Ga naar inhoud

koffie

Members+
  • Aantal items

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door koffie

  1. Indien het nog niet gewijzigd is, zal je BB niet werken met de RNS en de BT module van de Passat - deze werkt alleen met de Nokia RSAP protocol. Je zou kunnen overwegen om een Skoda BT module, of een fiscon module te laten installeren. Beide werken vlekkeloos samen met de RNS510 en je boordcomputer.
  2. Ik zou idd die vrijschakeling er even tussenuit halen, Kufatec vermeld ook dat als je een vrijschakeling wilt gebruiken dat alleen gegarandeerd word met een kufatec vrijschakeling (logisch, zou ik ook zeggen ). Mijn vrijschakelijk is (uiteraard) ook bij kufatec vandaan, en deze combi geeft geen probleem bij mij.
  3. Wat is je exacte probleem? Er zijn er maar weinig hier die een IMA op hun RNS hebben - ik ben 1 van die weinige Het heeft me zelfs een retour rite naar .DE gekost om het werkende te krijgen (heel vervelend in een hagelnieuwe Passat ). Je moet idd op de CAN vertellen dat je een TV-Tuner hebt, meer niet. Mijn probleem was destijds dat hij 'm nog steeds niet zag. Uiteindelijke oorzaak : de gebruikte CAN kabels van IMA naar CAN/RNS waren te lang en niet getwist. Deze vervangen voor een kortere, getwiste kabel en het euvel was verholpen. Je hoeft iig in de radio niets te activeren. Zodra de CAN een tuner ziet (die hij alleen zoekt als deze enabled is) kun je de 'Video' knop onder 'Media' gebruiken.
  4. Donderdag heb ik de nieuwe update erop gezet, en alles werkte eigenlijk prima. Vooral Picture Navigation is een leuke gimmick. Helaas werkte mijn DVB-T tuner niet icm de nieuwe Firmware, waardoor ik genoodzaakt was weer te downgraden naar de vorige 1100 firmware (de versie waarmee mijn RNS officieel is uitgeleverd). Ik wist als dat bij een upgrade naar 1100 toe de HDD geformatteerd zou worden, dus hield ik er rekening mee dat het bij een downgrade ook zou gebeuren. Helaas was het idd zo, dus na een downgrade moest ik ook alle navi maps weer opnieuw installeren. Al met al een zeer leuke FW update met coole gadgets erbij, maar het verlies van mijn tuner (c.q. Kufatec IMA-Box) is gewoon teveel inboeten voor die features (al heb ik wel een heel specifieke situatie: RNS510 icm een Fiscon BT carkit, Kufated vrijschakeling en een Kufatec IMA-box). Mijn Fiscon carkit werkte overigens wel prima met de nieuwe FW versie (al was ik wel mijn quickdail snelkoppelingen kwijt).
  5. Mja, de vraag is of na dik 90.000 km een stukke turbo wel aan de tuning te wijten is he? En om dan vervolgens ook nog niet eens de ballen hebben om verhaal te verhalen, maar wel de toko hier 'zwart' te maken .. hmmm.
  6. Aha, ik had die VW norm wel gevonden in het boekje, maar snapte niet wat voor olie dit zou zijn. Ik begrijp nu pas dat dit op de verpakking kan staan. Zal voor de terugreis even het peil checken en evt. wat olie bijkopen. Bedankt!
  7. Van het weekend ga ik met mijn 3C (2009) op vakantie. Er staat 5000 km op de teller, en ik wil zometeen even de olie controleren (en olie bij me hebben). Het gaat om een 3C 2009, 2.0 TDI DSG 140 pk met roetfilter. Tevens zit er een ABT flash op waardoor hij dus eigenlijk gelijk is aan de 170 pk motor. Van mijn vorige auto (diesel) heb ik nog een onaangebroken fles BP 15W40 staan. Als ik echter bij http://www.kroon-oil.com/nl kijk, adviseerd deze 5W30. Wat is nu wijsheid? De olie erin (als er al wat bij moet) die ik nu heb, of toch andere kopen? BTW: ik ga geen caravan trekken.
  8. En anders kun je het hele 'airbag' plaatje incl. lanmpje uit het raampje klikken. Bungelt er alleen een klein stekkertje met een connector aan tijdens je werkzaamheden. Ik snap alleen niet waarom die dealer wel even de storing kan uitlezen, maar niet even resetten? Of blijft de melding terugkomen?
  9. koffie

    DSG Launch Control

    Volgens mij zit het er wel standaard op. Mijn boekje (3C 2.0 TDI DSG) heeft namelijk gewoon een stukje met uitleg over launchcontrol. Heb het echter nog niet kunnen testen.
  10. Komt het geluid dan uit de schermen, of gebruiken ze een koptelefoon?
  11. En weer wat verder. Gisteren dik 5 uur gereden om bij Kufatec in duitsland te komen. VCDS eraan, op de te verwachten foutmelding na klopt alles. Andere IMA-box, ook geen verschil. Hij bekeek de bekabeling en kwam tot de conclusie dat de CAN draden te lang waren en absoluut getwist moesten zijn (en we hadden de optie om UTP als CAN te gebruiken uiteindelijk maar niet gedaan ). Andere kabelboom geprobeerd met korte draadjes rechtstreeks achterop de quadlock, en meteen werken. Voor de zekerheid de IMA-box omgewisseld, omdat ik mijn exemplaar niet werkende had gezien, en die van hun wel. Ook een stukje getwist draad met stekkertjes voor de in quadlock meegekregen. Bij thuiskomst (weer 5 uur toeren ) een hapje eten en weer de halve auto overhoop gehaald. Verlengde can eruit, en rechtstreeks op de quadlock plaatsen. Na wat heen en weer testen werkte het! Helaas kwamen we er ook achter dat de connector tussen kabel en IMA-box niet helemaal top was, dus soms valt die uit Ik ga dus nog proberen een nieuwe kabelboom bij Kufatec los te peuteren. De boel weer netjes ingebouwd en alles getest: alles werkte nog steeds! Vanochtend de tuner weer in het dashboardkastje geplaatst en wat testen: alles werkte behalve dat ik geen beeld op de RNS had Dat moet ik straks dus nog even uitzoeken, maar we zijn nu een heel eind! Tip voor als je dergelijke veel meuk op je CAN bus op de quadlock gaat plaatsen: de ruimte achter je RNS is redelijk beperkt en je krijgt de radio amper terug. Probeer de allereerste quadlock een beetje links/midden naar beneden te duwen. Schuif de radio erin. Haal de plast/alu plaat van je airco unit los (asbak even open zetten). De aircounit kun je nu met 4 schroeven losschroeven. Haal de unit voorzicht eruit. Je kunt nu met je hand onder de radio komen, trek zoveel mogelijk quadlock kabelmeuk naar beneden (ruimte zat) als het goed is schuift je RNS nu perfect op zijn plaats omdat er ruimte genoeg is achter de radio.
  12. Zijn er ook sunnyboys te verwachten voor de CC ?
  13. Heb op zich niets tegen van het kopen via ebay hoor. Maar zit een beetje met evt garantieafwikkelingen. Dat heb je toch altijd als je via het www wat koopt maargoed. Maar ik sta op het punt om een setje hoofdsteunen te bestellen (uit nederland) met 9 inch schermen en dvd speler erin. Toch bedankt voor het aanbod Kwam er wel achter dat VW's pinnen hebben van 14 mm terwijl nagenoeg alles hoofdsteunen voorzien zijn van 10- of 12mm. pinnen. Misschien handig om te weten Mijn (bestaande) LCD hoofdsteunen hadden inderdaad ook te dunne pinnen, ik heb het profesorisch opgelost door ze dikker te maken met ducttape De pinnen zitten toch in de stoel, dus dat zie je niet
  14. Omdat ik liever een Fiscon had, met totale integragtie in de radio en boordcomputer.
  15. CH/LH staat bij mij op 30 sec. Zal eens kijken wat er in de schemer gebeurt, want nu gebeurt er dus niets. Zowel bij openen als sluiten niet (schakelaar staat overigens in de altijd in de auto stand).
  16. Hmm, vreemd ... dat is bij mij dus *niet* zo. Inmiddels staat de verlichting in de auto stond op de scandinavische instellingen (dus ook bij daglicht gaan de lampen aan), maar als ik met de zapper open gaat de verlichting niet branden.
  17. Ondertussen al wat verder zitten studeren. Als ik de Bury houder open, lijkt het er inderdaad op dat er een printplaat in zit die het voltage aanpast naar de specifieke houder. Ook heb ik het dashboardkastje verwijderd om zo de 2 kabels van de houder los te kunnen maken. Ik dacht dat er 2 kabelboompjes zouden zijn, maar het blijkt dus 1 kabelboompje en 1 antenne te zijn. Met multimeteren heb ik inmiddels achterhaald welke pin de massa is van het oplaadfriemeltje. Ik ben er echter ook achter gekomen dat de plus daarvan niet bedraad is vanaf de kabelboom naar de cradle. Dat word dus nog even een uitzoek klusje. Ik ben er echter van overtuigd dat als we erachter zijn waar we de plus op moeten zetten, dat we dan een werkende oplader / cradle hebben. To be continued.
  18. Ik rij al een jaar of 3 met schermen in de auto. Als je kinderen hebt, en lange afstanden rijd, is het een aanrader. In het begin had ik een DVD speler als afspeelbron. Deze speler gaf een niet al te goede kwaliteit beeld en is uiteindelijk vervangen voor een 320 Gb mediaplayer. Een stuk gebruikersvriendelijker dan elke keer een DVDtje wisselen. Toen we naar Frankrijk op vakantie gingen, heb ik een 3e scherm op het middenconsole gebouwd (was geen Passat), dat beviel uitstekend, want nu konden we eindelijk zien wat we de kids voorschotelde Ik ben nu druk bezig met het nodige multimedia in de Passat in te bouwen. Hoofdsteunen met ingebouwde LCD schermen, 320 Gb mediaplayer en Digitenne Er is voor iedereen een ander budget, maar als het even kan: neem alsjeblieft van die kant en klare hoofdsteunen (of bouw ze zelf in een bestaande hoofdsteun) in plaats van die hangschermpjes aan je stoel. Je zit altijd met draaden te rotzooien en het ziet er niet uit (IMHO). Ik heb nu weer mijn oude hoofdsteunen met LCD schermen in de Passat ingebouwd, maar op termijn wil ik toch LCD schermen in de originele hoofdsteunen bouwen (eerst even een extra setje originele hoofdsteunen op de kop zien te tikken). Van mijn oude setup staan hier wat foto's : http://zooi.oostindie.com/uploaded/gall ... lery=/Saab
  19. Vraagje: houd deze aanpassing in dat je lichten gaan branden op het moment dat je op een normale manier je deuren opent met je AB? Ik had dit op mijn voorloop Skoda nl. ook en mis dit wel een beetje op de Passat namelijk.
  20. Ja was wel jammer dat dat er niet bij zat. Overigens was ABT simpelweg de enige optie die de leasemaatschappij toestond. Het was dus dat of niets.
  21. Na lang wikken en wegen heb ik de gok genomen: ik heb een bury cradle gekocht voor de telefoonvoorbereiding in de Passat. Eerst wat background info: wanneer je het Executive Plus pakket besteld, komt er telefoon voorbereiding in je auto. Dit kun je niet tegenhouden (tenzijn je een RNS510 los besteld). Met die voorbereiding kun je direct bluetooth bellen. Nadeel is dan wel dat je geen integratie met je boordcomputer/radio hebt en je dus iemand uit je adresboek met het handje op de telefoon moet kiezen. Eigenlijk kun je dus alleen opnemen en ophangen met het knopje op het stuur, al het andere doe je met de hand op de telefoon. Geen fraaie oplossing dus. Een vervolg stap is het premium telefoon systeem. Nadelen: waarschijnlijk nog steeds die lelijke keypad om te bellen, en ten tijd van bestellen een onzekerheid of het nu wel of niet ging werken in een Passat. Tevens behoorlijk duur en RSAP only. Een andere oplossing is een Fiscon BT module. Deze is goedkoper, heeft volledige integratie met de bootdcomputer en de radio en is 'gewoon' bluetooth, dus niet RSAP. Een iPhone bijvoorbeeld is niet RSAP en zal dus alleen met een Fiscon werken, niet met de premium van VW. Voor zover ik weet hebben alleen Nokia telefoons RSAP. Ik heb dus gekozen voor een Fiscon BT oplossing. Werkt uitstekend. Klein nadeel is wel dat je nog steeds die cradle houder op je dashboard hebt. Daar kun je cradles voor kopen zodat daar je telefoon in kan en opgeladen kan worden (bedoeld voor het telefoon voorbereiding en premium systeem). Probleem: de cradles van VW zijn schreeuwend duur, en er zijn niet veel modellen te krijgen. Nu heeft VW die cradle niet zelf ontworpen, dit is gewoon een systeem van de firma Bury welke op de canbus integreerd. Je kan dus ook een cradle van Bury zelf kopen, deze past er prima op. Ik heb dus via ebay een bury cradle voor mijn telefoon gekocht, met als doel dat ik mijn telefoon op een vaste plek kwijt kan terwijl hij ook nog opgeladen word. Nu weet ik dat mijn dealer zekering F12 (in de zekeringkast onder de motorkap) verwijderd heeft. Zekering F12 is verantwoordlijk voor het telefoon systeem. Wanneer ik deze terug zou plaatsen, gaat de telefoonvoorbereiding meteen op de canbus brullen, terwijl mijn Fiscon daar ook nog tussenzit. Dat gaat dus niet werken. Een ander probleem: de cradle heeft een koptelefoon pin, welke in de telefoon schuift als je de telefoon in de houder steekt. Hierdoor denkt de telefoon meteen dat er een (enhanced) koptelefoon is aangesloten en stopt via bluetooth en gooit alle audio over die pin. Wat moet er dus nu gebeuren om die bury cradle te plaatsen, zodat mijn telefoon opgeladen word en de rest via bluetooth afgehandeld word? Om te beginnen moet de cradle open, we moeten namelijk de koptelefoon plug verwijderen. Als dat gebeurd is, moet er nog stroom naar de telefoon. Met mijn klusmaatje hebben we het volgende zitten redeneren: mijn specifieke telefoon heeft 5 volt nodig. Maar dat kan 'de auto' nooit van te voren weten. Wij denken/gokken dus dat er altijd 12 volt op het telefoon systeem zal zitten, en dat de losse cradle die je koopt, dat afvlakt naar het juiste voltage waar de cradle voor bedoeld is. We willen dus wel stroom op de cradle, maar geen broadcast van de oude hardware op de canbus. We zullen moeten gaan nameten of onze gedachte klopt dat er 12 volt in gaat, en 5 volt uitkomt. Als dat zo is, is het een kwestie van uitzoeken welken pinnen er voor de stroom zorgen (de losse cradle die je koopt, en de cradle op het dashboard schuiven met een connector in elkaar, deze connector heeft iets van 19 pinnen). Dan zou het een kwestie zijn van 12 volt op de juiste pinnen zetten, en je hebt een werkende cradle. Ik heb net met ElsaWin gekeken, je kan de cradle op het dashboard redelijk makkelijk verwijderenm je hebt dan de cradle met een kabelboom in je handen. Deze kabel is niet lang genoeg om er uit te trekken. Wanneer je het handschoenenkastje verwijderd, zou je die kabel los moeten kunnen maken. Vanaf die cradle zitten er dan 2 kabels/kabelbomen. Met een beetje mazzel is 1 daarvan puur voor het stroom. Enfin, allemaal theorethische gedachten, maar we gaan het wel proberen De cradle heb ik al, ik heb Elsawin tot mijn beschikking en van de week gaat de cradle open (moet ook nog de juiste maat schroevendraaier vinden).
  22. Inmiddels wat verder. Ik heb contact gehad met Kufatec Duitslan. Deze hebben mij bevestigd dat alles goed aangesloten is, zoals ik het uitleg. Wel vreemd dat ze mij niet vertelde dat ik nog een stekker in de radio moest prikken. Ik gebruikte deze stekker niet, omdat ik er vanuit ging dat deze voor de achteruitrijcamera was. Niet dus. Deze kabel brengt de audio en video de radio in. Maar goed, ook met de kabel erin werkt het nog niet. Ik was vandaag bij mijn dealer en deze heeft ruim de tijd met me genomen om samen het e.e.a uit te zoeken (hulde!), maar helaas nog steeds geen tuner op de radio. De codering die vdub had gedaan (enablen TV Tuner op de radio / CAN gateway) stond er nog steeds netjes in, en was uiteraard ook goed uitgevoerd. Echter de software van de dealer zelf gaf dezelfde foutmelding als wat we met VCDS ook al zagen: de radio ziet geen tuner! De dealer en ik hebben alles gedaan waarvan we denken dat we konden doen. Maandag rijd ik naar Kufatec in Duitsland om daar verder te troubleshooten.
  23. Woei, vandaag heeft mijn Passat een ABT Flash gekregen Volgens mij word met de update de DSG ook wat aangepast (of de DSG reageerd op de meer aanwezige 'power') want hij schakelt sneller terug naar een lagere versnelling. Ook in zijn 6 wanneer ik 140 rijd voel ik nog steeds dat er power over is. Bij de 190 moest ik afremmen dus weet nog niet wat de top geworden is Gelukkig maandag een ritje naar Duitslan, dus kan het meteen uitproberen.
  24. Die van mij zijn vandaag dan eindelijk binnen gekomen Installtie is inderdaad een paar tellen werk, ze zitten prima!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden