Ga naar inhoud

DJ41

Members
  • Aantal items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DJ41

  1. Ik heb een RNS 510 met waarschijnlijk een oude firmware versie erop (B revisie). In de auto luister ik vaak mp3 mixen. Dit zijn audiobestanden met ongeveer een CD lengte. Nu mis ik heel erg de mogelijkheid om binnen die lange mp3 naar een ander stuk te skippen. Ik kan uiteraard wel de spoeloptie gebruiken, maar die gaat echt mega traag en dan zit ik soms minuten lang die knop in te houden. Wat dan nog vervelender is, is dat ik dan over een vluchtheuvel rij en mijn vinger dan van de knop afgaat en dan weer erop druk. Met als gevolg dat ik het volgende nummer krijg en weer opnieuw kan beginnen. Kan iemand met een recente FW mij vertellen of dit nu mogelijk is? Ik heb wel changelogs gevonden, maar dit heb ik er niet specifiek bij zien staan. Ik denk dat het wel heel makkelijk te implementeren is, aangezien er al een balkje meeloopt met het nummer. Ze hoeven er enkel in te programmeren dat je hem aan kan raken om zo verder in het nummer te geraken. Aangezien ik veel verhalen lees over problemen met updates (met name het leegtrekken van de accu), wil ik pas echt een poging gaan wagen als deze optie erop zit.
  2. Dat is een goeie. Ga ik proberen! Bedankt voor het meedenken.
  3. De laatste tijd heb ik het volgende probleem. Als ik in de morgen naar mijn werk ga, dan doet de bluetooth op mijn RNS 510 het prima. Hij koppelt zich netjes aan mijn telefoon en ik kan dan bellen. Als ik in de middag weer naar huis rij, dan doet mijn bluetooth het niet meer. Ik heb zo'n universele bluetooth module. Als ik de knopjes op de module druk om een nieuwe pair te maken, dan hoor ik ook geen piepje, zoals je normaal zou horen. Ik heb uiteraard geprobeerd om de module uit de houder te halen en weer opnieuw erin te zetten, maar dit helpt niet. (ook bluetooth uitzetten en aanzetten in de systeemeigenschappen van de RNS 510 helpt niet) De volgende morgen doet hij het dan gewoon weer! Echt heel vreemd. Ik kan niet achterhalen waar dit aan kan liggen. Misschien de warmte in de auto ofzo?
  4. Ik heb de software VAG-COM Canbuscommander 5.1 en er zit een optie in het menu om de TV vrij te schakelen. Werkt dit echt? Ik heb (nog) geen kabel, dus ik kan dit niet testen. Een kabel kost echter een paar tientjes, terwijl een module om vrij te schakelen veel duurder is. Dan lijkt dit me ook een veel betere optie. Mocht je RNS 510 gejat worden, dan heeft de dief er ook niet meteen een TV vrijschakeling erbij kado gekregen. Ik had al gezien dat er apparaatjes op de markt zijn die de TV vrijschakeling kunnen doen, dus blijkbaar is het wel een software setting. Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
  5. Ik heb voor de zekerheid de klantenservice van Volkswagen gebeld. . Blijkbaar heb ik wel recht op de navigatie DVD. Het zit gewoon bij het pakket. De DVD komt alleen niet af fabriek, maar kan kostenloos worden nabesteld door de VW dealer. M.a.w. ik ben gewoon genaaid, want je kan me niet vertellen dat een VW dealer dat niet weet.
  6. Ik heb het probleem gevonden! Bij mijn vorige RNS stond natuurlijk de bluetooth audio al aangevinkt, maar bij de nieuwe nog niet! Stom stom stom. Ben wel blij dat hij werkt!
  7. Nadat ik al 1,5 week met een huurauto heb rondgereden en al 3 keer bij het schadeherstelbedrijf was geweest vanwege diefstal van mijn AF-fabriek RNS 510, leek alles eindelijk te werken zoals het zou moeten. De RNS 510 en de auto "zien" elkaar, alles verschijnt weer netjes op het display van de boardcomputer. Nu heb ik dit weekend een Bluetooth module gekocht (die universele) Volgens de handleiding moet je hem in je houder klikken (ik heb geen premium voorbereiding, ik heb de standaard) dan de twee knopjes na elkaar indrukken. Dan zou er een piepje moeten komen en kun je je telefoon pairen. Bij komt er dus helemaal geen piepje. De buurman van mijn schoonouders heeft ook net een nieuwe 3C en we hebben de module bij hem erin geklikt, de knopjes ingedrukt en *PIEP*. Mijn Nokia kon hem meteen zien en bellen was mogelijk. Nu moet ik dus een 4de keer terug naar de garage, want waarschijnlijk accepteert de nieuwe RNS 510 dus de telefoonvoorbereiding niet. Ik heb het er nu langzamerhand wel mee gehad. De handleiding zegt ook duidelijk dat je een AF-fabriek radio moet hebben voor de telefoonfunctionaliteit. Betekent dit nu dat ik nooit meer de telefoonvoorbereiding aan de praat zal krijgen? Of is dit iets wat opgelost kan worden?
  8. Ik heb eindelijk mijn auto weer terug! Het probleem was volgens de monteur, dat de dief heel hard aan de kabelboom had getrokken, waardoor er ergens onder in de auto een connector was losgeschoten. Het boeit me eigenlijk niet zo wat het was, ik vind het alleen maar erg fijn dat ik hem nu terug heb en dat alles werkt.
  9. Het ging dus precies zoals ik had gedacht, ik heb gewacht bij de garage en ja hoor. Weer met een huurauto naar huis gestuurd. Ze vertelden dat ze de auto wel goed gecodeerd hadden icm de RNS 510, maar dat om de een of andere reden de auto nog steeds niet de RNS 510 niet kan zien. Ze denken nu dat misschien de RNS 510 defect is?! Mijn idee is gewoon onkunde. En als het zo is dat ik weer een andere RNS 510 krijg, dan moet daar natuurlijk na plaatsing ook weer de navigatiesoftware op, dus moet de auto weer naar de VW Dealer. Dit kost me zo echt een hoop tijd en irritatie. Ik betaal geen dikke bijtelling om weken in huurauto's te gaan rijden.... bah
  10. Hoi Edwin, Ik heb mijn profiel aangepast nadat ik hierop geattendeerd ben door iemand op het forum. Ik zag er niet echt een probleem in, maar blijkbaar moet je toch oppassen met dit soort dingen. Ik heb inmiddels contact gehad met het herstelbedrijf en ik ga er morgen heen. We gaan dan naar een VW "inbouwstation" ? en daar gaan ze het proberen te fixen. Ik word wel moe van al die ritjes garage, huurauto en weer terugkomen. Als er onverhoopt toch weer de RNS 510 wordt gejat uit mijn auto, dan ga ik toch echt achter m'n oor krabben of ik er dan nog wel eentje wil hebben. Blijkbaar kun je dan in Nederland gewoon niet het systeem in je auto hebben wat je zou willen en dan moet ik daar maar aan wennen. Hoe triest het ook is.
  11. De reden dat het schadeherstelbedrijf is ingeschakeld, komt omdat mijn werkgever een contract met ze heeft. Als er schade is en we laten het daar maken, dan is er geen eigen risico. Het schadeherstelbedrijf is een dochteronderneming van de tussenpersoon waar het verzekerd is. Een officiele VW dealer is natuurlijk altijd beter. Ik hoop dat het schadeherstelbedrijf het zelf op kan lossen.
  12. Nadat mijn RNS 510 verleden week is gejat, is er inmiddels een nieuwe ingezet door het schadeherstelbedrijf. Vandaag was hij klaar en ik ben mijn auto op gaan halen. Nu kreeg ik meteen een melding dat er een airbag error was, zodra ik het contact aanzette. Dus ik even nagevraagd bij het herstelbedrijf. Ik ben met een monteur naar een SEAT garage aan de overkant van de weg geweest en daar hebben ze de auto uitgelezen. Het schijnt dat de airbag een error gaf, omdat de stroom eraf was geweest voor het alarm klasse 3 in te bouwen. Hij heeft de error gereset. Hij (monteur SEAT) vertelde me erbij dat hij ook kon zien dat de auto de RNS nog niet herkende, maar dat hij wel functioneerde. Dit zou ik bij de eerstvolgende beurt moeten melden aan de VW dealer. Nu reed ik terug naar huis en zag ik tot mijn grote verdriet dat de RNS 510 inderdaad helemaal niet kan communiceren met de boordcomputer. Ik krijg geen gegevens van de navigatie of de radio/CD op mijn boordcomputer, park distance control doet het niet op de boordcomputer, op het stuur werkt alleen de volume omhoog en de volume omlaag. Uiteraard heb ik ze meteen gebeld toen ik thuis kwam en morgen krijg ik even contact met degene die het systeem heeft ingbouwd. Nu is mijn vraag, moet ik hiervoor weer naar een VW dealer? Ik heb geen zin om weer een keer terug te rijden en dat die monteur er dan pas achter komt dat het alleen door een VW dealer kan worden gefixt en dat ik de auto dan weer daar moet laten of NOG een keer terug moet komen.
  13. Ik heb een vraag. Mijn RNS510 is gestolen en het herstelbedrijf belde mij en vroeg me naar de Navigatie software DVD voor herinstallatie. Nu heb ik deze van de garage niet gekregen. Het is een beetje raar gegaan, want de auto (van de zaak) is bij een kennis aangekocht die een ander merk garage heeft. Die heeft de Passat Variant Bluemotion weer besteld bij een VW dealer. Ik heb het Executive pluspakket aangeschaft en op de Volkswagen site staat dat daar WEL een navigatie DVD bij hoort te zitten: EXECUTIVE PLUSPAKKET • Radionavigatiesysteem "RNS 510" • kleuren-touchscreen • navigatie-dvd Europa • 8 luidsprekers • 30 GB harde schijf • cd, mp3, wma en dvd afspelen • aux-in aansluiting • telefoonvoorbereiding • park distance control vóór + achter Meerprijs € 2895 Dit heb ik gemeld aan de garage (en die heeft het weer aan de VW dealer gevraagd) en die zegt nu dat dat niet meer zo is en dat de software uitsluitend op de Harddisk wordt geinstalleerd. Ze zeggen dat de informatie op de site van Volkswagen niet klopt! Ik heb het gevoel dat die complete onzin is en dat ik recht heb op die DVD. Kan iemand dit bevestigen? Heeft misschien iemand pas een VW besteld met dit pakket en WEL een DVD ontvangen?
  14. Omdat mijn RNS-510 is gestolen, wil ik mij verdiepen in de alternatieven. Ik wil een iets goedkoper systeem nemen en dan een alarm klasse 3 installeren. Nu is mijn oog gevallen op twee modellen: Pioneer AVIC HD-3BTII (1599,- ex inbouw) Gelijktijdige navigatie en AV entertainment Touch screen bediening TFT kleurenscherm Bluetooth voor handsfree Exclusieve 3D Gyro TMC verkeersinfo-ontvanger DVD video Dual zone achterschermconnectiviteit Radio MP3 CD weergave Muziekbibliotheek (10GB HDD) Handsfree bellen (Hands Free Profile) Overdracht telefoonboek (Object Push Profile) Telefoonboek aanpassen List Display (Phonebook/ Call Log/Preset Dial) 10-Key Direct Number Dialing Uitbreidingsmogelijkheden AVIC-HD3BT RCA AV-ingang RCA AV-uitgang achter video-ingang RCA Pre-uitgangen Multi-CD-bediening TV Tuner-bediening Externe DVD-bediening I-Pod bediening met Pioneer CD-IB100 AUX-in met Pioneer CD-RB20 MOSFET 50 W x 4 versterker Equaliser Geluidsonderdrukking voor telefoon Hier zit, net zoals bij de RNS 510, TMC en Bluetooth op. Dit is ook een dubbel DIN systeem en Pioneer heeft een goede reputatie. Het leuke is dat er ook weer een (weliswaar kleinere) harde schijf in zit. Het alternatief: Kenwood NV-D89G4TB2 (1949,- INCL montage) Kenwood navigatieset van KVT-829DVD compleet met KNA-G421 navigatie unit en KCA-BT200 bluetooth module en GT10M TMC module 7.0 inch Interactief touch-screen beeldscherm met volledige grafische interface 2x USB Interface iPod USB Direct Connection met optionele kabel (KCA-iP200 or KCA-iP300V (iPod-Video)) Volledige bediening iPod / iPod Video/ iPod Album Art Maximaal Uitgangsvermogen: 50W x 4 (MOSFET Power IC) 2 RCA AV In, 1 RCA AV Uit, 1 RCA Video Ingang voor achteruitrijcamera System E's+ (Ingebouwde HPF/LPF), System Q-sp Weergave van DVD Video/-VR/±R/RW, DivX, MPEG 1/2-videobestanden(.mpg) & JPEG-bestanden(.jpg), AAC, WMA, MP3 Bluetooth Handsfree via optionele unit (KCA-BT200) Dit is een 1 DIN module, zonder harde schijf. Met zo'n uitklapbaar scherm. Misschien wat minder diefstalgevoelig dan een opzichtig dubbelDIN scherm. Als je bij de Pioneer nog inbouwkosten rekent, kom je ongeveer op hetzelfde uit. Ik neig een beetje naar de Pioneer, omdat deze een harde schijf heeft. Waar ik heel erg benieuwd naar ben is gebruikerservaringen. Blijven alle functies van het stuur op mijn Passat Variant (2009) met beide systemen behouden? Ik heb ook eens opgevangen dat je bij sommige merken moet betalen voor de TMC service. Is dat bij een van deze merken ook zo?
  15. Waarom jatten ze die niet dan?
  16. Ik heb goed nieuws, ik hoef me hierover niet meer druk te maken. Ze hebben vanacht mijn RNS 510 er al uitgeroofd. Ik heb er welgeteld 3 dagen van kunnen genieten.
  17. Nee, helaas niet. Anders had dat inderdaad makkelijker geweest.
  18. Ik heb sinds twee dagen een nieuwe passat met een RNS 510 erin. Nu ga ik over een tijdje op vakantie en wil de auto stallen bij zo'n parking service. Ik heb net de algemene voorwaarden gelezen van twee van die services en waar het op neerkomt is dat het bedrijf nooit aansprakelijk kan worden gesteld voor de auto. Door de diefstalgevoeligheid van het RNS systeem, zit me dit niet lekker. Zou ik het systeem er uit moeten halen en thuis in de kast moeten leggen of ben ik nu te paranoide?
  19. DJ41

    Werkelijke levertijden 3C

    Hij is vandaag binnengekomen. Ik zal morgen wat foto's maken en dan een topic openen.
  20. Ik heb inmiddels de auto en ik moet zeggen dat het standaard geluid aardig is. Dat wil zeggen, het kan hard zonder te vervormen in tegenstelling tot goedkopere speakers. Wel is een aparte subwoofer toch beter. Als je het geluid echt hard hebt staan, dan wordt het sublaag een soort van brei. Het klinkt dan een beetje wollig. Moeilijk uit te leggen zo in woorden. Het laag is wat "boomerig". Ik ga dus wel die subwoofer erin proberen te bouwen, want daar klinkt het laag een stuk strakker mee.
  21. Vandaag mijn nieuwe Passat Variant Bluemotion opgehaald, foto's komen nog! 8) Ik heb alleen een probleem met mijn bluetooth. Ik kan namelijk mijn telefoon niet koppelen. Ik heb geen Premium, maar een "gewone" telefoonvoorbereiding die in het executive pluspakket zit. Nu zou ik daar in ieder geval vanaf mijn telefoon mee moeten kunnen bellen. (Ik krijg dan alleen geen melding/ bediening op mijn RNS 510) In de handleiding staat dat ik na het aanzetten van het contact, twee keer op het telefoontoetsje op het stuur moet drukken. Ik zou dan een piepje moeten horen en dat zou betekenen dat de bluetooth zichtbaar wordt. Ik hoor dus geen piepje en ik kan ook helemaal de bluetooth van de Passat niet vinden. Zie ik iets over het hoofd, of moet ik terug naar de garage? Ik heb het overigens ook op de telefoon van mijn vrouw geprobeerd, maar die doet het ook niet. De telefoons zijn allebei zo ingesteld dat ze zichtbaar zijn als bluetooth device. (Nokia en een Samsung)
  22. DJ41

    Werkelijke levertijden 3C

    Die van mij kan ik morgen ophalen, een week vroeger dan ik dacht! levertijd 11 weken dus.
  23. Bedankt voor alle reacties. Ik maak hieruit op dat aardig wat mensen de standaard installatie acceptabel vinden. Ik heb inmiddels al hulp toegezegd gekregen van een collega die erg thuis is in auto's en die gaat me een handje helpen als het zover is.
  24. Ik heb geen extra sound pakket genomen, het is het executive pluspakket bij een Trendline Variant Bluemotion.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden