Ga naar inhoud

TimV^6

Members+
  • Aantal items

    143
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over TimV^6

  • Verjaardag 13-03-1984

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    Someren
  • Interests
    reparatie en onderhoud van VW (hobby),
    Formule 1,
    Carbidschieten
  • Naam
    Tim

Overige

  • Vagcom
    ja. 311.2 en VAS5054

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TimV^6's Achievements

6

Community reputatie

  1. FRK bakken hebben vaak problemen met het hoofdas- lager in het differentieel.. Gebruik de zoekfunctie naar FRK en huiver.....
  2. 1J0881705Q Lendesteun. Onderdeel is alleen compleet met lendesteun te verkrijgen. Ik ga er van uit dat het om een handbediende stoel gaat.
  3. http://etka.cc/vw/lang/h in het nederlands
  4. Dat is de krukaspoelie/trillingsdemper. Deze kan niet volgens mij niet echt verkeerd zitten vanwege de versprongen boringen. Mocht dit wel zo zijn, er zitten twee nokjes op de kleine krukaspoulie. Deze passen maar op 1 manier in de trillingsdemper. Heel erg scheef kan het niet zitten omdat hij anders door de distributiekast heen vreet. en een kromme poulie met 4000 rpm houdt het ook niet lang vol.
  5. Zit op je aircoleiding linksvoor. Volg de 2 drukleidingen van de radiateur naar de accubak en dan herken je hem aan een ronde schakelaar met een stekker. Kan niet missen????
  6. dat is dus synthetische olie en niet minerale.
  7. 311.2 is de laatste (shareware) versie die werkt met third-party kabels. vanaf versie 409 zit de dongle in de kabel en zal een niet Ross-tech kabel niet werken. Er zijn kabels via internet te krijgen die het wel doen, maar na een update zullen deze ook niet meer werken omdat de firmware van de kabel dan overschreven wordt. Verder hoor ik horrorverhalen over opgeblazen modules en dergelijke. Hier blijf ik dus vanaf. Priemus en rCs zijn de officiele leveranciers van VCDS (vag-com) in Nederland. Let op! Als je Priemus software koopt kun je NIET de updates van rCs gebruiken en vice versa. Kijk eens op hun websites of op www.gerritspeek.nl Daar staat ook vanalles te lezen oper wat en waar te koop.
  8. je kunt een niet OEM kabel kopen die werkt op versie 311.2 en dan houdt het op. enige alternatief is VCDS via primus of rCs. of snuffel eens op EBAY.
  9. ik gebruik altijd Kroon Helar SP LL 5w30. Voldoet aan de VAG specificatie. Wel heb ik mijn V6 naar jaarlijkse oliewissel gedaan en deze uit de Longlife gehaald. blok blijft hierdoor aanzienlijk zuiverder. Om de 2 jaar Forte Motor Flush en Top end treatment tijdens de oliewissel houd je blok ook mooi schoon
  10. Deze draait inderdaad altijd mee omdat deze wordt aangedreven door de multiriem. D.m.v een visco koppeling gaat deze harder of zachter draaien. De airco-fan draait wel electrisch
  11. Juist. Dat is ook de bedoeling. Je draait een manometer in het bougiegat. Haalt de Zekering voor de brandstofpomp en de injectoren eruit en starten maar. Kijk of de betreffende cilinder druk opbouwt. Hoeveel druk is nu niet van toepassing. Als een klep krom is krijg je gewoon géén druk. Werk zo alle cilinders stuk voor stuk af. Een minder betrouwbare methode is de motor d.m.v een sleutel bij de krukaspoulie rond te draaien. Je voelt dan of de compressie met ronddraaien. Wel de bougies erin laten dan.
  12. Je kunt ook met een scoop in de cilinders kijken. kijk of een klep de zuigers heeft geraakt. Nieuwe ketting is zonde van tijd en geld als de kop eraf moet. Als je de nokkenassen en ketting uitbouwt, kun je de motor vrij ronddraaien voor een compressietest.
  13. Hoop voor je dat er niet een paar klepjes krom zijn
  14. Timing is versprongen. Kijk eens naar de uitsparingen voor de fixeerplaat van de nokkenassen. Bij de korte as sraat de uitsparing loodrecht naar beneden dan zou de gleuf van de lange as ook loodrecht moeten staan. Deze staat ca. 30gr. Uit positie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden