Ga naar inhoud

Ruben Bron

Members
  • Aantal items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Ruben Bron

Profile Information

  • Plaats
    Houwerzijl

Overige

  • Vagcom
    409-1 en 311n2

Ruben Bron's Achievements

0

Community reputatie

  1. Jeroen, je bent mijn held!!! Ik had betrokken zekering wel bekeken, maar niet doorgemeten. Nu toch eens de multimeter erop gezet, en hij was wel doorgebrand! Een heel klein kort breukje welke je bijna niet kon zien. Maar goed, de zekering klapt er niet zomaar uit. Dus morgen alles eens uitvoeren testen. Tot nu toe ben ik erg gelukkig!!
  2. De radio helemaal los gehad, alle zekering eruit gehaald en bekeken. Module open gehaald, deze is als nieuw. Geen tekenen van doorbranden of corrosie. Wel zat op de nieuwe antenne een +kabel. Deze heb ik niet aangesloten, aangezien het ontvangst prima is, en ik de ingebouwde versterker niet nodig heb. Een dergelijke antenne is het: link
  3. Hoi Dieseltje Dank voor de tip voor de dop. De radio zit aangesloten middels de ISO-stekker. De aansluiting op de K-line wordt niet gebruikt. De antenne is een geheel nieuwe, vanaf het dak tot aan de radio. Er gaat ook geen extra draadje naar de radio of een ander punt. Het is enkel de coax die de radio ingaat. Hierbij ook enkele foto's. De doos van de module is kurkdroog, de bodem is vochtig, maar de doos drijft er niet in. Heb ook de kabelboom bekeken, maar kan geen draadbreuken ontdekken. Daarnaast kan ik niet terugvinden welke zekering bij de module hoort. Ik denk dat het toevallig is dat de module nu storingen geeft. Het kan bijna niet mogelijk zijn dat het door het inbouwen van een simpel antennetje is gebeurd. Uitlezen geeft misschien nog een oplossing. Helaas kan ik dat niet meer. De laptop is overleden.
  4. OK, ik heb nog wat testjes gedaan, en we kunnen nu stellen dat inderdaad de module het probleem is. Hier begint het spek ook te stinken, want ik heb nog voldoende diesel voor zo'n 300 km, en de tankdop wil natuurlijk niet open. Ook de ramen en dergelijke werken niet meer. Dus de vraag: is er iemand in het noorden die eentje heeft liggen?? Of is er iemand die mij kan vertellen wat een nieuwe bij de dealer kost, danwel via een ander adres.
  5. Wellicht ter verduidelijking. Er heeft altijd een radio ingezeten. Ik luisterde enkel naar CD's en MP3's via bluetooth. Ik heb met de radio verder niks gedaan. Deze heeft al die tijd het gewoon gedaan. Ik heb hem nu wel even naar voren gehaald om de stekker van de antenne erin te stoppen en daarna weer netjes naar achter geduwd. De radio speelt ook gewoon.
  6. Hallo allemaal Ik rij al twee jaar zonder radio, want het ontvangst was meer dan belabberd. Vandaag maar eens een andere antenne met bekabeling gehaald, en deze gemonteerd. De resultaten waren zeer goed, ik kan nu eindelijk weer eens 3FM luisteren in plaats van dezelfde CD's. Maar na het inbouwen begon de ellende. Lampje op dashboard geeft aan dat de passagiersdeur openstaat. Ik gooi hem nog eens goed dicht. Helpt dus niks, dus ik alle deuren maar eens goed sluiten. Helaas, dit was ook niet de oplossing. Ook de AB werkt niet meer, en inmiddels is het irritante piepje en het lampje op het dashboard ook verdwenen, evenals mijn binnenverlichting. Kan dit de welbekende comfortmodule zijn?? En zo ja, wat gaat dit geintje mij kosten?? Alvast bedankt voor jullie reacties!!
  7. Kan het zijn dat je microschakelaar aan zijn einde is?? Dat zou ook problemen kunnen geven. Die van mij is wel geoxideerd, werking van het slot werkt nog, maar de binnenverlichting bijvoorbeeld niet meer.
  8. Heren, dank voor de info. Ik zal me aan de voorgeschreven tips gaan houden, en wanneer de temperaturen omhoog gaan, de aircoboer contacten voor een beurt. Ik hoop dat het systeem nog in orde is, en anders mag de expert zich er over buigen....
  9. Beetje aan de late kant aangezien de lente er aan zit te komen, maar ik stel hem toch. De afgelopen maanden is het nagenoeg niet boven de 5 graden uitgekomen. Er wordt gesteld om toch geregeld de airco te laten werken in verband met uitdrogen en dergelijke. Nu zit er een Climacontrol in mijn auto, die alles automatisch regelt. Bij mijn Seat zat dat ook, maar kon ik toch nog handmatig de airco aanzetten, behalve bij extreme koude. Kan dit met het Climacontrol ook, of is het gewoon afwachten tot de temperaturen hoger worden. Ik zit niet te wachten op een kapotte airco omdat hij al een aantal maanden aan het niks doen is. Verneem graag jullie reacties. Groet, Ruben
  10. Ik heb vandaag mijn auto maar eens uitgelezen. Voor de kerstvakantie ging het ABS-lampje en dergelijke spontaan te branden. Dit is 5x voorgekomen, daarna niet meer. Nu had ik weer eens tijd en heb de computer eraan gehangen. Foutcode 00526 popte op, iets met de remlichtschakelaar. Ik vind het nu wel weer even prima, heb inmiddels 2000km achter de rug zonder storingen. Dus, nu maar hopen dat alles weer in orde is/blijft...
  11. Ik ben er ook niet helemaal los op, maar ik neem aan dat in een auto waarbij een dergelijke schakelaar standaard is ingebouwd, er ook een module (wellicht geintegreerd in de comfort-module) is ingebouwd om het licht automatisch aan te kunnen doen. Als je een dergelijk systeem werkend hebt, dan is het aansluiten van de CHLH module redelijk eenvoudig. Maar ik betwijfel of je het zo kunt laten werken. Wellicht dat er anderen zijn die er meer van weten. Groovejunk, bedankt voor de uitleg, duidelijk verhaal! Zelf heb ik de CHLH op de mistlampen aangesloten. Signaal komt van de CV. Met VAGCOM anti-carjack geactiveerd. Dus nu gaan de mistlampen aan zodra ik de sleutel uit het contact trek. Ook wanneer ik wegrij en de anti-carjack treedt in werking, gaan de mistlampen voor 30 seconden, daarna gaan ze weer uit. Ideaal dus.
  12. De sensor bepaalt of je CHLH wel of niet werkt. Dus bij daglicht werkt ie niet, als het donker is wel. Nu heb ik hem eraf gelaten, dus die van mij werkt altijd. Maar je hebt alsnog een stroompje nodig om de module te activeren, zoals een signaal van je CV. Dit signaal dien je constant te hebben in jouw geval... Maar zou zo'n module ook niet te krijgen zijn? Als je de schakelaar kunt bestellen, misschien ook wel zo'n module.
  13. Je zit met een stuurstroompje. Deze wordt niet aangestuurd door de lichtsensor. Wellicht dat je iets met een constante stroom kunt doen. Wel stoer als het gaat werken...
  14. Hallo allemaal Sinds vanmorgen heb ik dezelfde kwaal. Rij lekker op de A32, gaat ineens het lampje branden. Na de motor opnieuw te hebben gestart gaat het lampje mooi uit en blijft ook uit. Zo straks wederom een stuk gereden. Over een hobbelweg, gewone weg, snelweg, blijft mooi uit. Totdat ik terug rij, over een 80km weg. Rij netjes 80, gaat ineens weer dat lampje branden. De motor loopt mooi soepel, geen gestotter of iets dergelijks, accelereert normaal. Iemand een idee? Sneeuw in de remmen waardoor verkeerde waardes worden gelezen? Toch de kabelboom stuk? Roept u maar. Indien het de kabelboom is, heeft iemand een nummer en is dit zelf te doen? Zie naar de reacties uit...
  15. Even een schopje. De accubak is opgelost, evenals het vermogensverlies. Maar ik blijf zitten met de lekkage aan de achterzijde. Nu was ik op de sloop en daar stond helaas een BG Variant. Maar ik kun nu mooi zien hoe alles in elkaar zit. Zo viel het me op dat de dakrailing niet rechtsstreeks op de carrosserie is gemonteerd, maar dat er een sponsachtig stukje kunststof tussen het dak en railing zit. Is het mogelijk dat deze lekt en dat er zo water naar binnen komt? Voor de rest heb ik geen oorzaken kunnen ontdekken. Roept u maar zou ik zeggen!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden