Ga naar inhoud

Bart V

Members
  • Aantal items

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Bart V

  • Verjaardag 02-02-1983

Profile Information

  • Plaats
    Blaricum

Overige

  • Vagcom
    VCDS 908 + VDS Pro

Bart V's Achievements

0

Community reputatie

  1. Bart V

    Slecht optrekken

    Het zou inderdaad een EGR probleem kunnen zijn. Dat los je overigens niet echt op door een plaatje te monteren met een gat er in. Dan heb je dus nog steeds EGR in de motor, alleen iets minder. LMM zal het niet zijn, want dan mis je ook vermogen bovenin. Lekkage in inlaattraject zal het ook niet zijn, want dan gaat de auto behoorlijk roken. Deze motoren (enkel de 170 pk tdi) hebben de kwaal dat de verstuivers (piezo pompverstuivers) vaak vervuilen. Kenmerken zijn dan inhouden, en stotteren. Gewoon eerst uitlezen, en even posten wat de foutcode is.
  2. Klopt, is softwarematige ingreep, en voor de zekerheid is het raadzaam om een plaatje te plaatsen (om eventueel lekken van de klep uit te sluiten).
  3. Het antwoord is nee. Het sluiten van de EGR klep heeft geen invloed op de CO2 uitstoot. Wat je doet met EGR is vebrandde uitlaatgassen opnieuw door de motor heen voeren. Dat is inert, en verbrand dus niet opnieuw. Er ontstaat dus niet meer uitstoot. Alles wat je opnieuw in de motor stopt, is nog niet uit de uitlaat gekomen, en dus niet te meten. De EGR heeft als doel om warmte te ontrekken van de verbranding, en dat zorgt voor een lagere NOx uitstoot. NOx uitstoot is enkel iets waar fabrikanten aan moeten voldoen voor de europese goedkeuring, en wordt niet gemeten bij der APK, tuv etc. Daar komt bij dat dat tijdens ze bij de TUV keuring (voor zover ik weet) geen CO2 meten, maar alleen roet. Een dichte EGR zorgt voor minder roet uitstoot, doordat er een groter zuurstofoverschot aanwezig is, wat een volledigere vebranding geeft. Immers al het volume wat eerst door EGR in beslag genomen werd, bestaat nu uit extra lucht, en dus ook zuurstof. Dat levert overigens ook een lager verbruik op. Conclusie: EGR dichten is geen probleem, en zelfs bevordelijk voor de roetmeting. Let er wel op dat er bij jouw auto inderdaad een storingsmelding komt, die enkel verholpen kan worden door het aanpassen van de software in de ECU.
  4. Een goed tuner/specialist weet hoe hij het koppel moet aanpassen op de automaatbak, dus het verzoek daarvan zou eigenlijk overbodig moeten zijn.
  5. Een goede tuner zet de EGR altijd 100% dicht in de software, en liefst ook nog met een plaatje. 85% kan je zelf met vagcom.
  6. Dat ben ik niet met je eens, en zo is al ruimschoots bewezen. Goede tuning wordt dusdanig uitgevoerd dat ook langdurig vollast moet kunnen. De consequentie is dan wel dat je wat marge overlaat voor de mechanische componenten, en dus niet op de grens gaat zitten voor die laatste pk's.
  7. Uiteraard hoef het niet te betekenen dat je de turbo direct sloopt. Gaat erom dat wanneer je dat vermogen regelmatig én langdurig gaat gebruiken, je aanzienlijk verhoogde kans hebt op vroegtijdige turboschade. Uitgangspunt voor tuning moet imho altijd zijn dat je gewoon moet kunnen planken zonder bepaalde delen op of over de limiet te belasten.
  8. 180+ pk is eigenlijk te veel voor de originele turbo, maattuning of niet. In mijn ogen dus niet verantwoord als je dat vermogen regelmatig aanspreekt, en daar zou een tuner rekening mee moeten houden.
  9. Dat is mogelijk, maar als het echt een rookgordijn is zal er eerde iets anders aan de hand zijn, vermoedelijk een lekkage in het inlaattraject. (dat is EGR lekkage in feite ook) Beste de auto even rijdend laten uitlezen, en uiteraard ook eventuele foutcodes bekijken.
  10. Problemen beginnen vaak bij de stekkers van de ECU bij deze auto's vanwege de vochtgevoelige plaats van de ECU. Dikke kans dat wanneer je de stekkers goed schoonmaakt, het probleem verholpen is. ECU zelf komt doorgaans niet zo snel vocht in, tenzij hij al eens open is geweest. De spanningsval over het afslagventiel wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een te grote overgangsweerstand in de ECU stekker en/of contrastekker door corrossie.
  11. Bart V

    AVF TT5 chippen

    180 pk vind ik sowieso niet heel verstandig bij een AVF. Je zit dan aardig op de grens van de turbo. Verder is vermogen is niet zozeer het probleem, maar vooral het koppel bij lage toeren. Een chip op maat is niet nodig, maar het is wel belangrijk dat rekening gehouden wordt met de automaat door het koppel binnen de perken te houden.
  12. Als daar al sprake van is, moet je het daar zeker niet om doen. Het is vooral om vervuiling tegen te gaan van de motor, en om zeker te zijn dat de EGR klep ook echt dicht is tijdens vollast.
  13. Daar staat wel een fout in, en dat is dat uitlaatgassen opnieuw worden vebrand. Uitlaatgassen nemen juist niet deel aan de verbranding (lees: bevatten geen zuurstof), en daardoor onstaat de lagere piektemperatuur, en dus de lagere NOx uitstoot.
  14. Plaatje er tussen is geen probleem, en zal geen storingsmelding opleveren in dit geval.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden