Ga naar inhoud

wulfke

Full Members
  • Aantal items

    14381
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    442

Alles dat geplaatst werd door wulfke

  1. Ik had standaard stuurwielverwarming en kon deze enkel via de clima unit inschakelen. Heb dan een facelift stuur geplaatst met hierop de knop voor stuurwielverwarming. Dat kreeg ik pas werkende met het juiste type gateway en dat dan hierin te coderen. Dus je zou eens kunnen kijken of je in de gateway een codering kan vinden welke slaat op de stuurwielverwarming (indien het een beetje gelijklopende is met VW). Op de travel assist vraag weet ik helaas geen antwoord.
  2. Comfortmenu (comming home, sluiten en openen,..) komt uit het CCM, waarin ook de immo zit met startonderbreking. Misschien dat daar de link met de motor / chippen gezocht kan worden.
  3. PR code DF5 slaat blijkbaar op het motortype 2.0TFSI
  4. Volgens ETKa zijn het 2 delen dus zouden beide delen een onderdeelnummer erop moeten hebben.
  5. Hier spreken ze niet over R-line of dergelijke. Enkel dat het niet past voor Alltrack en 2.0TFSI. Bij de AHW shop hebben ze zowel de linkse binnen en buiten als de rechtse binnen en buiten.
  6. De TS toont een intacte rechtse kant, dus weet nu niet goed of dit nu de defecte kant is en een foto is van voor het defect want anders is het de linkse kant die defect is.. Ook even moeten kijken wat PR code DF5 is want heb zomaar wat gezocht en dat was de eerste hit die ik tegen kwam. Dus of er veel afwijking is met een standaard versie of R-line versie weet ik niet.
  7. Zal iets in de richting van 3G9945105A of 3G9945106A zijn.
  8. Op passat3c.info stond destijds een berg informatie over ombouw in de 3C. Helaas is deze offline maar er was hier een topic over om hem terug op te roepen. Misschien lukt dat nog steeds, Topic
  9. Succes, Ik heb nog wel wat witte ledjes liggen van de ombouw van wit naar multicolor.
  10. inbouwen ambiente verlichting.pdf
  11. Hmm, geen idee waarom je de overige tabs wel kan openen dan en niet de 3G rubriek. Kan je even Deze link proberen.
  12. Er staat hierover een how to in het KB welke ik destijds had gemaakt bij de ombouw naar wit op het dashboard. Ondertussen zijn bij mij nu alle strips omgebouwd naar multicolor ambiente.
  13. Volgens ik heb begrepen heb je toch geen SD slots meer op de MIB3 toestellen ? Dus langs daar kan je al zeker de "update" niet uitvoeren. Maar gezien de software op de MIB3 toestellen totaal anders is lijkt me dit niet mogelijk te zijn, is tussen de MIB2 media, MIB2 pro en MIB2.5 toestellen al een verschil in welke toolbox je moet gaan gebruiken. Kan zelfs niet bevestigen dat de MIB3 toestellen het al niet standaard toelaten om die dual functie hebben gezien android auto ook al draadloos kan hierop. Dus wie weet kan je al daarop de navigaties naast elkaar laten draaien.
  14. Een andere optie kan zijn dat je in de hemelunit de alarmknoppen inbouwt en hierop de garage AB op aansluit.
  15. Vandaag er ook eens mee aan de slag geweest. Met de eerste toolbox lukte het me niet. Ik heb een MIB2.5 toestel met 9,2inch scherm en de toolbox gaf geen optie om het scherm vrij te geven. Dan de toolbox verwijderd en deze van M.I.B - More Incredible Bash geïnstalleerd en daar is het wel mee gelukt. Dus belangrijk om te weten welk toestel je erin hebt zitten om zo te kiezen welke toolbox je neemt. Dan via een laptop of PC de bestanden, welke je ziet rechts in het beeld als je naar de link surft, op een geformatteerde SD kaart zetten en de "update" installeren. Laatste foto de kaart weergave in het AID met op DP navigatie met Google maps actief.
  16. Als u de oude unit terug kan krijgen dan kan Rainesh je terug op weg helpen. Zoniet is het inbouwen van een nieuwere MIB wel mogelijk maar daar hangt weer een stevig kostenplaatje aan vast. Ikzelf heb de overstap gemaakt van MIB2 naar MIB2.5 met 9.2inch volledig vlak scherm en je kan dan al snel 1000eur+ kwijt zijn voor de onderdelen alleen. Dus denk voor nu dat het wel mooi zou zijn dat ze het oude toestel terug bij u inbouwen en dat u de werkplaats kan verlaten in de toestand zoals u de wagen hebt binnengebracht. Succes !
  17. Is misschien verwarrend maar mijn reactie sprak op de situatie hoe het nu in mijn wagen is.
  18. Ik heb dit fenomeen ook, of het normaal is weet ik niet gezien het systeem niet OEM in de auto zat. Ik zie wel dat de discover op dat moment, nog niet, of geen ontvangst waarneemt (antennesymbool met een streep erdoor) .
  19. Hoe lang duurt dit vastlopen dan? Het is wel zo als VCDS de scan uitvoert en er is een module niet te bereiken zal hij toch enige pogingen doen om deze te bereiken wat resulteert in dat het programma toch wel een halve minuut / minuut soms iets langer blijft scannen en dan verder doorloopt naar de volgende module. Bij de meeste modules heeft een wijziging in de codering direct invloed. Bij de MIB is dat net wat anders. Daarom dat ik meegaf van na het wijzigen van de codering een reboot te doen van het MIB toestel. Ik zou graag een scan zien van bvb na een rit waarbij de accu vol genoeg is en de overige fouten van "unsufficient voltage" eruit kunnen. Alle DTC's resetten en dan een full scan.
  20. Neen, systeem neemt de status van de voorgaande setting aan. Heb je het ingeschakeld staan met 5km/u tolerantie dan zal bij de volgende opstart dit ook zo zijn. Heb je het uitgeschakeld staan dan zal dit ook uitgeschakeld zijn bij de volgende opstart. Het systeem is nu zo werkende in mijn 2016 passat dus dit kan nog niet voldoen aan de nieuwe wetgeving. En de nieuwe wetgeving spreekt steeds voor nieuwe wagens en niet voor het bestaande wagenpark.
  21. Ik heb het in mijn passat B8 zitten maar denk dat VW het een andere naam geeft. Verkeersborden herkenning en weergave en melding wanneer deze "gelezen" snelheid overschreden wordt. In te stellen of je optische melding wil of optisch en akoestisch. Je kan met een schuifbalk instellen welke tolerantie het systeem gebruikt. Je kan dus instellen hoeveel kilometer/u je erboven mag vooraleer het systeem mekkert. Ook kan je dit systeem combineren met de ACC en dan krijg je pACC (predictive adaptive cruise control) Waarbij de adaptieve cruise control zal aanpassen volgens de "gelezen" snelheidsborden. En ook de snelheid minderen bij bvb een scherpe bocht of naderen aan een rond punt. Voor deze systemen heb je een camera in de voorruit nodig voor verkeersborden herkenning met de juiste software en TJA (traffic jam assist) en dit in combinatie met de juiste ACC radar in de front grille. De lane assist kan je volgens mij wel coderen dat deze de laatste ingesteld setting onthoud.
  22. Ik vermoed dat er gerommeld is in de codering van meerdere modules.. Via de foutweergave is er geen communicatie met de camera module maar ook niet met de Kessy module enz. Dus deze functie zou dan ook niet werken. Een full scan van de huidige situatie is dus wenselijk.
  23. Liever een volledige scan omdat dit duidelijker is. Maar eigenlijk is de software en interface kabel te oude voor dit type wagen. Krijg je ook geen correcte foutweergave door.
  24. als je VCDS eraan hangt, kan je volgende codering eens aanpassen, huidige codering, Address 5F: Information Electr. (J794) Labels:| 5G0-035-MIB-HGH2.clb Part No SW: 3G0 035 043 J HW: 3G0 035 043 Component: MU-H-N-EU H50 0343 Serial number: A683K0FB007498 Dataset Number: V03935223SB 0001 Coding: 02840201FF00000051110001000808031F0100F4012000009F Shop #: WSC 05311 115 00075 ASAM Dataset: EV_MUHig4CGen2HBAS 001001 ROD: EV_MUHig4CGen2HBAS_VW37.rod VCID: 23455A8B2AD5F189FE-8076 Kan je dit (byte 19 bit 4) eens wijzigen (uitvinken) Coding: 02840201FF00000051110001000808031F0100E4012000009F u heeft namelijk geen low camera nadien het MIB toestel rebooten
  25. Ok, omdat u in het ander topic weergaf dat SC18 geen 12V gaf. Nu als de module voeding krijgt moet deze uit te lezen zijn met VCDS tenzij er wat mis is met de can bedrading of de massa op de 18polige stekker. Is de accu van de wagen reeds vervangen ? zitten namelijk redelijk wat fouten in door onvoldoende aanwezige spanning. Nadien eens vcds eraan hangen en eens alle DTC's wissen en kijken wat er terug komt. Heb net even de codering nagetrokken van adres 5F gezien daar een fout in zit van "module incorrectly coded". Erna terug een log maken en proberen deze ongewijzigd te laten - niks wissen en deze dan terug hier te posten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden