Ga naar inhoud

Holomeus

Members+
  • Aantal items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Holomeus

  1. Eind vorige week kon ik uiteindelijk terecht bij een van de vestigingen van de grote dealer in noord Nederland. Die hebben een analyse gedaan en de conclusie was dat de radar kop moest worden gekalibreerd, die conclusie hadden we hier ook gesteld Ze wisten alleen niet hoe dat gedaan moest worden, soms kan dat dynamisch en soms moet dat statisch. Kosten 64 euro. Vervolg afspraak was noodzakelijk en kon daar pas weer 4 weken later. Bij andere vestiging langs gegaan en die hadden gisteren een uitvaller dus direct toegeslagen. Daar hebben ze de kalibratie gedaan, kon helaas niet achterhalen welke methode er gebruikt moest worden. Kosten 100 euro. Het werkt allemaal weer en kosten zijn te overzien. Kunnen we weer relaxed cruisen. En iedereen dank voor het meedenken!
  2. Mij gebeurde dit laatst ook terwijl dit voorheen niet het geval was. Heb het gevoel dat dit met buitentemperatuur te maken heeft, dit is de eerste winter dat ik de GTE in bezit heb en had het nog niet eerder meegemaakt. Wellicht dat iemand dit kan bevestigen dat bij wat hogere temperaturen dit gedrag zich minder snel voordoet?
  3. Dan ga ik een afspraak maken, dank voor de feedback. Zal het resultaat hier weer terugkoppelen.
  4. Niemand die dit al eens heeft meegemaakt en eventueel een goede tip heeft?
  5. Beste forumleden, Sinds enkele dagen werkt mijn ACC niet meer op mijn 2020 GTE. We reden bij ons in de wijk ongeveer 30 km/h vlakke weg toen plots een melding verscheen met de mededeling dat Front assist niet meer beschikbaar is. Dit hebben we al eens eerder gehad en na schoonmaken logo in grill en raam bij camera's was bij de volgende keer starten alles weer oke. Nu blijft hij echter de melding geven en zie ik in OBDeleven de volgende fout: C110300. Het lukt me ook niet om de fout te verwijderen daar enkele andere foutmeldingen wel geleegd kunnen worden. Een zoektocht geeft aan dat het waarschijnlijk te maken heeft met de kalibratie van de radar. Voor de zekerheid heb ik nog geprobeerd de grill te verwijderen maar dat is me niet gelukt, hij zit zo vast onderaan dat ik bang ben iets stuk te trekken met nog meer gepast geweld. Is er iemand hier die tips heeft om dit probleem zelf op te kunnen lossen of wordt het een afspraak maken bij de dealer?
  6. Ik heb begrepen dat wanneer je de GTE start met het gaspedaal helemaal ingedrukt de motor start. (Heb dit zelf nog niet geprobeerd). Wellicht dat de afdaling dan beter gaat met afremmen op de verbrandingsmotor.
  7. Holomeus

    holomeus

  8. Holomeus

    holomeus-gte-02.jpeg

    Uit het album: holomeus

  9. Holomeus

    holomeus-gte-01.jpeg

    Uit het album: holomeus

  10. Holomeus

    20190416_074931_HDR.jpg

    Uit het album: holomeus

  11. Inmiddels ook dit klusje gedaan, en inderdaad veel zeep doet wonderen. Eerst wel onduidelijk hoe het profiel er tussen moest, daarom geprobeerd een detail foto te nemen ter verduidelijking.
  12. Dat ziet er netjes uit. Vandaag die van mij ook maar even gewassen. Grappig dat je net als ik in een Groothuis woning woont en een zwarte variant hebt.
  13. Inderdaad als je er geen last van hebt laat je het gewoon lekker zitten, zo verkeerd ziet het er niet uit.
  14. Dat is inderdaad een ander type rek. Ik heb die van mij een keer gekocht via marktplaats van iemand die er twee uit duitsland had meegenomen, hij bevalt prima. Heb geen idee of het origineel VW is, hij is wel TUV gekeurd. Ik heb zelf het rolscherm er nooit in i.v.m. de hond. Maar volgens mij kan je het lipje er wel netjes af halen als je het rek en het rolscherm beide wilt gebruiken.
  15. Heb net even gekeken en even het rolscherm erin geplaatst, geen probleem ook niet met het flapje, zie foto's.
  16. Ik heb een Nikon D40 en heb hem gewoon op 'auto zonder flits' gezet, echter had ik hem wel op een statief staan en maakte ik gebruik van de zelfontspanner. Ook bij mij zijn een aantal fotos niet gelukt maar ik heb die geplaatst die het meest op de werkelijkheid leken. Nogmaals, ik zal binnenkort even proberen wat fotos van binnenuit te nemen. Over de lampjes onder de deuren ben ik niet helemaal tevreden, hier heb ik het type Hyperflux gebruikt maar misschien zijn hier de '6 x 3mm Blauwe T10 LED vervanger' wel beter. Misschien dat iemand dat eens zou kunnen proberen.
  17. Heb ik nog wel aan gedacht maar ik kan me voorstellen dat mijn vriendin dat iets minder zou waarderen... Mijn kleine meid die net 1 jaar is geworden keek wel raar toen de lampjes vervangen waren, ze zag wel dat het anders was. Ik zal komend weekend nog wat foto's van binnenuit proberen te nemen.
  18. Ik heb de LED's besteld bij 'leds-buy' in Nederland, was erg snel in huis na bestelling. Ik heb de volgende LED's besteld met daarachter de locatie in de auto: 1 x T11 x 43 mm festoon 9 LEDs blauw (2 stuks) (09-01-02-BL) -> voorste grote verlichting (1 over) 1 x T11 x 43 mm festoon 9 LEDs wit (2 stuks) (09-01-02-WI) -> kofferbak (1 over) 1 x T11 x 36 mm festoon 4 LEDs wit (2 stuks) (09-01-02-WI) -> opmaakverlichting achter zonneklep 1 x T11 x 36 mm festoon 4 LEDs blauw (2 stuks) (09-01-02-BL) -> boven de deuren 1 x T11 x 31 mm festoon 2 LEDs blauw (2 stuks) (09-01-02-BL) -> handschoenvakje (1 over) 2 x 1 Hyperflux Blauwe T10 LED vervanger (2 stuks) (09-01-06-BL) -> instapverlichting onder deur 1 x 1 x 8 mm Witte T10 LED vervanger (2 stuks) (09-01-02-WI) -> kaartlees verlichting De 36 mm is eigenlijk te klein, dit zou 39 mm moeten zijn, maar de houdertjes zijn eenvoudig een beetje bij te buigen zodat ze wel klemmen. Wel opletten bij het plaatsen dat de LED's richting gevoelig zijn, dus als hij het niet doet moet je hem soms omdraaien. Zoals je ziet heb ik een paar over omdat ik in de kofferbak wit wou hebben i.p.v. blauw (moet ook nog wel een beetje praktisch blijven), anders kun je daar voldoen met 1 x T11 43 mm wit of blauw 2 stuks verpakt.
  19. Ik kwam op een ander passat forum een mod tegen die me ook wel leuk leek, LED binnenverlichting. Daar werden alle lampjes vervangen door helder witte exemplaren, het leek mij wel leuk om in de stijl van de auto te blijven en een aantal blauwe lampjes te plaatsen. Dus opzoek naar LED's en besteld. Dan het inbouwen, had nog nooit een binnenverlichting lampje vervangen maar dat ging allemaal heel eenvoudig. En toen het lampje in het handschoenenvakje... die trek ik eruit en hoor allemaal onderdelen aan de achterkant vallen, ik dacht %#$@&* da's niet goed. Toch alle onderdeeltjes te pakken kunnen krijgen en toen moest hij weer in elkaar. Zoeken op internet leverde alleen soortgelijke verhalen op maar zonder duidelijk oplossing. Uiteindelijk maar even bij de dealer langs om te vragen of ik een lampje mocht bekijken waar alle onderdelen op hun juiste plaats zitten. Na dat gezien te hebben was het duidelijk en kon ook die vervangen worden. Het resultaat ziet er grappig uit, foto's bij weinig licht nemen is lastig dus ze zijn niet helemaal natuurgetrouw maar geven een goed beeld van hoe het eruit is komen te zien. De lamp in de kofferruimte is overigens wit net als de kaartleeslampjes. Zal binnenkort nog wat foto's van binnen in de auto proberen te maken.
  20. Ik haal even een oud topic naar voren want ik heb nog een vraagje. Ik heb een Sportline gekocht volgens de dealer maar op de sticker met gegevens staat Trend vermeld. Ik had voor ik deze kocht al een paar andere sportlines bekeken en bij alle stond ook Trend op de sticker bij het reservewiel. Dus wat voor uitvoering heb ik nu? Het circeltje betekend overigens 1BE sports suspension/shock absorption. Zie voor een zeer uitgebreide lijst http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=complect (met dank aan het audi forum en de russen )
  21. Wat grappig, ik heb sinds 2 weken een 3BG variant TDI 74 Kw en had daarvoor een 3B variant TDI 81 Kw (ik zal me snel voorstellen) en heb hetzelfde probleem. Bij de vorige auto kon ik probleemloos uit de startblokken komen en met deze is dat een stuk lastiger. Bij het rustig optrekken gaat het wel goed maar zodra ik iets sneller vanuit stilstand weg wil dan rommelt en schokt het behoorlijk (zelfs al een keer laten afslaan ). Ik heb hier ook al melding van gemaakt bij de dealer en die kijkt er binnenkort naar als ik voor de dist.riem heen moet. Het verdere schakelen gaat overigens wel goed. Ik vind overigens dat de koppeling van mijn 3BG een stuk lichter trapt dan die van mijn vorige 3B.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden