Ga naar inhoud

rick76

Members+
  • Aantal items

    402
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rick76

  1. Ik denk bij elkaar al ongeveer 2200,- Euro. Nu was ik afgelopen maandag bij de garage. Voor het spreekuur. Dan kijken ze vrijblijvend je auto na. Omdat het rustig was hebben ze de auto aan de computer gehangen. Bleek dat er een melding was van de koppelingsplaten. Samen met de chef werkplaats al rijdend de dsg opnieuw inleren. Nadat dit gebeurd was bleek de melding er nog steeds was. Nadat hij rijdend wat test had gedaan kwam hij met de conclusie van de koppelingsplaten. Ik merkte zelf al dat het schakelen wat schokkerig was maar nooit echt aandacht aan besteed. Thuis wat rond gebeld goedkoopste wilde de koppelingsplaten voor 1200 euro vervangen. Volgens de DSG-dokter zou mogelijk ook de dsg zelf problemen hebben. Verder moeten mijn veerpootlagers voor vervangen worden. En bij het starten (koude start) heel veel bijgeluid. De ketting is al vervangen maar ik schat in dat er nu weer wat anders is. dus ik was alles bij elkaar al bijna 1600,- Euro kwijt aan de koppelingsplaten en de veerpootlagers. Mijn vrouw was er helemaal klaar mee. De auto is al terug geweest voor de ketting, lekkage achterklep, roest, waterpomp, lekkage koplamp, remschijven en blokken, achterveer, airco en nog wat kleine dingen. Maar dit allemaal in 2,5 jaar tijd terwijl ik 10.000 km in het jaar rij.
  2. Ja die vonden de auto helemaal geweldig. De rugleuning van de achterbank kan schuin naar achteren. Ze lagen de hele weg prinsheerlijk!!!!
  3. Na lange tijd volkswagen passat rijden heb ik samen met mijn vrouw vandaag de knoop doorgehakt. Er zat weer een grote kostenpost aan te komen. We hadden al veel problemen gehad. Mijn vrouw was er helemaal klaar mee en gaf mij de opdracht een andere auto te zoeken. Wat wilde we hebben. - Een auto met een hoge instap en zit. Dit ivm rugprobleem van mijzelf - meer pk's voor het trekken van mijn caravan - zelfde luxe als we nu hadden. - betrouwbare auto Na lang zoeken op internet verschillende auto's bekeken. Zoals Mitsubitsi Outlander, Nissan Qasqai, Nissan Grand Vitara en nog een paar andere. Maar ik had daar geen gevoel bij. Ik miste de goede afwerking aan de binnenkant. Toevallig keek ik bij Honda en zag daar de CR-v staan. Echter deze auto is behoorlijk geprijst. Uiteindelijk vond ik een CR-v executive uit 2008. Vandaag wezen kijken. Wat een mooie auto(natuurlijk heel persoonlijk ). Executive is de luxe versie van de CR-v. Na een proefrit was ik en mijn vrouw verkocht. Wat voor mij moeilijk was is dat mijn passat uit 2009 is en de CR-v uit 2008. De CR-v heeft 30.000 km minder gereden en is ook qua uitvoering bijna 8.000 Euro duurder wat betreft de nieuw waarde. Na een pittige onderhandeling kreeg ik een beste prijs terug voor mijn auto. Uiteindelijk nog behoorlijk veel bij kunnen ritselen waaronder 4 nieuwe 18 inch banden, verwijderen deukjes, nieuwe accu, nieuw grilletje(zat een lelijke steenslag op) nieuwe mattenset, kofferbakschaal, grote beurt, nieuw leer om de pook. Uiteindelijk een goede deal gesloten. Wat netjes is dat je 2 jaar fabrieksgarantie krijgt. We hebben ook een Honda verzekering afgesloten. Betalen nu iets meer dan onze gewone verzekering. Hiervoor krijgen we nog een jaar extra garantie. Plus gratis mobiliteit in heel europa, vervangend vervoer, 3 jaar lang aankoopwaarde garantie. Het doet me wel wat dat ik mijn passat verkocht heb maar er zaten reparaties aan te komen wat bij elkaar ongeveer 2000,- Euro ging kosten. Hierbij wat foto's van mijn aanwinst. Ik zal het forum wel in de gaten blijven houden. Bedankt voor alle leuke berichten, hulp die ik gekregen heb. Ik ga dit forum wel missen. Ik heb namelijk nog een Honda CR-v forum gevonden.
  4. Vogelpoep is altijd lastig dit tast namelijk de lak aan. Met de hand is het niet te doen om vogelpoep te verwijderen. Ik denk dat wanneer je de plekken weg wilt hebben of wilt verminderen je dit echt moet gaan polijsten. Op carcleanforum staat er veel over geschreven. Daar wordt ook aangegeven dat wanneer vogelpoep is ingevreten het niet meer te verwijderen is.
  5. Vandaag om 10:00 uur maar eens begonnen met mijn grootste ergenis "Steenslag op de motorkap" Motorkap gewassen en daarna gekleid. Daarna motorkap ontvet. Dun penseel "geleend" van mijn dochter. Hierna begonnen met het aanstippen van de steenslagplekjes. Ik heb ze niet geteld maar ik denk dat ik over de 100 steenslagplekjes heb aangstipt. Hierna gewacht tot de verf iets wat was uitgehard. Toen met de Blob eliminator de kopjes glad gestreken. Vervolgens de Dap gepakt en de volgende stappen gedaan: - Monello Veloce met de wolpad - Monello Mezzo met de oranje pad - Monello Finale op de zwarte pad Toen begonnen met het afwerken van de lak met de volgende stappen: - Poorboys BH - Poorboys EXP - Poorboys Natty Om 17:00 uur was ik klaar en goed tevreden over het resultaat. Natuurlijk van dicht bij zie je de steenslagplekken zitten maar op een afstand van een meter is er bijna niets van te zien. Ook zag ik dat ik wat plekjes heb overgeslagen. Je moet ook niet gelijk alles doen anders heb je niets meer te doen. Hierbij de foto's: voor: na: voor: na: voor: na: foto's van een wat grotere afstand: Goed reslutaat behaald. Niet alle steenslag is behandeld maar dat kan altijd nog.
  6. rick76

    DSG7 schokt bij wegrijden

    Kun je iets specifieker zijn Rick? Op welke manier ben je genaaid? Is de olie niet vervangen of werd er niets aan het probleem gedaan? Tot twee keer toe is mijn auto voor een beurt geweest maar elke keer bij navraag bleek dat ze de olie niet hadden vervangen. Elke keer werd er vriendelijk gezegd dat de volgende keer de olie vervangen zou worden. Het zou geen probleem zijn dat de olie nu niet vervangen is meneer. grrrrrr Maar omdat er geen ruchtbaarheid aan wordt gegeven heb ik het maar weer in gebracht.
  7. rick76

    DSG7 schokt bij wegrijden

    ik heb dit ook al gepost in Vag-nieuws maar twee keer genaaid....... vervangen synthetische olie dsg7: http://www.volkswagen.nl/over-volkswage ... -actie-dsg
  8. ik kwam deze site tegen dus bij een bezoek aan de dealer. Ik denk dat je ze wel even op de hoogte moet brengen http://www.volkswagen.nl/over-volkswage ... -actie-dsg
  9. ik klopt het ff af maar ik zal bij de volgende mankement vragen wie mij kan helpen!!!!
  10. Ik vind het altijd lastig om zoiets te vragen terwijl ik zelf niets kan betekenen voor de ander.
  11. Ach iedereen maakt weleens fouten......... Insignia is inderdaad een mooie auto! ga je veel plz van beleven!!
  12. Gisteren de auto weer terug gekregen Bleek dat de lager inderdaad kapot was. Ik had de nummers doorgeven aan de monteur. De afgeleverde lager was de lager met nummer 6N0412249E. De monteur was ook zeer duidelijk de lager die er nu in is gegaan is betere kwaliteit. Uiteindelijk heeft mij het 145,- Euro gekost. Weer zonde geld.
  13. Ik zal de nummers doorgeven aan de garage. TOP
  14. Het blijft toch wel heel apart dat deze zo snel kapot mag gaan. En dat het weer een zoveelste bekend probleem is van een passat 3c. Over twee weken wordt de lager vervangen.
  15. Net bij mijn universele garage geweest. Hebben samen naar het geluid geluisterd. Blijkt dat het de veerpootlager is. Zeer waarschijnlijk is het vet in de lager verdwenen. Hij heeft toen contact opgenomen met de VAG-garage en verteld wat het probleem was zonder zijn bevinding kenbaar te maken. Bij de VAG gaven ze glijk aan dat het zeer waarschijnlijk de veerpootlager is. Om hiervan toch iets zekerder van te zijn was de tip om veerpootlager nat te spuiten en dan weer een paar keer insturen. Zo gezegd zo gedaan. En ja hoor het geluid werd een stuk minder. Toen was de vraag universele lager erin of toch oem. Ik zei wat het goedkoopste is. Bleek dat de universele 49,95 ex BTW kostte. Hierop heeft de monteur weer gebeld met de VAG. Daar bleek dat ze de lagers op voorraad hadden liggen omdat volgens de monteur van de VAG een bekend probleem was bij de Passat. Prijs van de lager bij de VAG-garage was, schrik niet, 17,50 Euro Ex BTW. Alleen de montage is wel ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  16. kan die na 125.000 km al kapot gaan? zoja wat zijn de kosten?
  17. Ik reed vanavond met mijn auto de oprit af. Ik draaide mijn stuur helemaal naar links. Halverweg hoorde ik een bonkend/kloppend geluid. Auto stil gezet en het stuur terug gedraaid. Weer hetzelfde geluid. Stuur naar rechts gedraaid helemaal niets te horen. Stuur weer heel langzaam naar links gedraaid. Halverwegen weer hetzelfde geluid. Wat kan het zijn?
  18. vandaag de auto weer opgehaald. Ze hebben de binnen bekleding los gehaald om te kijken waar het vandaan kwam. Bleek dat er na het loshalen van de bekleding geen water meer in kwam. Bekleding weer erop. Vervolgens water erop en ja hoor er liep weer water naar binnen. Bleek dat de bekleding tegen het rubber drukte waardoor er water naar binnen kon lopen. Bekleding iets lager gezet en het probleem was verholpen. (daar gaan we nu maar vanuit) Weer kreeg ik het antwoord dat het niet door de reparatie kwam. Dus zei ik dat nadat de reparatie was uitgevoerd de lekkage was opgetreden. Werd weer een nutteloze discussie.
  19. Ja dat vond ik ook apart die opmerking van de monteur. Ze keken onder de afdekkappen van de schanieren die zagen er niet beschadigd uit. Volgens de monteur was dat het teken dat de achterklep er niet uit was geweest. Dus ik op mijn beurt "en de rubbers zijn ook als nieuw". Ja daar lag het ook niet aan. Op een gegeven moment vertelde de monteur dat alleen het binnenwerk was losgehaald om de balk aan de binnenzijde opnieuw te spuiten. Dus ik heel bij de hand "daar is het waarschijnlijk misgegaan". De baliemedewerker merkte aan mij dat ik lichtelijk chagrijnig werd. Morgen gaan we het oplossen. Loop maar mee dan krijg je een huurauto mee. Met excuses kreeg ik de sleutels van de leenauto. We wachten maar weer af.
  20. toch maar even de slang erop gezet. Niets verholpen water stroomt naar binnen. Net terug van de garage. Daar vertelde ze dat ze zeker 5 minuten water op de auto hadden gezet. Toen lekte het niet zeiden ze. Dus werd de brandslang erop gezet. Ja hoor direct stroomde het water naar binnen. De monteur gaf wederom aan dat de klep niet gedemonteerd was tijdens de reparatie van het roest. Ze snapte echt niet hoe het kan. Ik gaf aan dat ik de auto om de week was. De dag voor de auto weggebracht was, voor de reparatie, heb ik de auto gewassen. Toen was er niets aan de hand. Ja heel vreemd was het antwoord. Nu weer een auto meegekregen en morgen gaan ze kijken wat het is. Ik heb gevraagd of het mogelijk met de afstelling van de klep te maken heeft. Nee dat was het volgens de monteur niet. Ik wacht wel weer af.
  21. Vandaag de auto weer opgehaald. Volgens de medewerker zou het water via het derde remlicht naar binnenkomen. Hij gaf aan dat hij dit wel vreemd vond omdat met de reparatie van de roest de achterklep er niet uit was geweest. Ze hebben het remlicht opnieuw er in gezet en alles zou nu verholpen zijn. De reparatie was voor rekening van de garage. Ik zeg een dikke pluim.
  22. Drie weken geleden hebben ze bij autovalleigroep mijn achterklep gerepareerd ivm met roest. Vandaag werd ik gebeld door mijn vrouw dat er water in de achterbak lag. Ik bij thuis komst de waterslang erop. Het water gutste naar beneden. Wat blijkt het water loopt boven langs de rubber de auto binnen. Ik had de auto na de reparatie nog niet gewassen en de auto had ook nog niet in de regen gestaan. Gisteravond heeft de auto even in de stromende regen gestaan. Ik de valleigroep gebeld en de situatie uitgelegd. Ze vroegen mij om langs te komen zodat ze het konden bekijken. Omdat het rond sluitingstijd was vroegen ze of de auto kon blijven staan. Ik heb een leenauto mee terug gekregen. Morgen wordt ik terug gebeld over de stand van zaken. Ik ben benieuwd wat ze gaan zeggen en gaan doen.
  23. rick76

    Side Assist

    Ik heb een vrouw en twee kinderen die meekijken.
  24. Net mijn auto opgehaald. Geen nieuwe achterklep gekregen. Ze hebben alles los gehaald en de balk behandeld. Hierna de roestplekken weggewerkt en spotrepair uitgevoerd. Ook hebben ze nieuwe kentekenverlichting erin gezet. Het ziet er allemaal goed uit. Succes voor de anderen die nog aan het strijden zijn.
  25. rick76

    Handige websites

    Volgens mij id dit ook een goedkope site voor onderdelen http://www.autopartswinkel.nl/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden