Ga naar inhoud

henkdo

Members+
  • Aantal items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door henkdo

  1. Dank voor de reacties! Gaan paar Passat's bekijken om te zien of we een goede deal kunnen doen.
    Ik heb het gevoel dat onze huidige Passat echt zwaar onderhoud gaat krijgen (koppeling is ook niet 100%) en daar heb ik niet zoveel zin in.
    Wel lastig om nu in de stel 15 Passats (2015 / tot 150.000km / tot 14.000 euro) die op internet staan in het noordoosten vh land een keuze te maken. 

  2. Onze Passat Variant 2008 2.0 tdi CBAB heeft inmiddels 360.000 km op de teller en is toe aan een nieuwe distributieriem.
    Afgelopen jaar weinig onderhoudskosten gehad maar met een nieuwe distributieriem en wat andere mankementjes zou dat de komende tijd wel flink kunnen gaan oplopen (ik schat naar 1.000 - 1.500 Euro).

    Zie op internet diverse leuke Passats B8 2015 staan met 110.000 - 140.000 km op de teller voor rond de 13.000 euro. 
    Goed idee om nu de 3C in te ruilen voor een B8 2015? Zijn er nog aandachtspunten / tips bij een eventuele dergelijke inruil?
    Verneem graag van jullie?

  3. Gaat om een VW Passat 2008 2.0 tdi CBAB.
    Het airbag storingslampje blijft branden in mijn dashboard. Is uitgelezen door mijn garage en daaruit blijkt een defecte airbagmodule (foutcode 0003 / module 5n0959655). Volgens de VW dealer kan deze niet vervangen worden door een 2e hands omdat deze niet goed gecodeerd kan worden. Er zou dus een nieuwe besteld moeten worden en totale kosten zijn dan ca 700-800 euro incl codering. Nu zie ik op internet veel VW's met een airbag-storing. Ik zie ook bedrijven die stellen dat ze airbag modules kunnen resetten. Is dat een goed idee? Of kun je toch een 2e hands bestellen en laten coderen? Of toch een nieuwe bestellen en 700-800 euro betalen? 

  4. Vandaag stonden we met onze VW Passat 2.0 TDI  motorcode CBAB (met 270.000 km op teller) voor het stoplicht te wachten. Licht springt op groen, ik wil wegrijden maar geen power en motor valt uit. Wegenwacht komt en probeert auto te starten. Denkt op basis van het geluid aan een gebroken distributieriem. Hij kijkt vervolgens bij het motorblok en denkt de distributieriem wel te zien draaien. Hij weet het dus niet zeker wat er aan de hand is maar op basis van het geluid denkt hij sterk aan een gebroken distributieriem.
    Riem is overigens vervangen bij ca 170.000 km vervangen en normaal gesproken pas rond 350.000 km weer toe aan vernieuwing.

    Auto staat nu bij garage.
    Iemand een idee wat er zou kunnen zijn?

  5. De verwarming van mijn buitenspiegels doet het niet meer.

    Volgens de garage moeten de spiegels vervangen worden en dat kost daar ca. 100 Euro.

    Bij een sponsor vd site (Winparts) zie ik spiegels voor ca. 10 Euro per stuk.

    Hierbij is er een keuze tussen 'verwarmd' en 'asferisch verwarmd'.

    Wat is verschil en welke zou ik moeten hebben.

    Is het voor iemand (zonder 2 rechterhanden) een haalbaar klusje om het spiegelglas te vervangen?

    Het gaat om een VW Passat 3BG Variant 2005.

    Bij voorbaat dank voor de reactie.

  6. Ben net bij de AIRCO-specialist geweest. Lijkt een geknapte airco-leiding te zijn. Is volgens hem een kwaal die vaker bij Passat voorkomt. Die betreffende leiding schuurt rechtsvoor (dus bijzitter kant) tegen de bodemplaat of een pot aan waardoor er slijtage ontstaat. Voor mensen die zelf hun onderhoud doen dus wellicht handig om die leiding daar op te controleren (vastzetten met tie-rib?).

  7. Gisteren een klein stukje gereden met de Passat (2005 BG 130 PK) en opeens een luide knal onder de motorkap. Ik dacht dat ik een klapband had, dus gestopt. Niets te zien. Ook onder de motorkap niets vreemds. Weer verder gereden zonder probleem of bijzonderheden, totdat ik de airco aanzet en tot de ontdekking kom dat er geen koude lucht meer uitkomt. Foutcodes uitgelezen van de climate controll ==>318 00 ==> foutcode 00792 = Airconditioning: drukschakelaar (F129).

    De knal doet mij echter vermoeden dat er iets wat onder druk stond kapot is gegaan.

    Morgen maar naar de garage of airco-specialist. Iemand een idee wat het kan zijn? Tips?

  8. Onze VW-passat 1.9 tdi 130 PK 2005 met JB/JD chip moest vandaag voor de APK.

    Alles was goed, maar er kwam een te hoge roetmeting (ruim 5 bij een norm van 2,5).

    Bij lostrekken LMM was roetmeting binnen de norm.

    Verder stelde de monteur dat bij vervanging van de LMM de roetmeting zakte van ruim 5 naar 3,5.

    Weten jullie of de LMM een hogere roetuitstoot kan veroorzaken? Mogelijke andere oorzaken?

    Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden