Ga naar inhoud

v6_tdi_4motion

Members+
  • Aantal items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door v6_tdi_4motion

  1. Wie hier heeft ook de DLA?

    Ik vind dat de DLA alle verkeersborden als tegenliggers erkent, en daardoor de "main beam" uitschakelen.

    Heeft iemand hier hetzelfde probleem?

    Ik heb de DLA ook op mijn GTE, echter nog niet de indruk gehad dat het vroegtijdig uitschakelt.

    Ik heb wel met VAG-COM de optie aangezet dat het de laatste stand onthoudt van de DLA zodat ik niet elke keer na contact uit-aan weer de richtingaanwijzer hendel naar voren hoef te duwen....

     

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  2. Kun je vertellen hoe ik dat zou kunnen (laten) doen? (die dagrijlichten?).

     

    Ik zie de uitvoering van je Passat in je signature, en dan meteen ook de punten die ik vergeten ben, en achteraf blijkbaar echt niet meer kunnen (volgens de dealer).

    Mijn grootste gemis is het bestuurdersassistentie pakket, en premium telefoon.

    En nu ik er een tijdje mee rijdt denk ik dat ik ook beter de adaptieve demping had moeten nemen. (kom van een sportievere Mondeo, en die had een wat sportievere strakkere wegligging.

     

    zijn (delen van) het bestuurdersassistentie pakket ook later nog in te bouwen? Ik mis bijvoorbeeld wel de lane assist, en grootlichtassistent. Dat zit op een Mondeo allemaal standaard, dus heb er nooit bij stilgestaan dat je dat bij VW allemaal los moet bestellen :)

     

    En nog een andere laatste vraag, mijn dimlicht staat voor mijn gevoel extreem laag. ik heb geen groot-licht asisstent (wel led+) dus het is statisch. Is dat ook een tikkeltje hoger af te stellen? 

    Het aanpassen gebeurt middels VAG-COM of VAG-CAN Pro, weet niet of je in het bezit bent van een van de twee? Zo ja kan ik je wel het één en ander mailen met de instellingen die ik heb toegepast. Het is een hele "waslijst" van wat er allemaal veranderd kan worden, daarom belangrijk dat de juiste "kanalen" worden gekozen om het aan te passen. Elk kanaal/lampje kan gelinkt worden aan meerdere paramaters en/of condities. Wat ik heb gemerkt is dat er ook wat verschillen zitten in auto geproduceerd voor of na mei/juni 2015.

     

    Voor wat betreft bestuurdersassistentie zijn er wel delen van mogelijk om naderhand hardwarematig in te bouwen en te coderen. Heb je verkeersbordenherkenning? Door deze optie zit namelijk een camera achter je binnenspiegel verbouwd welke weer wordt gebruikt voor de lane-assist en grootlichtassistent. Mocht je dit niet hebben, dan wordt het wel een redelijke ingreep met de camera inbouwen, ik denk dat er dan ook een andere voorruit in moet (maar dat weet ik niet zeker). Voor wat betreft coderen is het niet heel erg spannend mits de hardware aanwezig is.

     

    Lichthoogte afstelling is denk ik ook wel af te stellen, al heb ik er niet naar gekeken. Ik zal van de week als ik tijd heb even "snuffelen" in de koplamp module of er iets te vinden is om de hoogte af te stellen. Basisafstelling is sowieso mogelijk maar zal waarschijnlijk weer op hetzelfde uitkomen als wat je nu hebt.

  3. Hallo,

     

    Als toekomstig rijder van een nieuwe Passat GTE bij deze een vraagje over de combi van GTE en de LEDplus optie.

    Wat ik zie is dat de GTE aparte dagrijverlichting heeft in de vorm van 2 kleine verticale balkjes (een C en een omgekeerde C). Dit is de enige dagrijverlichting. In de koplamp brandt dan niets. Een onderdeel van het LEDplus pakket is de mooiere DLR in een LED kromming in de koplamp. In een gewone Passat is dat dan de DLR maar in de GTE brandt deze niet als DLR.

     

    Mijn vragen: klopt dit ?

    Als het klopt: kun je dit dan wellicht wel zelf aanzetten ? Standaard in het menu of in Vagcom ? 

     

    Als dit allemaal niet kan is de optie Ledplus op de GTE een stuk minder interessante optie.

     

    Ik hoor graag jullie reacties.

     

    Groet,

     

    Welu

     

    Ja dit klopt. De C-Led lampen in de bumper vervangen het dagrijlicht in de koplampen bij de GTE. Dit is zeer zeker achteraf aan te passen, helaas niet in het menu. Zowat elk lampje in de GTE (en wellicht in elke B8/3G passat) kan vier verschillende functies krijgen, met alle functies een verschillende karakteristiek.

     

    Zo heb ik op mijn GTE het derde remlicht zo ingesteld dat deze blijft branden op 30% sterkte als de kofferklep niet goed dicht zit, en ook de dagrijlichten in de koplampen geactiveerd.

  4. Ik heb mijn eerste F900BT enkele weken gebruikt en was er uiterst ontevreden over. Ben nu onderhand met de tweede bezig en ervaring verandert helaas niet.

    O.a volgende problemen:

    - Meerdere malen niet willen opstarten. (Een of andere niet te lezen Windows melding) Contact aan/uit herstelt het weer. Wel moeilijk tijdens het rijden

    - Opstart tijd te lang. Duurt iets van 1,5 minuut voorat het apparaat is opgestart, vervolgens nog een minuut heel traag werken

    - Tijdens een route van ca. een uur 9-10 keer herberekenen (uiterst irritant) geen files of iets dergelijks op de route

    - iPod slaat elke keer vast. iPod eraf en erop werkt soms, maar soms ook niet

    - Bluetooth OK in de auto, echter de andere zijde klaagt elke keer dat ik niet te horen ben. Microfoon verplaatst enz. echter geen verbetering. Moet echt schreeuwen wil ik mezelf versaanbaar maken.

     

    Heb al nieuwe firmware gedownload van de website van Pioneer (200MB+) maar heeft helaas ook niet geholpen. Heb nu onderhand de tweede, en helaas weer geen goed werkend apparaat. Dus voor mij geen F900 meer. Ik ga de DNX8220BT van Kenwood proberen.

    Erg jammer, want de D3 was wel heel erg goed.

  5. FM modulatie hoeft niet altijd minder kwaliteit te zijn. Zo hebben Alpine en Kenwood producten die zoals de Signat goede stereo kwalitiet via FM modulatie over kunnen brengen. In geval van Kenwood gaan ze nog een stapje verder door aan de gemoduleerde "stream" ook nog eens RDS data te koppelen zodat je ook visueel via je RDS scherm kunt zien wat je aan het doen cq. luisteren bent.

     

    http://www.kenwood.nl/products/car/mult ... /KOS-A200/

     

    Deze heeft mp3 speler via AUX (jack of RCA) EN iPod EN USB

  6. Reflector zit er standaard, al naar gelang de uitvoering (BL, CL, SL of HL) zijn ze bezet met een lampje of niet. De aansluitingen zitten op "deurmodule"die weer via de comfortmodule werken, weet alleen niet of het altijd ondersteund wordt omdat er een paar verschillende comfortmodules zijn. Het kan in ieder geval altijd met je binnenverlichting mee branden als je het daar parallel op aansluit.

  7. Het achteruitsignaal zorgt er voor dat het nav systeem weet wanneer je achteruit rijdt. Nou rijden we gelukkig vaker vooruit als dat we achteruit rijden. Dus in bijna 100% van de tijd heeft het systeem dit signaal niet nodig. Tijdens elke rit wordt er minimaal één keer de calibratie van de gyroscoop herzien, dit gebeurt zodra het GPS signaal goed-optimaal is. De calibratie van de gyroscoop kan veranderen door een aantal factoren waarbij temp. de belangrijkste is. Als je tijdens het calibratie proces achteruit aan het rijden bent zal het systeem dus verkeerde waardes opslaan die de gyroscoop afgeeft. Dit resulteert weer in dat tijdens het rijden met slecht GPS signaal (bijv. in een tunnel) de afwijking groter wordt tussen oorspronkelijke positie en kaartpositie. Ook de genomen bochten worden onnauwkeuriger op de kaart weergegeven. Zodra het GPS signaal goed wordt zal het systeem het weer corrigeren wat je zult merken door het "springen" van de cursor van verkeerde positie naar correcte positie.

     

    Nou is het in de praktijk zo dat we meestal tijdens het begin en einde van een rit achteruit rijden. Tijdens het begin van de rit is het GPS signaal nog niet optimaal en zal het systeem ook geen calibratie herzien. Maar feit blijft wel dat tijdens het achteruit rijden de cursor op de kaart vooruit zal rijden. Als het achteruitsignaal aangesloten is zal dit niet gebeuren.

     

    De KNA-MP326 is wel de laatste versie voor jouw systeem.

     

    Verders veel succes en navigatieplezier gewenst met je multimedia systeem.

  8. De KNA-DV3200 die je hebt geïnstalleerd kan maximaal 8 sattelieten tegelijk afhandelen. Dus 5 sattelieten is voldoende. Als je alles correct hebt aangesloten (snelheidssignaal en achteruitsignaal) zal de gyroscoop het overnemen als het GPS-signaal niet goed is. Ik heb er vanaf 2003, drie jaar met verschillende monitoren van Kenwood, met heel veel plezier mee gereden.

     

    Welke kaart verise heb je trouwens nu in het syteem zitten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden