullie wel alvast.
  15. En waar zit de paniek schakelaar???
  16. Nu al een paar keer gehad dat als wanneer ik mijn knipperlichtschakelaar naar links of rechts doet dat ie blijft hangen. Normaal knipperen de lichten, maar af en toe doen ze niks en dan weer wel en dan weer niet. Of het lampje op dashboard knippert even en staat dan stil. Aan de buitenkant werken ze dan ook niet. (heb al een paar keer bijna een auto achterin gehad) Iemand een idee??? Kan het een zekering zijn??? (heb al even in het kastje gekeken, maar kon daar de knipperlichtfunctie niet tussen zien) kan het de schakelaar zijn??? Of misschien toch iets anders??? Het vervelende is je weet dus gewoon echt niet wanneer hij het wel of niet doet. (de laatste keer meer niet dan wel)
  17. Dank jullie wel. Wat wij van onze monteur te horen kregen was het wel mogelijk om de onze te reviseren, maar dan moest deze er eerst onder vandaan. Dan kijken wat er gemaakt moest worden en dan zou hij hem met een revisie setje proberen te maken. Nou hebben wij een paar revisie bedrijven gebeld en die vertelden dat het bijna niet zelf te doen is. En konden wij wel een gereviseerde bij ze aanschaffen. Alleen liggen de prijzen van gereviseerde hoger als deze van Koyo vandaar dat ik me afvroeg of deze ook goed zouden zijn. van de sloop durfden we niet omdat je dan misschien over een maand of gelijk weer met hetzelfde probleem zit. Nog even een vraag erbij. Is het nog verantwoord om zo met de auto te rijden of zeggen jullie zoveel mogelijk laten staan.
  18. trotse mama

    stuurhuis 3B

    Alweer een probleem met onze passat 3B. Zij stapelgek op onze auto, maar beginnen nu wel moe te worden van de mankementen. het begon met de homokineet links en rechts. (aandrijfassen vervangen) Daarna de oliekoeler die lekte. Nieuw oliekoeler geplaatst scheur in carterpan waardoor die olie lekte. terwijl we wachtten op de monteur wanner die tijd had om hem te vervangen kwam er een nieuw geluid bij alsof hij niet genoeg stuurbekrachtigingsolie had. van de week gingen we naar de monteur toe. om de carterpan en nog wat leidingen (van de oliekoeler)te vervangen. (9uur werk had ie daaraan ) Hij zou kijken om de stuurbekrachtigings olie bij te vullen, maar kwam met de mededeling dat het stuurhuis kapot was en de olie eruit spoot. Hij maakt nu echt zo'n geluid alsof de stuurbekrachtigingsolie op is met sturen en met het rijden in het algemeen hoor je een apart geluid. (brommend geluid) Zelf ben ik helaas niet in staat om onder de motorkap te kijken. (ben net bevallen) en heb ik dus geen idee hoe het eruit ziet. We zijn aan het kijken voor een ander stuurhuis en nu hebben we bij mobility parts en nog een zaak een ERA ZF Koyo SR2887 gevonden. Nu is mijn vraag is dit een goeie?? Dit is een nieuwe, ook heb ik bij verschillende zaken gereviseerde gevonden. Maar wat is jullie mening/ advies?? Het geld begint langzaamaan ook een beetje op te raken met al die( nieuwe) aankopen voor de auto. Dus als jullie nog advies hebben, heel graag. bedankt alvast.
  19. Op zich ben ik vrij handig. het klinkt zo niet ingewikkeld. Het enige grote probleem is dat ik op dit moment 35 weken zwanger ben. Normaal zou ik zeggen dat doe ik zo even, maar nu is het wat ingewikkelder. Ik heb wel een vriend die een brug heeft, en die ook wel handig is, dus misschien kan ik dat samen met hem doen en geef ik hem gewoon wat aanwijzingen. Carterpan moet ook vervangen worden dus dat kan dan ook gelijk. (hij staat inmiddels dan toch al op de brug) Moet dan alleen natuurlijk zorgen voor verse olie. Hoeveel liter heb ik ongeveer nodig?? dank jullie wel allemaal voor jullie hulp.
  20. Bjorn, onze passat heeft nu zo'n 230.000 gelopen. waterpomp is vervangen bij ongeveer 216.000, distributiesnaar weet ik zo even niet. Maar snap ook niet wat de dsitributiesnaar te maken heeft met lekkage van de koelvloeistof. dieselaar, tja dat hadden we wel door, vond het ook maar raar van ze. Ze vertelden ons bij de dealer dat die oliekoelers nooit kapot konden gaan, en dat ie daarom aan de computer zou moeten. Nou sorry daar trap ik echt niet in. vdub dat is dus een duur ding? Bij de garage waar we nu kwamen kostte die nieuw €135,- maar we konden er ook een gebruikte voor nemen. Had bij onderdelen online hetzelfde plaatje gezien als die jij laat zien alleen daar koste die nieuw nog geen €70,- Is het makkelijk zelf te vervangen?? Of toch beter door de garage laten doen? En misschien nog een vraag waar ik veel over lees is het type olie. Welke is nou het beste voor een 1.8T 5W30 of 5W40?? aangezien het oliefilter ook vervangen moet worden.
  21. Even de garage gebeld die het had vast gesteld, maar het is de oliekoeler. Is dat moeilijk te vervangen?? @ Bjorn hij lekte nog niet toen wij hem hadden gekocht. tenminste niet zover wij weten. Toen deed alles het nog, met de vakantie in Frankrijk begon het een beetje. moesten we voor de 1e keer wat bijvullen en tot vorige week was er niks aan de hand qua bijvullen.
  22. Hopelijk kunnen jullie ons hiermee helpen. Onze 1.8T variant uit 1999 lekt koelvloeistof. We moeten hem om de paar dagen bijvullen. Als ik onder de motorkap kijk zie ik een kastje zitten waar opgedroogde koelvloeistof op zit. Ik heb geen idee wat dit is. We zijn bij een garage geweest die heeft gekeken en die had het over een warmtewisselaar. Maar nu moet ik zeggen dat ik niet zeker weet of die garage wel betrouwbaar is. We hebben de dealer gebeld met dezelfde vraag en die kwamen gelijk dat hij aan de computer moet om hem uit te lezen, maar dat een warmte wisselaar niet kapot kan gaan. Misschien nog handig om nog erbij te melden. De motor wordt keurig warm, alleen in de auto moet je de kachel op 26 graden zetten om het een beetje op temp te krijgen. En de koude lucht blaast hij ook niet echt. Iemand van jullie een idee??? En is het moeilijk om het zelf te vervangen?? Dank jullie wel alvast!!
  23. ja die mening snap ik wel, maar ze zijn hier nogal fanatiek met het stelen van je velgen. En we hebben echt geen geld om elke week nieuwe / andere velgen te kopen. Maar inderdaad er is een gevaar als ze je andere bouten los of eruit draaien om ze te jatten en inderdaad je gaat niet kijken of je bouten er nog in zitten. Op alle velgen van onze auto's hadden we slotbouten zitten gelukkig nog nooit gehad dat ze de andere bouten hebben geprobeerd los te draaien.
  24. We zijn gister geslaagd. Het zijn de velgen geworden die in de link hierboven staan. 225/45/17 wat een verschil met de 15inch die eronder zaten. Doordat de auto al wat verlaagd is staat het erg mooi en ook nog een goed comfort voor de jongens achterin. Nu alleen nog even slotbouten erin zetten zodat ze niet gejat worden. Straks ze nog even mooi op poetsen en dan weer nieuwe foto's er van maken.
  25. Nogmaals bedankt voor je advies. Gaan we maar eens kijken of we er iets netters van kunnen maken. gr
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden