Ga naar inhoud

JohanVWPassat

Members+
  • Aantal items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over JohanVWPassat

  • Verjaardag 29-03-1967

Profile Information

  • Geslacht
    Not Telling
  • Plaats
    Amsterdam

JohanVWPassat's Achievements

0

Community reputatie

  1. Ja, je krijgt een geringe afwijking op je kilometer teller. Mede om die reden kun je ook niet zo maar elke bandenmaat om je velgen leggen. Bij grotere snelheidsafwijkingen werken je veiligheidssystemen - zoals de ABS - niet naar behoren. Je kan de omtrek van je banden berekenen op deze site http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp
  2. Okay, ga nu Monello Raffini Polish Kit bestellen bij Carclean. In dit pakket zit: - Raffini Inizio - Compound Cut 5/5 Gloss 1.5/5 - Raffini Mezzo - Polish Cut 3.5/5 Gloss 3/5 - Raffini Finale - Finishing Polish Cut 2/5 Gloss 5/5 - Raffini Spruzzo - Inspection Spray Plus een paar LC pads oranje, groen, zwart en wit. Ik zag trouwens dat Carclean twee groene 5,5 inch pads verkoopt. Ik heb maar even voor de "light polishing / finishing pad" gekozen, omdat bij de andere in de toelichting wordt vermeld dat die minder geschikt zou zijn voor harde lakken. Ik werk het traject van Deny84 af en volg de tip van Jee om oppervlakte in te delen. Hopelijk kan ik zaterdag aan de slag. Ik houd jullie op de hoogte.
  3. Bedankt voor de tips. Het gebruik van de oranje pad met een hogere cuttingfactor ga ik zeker doen. Maar ik heb net ook de Monello Raffini Inizio bekeken op de site van Carclean. Is dat niet wat te heftig? En verlies ik dan niet alle glans?
  4. Tja, ik ben DAPpere beginner met mijn excenter machine. Ik heb en durf nog niet aan de gang te gaan met een rotary.
  5. Donkerbruin. Zie ook foto's bij Ik ben en ik rij viewtopic.php?f=104&t=30245&p=281511#p281511
  6. Vandaag koude wind getrotseerd en aan het poetsen geslagen. Ik dacht: het zonnetje schijnt, dus dat gaat best. Maar het bleek toch behoorlijk koud, want een uurtje na het foamen, wassen en spoelen lag mijn oprit vol met ijs. Na het drogen heb ik mijn auto in de garage gezet om de swirls op mijn motorkap aan te pakken. Een paar dagen geleden heb ik via Carclean.nl een Super Sample Set van Poorboys gekocht. Mijn Passat is nu pas een jaar auto oud en na 2 keer krasstraat ben ik overgegaan op het echte handwerk. Ik heb inmiddels voor een klein vermogen bij Leko en Carclean aan spullen aangeschaft. Leuke en dure hobby Dit was dan ook de eerste keer dat ik swirls aanpak en ben niet echt tevreden met het resultaat. Wat heb ik vandaag gedaan: 1. Foamen en spoelen; 2. Wassen (M62), spoelen en drogen; 3. Motorkap met Meguiars klei; 4. En de rest van de auto even snel met Meguiars Ultimate Spray Wax (vlak voor de winter hele beurt gedaan en toen afgetopt met Sealant M21 en PB's Natty's paste wax). En vervolgens op de motorkap: 4. Eerst op de hand met Poorboys SSR 1 en een microfiber applicator. Rustig een kleine hoeveelheid staan uitpoetsen tot het een beetje stoffig werd en uitgewreven met een MF doek. Geen enkel resultaat; 5. Machine erbij gepakt (een DAP500 kloon TS21) en met een witte pad eerst met PB's SSR 2 en vervolgens zwaar geschut ingezet met SSR 2.5. Helaas ook geen resultaat. 6. Toch maar even afgemaakt door weer terug te gaan naar SSR 2 en daarna PB's Polish en Natty's paste wax. Wellicht is het mijn gebrek aan ervaring, maar ik had er toch echt meer van verwacht. Ik zie nog altijd hele dunne lichte krassen. Wie kan mij met raad en vooral daad bij staan? Ik ben best bereid een stukkie te rijden en neem mijn hele collectie en machine. Bij mij op de oprit ben je uiteraard ook welkom. Ik heb overigens geen grote haast, ik kan best wachten tot het weer iets beter wordt. En natuurlijk zorg ik voor koek of iets anders lekkers.
  7. Laat je straks weten hoe je nieuwe Goodyears je bevallen Uiteraard weet je over slijtage niet direct iets, maar geluid en comfort kun je al snel vergelijken met je vorige banden. Ben in ieder geval reuze benieuwd.
  8. Je kunt je auto hold gerust gebruiken bij temperaturen onder nul. In de "Technical Glossary" van Volkswagen.de vind je volgende toelichting op de werking van de auto hold voor de Passat. Ofwel, de auto hold wordt via het hydraulische remsysteem van de ABS bedient. Nou, voordat hydraulische olie bevriest onder normale winterse omstandigheden. Ik gebruik dus ook zelf gerust mijn auto hold (en elektronische handrem).
  9. Fraai hoor Erg cool. Welke maat velgen zijn het?
  10. Ik heb zojuist ook de nummer 1 Conti's uit de test bij Kwikfit er onder laten zetten. Komend voorjaar ga ik mijzelf verwennen met een setje lichtmetaal. De winterbanden houd ik dan om de stalen 16" velgen. Eerst nog maar eens bedenken of ik deze maat wil handhaven, want dan kunnen de oorspronkelijke banden er weer onder. Maar aan de andere kant; een grotere maat velgen vind ik ook wel erg verleidelijk.
  11. Zoals ik eerder al had toegezegd hierbij enkele foto's van het interieur uit mijn passie. Het is een Comfortline en dat onderscheidt zich in het interieur ten opzichte van de Highline onder meer met de stoffenbekleding op de stoelen. Hopelijk krijg je met de verschillende foto's een goed beeld van het interieur. Ik zou verder toch bij de dealer informeren of hij ergens een "live" exemplaar voor je kan vinden. Succes met je keuze.
  12. Ik heb de door jou gezochte bekleding. De foto's in de folder en op de website komen inderdaad niet goed overeen met de werkelijke kleuren. Persoonlijk vind ik deze kleuren ten opzichte van "Classic Grey" of "Zwart" iets minder saai, maar goed het blijft natuurlijk wel een Volkswagen. Je moet dan geen al te frivole kleuren verwachten. En verder vind ik het interieur van Latte Macchiato goed passen bij de mokka bruine kleur van de auto. Ik zal morgen proberen bij daglicht foto's te maken en hier te posten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden