Ga naar inhoud

Passat1.8Trood

Members
  • Aantal items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Passat1.8Trood

Profile Information

  • Plaats
    HHW

Passat1.8Trood's Achievements

0

Community reputatie

  1. Passat1.8Trood

    ALcantara

    Gewoon gaan scheren met van die wegwerpmesjes! Geeft een goed resultaat. Pas wel op met stiksels en leer!
  2. Vandaag de passat afgemonteerd, hij rijdt weer prima. Ik had zaterdag ook gelijk de turbodrukmeter gemonteerd. Vandaag eerst de motor even warmgereden en vervolgens een paar stukken volgas opgetrokken. Turbodruk bleef bij alle keren hangen op 0,45 bar. Blok heeft nu 200888 gelopen. Is dit een acceptabele waarde?
  3. Ja dat klopt, ik heb de kleppendekselpakking(en) daarom ook vernieuwd. De boutjes weer netjes op 10nm vast gezet. En de gaten leeggezogen.
  4. Vandaag de kleppendekselpakking, olie en filter vervangen, wat ik verder allemaal aantrof. Olie zag er prima uit, geen rare vlokken en stukjes in de olie. Ik heb de oliesystem cleaner ook gebruikt. Bougies stonder onder olie! Een ruime 2 cm. Dit heb ik natuurlijk verwijderd. Kleppendeksel en nokkensasrukmte zagen er nog goed uit. Het hitteschild heb ik gereinigd, hier lag ook een plas olie op. Verder ook de carterontluchting gedemonteerd en gereinigd. Nummer 6 kon ik eerst niet vinden, uiteindelijk wel. Die zit in nummer 5 verstopt. Nummer 5 was bij mij al bijna vergaan. Kon er zo doorheen prikken. Nummer 1 heb ik gereinigd, deze was nog heel en hard. Toen ik nummer 5 van nummer 2 wilde halen brak nummer 2 in stukken. Deze had duidelijk zijn beste tijd gehad. Dus maandag weer verder met dat deel. Alle slangen bij de turbo verwijderd en gereinigd. Dat viel uiteindelijk wel mee qua vervuiling.
  5. Het vreemde is dat er meerdere last aan hebben gehad! Hoe kan het dan aan je banden/velgen liggen? Met staal had ik nergens last van.
  6. Ik heb eergisteren ook de zomervelgen onder de passat gezet. Van 15" winter staal naar 17" Phoenix velgen met voor nieuwe dunlop banden. Passat trekt nu naar rechts. Heel vaag, met de stalen velgen had ik nergens last van.
  7. Je hebt helemaal gelijk, ik heb net nog even in de passatkofferbak gekeken waar ik altijd een 1 literflesje heb liggen van de dealer. Castrol 5W40. Ik ga het vanmiddag even omruilen.
  8. Vandaag olie 5w-30 (wordt dus 40), mann W950/4 filter, wynn's oil system cleaner en Victor Reinz kleppendekselpakking set gekocht. Morgen nog even langs de vw-dealer voor de carterontluchting delen. Ik heb in eerste instantie alleen nummer 6 besteld omdat ik de bestelde delen niet retour kan sturen.
  9. Lekker ik zal er dan extra moeilijk bij komen. Bij mij zit de gas installatie er ook nog bij.
  10. Ik ga de kleppendeksel pakking binnenkort ook vernieuwen. Buiten de pakking zelf die ik ga vernieuwen moet ik op nog meer punten letten? Mate van vervuiling, kettingspanner, hoe constateer ik of hij aan vervanging toe is. En moet ik ook de pakkingen van de kettingspanner gelijk vervangen?
  11. Oke valt mee! Ik had verwacht dat ik alles zou moeten vernieuwen! Zijn er nog pakkingen of beugels die ik moet vernieuwen? Dan kan ik alles tegelijk bestellen. De vorige eigenaar heeft mij verteld dat hij het sludgeprobleem ook heeft gehad met de passat. Toen is de carter er ook af geweest en is de zeef/pomp vervangen/gereinigd. Het schijnt allemaal toen opgelost te zijn. Maar omdat nu misschien de carterdruk te hoog is vermoed ik dat het ontluchtingssysteem niet helemal gereinigd is.
  12. Met een schop geven bedoel je een nieuwe of een ander type kat?
  13. En van een APU? Ik wil ook mijn carterontluchtingsslangen gaan vervangen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden