Ga naar inhoud

master

Members+
  • Aantal items

    787
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    13

Berichten die geplaatst zijn door master

  1. 52 minutes ago, wulfke said:

    Succes ! BCM wisselen is een k*t werk, startonderbreking zit erin en de sleutels moeten hierdoor aangeleerd worden, staat geen enkele dealer voor te springen van sleutels aan te leren aan eennBCM wat niet eigen is aan de wagen. Ook moet je alle adaption regels nalopen en vergelijken. Het RGB gebeuren laat zich ook niet zo makkelijk coderen, niet zomaar even een vinkje zetten of een OBD eleven one click erop loslaten. 

    Daarom doe ik het buiten de dealer om. We zien wel hoe ver ik er mee kom. Staat niet heel hoog op mijn lijst :) Eerst wachten op mooi weer.

  2. Mooi project. Petje af. Ik heb de lampjes en kabelboom voor de RGB voetverlichting binnen. Als het volgende week mooi weer is dan ga ik ze inbouwen.

     

    Ik ga van de zomer beginnen met mijn RGb lijst project. Lijsten heb ik alleen de Dynaudio tweeters moet ik omzetten. Vergeleken met de normale.tweeters zijm de Dynaudio groter.I k ga eerst mijn BCM omwisselen met een die eindigt op BM of hoger. Deze hebben pin B23 en pin C29. C23 om later facelift achterlichten te monteren ( zonder c23 zijn de knippers niet dynamisch ) en C29 idd voor de RGB.

    BCM om programmeren kost 150. De Arteon van mijn broertje heeft er 1 die eindigt op BM en daar heb ik met OBDeleven 30 kleuren op ingesteld.

  3. Mijn allereerste auto: 

    Golf 4 TDI 110pk Sport Edition 2001

    3BG 1.8T highline 2003

    3BG TDI AVF tiptronic 2002

    3BG AVF automaat highline 2004

    B8 2.0 TDI 190pk Business Edition R-Line 2015

     

    Heb altijd VW willen rijden omdat de rest gewoon lelijk was en nog lelijker worden. Voorkant wat niet past bij de achterkant, te duur, te klein.

  4. Respect @dreke. Gewoon prachtig om te lezen hoeveel moeite je er in hebt gestoken. En helemaal mooi om te zien hoe jullie een top product in elkaar hebben gezet die heel veel leden zullen helpen om hun hobby verder te ontwikkelen.

    Als iemand ooit een scan wilt maken van een fabrieksuit bijna volle B8 dan is die van mij altijd beschikbaar.

    Applaus voor jullie allemaal????

  5. On 8-4-2020 at 07:43, Rainesh said:

    In principe moet het ook gewoon erop mogelijk zijn, systeem zou waarschijnlijk wel eerst geupdate moeten worden (raad ik sowieso aan bij alle navi systemen). 

    Net voor het hele corona gebeuren nog paar units geupdate van softwareversie 343 naar 1427. Moest wel in een paar stappen maar wat een gigantisch verschil was dat. Systeem was stukken sneller en had ook de nieuwe looks gekregen. 

    Enig idee waar firmware 1427 te downloaden is. Ik heb nu ook 0343 en wil upgraden naar 1427.

  6. On 7-4-2020 at 21:11, Ozzy40 said:

    @Rainesh Op een passat b8 2.0bitdi en 2.0tsi 280pk is het submenu sport (zoals te zien bij de polo hierboven) standaard geactiveerd. Is dit achteraf ook te activeren bij andere passats van bijvoorbeeld het modeljaar 2015/2016?

    Is het trouwens ook mogelijk de AID bij een 2015/2016 model Passat te flashen naar die van een modeljaar 2017-2019? Als dat mogelijk is, dan vraag ik me wel af of je dan handmatig kan inzoomen op je navigatiekaart in de AID, want momenteel doet ie dat automatisch.

    Ozzy dat scherm had ik standaard geactiveerd staan. Ik heb een 190pk tdi uit 11-2015. Wel heb ik de Off Road functie in laten schakelen. Best geinig.

  7. 1 hour ago, Passat Rdi said:

    Als je precies weet wat je doet is het prima. Ik heb het zelf ook maar gebruik het maar voor een paar doeleinden. Grootse probleem zit hem in de one click function. Dit is heel makkelijk je drukt op de app en ziet wat je kan coderen van 10 credits tot 100 credits opties. Nu het leuke ervaren je klikt bv op needle sweep of laptimer so far so good. Er wordt wat gecodeerd ? nu komt het je auto heeft deze opties niet maar ergens is er wel iets binaire gecodeerd waardoor je nu met fouten zit? dan wordt het dus een zoektocht om dat weer terug te zetten. Kortom als je weet dat je de optie hebt kan het weet je het niet zeker blijf er dan vanaf. Helaas geeft het programma niet aan bij de meeste modules wat wel of niet kan. 

    Ja papa. Ik zal er van afblijven. Beter kan het niet uitgelegd worden ??

  8. 1 minute ago, Passat Rdi said:

    Succes er mee als je weet wat je er mee doet prima, maar zo maar opties activeren ?soms gaat goed vaak gaat het fout. Laatst nog iemand met z'n cc hier gehad die had lopen spelen met obdeleven. 

    Tot 5 minuten geleden was ik zeker van mijn zaak ?

  9. Heb deze ook gebruikt maar vond ze ruk. Ze kwamen altijd los te zitten.

    Ik haalde de klemmetjes en draden uit de xenon stekkers om ze vervolgens door de originele houder te steken en dan weer in elkaar te zetten. Bleef tenminste zitten zoals het hoorde. 

  10. Hey Ralf waardeer alle hulp absoluut dus bewerk je gek zou ik zeggen.

    Ik moest mijn spullen inbouwen dus heb het zo gedaan. Als ik de toekomst meer tijd heb wil ik mooier maken.

    De kicker woofer is zelfs te zwak voor versterker. Later misschien een krachtigere plaatsen.

    De bekabeling loopt nu als volgt. Linker dorpel alleen speaker bekabeling van de linker deuren. Door het midden langs de bestuurdersstoel de voeding. Rechter dorpel de tulpkabels en rechter deuren. Onder de bout van midden gordel de massa. Deze zit op blank metaal. Dus al het verf heb ik weggeschuurd. Ik heb dan ook geen vage piepjes of dynamo ruis door de sprakers. De rust voltage is volgens mij 11,8. Ik heb zowel achter als bij de avvu een zekeringhouder met voltmeter. Ik kan wel even kijken wat het voltage is als de installatie uit staat, als volume op 0 staat en als ik hem beetje belast. Volgens mij is deze in rust 11,8 - 12,1, op volume nul 12,... en op belast richting de 14. Ik post morgen nog een paar foto's. Buurvrouw klaagt nu dat de schilderijen trillen op de muur en de buurman die trilt op zijn balkon stoeltje :)

    En ik deel je mening dat Audio System echt beesten van apparaten ontwikkeld.

    Wat bedoel je precies met welke weerstand de sub is aangesloten. Aantal ohms bedoel je? Deze is gebrugd op 2ohm.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden