Ga naar inhoud

poolhond73

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over poolhond73

Profile Information

  • Plaats
    Haarlem
  • Naam
    Sebastiaan

poolhond73's Achievements

0

Community reputatie

  1. Beste Clubleden, Eerste werkdag na de vakantie een lekke band, links voor. Bij kwik-fit ff laten repareren maar dat hielp niet. Twee nieuwe banden besteld op autobandenmarkt en laten verwisselen en uitlijnen bij een lokaal garagebedrijf. Wat is er verdwenen......precies het ingrijpen van ESP bij een rechter doordraaier met +/- 100 km/h. Zelfde gedrag als bij mijn winterbanden. Het lag dus niet aan de auto, maar aan de band(en). Ben als een kind zo blij. Dus fkites, dit was bij mij de oplossing. Gr
  2. Beste Jee13, Ik heb het nog even gecontroleerd, maar dat maakt in mijn geval niet uit. Op beide wielen staat de "outside" kant aan de buitenkant. Heeft het uitlezen nog iets opgeleverd? gr.
  3. We zijn een paar weken verder en ook na het wisselen van linksvoor naar rechtsvoor en viceversa nog steeds een knippered ESP lampje bij een rechterbocht van +/- 100 km/h. Volgende actie die ik ga doen is de "oude" voorbanden(die nu achterop liggen) weer terug plaatsen naar voren. De nieuwe voorbanden worden dan verplaatst naar achteren. Ondertussen met mijn eigen "oude" VAG-COM software(versie 311 of 409) de computer van de VW uitgelezen voor foutcodes, geen enkele gevonden. ABS module bezocht en geeft aan dat ie compleet tevreden is met zichzelf. Als het beter weer is 't record 4 wielen verwisselen van een passat maar eens even aanscherpen.
  4. Inmiddels zijn we de winter door en heb ik mijn zomerbanden weer van stal gehaald. Balancering opnieuw laten uitvoeren en daarna gewisseld met de winterbandjes. Helaas, nog steeds hetzelfde probleem, het lijkt iets minder frequent, maar het is er nog steeds. Met de winterbanden totaal geen last gehad, toch een kleine 6000 kilometer mee gereden, zelfs naar Slowakije en terug, geen probleem what so ever. Van de week links- en rechts voor maar eens wisselen, kijken of dat iets uitmaakt.
  5. Bij mij precies hetzelfde, bij een rechter bocht en ongeveer 100 km/h gaat het ESP lampje op het dashboard knipperen. Het gevoel dat de auto geeft is dat het rechtervoorwiel remt en je kan niet meer accelereren. Het is een bocht die ik 5 keer per week neem en tot voor kort(lees voor de APK)nog nooit problemen mee heb gehad. Schakel je dan snel het ESP systeem uit, is alles weer "normaal" .(behalve dan, dat je ESP uitstaat) De VW op de snelweg, tijdens een rustig moment, stevig op zijn rem getrapt met het stuurwiel losjes in de handen en de auto remt als een blok beton en gaat keurig rechtdoor, geen afwijkingen naar links en of rechts en geen blokkerende wielen. De garage heeft om mijn eigen verzoek voor twee nieuwe banden(voor) geïnstalleerd en de remvloeistof is ook vervangen. Tevens hebben ze tijdens de APK de twee flexibel remleidingen van de voorremmen vervangen, omdat de oude poreus waren. Na de eerste keer meteen terug, laten uitlezen, maar ze konden niets vinden. Nu zijn er een aantal dingen die ikzelf heb gecontroleerd/opgezocht: Op het Forum gezocht op ESP, lampje dashboard, knipperen e.d. gevonden: 1. kabelboom in de cilinderkop> kan het mijns inziens niet zijn, omdat als ik in de rechterbocht het ESP systeem uitschakel dat is het ESP lampje aan, maar de klachten zijn meteen weg. 2. kapotte remlichtschakelaar > mijn cruise control en remlichten werken prima, verder heb ik geen "motorsteurung, werkstatt" melding op het dashboard. 3. nokkenassensor> denk ik niet, want ESP systeem uitschakelen en de "problemen" zijn over. Remloeistof niveau is OK ABS sensor ziet er goed uit, voorzover je dit kan beoordelen op een visuele inspectie. Zomer banden, vervangen voor winterbanden(02/11/2010)(waar ik probleemloos al twee winters op heb gereden) tot nu toe niet dezelfde klachten te produceren. Vragen die ikzelf nog heb voor het forum; 1. ik ben zelf in het bezit van een laptop met VAG COM software en heb deze reeds gebruikt, zou ik bij een knipperend ESP lampje realtime mijn auto kunnen uitlezen? M.a.w. met z'n 2-en ff rijden, waarbij de bijrijder VAGCOM uitleest op de computer? 2. Kan je met de software de sensoren in het stuurhuis voor je ESP apart uitlezen?(om te controleren of deze nog wel goed werken/nog wel goed staan ingesteld?) Vriendelijke groeten en alvast bedankt voor het meedenken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden