Ga naar inhoud

bushmaster

Members+
  • Aantal items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bushmaster

  1. is een gewone 150pk TDI, auto loop tot nu weer als voorheen (goed dus).
  2. Zojuist contact gehad met de VW dealer, auto loopt weer als een trein (nog niet zelf kunnen vaststellen maar dat neem ik dan maar aan), Het verhaal zoals de VW dealer mij heeft verteld: ze hadden alle mogelijke componenten vwb het brandstofsysteem nagelopen, injectoren gewisseld qua volgorde, filters/pompen gecontroleerd, drukken gemeten etc. dit had geen enkel resultaat. Aangezien ze wel vermoeden hadden dat het brandstof gerelateerd was, hebben ze injector-cleaner in de auto gegooid, en dit had warempel effect, na best een lange tijd de motor te laten draaien, en daarna een flinke testrit liep de auto weer als vanouds. PS: ik tank altijd bij genormeerde tankstations. Al met al een redelijk abstract verhaal, ik heb persoonlijk liever dat er iets stuk is, dat dan vervangen wordt. Iemand hier nog iets op aan te vullen?
  3. tot nu geen oplossing, auto loopt nog steeds niet. bouwjaar: sept-2017 46.000km gelopen
  4. Nope, auto loopt als een ballet-danser op XTC, lijkt wel of ie op 2,5 cylinder loopt, foutcodes komen sneller terug dan Verstappen op een goeie zondagmiddag.
  5. Geen Passat, maar wel nauwe familie, de VW Arteon. Fijne auto zolang deze blijft lopen, maar helaas vanmorgen, auto slaat af bij stoplicht en geeft melding in display dat dit geen start/stop is, maar dat ik zelf de motor opnieuw dien te starten. Motor gestart en toen was het na 500 meter helemaal over en brandde denk ik elk aanwezig lampje in mijn dashboard en was het motorvermogen compleet zoek. Auto af laten slepen naar de VW dealer met als diagnose, accu overleden. Bijkomend probleem, een A4 vol met foutcodes (na wisselen van de accu). Auto staat nog steeds bij VW aangezien ze Chriet Titulaer en/of Wubbo Ockels (ken je klassiekers) nodig hebben om al die computers weer aan de praat te krijgen. Ik heb dus op deze auto de VW Connect service, waar ik maandelijks een status rapport van ontvang, zo ook vanmorgen 3 uur na de big-bang. En waarschijnlijk raden jullie het al, "er zijn geen problemen aan u auto waargenomen". Dit wonderlijke voorval maar naar VW gemaild, met als nog wonderlijke uitkomst, het wagen-status-rapport geeft alleen meldingen over bandenspanning, lege tank, herinnering servicebeurt etc. Maar nog niet eens een melding dat er foutencodes in je auto-memory zijn geconstateerd, ik persoonlijk vind dat nogal wonderlijk om het dan een wagen-status-rapport te noemen, just my 2 cents.
  6. Gisterenavond werkte, als door een wonder, alles weer normaal. Vanmorgen de auto laten uitlezen, geen enkele melding, vermoeden is dat de "gewassen" sleutel zoveel foutieve communicatie naar de auto heeft gestuurd, dat deze in een soort van (anti)sabotage stand terecht is gekomen. Klinkt logisch maar je zou dan wel meldingen in de computer verwachten.
  7. Betreft dan wel een VW Arteon 2.0 TDI 2017, maar omdat het toch een gecamoufleerde Passat is, stel ik de vraag toch maar hier. Afgelopen vrijdag, kleren in de wasmachine, en na het complete wasprogramma er achter komen dat de autosleutel nog in de broekzak zat. Na het hele riedeltje wan open maken, batterij er uit, drogen........zaakje weer in elkaar, en voilà alles werkt. Knopjes op de AB doen het keyless entry werk, en de auto start ook zonder de "key not found" melding. Vanmorgen naar het werk, auto keyless geopend aan de bestuurderszijde. Auto op het werk geparkeerd, ik wil de auto keyless afsluiten maar helemaal nix noppes nada. Auto is wel af te sluiten met de AB. Ik ging er van uit dat e.e.a. het gevolg was van de wasbeurt van de sleutel. Gekke was echter dat ik de bijrijderskant en de achterklep wel keyless kan openen met dezelfde sleutel. Vanavond de reserve sleutel opgehaald bij m'n ouders.........jammer dan, deze vertoont hetzelfde euvel. Bestuurderszijde is niet meer keyless te openen. Iemand enig idee?
  8. bushmaster

    adblue

    waarschijnlijk in het reservewiel dan, want in de Adblue-tank past dat niet?
  9. bushmaster

    adblue

    Afgelopen week de auto bij de stealer voor een longlife beurt (fabrieksgarantie nog, dus je moet wat). Ik breng de auto met een Adblue-range van nog zo'n 12.000km, als het tankje vol zit kan ik zo'n 15.000km. Telefoontje tijdens de beurt of ze de Adblue ook nog even moeten bijvullen, wel handig lijkt me dus ik zeg "ja doe maar". Vandaag op de factuur, €15,00 voor bijvullen van Adblue ? PS: de Avia zit bij de VW Stealer om de hoek, de Adblue kost daar 0,72 per liter.
  10. je kan gewoon op de site van RDW kenteken intypen, zie je gelijk of de sjoemelsoftwareupdate is uitgevoerd of niet (staat bij terugroepacties)
  11. @@bm-er dank je. De Arteon is mijn eigen auto (geen lease). V.w.b. onderhoud bij de VW-dealer, is dat alleen een "louche" zaak als ze door een leasemaatschappij worden uitgeknepen? Ik neem toch aan als ik als pariculiere klant opdracht geef om een long-life beurt uit te voeren, en nadien blijkt dat er van alles niet is vervangen, dat ik toch een redelijk eind kom met m'n rechtsbijstand (is volgens mij gewoon oplichting toch?). PS: ja ik maak alleen maar die twee jaar vol bij de dealer voor de fabrieksgarantie, ik heb altijd een "mannetje" voor onderhoud.
  12. Aangezien er nog geen vwarteon.nl forum bestaat, plaats ik mijn vraag even hier. Bij een Arteon wordt geen "serviceplan boekje" meer geleverd heb ik mij laten vertellen door de VW dealer, maar wordt alles in de computer (van VW) geregistreerd. Weet iemand wat de onderhoudsintervallen zijn/waar ik deze kan vinden? (voor DSG-olie, distributieriem etc?) De normale longlife beurten geeft de auto zelf wel aan.
  13. Even ter info, ik rij een VW Arteon (sept-2017) met af-fabriek TPMS sensoren in de wielen. Laatst via marktplaats een setje VW Helsinki gekocht (zonder sensoren). Via Ebay.de 4-tal orginal VW sensoren gekocht (5Q0907275) voor €67,50 per 4. (incl shiping). Vanavond in de wielen geplaatst en de wielen op de auto gezet, wij stonden al klaar met de laptop om de sensoren "in te leren", maar wat schetst onze verbazing? de auto kent de sensoren gelijk. Geen foutmelding niets. Nog even een stukje over de snelweg geblazen (zomerbanden uit de auto gegooid eerst), de boordcomputer blijft netjes de waarden geven.
  14. bushmaster

    Welke accu W8

    je kan toch je kenteken invoeren op iedere accu site? https://www.accushop.nl/index.php?route=product/search&search=Accu+voor:+Volkswagen%20Passat%204Motion%20(3B3)%204.0%20W8%20&accus=585400080%7CW58043%7C580400074%7C&car=27hrng
  15. bushmaster

    adblue

    Avia Oldenzaal (naast McDonalds) tanken gaat wel erg traag in verhouding tot diesel tanken. Volgende keer de vrachtwagenslang
  16. Storm in een glas water? https://www.nu.nl/economie/5577428/volkswagen-steekt-44-miljard-in-elektrisch-en-autonoom-rijden.html
  17. bushmaster

    adblue

    In instructieboekje (van de Arteon) staat dat je 30 seconden op contact, anders doet ie geen reset van de interval "nog te rijden km's op Adblue".
  18. bushmaster

    adblue

    Ik zag het in een flits, beide vulpistolen hangen 30cm naast elkaar. Zal binnenkort wel even gaan ad-bluen, weet ik ook wat het per liter kost.
  19. bushmaster

    adblue

    na tanken 30seconden op contact (niet starten)
  20. bushmaster

    adblue

    Of bij de Gamma, https://www.gamma.nl/assortiment/adblue-10-liter/p/B607162 De Avia (Oldenzaal bij de McDonalds) hier in de buurt heeft een dubbele Adblue pomp, één voor auto's één voor vrachtauto's, nog niet hoeven tanken dus (nog) geen idee van de prijs. https://www.google.nl/maps/place/AVIA+Oldenzaal/@52.286089,6.9219697,15.03z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xb23dcdf85318d007!8m2!3d52.2907294!4d6.9296541
  21. ???? je komt er door een lekke band pas achter dat je banden tot op het staal/canvas versleten zijn? of begrijp ik je nu niet goed?
  22. ik heb de kabelboom gewoon in de kofferbak zelf gesoldeerd, ging vrij makkelijk
  23. ja klopt, die twee knoppen aan de zijkant indrukken, en je klikt die BT adapter er uit, de cradle kan je er dan inklikken (zijn dure krengen)
  24. Ja zit los in de houder geklikt. Je kan ook cradle's kopen voor bv je iphone, die je op die houder kan inhaken VW iPhone 4 back-500x500.jpg
  25. prima auto, heb zelf een CC TDI DSG uit 2008 (cbab motor, 220.000km), geen gekke dingen, met uitzondering van de kabelboom in de achterklep (linker scharnierpunt), maar dat kan je met een soldeerbout en krimpkous makelijk zelf fixen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden