Ga naar inhoud

bbart

Members+
  • Aantal items

    367
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bbart

  1. Type: B6 / 3C5 Motor: 2.0 TDI PD 140pk (180 pk chip) Versnellingsbak: DSG 6 Bandenmaat: 225/40/18 (2.8 bar) Ik hou hem op Spritmonitor zo goed mogelijk bij (laatste maanden iets minder) en daar kom ik op: 14,66 km/l of 6.8 l/100km Wij rijden over het algemeen wel heel veel korte stukken 5-10km dus dat beïnvloed het verbruik wel negatief bij zo'n zware auto constant met koude motor.... https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/814033.html
  2. Het viel mee, wij zijn via Venlo, Koblenz en Stuttgart gereden maar het blijft onvermijdelijk dat je sommige stukken 80/100 moet rijden maar vmax is ook op sommige stukken mogelijk als t niet te druk is. Passatje heeft ons weer heerlijk comfortabel dik 2dkm op zitten na een rondje Oostenrijk/Tsjechie/Duitsland.
  3. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet aan toegekomen ben .... Ik ga vandeweek eerst nog eens de centrale bout er uitdraaien om dat uit te sluiten, want van de 3 bouten die ik vergeleken heb zat er toch nog best wat lengteverschil. En ook worden sommige bouten met een vulring gemonteerd en sommige zonder ring... ik twijfel nu gewoon aan alles. Ook zit er blijkbaar lengteverschil tussen een DSG as en een handbak as, maar het SKF nummer dat ik gemonteerd heb is wel van de 'korte' DSG as dus zou goed moeten zijn. De as is net geen jaar oud en heeft nu 20.000km gelopen ik mag toch hopen dat die nog lang niet versleten is.... Hele kwestie heeft er nu wel voor gezorgd dat de auto voorzien is van allemaal nieuwe rubbers en draagarmen, dus voor de lange termijn zeker niet slecht.
  4. Als ik maximaal instuur en op een groot stuk rondjes rechtsom ga rijden is er niks aan de hand. Lijkt me niet dat de homokineet dan echt stuk kan zijn?
  5. Toplagers zijn ook vernieuwd tegelijk met de veren en dempers. Met gewoon rijden is er helemaal niks te merken, enkel bij een snelle / lange bocht naar rechts doet het ‘hobbelen’ zich voor.
  6. Ben ook aan het denken wat het nog meer kan zijn. Wiellager links is ook nieuw, daar zat overigens een nieuwe bout bij om de aandrijfas vast te zetten. Kan die misschien te lang zijn zodat er iets wordt samengedrukt in de homomineet? Velg en veerpoot hebben ruimte genoeg, heb gisteren de 17” winterbanden er af gehaald en 18” zomerbanden er op gelegd, maakt geen verschil. Heb overigens de winterbanden/velgen niet gecontroleerd op aanloopsporen. Het is echter ook geen ‘schuren’ wat je hoort en voelt, het is echt een ‘hobbelen’ alsof je over een korte onderbroken wegmarkering rijdt.
  7. Ik sta ook open voor andere suggesties, maar aandrijfas valt toch bijzonder weinig verkeerd aan te monteren?
  8. Zo staat hij nu op de wielen.
  9. Heb mijn 3C 2.0 TDI met DSG voorzien van een (gebruikte) Koni STRT kit en direct hierna was er een naar ‘hobbelend’ geluid bij het nemen van een rechtse bocht zoals op- en afritten >50 km/h. Heb nieuwe motorsteunen gemonteert en hierdoor is het al sterk verminderd, nu is het pas vanaf 70~80 km/h. Het voelt alsof je over een onderbroken streep rijdt, schijnbaar is het de aandrijfas die aanloopt aan de binnenzijde. Heb tevens alle draagarmrubbers vernieuwd om alle spelingen er uit te krijgen. Auto stuurt nu heerlijk maar het geluid blijft komen bij een ‘snelle’ rechtse bocht. Een linkse bocht is geen probleem. Op het forum zeer veel mensen met verlaging, ook met DSG, maar lees bij niemand iets over dit probleem. Aandrijfassen zijn vorig jaar vernieuwd zowel links als rechts door SKF variant. Qua lengte zijn deze goed zo ver ik kan controleren. Iemand dit al eens meegemaakt en misschien tips voor de oplossing? De strakkere wegliggig nodigt uit tot hogere bochtsnelheden, niet tot oma-snelheden op op- en afritten.
  10. @@dreke Jammer .... waarom zitten er eigenlijk 1K0 onderdelen in mijn auto, ik heb toch een 3C0 ? Is er al ooit aan gesleuteld dan of zo?
  11. @ ga ik deze week eens proberen , wie weet als het werk leuke mod met weinig werk. Heb er niet veel hoop op, maar niet geschoten is altijd mis en het kost niks behalve wat tijd. I'll be back
  12. Programmeren kan ik met de laptop IN de auto en de verwarming aan .... vertel me meer ?? Het is een 2007, dus ben benieuwd waar ik dat kan vinden in vcds. Alvast dank.
  13. @@Rachid17 heb op dit moment even geen trek in ombouwklusjes, mijn ACC is er na één week en 1500 km weer mee gestopt ... als het weer iets warmer wordt gaat dat het eerste zijn wat ik nu weer ga uitpluizen en werkend maken. heb m nu maar even omgecodeerd naar normale cruise control.
  14. @ sorry had je reactie even gemist, ik heb al klapspiegels maar moet ze (wanneer ik dat zou willen) 'handmatig' inklappen door de knop te verzetten.
  15. Hij zit er in, inderdaad enkel kwestie van even met de slijptol 2 extra sleufjes er in slijpen en hij past. Heb alleen nog niet getest of de voeding ook werkt aangezien mijn iphone niet past met het bijgeleverde microusb stekkertje.
  16. Je kunt zelfs doorklikken en de onderdelencatalogus gebruiken aan hand van chassisnummer, dat is wel handig
  17. Kwa m bij toeval op deze site terecht, als je je VIN ingeeft krijg je een lijst van alle af-fabriek opties op de auto. Leuk om te kijken wat er allemaal op zou (moeten) zitten. (en welke mods nog ontbreken) https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/ Misschien is het al bekend, maar ik was het nog nooit tegengekomen op het forum.
  18. Prijs voor S8 versie nu €54,97: https://geizhals.de/782514831?plz=&t=v&va=b&vl=de&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&v=e#filterform Prijs voor S9 versie nu €44,80: https://geizhals.de/thb-bury-system-9-universal-3xl-a1503110.html?plz=&t=v&va=b&vl=de&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&v=e#filterform Dus prijs voor 2 sleufjes vijlen is €10,- daar kan ik wel even voor dremelen, maar dan moet ik wel weten of het past.
  19. Hier heb ik de info van de sleufjes vandaan als ik het goed interpreteer. http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/42464-bluetooth-module-en-bury-cradle/?hl=bury
  20. Hoi, ben al een tijdje aan het zoeken naar een degelijke oplossing om telefoon aan het dashboard te bevestigen en optioneel te laden. Probleem 1: vrouw en ik beide een ander type telefoon en moet ook toekomstgericht zijn dus een modelspecifieke klem gaat hem niet worden. Probleem 2: af fabriek is er al een carkit geplaatst voor een (antieke) Nokia, dus de houder zit al op het dashboard en is voorzien van stroom/antenne aansluiting. Nu vind ik verschillende info dat een Bury houder compatible zou moeten zijn, alleen dat sommigen wat ribbels er in moeten vijlen/zagen. De info die ik nu tegen kom lijkt te suggereren dat de ribbels het verschil in aansluitingen tussen een generatie 8 (veel mogelijkheden) en een generatie 9 Bury carkit. De houder in mijn auto heeft een volledige aansluting inclusief antennestekker, voeding, microfoon etc.. dus ik zou zeggen generatie 8? Echter voor de nieuwe toepassing is alleen eigenlijk de voeding nog belangrijk en dan zou twee sleufjes vijlen mischien wel zorgen dat de beter verkrijgbare en goedkopere S9 versie zou passen? Iemand die hier iets over kan bevestigen, of het al eens geprobeerd heeft? Heb nu de volgende twee opties voor ogen: http://www.bury.com/consumer/en/products/kategorie/connection-units-s-8/produkt/s8-cradle-universal-3xl-2.html http://www.bury.com/consumer/en/products/kategorie/add-on-units-s-9/produkt/s9-cradle-universal-3xl-2.html De S9 is dus iets goedkoper te vinden op het web dan de S8, wie helpt me over de streep te trekken en de juiste te bestellen?
  21. Iemand al eens zo iets dergelijks geprobeerd? https://www.aliexpress.com/item/Canbus-OBD-Plug-Play-mirror-auto-folding-function-Window-Closer-Glass-Opening-Closing-Automaticly-for-vw/32299022938.html Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn .... en helaas staat er wel B6 bij maar bouwjaar vanaf 2012 ?? Net even te duur om te bestellen om te proberen als het niet blijkt te werken.
  22. Gisteren met @@Bonny de 3AA radar omgeflasht naar de 3C0 software en gecodeerd. Na wat geduld konden we testen en de ACC werkt weer zoals het hoort ! Gelijk even de sleutels aangepakt en mijn memory stoelen gaan ook naar de juiste stand afhankelijk van de bestuurder (sleutel) Helemaal blij en gelukkig de reparatie redelijk binnen budget kunnen oplossen want als je eenmaal ACC gewend bent is dat toch wel een gemis. Gelijk de auto vandaag maar even voorzien van nieuwe olie en filters, kan dat er ook weer even tegenaan. Nogmaals Bonny bedankt voor de hulp en koffie!
  23. Sikaflex 265 is de kit die ook gebruikt wordt om ruiten er in te lijmen. Belangrijk is wel dat je de te kitten oppervlake voorbereid met een speciale hechtprimer, de sikaflex G+P. Kit: https://www.viba.nl/nl/catalog/autotechniek/ruitmontage-reparatie/ruitmontage/ruitverlijming/sikaflex-265/925426500/groups/g+c+p+t+a+nr+view en Primer: https://www.viba.nl/nl/catalog/autotechniek/ruitmontage-reparatie/ruitmontage/voorbehandeling/sika-primer-206-g-p/925320650/groups/g+c+p+t+a+nr+view Beide vast ook wel op andere plekken te vinden op het web. Ervaring is hoe erger het stinkt en hoe meer veiligheidslabes op de tube/fles hoe beter het werkt
  24. Even gesleuteld en de nieuwe radar zit er in. Heb gelijk de kabelboom iets beter ingepakt en vastgezet om doorslijten te voorkomen in de toekomst. De tape was er inderdaad op twee plekken ook al van beschadigd. Nu alleen hopen dat we volgende week de 3AA software kunnen vervangen door de 3C0 versie. Er is nu in ieder geval al communicatie, dus ik ga er vanuit dat het gaat lukken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden