Ga naar inhoud

richardo128

Members+
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door richardo128

  1. Hoi Wulfke, Met hulp van Jaap kon ik al snel foutloos trekhaken, maar de melding van de ACC bleef. Door de Dealer is een nieuwe radarkop geïnstalleerd en geprogrammeerd. Daarbij hebben ze blijkbaar eerst het coderen van Jaap overschreven en daarna opnieuw uitgevoerd. Mijn angst was dat ik door het loshalen van de BCM stekkers, iets fout had gedaan... Daar zat het dus niet in. Ik vermoed dat de radarkop kapot is gegaan door het (ont)koppelen van de accu... Maar gelukkig niks door mezelf veroorzaakt door stekkers uit de BCM halen om de trekhaak-module aan te sluiten ;-)
  2. Yep, B8.. staat nu toch in juiste topic?? Had het gisteren in verkeerde topic gezet ;-( beetje scheef gekeken.
  3. Thx, heb morgenavond al met Jaap afgesproken voor het coderen van de trekhaak module... dan kunnen we evt ook verder uitlezen en foutcodes wissen... hopelijk is dat genoeg maar als ik een hardware foutje heb gemaakt, lost dat niks op. Vandaar dat ik nog even wilde checken.
  4. Ik heb al even een stukje met de auto gereden. Na het aansluiten van de accu, krijg ik namelijk een hele hoop 'storingen' die allemaal weer weg gaan. De vorige keer dat de accu los was ook eentje van de ACC, maar die verdween ook na een stukje rijden/opnieuw starten. Dit keer heb ik die BCM-connectoren ook los gemaakt en gaat die ACC-storing maar niet weg ;-(
  5. Thx, nu maar hopen of hier iemand het antwoord heeft
  6. @BARRY_TDI: zou je dit topic naar de 3G-electronica kunnen verplaatsen? Vraag is nml voor een Passat van 2016. Foutje gemaakt met te veel browser-tabs open Thx
  7. He Peter, ik zie hier niet direct de link tussen de connectoren in deze lijst en de 3 grote connectoren (A, B en C) die in de BCM zitten.. Die connectoren zijn dat wel weer te splitsen in 2 losse rijen met contacten, maar dan zijn het er 6 en heb ik helemaal geen idee hoe de pinbezetting uit dit doc overeenkomt met de connectoren in de BCM. Ik zie in http://www.kfz.josefscholz.de/Klemmenbezeichnung.html wel dat pin 58 (die moest ik aftappen in connector C) voor de achterlichten is. Maar kan het ook zijn dat er de ACC niet uitkomt op de BCM (en dat de storing komt doordat ik de accu heb afgekoppeld)?
  8. richardo128

    pin bezetting BCM

    Hallo, weet iemand wat de pin beztting is van de connectoren die aan de BCM zitten? Ik heb vandaag mijn trekhaak elektra aangesloten (2 draadjes op de can-bus in connector A en nog 1 in connector C). Omdat aan te kunnen sluiten, heb ik de connectoren uit de BCM gehaald. De trekhaakmodule werkt, want als ik het even controleer met een fietsendrager, doet de verlichting, remlichten en knipperlichten het gewoon... Maar ik krijg nu een foutmelding van de ACC dat deze niet actief is. Nu weet ik niet of dat komt door het ontkoppelen van de accu of dat er mogelijk iets niet goed zit bij 1 van die connectoren. Als het iets met de connectoren is, kan ik nog even kijken of er pinnetje scheef zit, de connector nog een keer opnieuw vastzetten etc... Ik heb al heel wat zitten zoeken, maar kan de pin-layout van de connectoren niet vinden... help!! gr. Richard
  9. Ik ben op zoek naar een adresje in de buurt van Groningen waar ik goed en goedkoop mijn winterbanden kan laten wisselen. Ik had voor mijn vorige 3B al een set winterbanden op stalen velgen en bij mijn nieuwe 3BG heb ik ook set. Nu zijn mijn 'oude' winterbanden op de velgen voor de 3B een stukje beter dan de zet voor de 3BG en wil dus eigenlijk de banden wisselen (en daarna de set voor de 3B verkopen) Wie-o-wie weet hiervoor een goed adres waarbij ik niet gelijk de hoofdprijs betaal??
  10. Wagenaar in Ureterp is bij mij tot nu toe goed bevallen (velen malen beter dan de zakkenvullers van Century in Groningen ;- (( )
  11. De kogel is door de kerk, 10 oktober naar Jos voor een KW-set & chippen ( + EGR dicht en kat leeg). Ben ik in een keer klaar (hoop ik...). Als het goed is komt mijn passat net zo te staan als die van ReflexSilver.. en dat ziet er super uit Dat zal wel een heel verschil zijn op de terugreis )
  12. @antonio : Welke bilstein's moet je dan hebben (icm eibach pro veren)?? Zijn er ook ervaringen met 'eibach pro system' (pro veren + eibach/sachs dempers), dat lijkt in ieder geval een set die op elkaar is afgestemd... Zijn er ook mensen die meegaan naar de passat fabriek in Emden?? Misschien een mooie gelegenheid om een aantal combinaties te vergelijken. Voor de 'cross-country'-look kun je ook even in m'n gallery kijken, heb net een paar foto's neergezet.
  13. Het blijft maar lastig, ik zoek ook een verbetering in handling, nog steeds comfortabel rijden en een beetje verlaging. Al zoekend op internet, lijkt Eibach Pro + KONI FSD een geweldige combinatie, maar het wordt ook geregeld tegengesproken. Ook zijn er complete kits met eibach en FSD te koop.... (aan de andere kant moet je ook niet geloven wat de verkoper zegt, die zegt toch wat jij het liefst wil horen, nml dat het helemaal fantastisch is) Heeft iemand een goede suggestie voor schokbrekers die goed combineren met Eibach-pro veren???
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden