Ga naar inhoud

Garfield

Members+
  • Aantal items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Garfield

  1. Inmiddels een andere unit gehaald en gemonteerd. Volgens mij kan je het glas niet verder demonteren, er zitten wel van die klemmen op maar heb sterk het idee dat die voor eenmalig gebruik zijn bedoeld. Breekt zo af.
  2. Bij mij duurde het ongeveer 300km voordat de serviceindicator weer wat aangaf, dus geduld.
  3. Dat zou goed kunnen. Is de unit uit elkaar te halen of is het voor het leven geseald? Als het uit elkaar te halen is kan een pakking oid vervangen worden. En anders wordt het een nieuwe.
  4. Tja, zoals in het onderwerp staat heb ik condens (veel) in mijn mistlamp/dagrijverlichting aan de rechterkant. Ik heb dat armatuur/unit er al eens uitgehaald en met papier de binnenkant zo droog mogelijk gemaakt. Dat hielp niet, de dag erop was het weer aangeslagen. Dus mijn vraag: zit er een ventilatie opening in, of juist niet en is het ergens "lek"? Zijn er checks alvorens de hele unit te vervangen? In het werkplaatsboek vind ik er niet zoveel over Graag jullie advies. Groeten, Frans
  5. Ik kan ook geen hoogte krijgen van het start-stop systeem. De éne keer werkt het wel de andere keer niet. Ik stoor mij er niet aan, heb wel inmiddels begrepen dat er veel parameters goed moeten staan wil het systeem werken. Dat in tegenstelling tot de Skoda van mijn vrouw: stilstaan in z'n vrij is motor uit. Zelfs bij een koude start na 100 meter. Hetzalwel ...
  6. Als je auto 5 jaar of ouder is kom je in aanmerking voor de Economy Service van VW. Je krijgt dan gewoon wat extra korting op de beurt/onderdelen.
  7. Het filter is bij 80.000km vervangen, staat nu op 92D en een beetje. Dus dat zou het eigenlijk niet kunnen zijn. Bij het openen van een deur schakelt de pomp niet in, tenminste niet bij mij. Ik heb ook niet het idee dat er iets lekt of zo, je ruikt geen brandstof, binnen niet en buiten ook niet. Zijn er andere verdachte plekken die het misschien zouden kunnen zijn?
  8. Vanmorgen die startprocedure geprobeerd, en het werkt. In die zin, nu sloeg het in één keer aan en bleef het draaien. Maar een vraagje, als ik het contact aanzet werkt de pomp voor een paar seconden, dan is het systeem toch onder druk? Waarom dan nog een keer, tenzij de pomp standaard stopt na een paar seconden, druk of geen druk. Er zou dan lucht ergens in het systeem moeten komen, de inspuitleidingen o.i.d. Moet er dan iets aangedraaid worden, waar zou ik kunnen beginnen? Suggesties zijn welkom.
  9. Klinkt plausibel, het is mij nog niet opgevallen dat de pomp stopt na een paar seconden (?). Zal het morgen eens proberen. Maar dat zou dan inhouden dat de brandstof terugzakt? Of zoiets?
  10. ?? Twee keer op contact? Geen idee of dat helpt, zal het morgen proberen. Maar wat is dan het idee erachter?
  11. Garfield

    slecht aanslaan 1.4tsi

    Goedemorgen allemaal, Ik heb de laatste tijd het probleem, nou-ja, dat het bij mijn motor (CAXA 1.4TSI) wat langer duurt voordat het aanslaat. Met name de koude start in de ochtend. Normaliter is het één druk op de sleutel en het slaat binnen een seconde aan. Nu begint het steeds vaker voor te komen dat het aanslaat en gelijk weer uit. Nogmaals starten met iets gas erbij blijft het wel draaien. En vervolgens loopt het als vanouds. Vanmorgen duurde het starten langer voordat de motor aanslaat. En als je daarna wegrijdt is er niets aan de hand. Starten later op de dag is geen probleem. Uitlezen gaf geen foutmelding, ook niet bij een dealer. Ik hoor de pomp lopen als de sleutel op contact wordt gezet. Hier op het forum staan genoeg topics over slecht aanslaan, maar dat betreft diesels, en ik heb een benzine. Het lijkt erop dat het even geen of te weinig benzine krijgt, of zou het ergens anders aan kunnen liggen? Iemand een suggestie?
  12. ik heb die optie in mijn MFA ook aangevinkt, maar tot op heden nooit iets van gemerkt. Ook niet toen we met vakantie waren en je een hele dag achter het stuur zat. Geen idee of het wel werkt.
  13. Nou, als dat zo is vind ik dat wel iets toevoegen. Ik weet niet beter of het maakt in een sedan niet uit of je het nu vanuit de kofferbak ontgrendeld, of van achter de rugleuning, je moet toch handmatig de rugleuning omklappen. Ik zie bij mij ook geen mechaniek die dat mogelijk zou moeten maken, dus dan zal het er bij mij niet opzitten. Groeten,
  14. Hoi Ids, ik heb dus een 3aa limo, maar de hendel in de kofferbak is er alleen voor het ontgrendelen van het slot. Ik moet dan, via de achterdeuren, de leuning zelf naar voren duwen. In mijn optiek heeft de ontgrendeling via de kofferbak niet of nauwelijks toegevoegde waarde. Weet niet of het bij een variant anders is?
  15. Inmiddels weet ik wat meer, ik heb idd twee antenne aansluitingen. Beiden gaan in het blokje via een dubbele Fakra stekker. Ik heb spanning tot in het blokje en als ik de spanning eraf haal, wordt de ontvangst minder, dus het doet in ieder geval iets. Ik zou nog een andere injector kunnen proberen, één zoals Fappie hierboven aangeeft, maar ik begrepen dat de werking eigenlijk allemaal hetzelfde is. Ik denk dat als ik dat beter wil, ik een andere radio moet aanschaffen, maar daar wacht ik nog even mee. Bedankt zover voor jullie hulp.
  16. Nee, dat klopt. Ik bedoelde de origineel gemonteerde antenneaansluiting, en daarop een versterker/spanningsinjector met aan de ene kant de fakra aansluiting en aan de andere kant een gewone aansluiting voor in mijn radio.
  17. @@wulfke, dat is een mooie tekening, daaruit kan ik opmaken dat ik twee antenneaansluitingen heb, een witte voor AM, en een beige voor FM. Morgen even zoeken of dat ook echt zo is. @, dat weet ik niet meer (zeker), zover ik mij kan herinneren heb ik 1 Fakrakabel gezien dat aan een blokje met spanningtoevoer aan mijn radio zat. Als ik de radio er uit heb, zal ik wat dieper graven of ik nog die tweede fakrakabel kan ontdekken. Inmiddels heb ik ook Lucas gesproken bij VAGtechniek, kom daar zeker nog eens terug en niet voor een radio ☺ Ze doen daar hele leuke dingen met motoren maar dat hoef ik jullie niet te vertellen.
  18. Bedankt mannen, Ik weet voor nu even wat mij te doen staat, zodra ik wat meer weet (of eigenlijk niet ) meld ik mij wel weer.
  19. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel antennes ik heb. Toen ik de radio er uit haalde om naar die versterker (nu weet ik dat het een spanningsinjector is) te kijken staat het me bij dat ik 1 antenne aansluiting zag. Als ik de fora er op nalees, heeft de variant twee antennes en de sedan er 1. Maar correct me if i am wrong. In de komende dagen zal ik de radio er weer uithalen en eens goed naar de kabels kijken, en meten. Misschien heb ik een kabel over het hoofd gezien. Mijn radio heeft 1 gewone antenne ingang en afhankelijk hoeveel antennes ik heb moet ik dus een spanninginjector hebben met 1 of 2 fakra aansluitingen, dat klopt toch? En maakt het merk spanningsinjector nog wat uit of zijn die v.w.b. werking gelijk?
  20. Okee, dan weet ik wat mij te doen staat. Bedankt zover. Nu kan het zijn dat het wel op een spanningspunt aangesloten is, maar mogelijk intern toch defect is. Kun je dat ergens meten? En als ik toch een andere koop, heb je een bepaald type spanningsinjector dat je kunt aanbevelen?
  21. Dat is niet moeilijk☺ Stel dat het defect is, maakt het dan nog uit welk type versterker je moet kopen, zit daar nog verschil in?
  22. Daar zit idd spanning op, althans de aansluiting heeft spanning, hoe het inwendig zit weet ik niet. Het is overigens geen grijs buisje maar meer een soort blokje, bij mij is het dus duidelijk anders. Principe lijkt mij hetzelfde? Of zitten daar verschillen in? Het ontvangt wel wat meer dan radio2, maar die zender komt het sterkst door. Bij de overigen hoeft er maar iets in de weg te zitten of het begint te zoeken. En omdat ook radio2 wegvalt als ik de achterruitverwarming aanzet, kreeg ik het idee dat het moduul misschien defect zou kunnen zijn. Dieseltje, de versterker waar jij het over hebt, zijn daar goede ervaringen mee? Is zo'n binnen antenne aan te raden? Die dingen kosten de wereld niet, maar als echte Hollander vind ik ieder tientje wat niet helpt er één teveel
  23. Beste forumleden, Ik wil graag een beroep doen op jullie deskundigheid m.b.t. ICE. Ik heb dus een Passat 3aa, sedan en een look-a-like 510 (AudioVolt S90) erin. Ik heb nog overwogen om die te vervangen door een rns315, maar het grote scherm is toch best wel fijn. En het werkt eigenlijk prima, navigatiekaarten up to date, muziek van SD of USB geen probleem, telefoon gaat ook goed, maar de radio, eigenlijk de ontvangst van radio zenders, is bepaald niet briljant. Hier in het midden van het land is radio2 nog te doen, maar de overige zenders zijn nauwelijks te ontvangen en dan nog met ruis erdoorheen. Als ik de achterruitverwarming aanzet, is ook radio 2 slecht. Ik heb gekeken en er zit een antenneversterker (zo'n blokmodel) gemonteerd, en voordat ik zomaar van alles ga kopen (andere versterker, de module bij achterruit, losse binnen plakantenne etc) heb ik graag even advies. En een alternatief in de vorm van een echte rns510 is best een hoop geld (en heeft die geen dubbele antenne nodig?) en als de radio ontvangst verbeterd kan worden heb ik dat eigenlijk liever. Heeft een 3aa nu één of twee antennes, volgens mij één, alleen die in de achterruit. Als het de versterker zou zijn, wat is dan het goede type (stekkertype Fakra is duidelijk), zit daar nog verschil is? En wat zou een goede manier zijn om achter het mankement te komen, kan ik ergens iets meten, en zo ja, wat dan? Ik hoop dat jullie mij wat verder kunnen helpen. Groeten, Frans
  24. Bedankt mannen. Zojuist geprobeerd, de Leds knipperen om en om, je hoort de verschillende stelmotoren van instelling en daarmee de luchtstroom veranderen, dus die procedure werkt. Maar het heeft niet geholpen. Als het daarna weer op Auto staat, is toch de hoofdluchtstroom vanuit de midden- en zijroosters. Ik kan het wel manueel op onder en midden zetten, maar dat is niet zoals het is bedoeld. Kan er met VCDS soms iets ingesteld worden? Ik kan hem uitlezen, (vind ik al heel wat), en geen foutmelding maar instellingen aanpassen is nu nog een brug te ver. Frans
  25. Ik heb nog het vorige bedieningspaneel (model 2011) moet ik dan dezelfde functieknoppen gebruiken? Frans
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden