Ga naar inhoud

matti

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over matti

Profile Information

  • Plaats
    Haaksbergen
  • Naam
    Matti

matti's Achievements

0

Community reputatie

  1. matti

    Start niet

    Heb waarschijnlijk probleem gevonden. Nadat de nieuwe accu is geplaats is het nog 1 keer voorgekomen. Toen zag ik iets (minimaal) diesel onder het dieselfilter zat. Heb het dieselfilter opengemaakt, en zag toen dat de deksel niet geheel meer recht was (waarschijnlijk bij het eeerdere openen iets verbogen). Heb het deksel weer recht gemaakt en het is vervolgens niet meer voorgekomen. Het enige wat mij opviel was dat na het stopzetten van de motot, er een geluid onder het dieselfilter vandaan kwam (nu niet meer). Het leek net een stofzuigermotor geluid, en dit hield elke keer ruim 1 minuut aan. Ook als ik hem alleen maar starte en direct weer uitzette. Omdat mijn oprit iets oploopt (ongeveer 3% helling) denk ik dat er valse lucht in het dieselfilter kwam en er zodoende lucht naar de verstuivers kwam. Hij heeft het nu ruim een week goed gedaan. Als er weer wat gebeurt laat ik het weer weten.
  2. matti

    Start niet

    Probleem lijkt inderdaad opgelost door vervanging van de accu. (ik juich echter nog niet te vroeg). Gelukkig wordt het de komende dagen goed koud, kijken hoe of hij blijft starten.
  3. matti

    Start niet

    Start nog steeds.
  4. matti

    Start niet

    74A Brega. De druk was tijdens de start( hij sloeg aan) Had scan lopen, en dit is waarschijnlijk een gem.
  5. matti

    Start niet

    Nu ACCU vervangen, nagemeten ( 12,41V - 431A) Accuwaarde (570A) tijdens start 9,98V, Laadspanning goed (14,07V) Druk tijdens start 105.0 kPa toerental 833 rpm. Wachten nu of dit de oplossing is (hopenlijk voor altijd)
  6. matti

    Start niet

    Je zeurt niet, ik ben juist blij dat je meedenkt, zal kijken wat ik kan doen. Misschien even langs de sloop om te kijken of daar een reserve accu is. Misschien is dit inderdaad de oplossing.
  7. matti

    Start niet

    Lijkt me niet mogelijk. Tijdens het starten wat een normale gang is (keyless system) hoor je de startmotor, kan rustig meerdere keren starten, alleen slaat hij niet aan. Op het gehoor lijkt het zo dat hij geen brandstof krijgt. Als er brandstof zou komen, en die komt er dus wel tijdens het optrekken, zou hij het normaal doen. Dus accu en startmotor lijkt me niet. De originele accu zit er nog wel in. Het lijkt ermeer op dat de motor "denkt" dat hij het niet moet doen (geen contact) terwijl het allemaal normaal moet werken. Weet niet of het Kessy (keyless) syteem hier nog van invloed op kan zijn. Loop al een tijdje aan dit probleem te denken, en heb nog steeds geen oplossing kunnen bedenken. Ik denk eerder aan lucht in de leidingen, maar ik weet niet of dit op een simpele manier is te ontdekken. Alle leidingen gecontroleerd. Het probleem is ook dat het sporadisch (laatste tijd iets vaker) voorkomt, en er geen foutmeldingen zijn.
  8. matti

    Start niet

    Bedankt, Ik zal de tandempomp vervangen. Maar hij start totaal niet, Startmotor doet het perfect, maar motor slaat niet aan, echter bij aanslepen (30 meter is genoeg) loopt hij direct. Als de tandempomp kapot is, moet hij dan niet stotteren? Hij start normaal, nadat hij is aangetrokken. Het niet starten komt af en toe voor, alleen de laatste dagen iets vaker. Accu geeft geen problemen. Zie geen diesel in de olie (voor zover ik dit zou kunnen zien) Ik heb de vacuumslangen gecontroleerd, heb vandaag rubberen ring in dieselfilter vervangen (bang dat er valse lucht binnen kwam). Diesel in dieselfilter is schoon. Als er een verstuiver defect is, moet ik dan geen storingsmelding krijgen, dit geldt toch ook voor de EGR klep. Als hij loopt, loopt hij regelmatig. Als de tandempomp kapot zou zijn, moet hij dan niet soms stotteren of inhouden? Of moet hij dan niet onregelmatig lopen?
  9. matti

    Start niet

    Passat 2.0 TDI 140PK,,Febr. 2008 BMP motorcode. KM st 296K
  10. matti

    Start niet

    De EGR is dichtgezet, niet gechipped.
  11. matti

    Start niet

    "00470 Combination comfort Databus in Single Wire" Volgens mij houdt dat in dat er een lijn van de can-bus kapot is. Deze is redundant uitgevoerd, dus zou dat geen probleem moeten zijn, maar ik heb geen ervaring met deze melding. Weet niet of ik de locatie van de breuk kan opsporen.
  12. matti

    Start niet

    Nee, nieuw filter, en diesel is schoon, nu blijft het reservoir wel vol (voordat de opvoerpomp vervangen werd, was hij elke half leeg.). Vreemd blijft dat 30meter optrekken genoeg is om de auto te laten lopen, en dan ook totaal geen problemen heeft, en ook totaal geen foutmeldingen. Het enige wat ik denk dat hij via de can-bus geen signaal krijgt (ivm de foutmelding 00470) maar ik weet niet of dat kan.
  13. matti

    Start niet

    Hallo, Mijn Passat 3c (2008) start niet. 1e keer in de zomer in het buitenland, filter losgemaakt en was maar halfvol. Tijdens opslepen, dacht ik laat ik eens proberen hem via de 2e aan te trekken en hij liep binnen 1 sec. Tot begin december geen problemen meer gehad. Nu weer hetzelfde probleem en dezelfde oplossing. Opvoerpomp (ik hoorde hem niet meer) vervangen en hij deed het ruim een week weer goed. Nu weer hetzelfde probleem, ik hoor de opvoerpomp nu wel, echter hij start weer niet, na opslepen start hij weer normaal. Geen fouten in het systeem, alleen een melding "00470 Combination comfort Databus in Single Wire". Weet iemand hiervoor een oplossing? Tussen juli en begin december totaal geen problemen, nu in een paar dagen een paar keer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden