Ga naar inhoud

Frenkyx

Members
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Frenkyx

  1. Dit is weliswaar een oud draadje maar ik heb deze week ook geprobeerd om de 10 jaar oude gasdruk veren te vervangen en liep daar tegen een probleempje aan. Ik heb nav een youtube filmpje (zoek maar op ujryWihz8j8) en dit draadje aangedurfd om ze te vervangen. Echter lukte het me na 1 uur nog niet om de gasdrukveer los te krijgen aan de kant van de bank. Vandaag heb ik het nog eens bekeken en wat ik fout deed is dat de veer gedraaid is. Ik ging er van uit dat het clipje net zoals aan de klep kant aan de zijkant zat maar dat zit dus aan de onderkant. Zie ook hieronder het plaatje met de 2 oude gasdrukveren en de nieuwe (Febi). Hier het gat achter de achterbank waar de veer op vast zit (zaklantaarn had ik in het ronde gat gehangen): Ik heb de bekleding aan de achterkant los gemaakt en de vloer eruit gehaald, dan kun je prima gehurkt in de bak zitten en het goed zien. Ik heb eerst ook geprobeerd om het vanaf de andere kant te doen maar dat vond ik lastiger. Eerst heb ik de veer bij de klep beugel losgemaakt dan heb je iets meer ruimte voor de achterkant (bij de bank). Het plaatsen van de nieuwe heb ik andersom gedaan. Eerst achter de bank en daarna op de beugel. Voor de beugel kwam ik op een Duits forum nog een handigheidje tegen. De veer is namelijk iets te lang en moet iets worden ingedrukt. In de klep beugel zit een gleuf hier kun je een schroevendraaier in zetten en zo de veer op zijn plaats drukken. Dit lijkt lastig maar dat werkt bijzonder goed, hoef je dus geen moeilijke constructies voor te bedenken er is blijkbaar al over nagedacht Plaatje van wat ik bedoel (hier zit de veer al op zijn plaats).
  2. Ik heb deze uitzending ook gezien en kende de problemen niet. Ik heb zelf een 2.0 tfsi (of turbo fsi zoals het op de afdekplaat staat ) uit 2006 (105.000 km) maar hoef daar tussen beurten maar een halve liter bij te vullen. Ik rijd voornamelijk kleine stukken stadsverkeer dus lijkt me dan wel acceptabel. Hier op het forum lees ik er verder ook niet veel over alleen iemand met een CC 1.8 met overmatig olie verbruik. Ik kijk een beetje rond voor een opvolger en kwam daarbij een 3AA uit 2012 tegen met een 2.0 tfsi maar dat is dus een motor uit de verdachte periode 2009-2012. Mensen met problemen zie je natuurlijk meer op de forums dan mensen die geen problemen hebben maar ik vraag me dan toch af of er nog meer mensen op dit forum zijn die problemen hebben met een 2.0tfsi?
  3. Frenkyx

    3.6 met 280pk?

    Inderdaad de uitlaten vielen me ook al op alsmede de pook van de automaat (lijkt me een normale 6 trap ipv DSG). Bedankt voor de uitleg.
  4. Frenkyx

    3.6 met 280pk?

    In mijn Autoscout zoekfilter kwam een witte CC langs met een 3.6 en volgens de adverteerder heeft deze 280pk. Ik dacht altijd dat de 3.6 299 pk had. Als ik het kenteken opzoek bij de RDW blijkt het ook gewoon te kloppen. Ik heb via google wel iets over US versies gezien maar deze heeft gewone kenteken platen. Iemand die het weet? (auto staat bij een bedrijf in Doetinchem)
  5. Klopt heb het net gelezen in de autoweek. Het gaat om de firma Boensma in Goor. Er staat ook bij dat ze geen olie mogen lekken (dat schijnt bij ongeveer 5% voor te komen). Vullen kost 16 euro per veer maar er staat dan ook bij (quote van Piet Boensma) dat het een uitkomst is voor mensen met een auto waarbij de nieuwe veren meer dan 100 euro per stuk kosten. Dat is een reken sommetje dat ik niet helemaal begrijp .
  6. Het zijn de st Moritz geworden via fabrieksbanden. Keurige afhandeling en goeie prijs (ook nog eens afgeprijst want wie gaat er nu nog winterbanden kopen ). (Iemand nog belang bij 16 inch vw cortina's? )
  7. Frenkyx

    water in kofferbak

    Ik heb daar soms ook last van, ik heb denk ik de oorzaken gevonden. Als het hard regent en de auto heeft stil gestaan heb ik dat er ergens een parkeersensor achter blijft piepen. Mijn vermoeden was dat er ergens hier water naar binnen liep. Ik heb hier destijds ook een topic voor aangemaakt: viewtopic.php?f=106&t=36209 . Het water stond dus op de richel (blauw omcirkeld) en liep als dit vol stond de bak in. Die gaatjes waren toen ook nat. Ik wist dat er het rubber van de bak heel iets beschadigd was ik heb dat nooit als probleem gezien maar met de laatste vorst (en slechte timing om de kofferbak te openen ) is dat verder gescheurd. Ik weet nu zeker dat het water via dit rubber erin loopt. Een regenbui gaat meestal wel goed maar als je de klep opent loopt er een klein stroompje langs deze beschadiging en loopt het erin. Ik heb er tijdelijk ductape op geplakt en dat gaat al beter. Volgende week komt er een nieuw rubber in/op dus dan hoop ik er van af te zijn . Dus je zou het kofferbakrubber eens kunnen controleren en die gaatjes controleren al hoort daar geen water uit te komen. (Ik zie net dat dit al een ouder topic is, maarja als kennisdatabank wel handig toch?)
  8. Bedankt voor jullie reacties ik twijfel ook wel maar ben zelf altijd wel een fan geweest van de 5 spaaks wielen, ik ga daar denk ik toch voor. Ik heb een set gezien bij http://www.fabrieksbanden.nl. Iemand ervaring met deze verkoper?
  9. Ben ook maar even een beetje creatief geweest. De St. Moritz:
  10. Hallo, Inmiddels rijd ik zo'n 3,5 jaar met mijn 3C uit 2006 en normaliter begint het dan wel te kriebelen maar bij deze auto heb ik dat eigenlijk nog niet zo. Ik vind het nog steeds een mooie auto en hij rijd ook lekker, ondanks de veelal luxe problemen (airco pomp, stelmotor luchtregeling, kwart achterlicht kapot) ben ik van plan om er nog wel een paar jaar mee door te rijden. Daarbij zal een logische opvolger denk ik toch wel de CC worden maar dan zit ik vast aan minimaal bouwjaar 2010 ivm de achterbank optie. Met mijn wensenpakket valt dat helaas buiten mijn budget. Maar goed ik dwaal af . Mijn zomerwielen zijn 18" Zolder velgen (Golf V R32) die hem erg goed staan. In de winter rijd ik op 16" Cortina, die vind ik eigenlijk al 3 seizoenen te klein. Vandaar dat ik aan het rondkijken ben om deze toch nog maar te upgraden. Omdat ik de wielen vooral voor de sneeuw rijd wil ik ook weer een smalle maat ik zit dus te denken aan de Chamonix (die dus veel lijken op de Cortina alleen 1 maat groter) of de St. Mortiz die voor de CC zijn (maar die volgens mij wel passen op de 3C, correct me if i'm wrong). Mijn vraag dus; is er iemand die een 3C rijd met deze wielen? (en daar dan een plaatje van wil delen) Ik kan er nl weinig plaatjes van vinden op het net. Hier nog een plaatje van de 16" wielen icm mijn auto:
  11. Wat ik hier nog mis is de "touch adapter oplossing". Deze adapter connect aan de standaard bleutooth module van de auto, je telefoon connect dan weer aan de touch adapter. En jouw iPhone kun je dan weer verbinden aan de touch adapter (overigens staat zo'n touch ook nog eens een stuk mooier). Ik heb zo'n 3 jaar geleden deze touch adapter voor ongeveer 150 euro nieuw in duitsland gekocht (via eBay).
  12. Mja, ik snap ook niet waarom het wel zou werken op de ene telefoon en niet op de andere. Inderdaad als het er op zit verwacht je ook dat het werkt. Je kunt misschien nog een andere telefoon overwegen
  13. Ik heb er al een bout met teflon tape ingedraaid. Ik wil wel als het even kan vermijden dat het water ergens anders heen gaat waar het meer schade kan aanbrengen. Het zou normaliter toch ergens anders heen moeten lopen lijkt me.
  14. Frenkyx

    UHV/touch adapter

    Mijn ervaringen met de touch adapter in een Passat uit 2006 met touch adapter sw 1.24 zijn over het algemeen wel goed. Af en toe lukt het niet om met de auto te verbinden. Bij mijn auto werkt dit altijd om opnieuw de verbinding te leggen: auto op contact zetten, touch adapter eruit en weer erin stoppen (reset dus), daarna geduldig wachten. Kan een minuut duren maar hij vind em altijd weer. Ik had ook gelezen van de v1.23 versie voor oudere modellen maar dit nog niet geprobeerd omdat ze bij 1.24 nog wat gefixed hadden in de stabiliteit van BT. Ik wil dit nog wel een keer proberen maar omdat ik met deze methode eigenlijk altijd weer een koppeling krijg nog niet echt noodzaak voor gezien en ik heb natuurlijk geen zin in een mislukte update, er zit vast geen rollback mogelijkheid in deze adapter denk ik .
  15. Toevallig heb ik het eens zien werken met de oude mobiel van mijn vrouw. Dat was een Samsung Star. Je zag dan inderdaad het envelopje en je kon de berichten zien. Met vorige telefoon (Nokia 7500) en huidige Samsung Galaxy S werkt het ook niet. Ik denk dat het door de telefoon moet worden ondersteund. Ach waarom zou je ook je smsjes willen lezen tijdens het rijden
  16. Natuurlijk al wat rond gegoogled maar helaas nog geen antwoord kunnen vinden. Misschien dat iemand het hier weet? Ik heb soms een minimale lekkage in de kofferbak van mijn 3C uit 2006. In de bak van het reservewiel staat dan iets water (hoger dan 1 cm is het nog niet geweest). In de kofferbak zelf is het dus gewoon droog. Ik heb vanmorgen even de tuinslag op alle kieren gehouden en ik vermoed dat het via de parkeersensoren (vooral de linker hoek sensor) naar binnen dringt via een gaatje met schroefdraad in de kofferbak. Hier zat ooit een stickertje op maar deze is half open gegaan. Hier een plaatje, de rode pijl wijst naar het bewuste schroefgat. Blauw gemarkeerd is volgens mij hoe het water loopt. Normaal zit er op de zwarte pen de bak met krik etc. Wie weet waarvoor dit gaatje (met schroefdraad) bedoelt is? Iemand ideeen of dit ook via de parkeersensor naar binnen kan dringen? Groeten, Frank
  17. Bij mijn auto (2.0tfsi) staat ook 98 met grote letters in het tankklepje maar er staat ook 95 onder. Ik heb ooit eens ergens gelezen (hier misschien?) dat het Europese regelgeving is dat elke benzine motor op euro 95 moet kunnen draaien. Ik heb deze auto ongeveer 10 maanden en heb het eerste 8 maanden op euro 95 gereden, volgens de garage waar ik hem heb gekocht reed de vorige eigenaar ook altijd op 95 (was een vriend van hem). Ik tank nu sinds een paar maanden euro 98 omdat het bij een volle tank inderdaad maar 5 -7 euro scheelt (prijsverschil hier in Enschede is 7 a 10 euro cent per liter) maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van merk. Het enige is dat ik vind (mijn vrouw vind van niet ) dat de motor iets mooier loopt. Mbt vermogen is er genoeg dus dat spreek ik toch niet dagelijks aan , en het verbruik lijkt ook ongeveer hetzelfde (ik rijd wel voornamelijk korte stadsritten). Dus volgens mij is het niet schadelijk voor de motor zeker niet omdat er een anti pingel regeling in de motoren zit, in theorie zal 98 inderdaad beter presteren maar of je dat ook echt merkt in de praktijk?
  18. Ik heb ondanks de problemen die sommige forum leden hebben toch een touch adapter op Ebay gekocht, en gelukkig hij doet het in mijn Passat uit 2006! Het werkend krijgen met mijn mobiel was echter wel lastig, maar is na tig keer aanmelden gelukt. Het punt dat Svaan aankaart (de ''standy-tijd'') heb ik ook. De adapter blijft nog een tijdje aan, irritante hieraan is dat mijn mobiel dan ook in de "carkit" stand blijft staan dus als iemand belt ik dat dan niet hoor . In het boekje van de auto staat bij de telefoon voorbereiding dat dit een instelbare "nabel" tijd is, die standaard op 30 min staat. Deze tijd instellen kan (volgens het boekje) door TIMER als naam op te nemen in het telefoon boek (bij telefoon's die dit ondersteunen? Ik denk dat dit meer gaat om het ondersteunen van het telefoonboek) en dan als nummer de tijd die je wilt hebben (1-60 min). Lukt dat niet dan kan de dealer het instellen. Bij mij is dit niet gelukt maar heb het ook nog maar 1x geprobeerd . Ik heb nog even gegoogeld en kwam dit tegen (wellicht handig voor de mensen met VAGCOM): http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... _%28Low%29 (het gaat om de "afterrun time").
  19. Natuurlijk een verlaagde auto ziet er altijd dikker uit met 18" maar om nu te zeggen dat het een must is... Ik rijd zelf ook zonder verlaging met 18" en moet eerlijk zeggen dat de auto-wielen combinatie wel op het randje zit. Maar ik vind het niet storend dat de auto niet verlaagd is, en het grappig is dat ik nog nooit zo veel complementen over de wielen heb gehad (zelfs mijn overbuurvrouw van bijna 70 vond het "mooie sportieve wielen" ). Hier heb je een plaatje van mijn auto met 18" R32 wielen: gallery/image.php?album_id=1023&image_id=6258 Overigens vind ik de 5-spaaks Monte Carlo's (op p1) ook erg mooie wielen en deze komen ook best wel groot over (meer 17,5" dan 17" )
  20. Eric, zou het niet kunnen liggen aan jouw nieuwe Nokia. Als je hier kijkt: http://www.volkswagen-zubehoer.de/media_in00.html staat daar ook geen Nokia 3720 bij. Aangezien ze zeggen dat het op elke 3C zou moeten werken en ze een lijstje met geteste telefoons publiceren lijkt het mij logischer dat het aan je telefoon ligt. Heb je nog een ander toestel waarmee je kunt testen? (het mooiste zou zijn als deze ook in de lijst staat )
  21. Het "steek sleutel" knopje helemaal rechts op het plaatje naast de reset van de dagteller zoals darkmen al aangaf.
  22. Hallo, sinds kort veert de handgreep van de kofferbak klep van mijn 3C sedan niet meer automatisch terug (het VW logo). Ik heb het al iets gesmeerd met siliconenspray maar dat heeft niet geholpen. Het is natuurlijk geen mega probleem maar het irriteert me gewoon. Nu ik het toch over de klep heb; hij gaat ook niet altijd automatisch omhoog (niet elektrisch maar iets met gasveren). Ook geen mega probleem maarja je raad het al... het irriteert me Zijn er meer mensen die hier ook last van hebben? (ik laat de garage er nog wel na kijken maar ben wel benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben)
  23. Daar heb ik ook een beetje in het begin mee lopen prutsen, volgens mij moet je het "steek sleutel" knopje ingedrukt houden en het werkt dan waarschijnlijk ook alleen als de auto stilstaat en op contact (of juist niet), gewoon een beetje proberen. Normaal zou ik even voor je kijken maar het vriest nu al een paar graden brrr... . Bij mijn Golf IV benzine was het uiterlijk om de 2 jaar en 30000 km maar dat heb ik nooit gehaald de auto gaf het meestal al eerder aan. Dit geldt dan alleen als je de longlife olie gebruikt. De garage waar ik mijn 3C heb gekocht had hem daarvoor ook in onderhoud en daar gebruikten ze "normale"olie en dan elk jaar een onderhoudsbeurt.
  24. Ik heb sinds een paar maanden een sedan uit 2006 maar dit probleem heb ik ook. Mijn auto staan onder een net te kleine carport wat dus betekend dat de sensoren achter altijd regen / wind vangen. Als het een nachtje geregend heeft dan gaan ze vol aan. Als ik dan al een klein stukje heb gereden dan is het vaak al verholpen. Voor heb ik het slechts 1x gehad. Dat was na een rit van een paar uur in erg slecht weer, bij thuiskomst ging toen ook voor vol aan. Ben al met een gieter bezig geweest maar zo gauw als het water weg is stoppen ze met piepen. Ik kan helaas niet zien op mijn RNS300 (tenminste ik zou niet weten hoe) of het altijd dezelfde sensor is. De garage kan dus ook niets zien zolang het gewoon werkt. Al met al wel een irritant probleem, wat nu met het geweldige herfstweer wel vaak voor komt. Misschien zaterdag toch nog maar een keer met de tuinslang proberen .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden