Ga naar inhoud

EricB6

Members
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door EricB6

  1. Geweldige reportage hartelijk dank !! Ik heb er alleen aan toe te voegen dat het handig kan zijn alles goed te markeren. De tandwielen en oude riem, vervolgens op de nieuwe riemen overzetten. Zo is het mij probleemloos gelukt.
  2. Prachtige 3bg !!! mooie kleur/uitvoering ! Ik ben ook van een 3c 140pk tdi dsg highline teruggegaan naar een 3bg 130pk tdi Athene. De 3c ziet en zit er beter uit van binnen. Rijd een stuk soepeler zeker icm dsg. Ik heb hem paar jaar geleden verkocht wegens de '3c ellende' circa 25.000 km gereden Nu dus 3bg met sport onderstel, dashboard oogt antiek, buitenkant kan nog goed mee. Inmiddels 200.000 km gereden totaal bijna 4 ton !! probleemloos !!
  3. Top jongens !!! hartstikke bedankt !!! Ik ben tot hetvolgende gekomen: (ik heb her en der wat extra ivm reserve) 4A0 805 121 A 6X (plastic schroef) 4A0 805 163 4x (plastic clip) 3B0 807 547 2x (plastic plaatje) 3B0 807 548 2x (plastic plaatje) 4D0 805 137 RUBBER RING 25MM 8x 8D0 805 960 6x (plaatmoer) 8D0 805 121 6x (zwart boutje) Alle boutjes onder mijn auto zijn de zwarte 20mm. 8DO 805 121 B 6X (zilver boutje) waarschijnlijk horen deze voor te zitten
  4. Stel: vrouw komt thuis en onder de auto hangen de beschermplaten op het wegdek Inmiddels na het verhoor is vast komen te staan. Dat het een meteoriet en/of een kabouter is geweest. Of ik heb ze zelf niet goed vastgezet ssstttttt De platen zijn wel wat geschaafd maar nog goed bruikbaar. Ik mis alleen de bevestiging schroeven. Echter aan de bestuurderszijde is de plastic binnenkant vd wielkast tegen het wiel gelopen. En is het kleine 'skirtje' kapot. Nu wil ik graag de schroefjes gaan bestellen, 1 wielkast plastic binnenkant, en 2 van die skirtjes LV en RV. Maar hoe heten die dingen en weet iemand een nr ??? Ik heb alles afgezocht maar kan het niet gevonden krijgen. Ik ben toch niet de enige die deze ooit heeft moeten vervangen ?? De boutjes heb ik wel gevonden in een topic: http://www.vwpassat.nl/viewtopic.php?f=106&t=2213 (bron DM) MBT de draaipennen, er zijn 3 verschillende soorten: 3 x zilver metaal achter, 8D0 805 121, zitten er al 3 x bij de W8 2 x zwart metaal voor, 8D0 805 121 B 4 x zwart plastic wielkast, 4A0 805 121 A De zwarte metalen pennen zijn net iets langer dan de zilveren. Als je ze verwisseld vallen ze er na een tijdje gewoon uit zoals bij mijn laatste olie verversing bij een lokale garage.
  5. Erg handig, ga dit klusje van de week doen. Thanks !!
  6. Als ik gewoon 120 rijd op de snelweg verbruikt hij rond de 5,5 a 5,6. Bij 140 5,9 Ik heb 225/50/16 banden erop liggen.
  7. Piep buiten had ik ook. Bleek de spanner te zijn van de multiriem. Die er overigens vlak naastzit
  8. Velgjes gewassen dus ze kunnen er weer tegen tot de winter 1ste indruk van het verbruik lijkt mee te vallen. Wij rijden meestal zo rond de 5.7 en dat lijkt niet te veranderen. Grip is echt geweldig stuurt idd stuurt ietjes zwaarder, maar de strakheid is echt geweldig. no more wobly honky tonky Bedankt heren !
  9. Bandjes zitten erop en ze zijn echt gruwlijk breed maar lopen ze nergens aan. Dit is de maat, voor deze velg ben ik van overtuigd. Rijd een stukje strakker, wat een grip !!! Nu was de oude situatie honky tong voor en michelin achter. Onderstuur was heel makkelijk op te roepen. Dat is nu een heel stuk moeilijker geworden. Scheurijzertje nu Voor de rest olie en filters, schijven en blok achter, voorste deel uitlaat incl kat. Beide multiriem spanners auw die met veer is duur 200 eur!!!!. Ik zal morgen een foto posten van de dikke bandjes.
  10. Ik heb ze binnen 225-50-16 dunlops sp sport. Ze gaan er volgende week op, de velgen breng ik in de winter wel weg om te restylen. Banden zien er echt super uit. Ik zal er volgende week een foto van posten. thanks allemaal voor de tips !
  11. Oke ik heb al zitten kijken 225/50/16 ziet er wel erg lekker breed uit. Loopt dat dan nergens aan ? Wij hebben de auto pas een half jaartje en mijn vrouw rijd ermee naar haar werk. Zij hoekt geen stoepjes (zegt ze haha) er is op haar route in ieder geval geen noodzaak op stoepjes te pakken. Ik vind hem nu echt superstrak rijden. Ik heb een passat uit 2006 gehad, maar die reed niet zo strak. Ik vermoed dat deze misschien wel een sport onderstel heeft. Hoe breder de band hoe meer je last hebt van spoorvorming toch ? Ik zou toch wel erg graag mijn velgen, ietjes meer bescherming willen bieden.
  12. Hallo allemaal, Ik heb een passat 3bg Artic met (originele ??) VW ronal velgen. Ik vind ze prima staan onder onze passat maar ik wil ze graag wegbrengen voor reparatie van de diverse stoeprandschades en een nieuwe laklaag. Tot zover nog geen probleem maar ik vind de banden erg diep op de velg liggen. De banden hebben velgbeschermingsranden maar zelfs dan liggen de velgen bijna gelijk met de wang van de band. Op de fotos is het wel slecht te zien helaas. Na het herstel van de velgen wil ik er nieuwe banden op leggen maar welke bandenmaat is dan raadzaam ?. Ik heb geen zin om met de 'nieuwe' velgen straks weer hetzelfde mee te maken. Is het gewoon een kwestie van 215/55/16 ? of moet ik iets anders vezinnen.
  13. Ik heb een complete behuizing voor mijn 3bg gekocht bij wenmar. Zeer snel en goed verpakt binnen gekregen. Ik was 32,50 incl verzendkosten kwijt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden