Ga naar inhoud

DurkieBoy

Members+
  • Aantal items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DurkieBoy

  1. Als ik het dak helemaal open wil schuiven, kan/moet/gebeurt dat in twee ongelijke stadia. Eerst bijna helemaal open en dan moet ik nogmaals de knop bedienen om het laatste stukje te openen. Is dat een foutje? Of is dat met een bepaalde bedoeling?

  2. Een aantal weken terug plaatste ik een bericht over een website met kaart updates te koop met prijzen die te mooi om waar te zijn leken.

     

    Daarop reageerde Roeland via pm. Hij hanteert ongeveer de zelfde prijzen.

     

    Kaartje kreeg ik toegestuurd. Hij wil het kaartje wel weer terug. Mijn schoonvader is zeer content met de nieuwe kaarten. Bedankt nog Roeland.

     

    Heb je dus behoefte aan updates van je kaarten op rns systemen, stuur hem even een pm.

  3. Ik heb een RNS MFD2.

     

    Ik zag op de webshop van Volkswagen de volgende aanbieding:

     

    https://shop.volkswagen.nl/auto-accessoires/alle-producten/TPC116VXEUR-navigatie-update-rns-dvd-europa-v13?category=auto-accessoires.car-electronics.navigatie-updates&cid=166&page=2

     

    Maar deze zag ik ook:

     

    https://www.navmapstore.com/product/1525/TeleAtlas_Navigation_DVD_for_Blaupunkt_EX_V_VX_2016_V14

     

    Van Blaupunkt/Bosch zijn ze dus al een versie en een jaar verder...

     

    Komt van versie V14 2016 ook snel een Volkswagen editie? Of moeten we dan tot november 2016 wachten?

  4. Sinds kort ben ik in het bezit van mijn derde Passat. Nu een Passat 3C Variant 1.9 TDI H5 Sportline uit 2006. Ik las dit onderwerp over 'noodloop'. Wat doet de motor dan precies of precies niet meer? Ik heb namelijk nog wel eens dat wanneer ik wat harder optrek (in de vijf) dat het vermogen in eens wegvalt. Het lijkt dan of de turbo niet meer in gebruik is. Een herstart is afdoende om het probleem te verhelpen. Rustig doortrekken voorkomt dit probleem, maar helemaal lekker voelt dit natuurlijk niet.

     

    Is het de turbo?

    Is het de luchtmassameter?

    Is het iets anders?

     

    Ik hoor graag van jullie...

  5. Helaas, de bak is 'overleden'. De koppelomvormer is lek gegaan en daardoor is alle olie er uit gelopen en de bak vernield. Deelreparatie (koppelomvormer en oliepomp vervangen, nieuwe olie) is mogelijk à 1400 euro. Garantie op goed/lekker schakelen is niet te geven. Bak reviseren kost 2500 euro. De Passat is dus economisch total loss. Ik ga 'm waarschijnlijk verkopen aan een oost-europese handelaar en op zoek naar wat anders...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden