Ga naar inhoud

El Ix

Members+
  • Aantal items

    139
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door El Ix

  1. Volgens mij zit de statische bochtverlichting bij de Xenon-uitvoeringen ook onder bij de mistlampen. Jammer, persoonlijk vind ik één zo'n in de bocht oplichtende mistlamp geen porum. Bij het 3C-model dat ik nu heb is het mooi geïntegreerd in de lampunit. Iets anders: is er al een fabriekscode bekend voor het huidige model, afgezien van B7? Bijvoorbeeld 3CG, analoog aan 3B/3BG?
  2. Inderdaad: zo te zien zijn ze nu een optie geworden, via één van de sportpakketten.
  3. Is deze lijst definitief? Zo zie ik nog nergens Xenon als optie staan.. Verder mag ik hopen dat de meerprijs voor 18" wielen zo laag blijft!
  4. Huh, is er een prijslijst? Heeft Pon die al? Op de site zie ik nog de configurator van het oude model.. Van Pon verbaast me dat niets, want daar blinken ze niet uit in communicatie.
  5. .. na even kijken begin ik de achterkant van de Variant toch wel mooi te vinden (en die van de sedan nog steeds niet). Bij beide zit er nu een nieuwe plooi in de C-stijl waardoor het model wat meer ' heupen' krijgt a la Volvo V70. Eén ding is mooi: de Bieg Mod is vanaf nu af fabriek te bestellen
  6. Hallo Hidde, ik rijd zelf in een BlueMotion uit augustus 2008 en heb er nu bijna een ton aan kilometers op zitten. De 1.9 TDI is best een fijne motor, met 105 PK is het geen stakkerd. Ik heb hem tot 130 PK / 300 Nm laten chippen, maar daar merk je in de praktijk niet eens zoveel van. Alleen in stoplichtsprintjes merk ik het: dan ben ik minstens even snel als een 2.0 TDI (140 PK) of een 2.0 FSI Verder is het doorgaans best een stille auto. Er rammelt wel eens iets bij het dashboard, en het bekende probleem met de krakende voortrein op verkeersdrempels heeft mij inmiddels een derde set dempers opgeleverd. Verder laat de pompverstuiver diesel zich best horen, maar als hij eenmaal op temperatuur is vind ik het geen onprettig geluid; alleen niet zo mooi als een 3.0 zespitter Daarentegen is hij wel een stuk zuiniger natuurlijk: gemiddeld rijd ik 1:18,5. Met het nieuwe rijden heb ik eens 1:24,5 gehaald op één tank. Daarmee red je het gemakkelijk van Noord Nederland naar Barcelona
  7. Complimenten Jeroen! Ik moet bekennen dat ik door de lange geheimzinnigheid in het kamp der sceptici was beland, maar ik zeg nu volmondig: een mooie en doeltreffende oplossing. Ik vermoed echter dat, eens gemonteerd, de beveiliging niet mee kan verhuizen als ik weer een auto met RNS510 neem?
  8. El Ix

    Tankinhoud 3C

    Huh, heb jij een Bluetooth dompelaar in de tank?
  9. El Ix

    Tankinhoud 3C

    Ik rijd soms zo'n 50 km verder door als de BC aangeeft dat het op is: met tanken tot het randje krijg ik er dan 75 liter in.
  10. Ik heb geen last in het westen van het land, maar dat kan ook aan de kleur van mijn lak liggen
  11. Is niet verkeerd als je in ogenschouw neemt dat de motor pas op z'n zuinigst is als die écht warm is. In mijn geval is dat pas na zo'n 15 km rijden.
  12. Dan zullen we deze daar gaan zien, daar durf ik wel een kratje op in te zetten:
  13. Die 64 was het laatste stuk van de afrit, en geloof me: zo langzaam rijden is ook niet echt mijn ding, die achteruitkijspiegel hield ik goed in de gaten. Volgende keer wel groeten hoor, of melden in de rubriek 'gespot'
  14. Een record gereden op één tank: 1608 km! (op 75 liter) Toch een bewijs dat je met een gechipte auto ver(der) kan komen zolang je de rechtervoet maar in bedwang houdt, terwijl je gewoon in flow bent met de rest van het verkeer. Na het tanken een nachtelijke rit over de snelweg naar huis gemaakt met een gangetje zo'n 80 km/u. Na 100km kreeg ik de volgende actieradius op de BC:
  15. Zie het volgende: http://www.autoweek.nl/autonieuws/14162/Nieuwe-Volkswagen-Passat-rijdt-gecamoufleerd-rond Ik denk toch dat het een facelift wordt. Op de flanken zie ik weinig spectaculairs veranderen; een andere spiegel, een vouwlijntje aan de onderkant van de deuren, dat is het wel zo'n beetje. De komst van de biturbo TDI is daarentegen veelbelovend!
  16. Ben momenteel een tank met een fluwelen voet aan het leegrijden. Na 800 km geeft de boordcomputer een gemiddeld verbruik aan van 1:25,3 en een actieradius van nog.. 1100km, in totaal dus 1900km!!. Uiteraard is dat veel te optimistisch; ik ben al blij als ik de 1500km haal, net als vorig jaar zomer. Toen perste ik bij de volgende tankbeurt 75 liter in de tank; precies 1:20 dus...
  17. Helaas: in tegenstelling tot Franse auto's klappen de Passatspiegels NIET automatisch in bij het uitzetten van het contact. Daarvoor moet je de joystick op de armsteun in de juiste stand draaien. Gefeliciteerd trouwens met je bestelling. Het zal inderdaad wel loslopen met het vermogen. Ik kreeg van de week een Golf Bluemotion 1.2 TSI mee als vervangend vervoer, en daarvan vielen de kracht en de souplesse me enorm mee.
  18. El Ix

    Bieg Mod 3C

    Grappig dat dat ook mogelijk is. Wat komt daarvoor kijken als je al een biegmod hebt? Alleen Vagcom? Of moet er in de harde waren iets gewijzigd worden?
  19. El Ix

    Bieg Mod 3C

    Ik heb hem idd ook overgenomen Het valt me trouwens wel op dat het zwaartepunt van de nieuwe Bieg Mod's onder de grote rivieren ligt. In Noord Holland, de provincie van oorsprong, zijn Robertje en ik volgens mij de enigen. Bieg heeft allang geen Passat meer.
  20. Ik weet niet wat er met de Phaeton gaat gebeuren, maar dat het geen verkoopkanon is, is duidelijk. Wat het grotere model betreft: ik heb vorig jaar ergens gelezen dat er een groter US-model Passat komt, dat niet op de overige markten verschijnt. Ben benieuwd of die óók in Emden geproduceerd gaat worden; dat zou de vierde carrosserievariant worden daar!
  21. Oud nieuws: deze Passat Mule met daaronder het MQB chassis (de nieuwe A3 is de eerste die het onderstel krijgt) is afgelopen herfst ook al gesignaleerd op de Ring en deze winter in Zweden.. Die Belgische site maakt er trouwens een potje van met de veronderstelde nieuwe technologieën: vooral het 'kuis'systeem is intrigerend. Verder verwacht ik geen dikke V6 hybride à la Touareg/Cayenne..
  22. Nog twee van de afgelopen vakantie om de winter te doen vergeten: Passat met keilvorm:
  23. Ik denk dat jij een 'oude' RNS510 uit de voorraad geïnstalleerd hebt gekregen, en die is niet 100% geschikt voor de meest actuele firmwareversie. Ik heb zelf een RNS510 in mijn Pasasat 2008, en heb bij de dealer gevraagd om de nieuwe firmware, maar helaas; ze weigeren, want de nieuwe firmware zou oa leegtrekken van de accu tot gevolg kunnen hebben. In jouw geval zou ik een nieuwe RNS510 eisen die je conform bestelling af-fabriek had gekregen.
  24. Met de gechipte BlueMotion 1.9TDI heb ik één keer 1500 km gehaald op een tank (en met een fluwelen voet). Vervolgens moest ik 75 liter tanken; precies 1:20 dus.. De boordcomputer gaf over die 1500 km een gemiddelde van 1:25, en na het aftanken een héle optimistische actieradius:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden