Ga naar inhoud

vwpassat3bg

Members
  • Aantal items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vwpassat3bg

  1. Bedankt voor de reacties. Het gaat idd om een cbab blok. Tevens even contact gehad met Martin van vag techniek, en hij adviseerde om sowieso de oliepomp om te bouwen omdat het asje vroeg of laat de geest geeft.... Toch jammer van vw dat ze bij de 3c zoveel slechte onderdelen hebben gemonteerd. Dan was in dat opzicht de 3bg toch echt een betere auto.
  2. Na een afwezigheid van bijna 3 jaar (Volvo), toch weer aan het kijken naar een Passat. Mijn voorkeur gaat uit naar een 3C 2.0 tdi 140 pk vanaf 2009. Dit ivm. het vernieuwde dashboard en stuurwiel, maar vooral vanwege de common rail dieselmotoren. Heb al wat rondgekeken hier naar de pijnpunten van dit blok, maar kan er nog niet helemaal wijs uit worden. Wat zijn nu de specifieke "zwakke" plekken (6-kantig asje)? En kan ik ahv. het chassisnr. eea. controleren bij de vw dealer? Alvast bedankt voor de reacties Groet Erik
  3. 870 loopt ie het mooist/rustigst bij mij iig. @jeroen, wat is het 5-cijferige nummer dat je er hebt staan?
  4. Bestaat er eigenlijk een minimum stationair toerental voor in dit geval een 3bg tdi 96 kw? Was een beetje aan het stoeien met vcds, ook met het stationair, en bij ca. 870 rpm leek het er qua trillingen in het interieur wat rustiger aan toe te gaan. Maar is dit niet te laag mbt. bv. de dynamo?
  5. Airco aan/uit maakt geen verschil. Blijf het toch vreemd vinden..... Kan het toch niet aan de ophanging van de motor/bak liggen?
  6. Rij inmiddels ook met wynn"s diesel+ in de tank.
  7. Ik merk dat het zich alleen voordoet bij hogere temperaturen, 25*C plus????
  8. @VDub. Wat is een goeie injectorcleaner?
  9. Ik heb het stationair toerentel ook al iets verhoogt van 819 rpm naar 840 rpm. Maar wat jij zegt over de uitlaat, daar kan ik nog wel eens even naar kijken. Heb het gevoel dat bij bepaalde toerentallen, de uitlaat resoneert.
  10. Trouwens vliegwiel en koppeling zijn zo'n 15000km. oud..
  11. Tijdens mijn trip naar Frankrijk vorige week deed zich het volgende voor, waar ik tijdens mijn eerste stop achter ben gekomen. Schudden tijdens stationair toerental. Hierbij maakte de pook ook duidelijke "schudbewegingen". Ook in de carrosserie was het schudden goed te voelen. Dit alles na zo'n 200 km tussen de 100 en 140 km/h te hebben gereden. Motor klonk verder goed en geen abnormale geluiden. Bij thuiskomst proefgereden, stukje snelweg (10 km), buitenweg en stad, geen geschud waargenomen Vandaag na 35 km snelweg weer geschud Wie helpt me verder? Alvast bedankt voor de hulp.
  12. hij loopt als een trein, ook veel soepeler vooral.
  13. Je doet het goed of je doet het niet goed.., tussenweg is er m.i. niet.
  14. Maar dan weet je toch vrij zeker dat het goed zit...
  15. Hey Matthijs, Lmm was/is bekend maar doet het beter dan voor de tuning. De tuning is gedaan door VAG-Techniek, mooi compliment, de vergelijking met JD... Kun je hier nog een globaal resultaat aan verbinden qua Nm/Pk's?
  16. Zet maar op de lijst: Vcds 908 uitlezen, loggen en aanpassen.
  17. (Nieuw) Logje gemaakt na het chippen. Ben benieuwd. log 27-7-2011.xls
  18. vwpassat3bg

    N75 Avf

    Zit idd een bosch in. Zitten er geen nadelen aan een pierburg? Ik zag trouwens dat er twee types pierburg worden aangegeven. Heeft dit te maken met het chassisnr?
  19. vwpassat3bg

    N75 Avf

    Heeft het schoonmaken van de lmm nog zin? Zit er m.i. nog niet heel erg lang in ca. 70 000 km.
  20. vwpassat3bg

    N75 Avf

    PD uiteraard. Ik heb een logje gemaakt (hopelijk duidelijk). run2 3-7-2011.xls En wat voor functie heeft de 283 A dan?
  21. vwpassat3bg

    N75 Avf

    Volgens mij gaat het toch wel om de N75 wat is het anders?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden