Ga naar inhoud

Robert1987

Members+
  • Aantal items

    372
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Robert1987

  1. Bedankt! Ik denk dat het een goede gok gaat zijn om de klauwen te doen. Zeker omdat de trilling variabel is per keer. Nog een vraagje, op de foto van die klauwen zien ze er anders uit dan ik op mn auto zie zitten. Kan dat kloppen of zijn dat gewoon standaard plaatjes die bij iedere klauw staan. Op de auto zie ik er namelijk ook stalen beugeltjes op zitten. En wat me nog te binnen schoot: kan een trilling met remmen ook uit de versnellingsbak komen?
  2. Hallo allemaal, Het is alweer een tijdje terug dat ik wat op dit forum heb gezet. Nu heb ik iets waar ik graag jullie mening bij zou willen vragen. Ik rij nog altijd de Passat 3BG variant 1.9 TDI AVF die ik in 2013 gekocht heb. Inmiddels met bijna 450 dkm op de teller. Niet gek bij deze km stand is het dat je af en toe wat onderhoud hebt. Maar ik heb één probleem wat maar niet weg wil en ik graag jullie mening over zou willen vragen. Al een hele tijd heb ik het probleem dat het stuur en remmen gaan trillen bij remmen. Dan zou je denken, kromme schijven. Maar die zijn ondertussen al een keer vervangen (blokken ook). Tevens is het niet altijd zo. Soms trilt het meer dan de andere keer en soms zelfs helemaal niet. Als de remklauwen voor eraf zijn geweest voor onderhoud dan rem ik gemiddeld een week of twee trillingsvrij. Dat ontkracht een kromme schijf want die is krom of niet. Dat is geen variabele lijkt mij zo. Er is inmiddels al heel wat vervangen wat ik hieronder zal opsommen. En telkens lijkt het verholpen maar na twee weken komt het trillen met remmen weer terug. Wel heb ik eigenlijk al sinds aanschaf van de auto een iets wat hard rempedaal waarvan tot op heden ook nog geen duidelijke oorzaak is. Even op een rij: - Trillen bij remmen, voelbaar in stuur en pedaal plus hoorbaar op hogere snelheden. - Frequentie van de trilling omhoog bij hogere snelheid. (dus sneller trillen bij hogere snelheid) Dus snelheid van het wiel heeft invloed op de trilling - Trilling niet altijd aanwezig. Soms meer, soms minder en soms zelfs helemaal niet. (dat verwacht je niet bij een kromme schijf lijkt mij) - Na onderhoud waarbij de remmen los zijn geweest, +/- 2 weken trillingsvrij remmen, dan komt het geleidelijk weer terug. Daardoor ook nooit direct duidelijk of onderhoud geholpen heeft. - Een wat hard rempedaal is iets wat ik altijd heb gehad. Is ook keihard na een nacht stilstaan, maar soms ook ineens een keer niet. Dit was ook al zo voordat ik dit tril probleem kreeg. Vervangen in de afgelopen 75 á 100 dkm (ik rij er +/- 55 per jaar op dit moment) - 2018: AP verlagingsset veren en dempers (oude originele waren op) - 2018: schijven en blokken voor - 2018: klauwen achter + blokken achter - 2018: Beide buitenste homokineten - 2019: veerpootlagers (probeersel om te kijken of gebonk weg zou zijn) - 2019: Meyle draagarmenset (gebonk is nu weg) Enkel de armpjes (stuurkogels heten die?) niet vervangen. Is nog een optie, zaten wel bij de set. Zo heb ik denk ik wel op en rij wat er het afgelopen jaar is gedaan wat met het onderstel te maken heeft. Vrijwel al m'n klachten zijn hiermee opgelost behalve die van de remmen. Ik ben zelf geneigd om op ebay een setje klauwen voor de remmen voorkant aan te schaffen. Het is alleen meer een gok dan een wetenschap.
  3. Beste mensen, Ik ben Matthijs (Vdub) een onderdeel van de stoelsverstelling bestuurdersstoel verschuldigd. Hij heeft het onderdeel van een van zijn reservestoelen overgezet op mijn stoel en nu zoek ik voor hem weer het onderdeel zodat hij zijn stoel weer compleet kan maken. Het gaat om de stelling om de stoel naar voren of achteren te stellen. Heeft iemand toevallig nog iets liggen of bijvoorbeeld een oude stoel staan waarvan dit deel nog intact is? De staat van de stoel doet er dus verder niet toe. Mag volgens mij van zowel een 3B als een 3BG stoel afkomen volgens mij. Bij voorbaat dank!
  4. Toch vreemd, ik heb met mijn huidige passat 3BG als ook met de vorige 3B tijden met een niet werkende airco fan gereden zonder foutmeldingen, knipperende clima of niet werkende blower. Maar je probleem is verholpen. Overigens heel makkelijk om zelf te vervangen die fan. Zelfs ik kan het
  5. Ik heb hem pas geleden ook vervangen. De kabel heb ik nu bovenlangs lopen en vast gezet met tieraps. Werkt prima. Ik denk trouwens niet dat je probleem daar door komt. (maar wie weet toch wel) Ik heb lang met een kapotte fan rond gereden en nooit problemen gehad. Je krijgt dan pas gedoe als je stil staat en het 30+ is met de airco vol aan is mijn ervaring. Maar een intacte fan is natuurlijk beter, dat ding zit er niet voor niets.
  6. Het tikken kan de nokkenasketting / spanner zijn. Dat had ik ook met de 3B zelfde motor. Inderdaad ook vooral wanneer de motor warm was. Na het vervangen was het probleem voorbij. Het is een aardig klusje kan ik mij herinneren. Het inhouden en stotteren herken ik niet i.r.t. die ketting maar mogelijk is het bij jou al een tandje erger?
  7. Al een tijd is één van onze zenders voor de passat kapot. Op geen enkele manier meer in te leren helaas. Nu wilde ik een nieuwe chip bestellen maar er is nogal wat keuze en moet natuurlijk wel de goede hebben. Iemand die hierbij kan helpen? Ik heb gezocht met de volgende site: http://www.passatplus.de/umbauteile/schluessel/index.htm Het gaat om het model met 3 knoppen rechthoekig. Ik lees dat er twee mogelijkheden zijn voor Europa. Een 433.92 MHz of een 434 MHz. Echter staat bij de 434 (ab 04) en onze passat is van 2001. Toch nog wat verder gekeken. Op onze sleutelbehuizing staat 434 MHz. Toen dacht ik, er is misschien bij de vorige eigenaar een nieuwe behuizing om gedaan die van na 2004 is. Maar als ik goed kijk staat er ook het jaar 2001 op de behuizing die ik erbij heb wat moet doet vermoeden dat het gewoon de originele behuizing is. Dus die waren er al wel in 2001 met 434MHz? Als ik dan kijk naar de code die erop staat kom ik die weer niet tegen op die site. 1J0 959 753 AH. Het enige wat dan niet overeen komt is het ''AH'' gedeelte. Verder staat er op de chip zelf nog de volgende codes: 2701M 349A 735868-58 En, 18 in een vierkant Heeft iemand hier ervaring mee? Ben zelf geneigd naar de 434 MHz versie. Maar omdat de nummers niet volledig overeen komen vraag ik het voor de zekerheid toch ook nog even hier. Bedankt alvast!
  8. Heb voor de APK even de hele schakelaar eruit gehaald en de contacten voor de dash verlichting doorverbonden. Zonder problemen door de APK. Nu kijken of ik een xenon regelaar erin zet of toch motortjes aanschaf voor de koplampverstelling. Heb sowieso een nieuwe regelaar nodig omdat de dimmer aan het overlijden is.
  9. Nog een vraag hierover. Als ik de versie met hoogteverstelling wil vervangen voor de (xenon) versie zonder hoogteregeling, is dat dat gelijk plug&play of moet er dan een adapter tussen? En zo niet zijn er adapters voor te koop?
  10. Hallo, Heeft iemand misschien het artikel nummer voor de regelaar voor de dashboardverlichting zonder hoogteregelaar koplampen? Er zitten geen stelmotoren in mijn koplampen (kunnen er wel in) en deze maand moet de auto voor APK. Ik kan stelmotoren erin zetten of de schakelaar vervangen. Ik ga voor de schakelaar. Bedankt.
  11. Het lampje op de ab van mn vriendin knippert ook gewoon bij het indrukken van een knop. En zelfs als ik in de auto ga zitten doet mijn ab het niet. gewoon totaal geen response.
  12. Beste mede Passat rijders, Vorige week wil ik onze passat open maken maar krijg ik geen reactie van de auto op de ab. Het lampje op de ab brand wel als ik de knop indruk. Gelukkig was mijn vriendin in de buurt met de andere ab en die werkt gelukkig nog wel. Ik kan namelijk de auto wel inkomen met de sleutel maar dan is echter het alarm er nog niet vanaf. Blijkbaar kan ik alleen via de ab ook echt weg komen met de auto. Is overigens geen origineel alarm maar wel ingebouwd door PON toen de auto geleverd werd in 2001 kan ik uit de papieren opmaken. Ik kan mij herinneren dat de ab de week ervoor al eens haperde maar het weer begon te doen. Ik heb daarom eerst maar eens de batterij vervangen. Heeft echter geen resultaat gegeven. Er kunnen dus een aantal dingen aan de hand zijn volgens mij: - zender van de ab is stuk - auto herkent de ab niet meer (ik heb geprobeerd handmatig opnieuw in te leren maar dit lukte niet. Misschien ook wel weer door dat alarm dat overal invloed op lijkt te hebben) Is er een manier om erachter te komen of de ab stuk is? Voordat ik geld ga uitgeven lijkt het mij handig eerst te weten waar het probleem zit. En is er naast de handmatige manier nog een andere manier om een ab in te leren? Misschien dat iemand op het forum ervaring hiermee heeft en mij de goede richting in kan sturen. Ik moet er nog even bij vermelden dat ik het nog het bekende deurslot probleem heb hoewel ik denk dat het hier niks mee te maken kan hebben, hoogstens dat het in leren niet lukt. Het gaat overigens over de klapsleutel met 3 knoppen. alvast bedankt voor de reacties!
  13. Is dat niet een wat vreemde kleur koelvloeistof?
  14. Volgens mij een euro of 500 á 600 aan onderdelen maar ik kan er ook naast zitten. Aantal werkuren weet ik niet maar reken maar ruim. Wat dat dan kost is natuurlijk afhankelijk van het uurloon bij je garage.
  15. bovenaan de motor (aan de kant van de voorruit) en er zitten dacht ik twee imbussen op maar dat weet ik niet meer zeker. Het zou kunnen dat de afdekplaat eraf moet, dat kan ik mij zo niet meer herrinneren. Hier ook een foto van mijn ex 1.8 toen die open lag. Links zie je de ketting zitten en het metalen deel waar je de schroevendraaier op kunt zetten. Ik ben overigens geen expert hierin. Anderen kunnen je denk ik meer vertellen maar dit is wat ik weet van toen ik het probleem met mijn wagen had.
  16. Klinkt voor mij hetzelfde als wat ik heb gehad met mn 3B 1.8 20V. Ofwel, de nokkenas-ketting/versteller. Je kunt een schoevendraaier op de spanner zetten en tegen je oor houden. Dan kun je horen of het daar vandaan komt.
  17. Interessant om te lezen. Misschien toch een leuke idee als ik de auto laat chippen over n tijdje. Maar, heeft het echt nut? Of eigenlijk, is het de moeite waard?
  18. Gisteren was ik een beetje aan het surfen op internet en kwam iemand tegen die z'n passat 1.9 TDI AVF had laten chippen maar ook de 5e en 6e versnelling had laten vervangen voor die van de bak van een 2.5 TDI. Hierdoor zou hij 200 toeren minder draaien in die versnellingen. Kan de link zo even niet meer terug vinden. Nu is het niet zo dat ik dat ik dat wil maar ik had het nog niet eerder gezien. Zijn er mensen hier op het forum die dat ook hebben gedaan? Ben wel benieuwd naar de kosten en en baten. Zou 200 toeren minder ook echt wat uitmaken en een verschil geven?
  19. 5x112 klopt. Vanaf de 3C is het volgens mij 5x100
  20. Heb de auto net even op de ''remmenbank'' gehad. Een garage hier in de buurt wilde dat zo vriendelijk even gratis doen. Verschil is bijna 50% bij de voorremmen. Dat is nogal wat volgens mij.... Ik heb nu contact opgenomen met de ANWB. Het probleem was er ineens nadat de ANWB monteur de rem gedemonteerd heeft gehad terwijl het defect toen niet aan de rem lag maar de stofkap van de schijf speling had. Eens kijken waar ze mee komen. Ik vindt het maar vervelend allemaal.... Wat zou er fout zijn gegaan? - hij heeft de remblokjes opgeschuurd. Maar kan dit zo een groot verschil maken? - Hij heeft op twee punten op de klauw vet toegevoegd.... Welke punten dat zijn weet ik niet precies. Daar heb ik te weinig kennis voor. Of een foutieve montage misschien? Ik heb nu dus in ieder geval eerst even contact opgenomen met de ANWB voordat ik er zelf iets aan laat doen.
  21. Hoe kom ik er dan achter of een bedrijf goed is of niet.... Er zijn ook een hoop garages die het uitbesteden. Ik woon in Eindhoven.
  22. Ja uitlijnen is nog cheap om te proberen inderdaad. Wat betreft de achterremmen weet ik de staat niet. Maar zal daar ook eens naar kijken. Wat ik zo vreemd vindt is dat het nog niet speelde voordat de ANWB die rem eraf had gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden